27.06.06, 10:05
Izrael gotow do wielkiej ofensywy. Na granicy z Gaza zmobilizowano setki
czolgow i ciezka artylerie. Izrael jest gotow do "bohatyrskiego" uderzenia na
ladzie i z powietrza "w kazdej chwili"!

Przeciwko komu?

Przeciwko garstce golodupcow "uzbrojonych" w przedpotopowe kalasze i
fajerwerki skladane potajemnie w kuchniach i piwnicach.

Nu... "wojna".
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: "wojna" 27.06.06, 10:12
      tamci golodupcy, drzewiecki..... groza bronia chemiczna i biologiczna, ktora
      podobno juz maja.
      ale wiesz, zgadzam sie z toba troche: ja to bym im nie grozila tankami. ja bym
      odlaczyla ich natychmiast od wody, swiatla i gazu. "wojna" skonczylaby sie nie
      po 6 dniach, ale po 4. wyobraz sobie tylko cala gaze bez wody w upalach ponad
      40 stopni.
      • goldbaum Re: "wojna" 27.06.06, 10:24
        O ja cie rozencwajgowa! "Bronia chemiczna i biologiczna" - "groza" :-)
        W Iraku to dobrze funkcjonowalo, co? Czemu by nie sprobowac jeszcze raz?
        • tut_ets nie kumasz, 27.06.06, 10:31
          barani lbie, ze wtedy najpierw siebie samych usmierca, jak zastosuja bron
          chemiczna. Super!! Wykonaja za Izrael robote i jeszcze Izrael o jej wykonanie
          oskarza...

Cieszysz sie??
          • goldbaum [...] 27.06.06, 10:37
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • tut_ets Fuck OFF, goldbaum!! 27.06.06, 10:39
              I nie komentuj moich postow. Sytuacji nie rozumiesz, wyjasnien tym bardziej. Nie
              mam ochoty tobie odpowiadac. Spadaj i znajdz sobie lepsz temat do dyskusji, ok?
              Odczep sie od Zydow i Izraela, a zajmij sie wlasnym nosem...

I po drugie - KOBIETA jestem.

Ciebie maczuga potraktowalabym z miejsca za takie chamskie i pelne nienawisci
              teksty.
              • krystian71 o moj boze, to straszne, u was wiecej takich kobie 27.06.06, 10:42
                czy ty i Dana to tylko ludzkie wyrodki
                • tut_ets nie mow, ze sie dziwisz... 27.06.06, 10:44
                  Nie wiedziales, ze kobieta jestem?? :)

Nie, niestety mamy Polska krew i wyklocamy sie o wszytko. TAki bojowniczy polski
                  charakter i duch... :))
                  • goldbaum Re: nie mow, ze sie dziwisz... 27.06.06, 10:48
                    tut_ets napisała:

> Nie, niestety mamy Polska krew i wyklocamy sie o wszytko. TAki bojowniczy polski
                    > charakter i duch... :))

???? Gdzie (apropos polskiego charakteru) podziala sie twoja sygnaturka?
                    "איזה יום שמח, כל היו
                    • krystian71 na czas "wojny" zostala zawieszona :) 27.06.06, 10:49

• tut_ets Trafiles! :) 27.06.06, 10:51
                        Choc raz... :))
                    • tut_ets A co? 27.06.06, 10:50
                      usunąć sygnaturki nie moge? I tak nie wiesz, co tam piosalo... Nie do smiechu
                      mi, wiec usunelam...
                      • goldbaum Re: A co? 27.06.06, 10:54
                        tut_ets napisała:

> usunąć sygnaturki nie moge?

Mozesz. Pytanie tylko dlaczego wczoraj mialas a dzisiaj juz nie. Czy to kwestia
                        "polskiego charakteru"?

> I tak nie wiesz, co tam piosalo...

W koncu napisala go "Polka" :-)
                        • tut_ets Nie, to zaciecie... 27.06.06, 11:08
                          A co jak bede miala niemiecka sygnaturke? Bede od razu niemka???
                          • dana33 Re: Nie, to zaciecie... 27.06.06, 11:17
                            jasne, ze bedziesz..... drzewiecki zaraz ci napisze, ze widac w tobie potomka
                            ss.... :))))
                            on to umie do perfekcji to manipulowanie.... nie ma drugiego jemu rownego.. :)))
                            • goldbaum Re: Nie, to zaciecie... 27.06.06, 11:23
                              dana33 napisała:

> jasne, ze bedziesz..... drzewiecki zaraz ci napisze, ze widac w tobie potomka
                              > ss..

Dobre rozencwajgowa! Na to bym nie wpadl! Trudno przeciez nie dostrzec waszego
                              slepego podziwu i milosci do Niemcow.
                            • tut_ets Re: Nie, to zaciecie... 27.06.06, 11:24
                              Widze, widze...:) Mniejednak nie przekabaci... :)
                          • goldbaum Re: Nie, to zaciecie... 27.06.06, 18:50
                            tut_ets napisała:

> A co jak bede miala niemiecka sygnaturke? Bede od razu niemka???

Nie. Wtedy tez pozostaniesz Zydowka.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=44281716&a=44282231
                  • voloderos Re: nie mow, ze sie dziwisz... 27.06.06, 13:35
                    następny babochłop, hehe, dużo tam u was jeszcze takich dziwnych istot, ale
                    przyznać ci muszę, że jesteś równie zabetonowana jak dana
                    • dana33 Re: nie mow, ze sie dziwisz... 27.06.06, 13:56
                      :))))
                    • tut_ets Chciales powiedziec: 27.06.06, 14:16
                      zmotywowana? :))

A co, u ciebie w miasteczku takowych nie ma? Ja jedyna taka u mnie na osiedlu
                      nie bylam...
                      • dana33 Re: Chciales powiedziec: 27.06.06, 14:20
                        hihihi, voloderos otworzyl o tobie i o mnie nowy watek... :))))
                        nazwal nas gadalinska i madalinska... strasznie mi sie spodobalo....
                        zostawiam ci pierwszenstwo w wyborze, czy chcesz byc madalinska czy gadalinska..
                        (ale sie uciesze, jak zostawisz mi gadalinska) :)))))
                        • tut_ets Re: Chciales powiedziec: 27.06.06, 14:43
                          Z cala przyjemnoscia zostana madalinska... :) Wiecej w sumie nawijasz na forum... :)
                          • dana33 Re: Chciales powiedziec: 27.06.06, 14:46
                            nu, dzielnie mi dotrzymujesz kroku i cala przyjemnosc po mojej stronie... :)))
                    • goldbaum "zabetonowana jak dana" 27.06.06, 18:52
                      voloderos napisała:

> przyznać ci muszę, że jesteś równie zabetonowana jak dana

"zabetonowana jak dana" bardzo mi sie podoba... :-)
                  • explicit Re: nie mow, ze sie dziwisz... 27.06.06, 15:54
                    Of course , it's so obvious az w oczy szczypie - No i ta gracja i tego ,...

uklony

==============================================================================
                    Nie wiedziales, ze kobieta jestem?? :)

• goldbaum Fuck OFF??? Spokojnie malenstwo... 27.06.06, 10:45
                tut_ets napisała:

> I nie komentuj moich postow.

He? To czego ty szukasz na forum? Opanuj najpierw nerwy...

> Ciebie maczuga potraktowalabym z miejsca za takie chamskie i pelne nienawisci
                > teksty.

Dobrze, ze przynajmniej w twoich postach nie widac "nienawisci" :-)
                Przeciez zacytowalem tylko ciebie, zlotko.
                • tut_ets Ok. Bugger off, dziadku! 27.06.06, 10:59
                  MAleństwem nie jestem.
                  Szukam dyskusji, a nie odpowiadania na posty, ktore sa zwykla zaczpka....

T anienawisc bylw a twoja strone. I dobrze ze poczules...
                  • goldbaum Re: Ok. Bugger off, dziadku! 27.06.06, 18:21
                    tut_ets napisała:

> Szukam dyskusji, a nie odpowiadania na posty, ktore sa zwykla zaczpka....

Zobacz moze najpierw kto z nas pierwszy (nieoproszony) odpowiedzial i wjakiej
                    formie.
          • dana33 Re: nie kumasz, 27.06.06, 10:39
            tutets...... nu, ty przeciez juz wiesz, kto to drzewiecki.... plecie zeby
            plesc, musi miec przecie te swoje slynne five minutes of fame..... :))))

tez wyraznie napisalam, ze groza, wszystko jedno czy maja czy nie, ale tego juz
            nie doczytal.... nu i facet nie rozumie zupelnie, ze wlasnie najpierw to sie
            sami zamorduja.... nu, glupek taki na poziomie 5-latka.
            (zaraz mi tu przypomni ze pisalam kiedys o 5-letnich terrorystach...:))))
            • goldbaum Re: nie kumasz, 27.06.06, 10:41
              dana33 napisała:

> (zaraz mi tu przypomni ze pisalam kiedys o 5-letnich terrorystach...:))))

Nie o "terrorystach" a "masowych mordercach".
            • tut_ets haha!! 27.06.06, 10:52
              No, przypomnial ci... :)

WIem, kto to drzewiecki. Tylo po co jeszcze siebie z zydowska nazywa, skoro tak
              bardzo lubi nas atakowac??
              • dana33 Re: haha!! 27.06.06, 10:58
                ten jego zydowski nik to wchodzi w jego metody manipulacyjne.
                jest tu jeszcze jeden taki, po dzisiejszym nikiem ben shaprut, jego poprzedni
                nik, wqrwiony, pasowal do niego duzo lepiej... :)))) ten wqriwielszczak
                twierdzi tu od miesiecy, ze ma 1/16 krwi zydowskiej..... tutets.... nu, tu jest
                ubaw z tymi typkami od rana do wieczora. i do tego za darmo, farsztejst? :)))
                • tut_ets Re: haha!! 27.06.06, 13:02
                  Hahaha.. 1/16 krwi zydowskiej?? I to mu pozwala na ostra krytyke Izraela?? :))

No, ubaw jest dopoki, doputy sie w koncu nie znudzi...
                  • dana33 Re: haha!! 27.06.06, 13:23
                    ostra krytyka israela, to nicha.... on tu uwaza sie za znawce religii, zwyczajow
                    i tradycji zydowskiej. o dzisiejszej sytuacji to juz nie mowie, expert nad
                    experty, z samych expertowic... :)))

pisal cos ze zalatwil sobie papiery zydowskie, ale nikak nie chce mnie
                    poinformowac, ile za nie zaplacil... :)))
                    • tut_ets Re: haha!! 27.06.06, 13:30
                      A zatem tylko gada... Obecnie nie jest latwo cos takiego sobie sfabrykowac...
      • tees1 no 27.06.06, 10:26
        dana33 napisała:

> ja bym
        > odlaczyla ich natychmiast od wody, swiatla i gazu. "wojna" skonczylaby sie nie
        > po 6 dniach, ale po 4. wyobraz sobie tylko cala gaze bez wody w upalach ponad
        > 40 stopni.

osoby starsze i dzieci padaliby jak muchy - bylaby victoria, nie?
        • tut_ets wiesz... 27.06.06, 10:29
          jak piszesz wybiorczo w niektorych watkach, to polecam ci poszukac, co napisalam
          wczesniej... Kobiety i dzieci nalezy ewakuowac, a reszte zostawic na pastwe
          swych zadz walki i smierci. Skoro zycia nie kochaja, walke uwielbiaja i chca
          ginac - nie ma sprawy - szykuje sie im okazja wspaniala - sam na sam z armia...

Izraelczycy moga sie dostowsowac do zadan terrorystow i prowadzic walke wrecz,
          na rozni z nimi... Ale to nie przyniesie tym ostatnim satysfakcji, niestety...
          • goldbaum Re: wiesz... 27.06.06, 10:33
            tut_ets napisała:

> Kobiety i dzieci nalezy ewakuowac, a reszte zostawic na pastwe
            > swych zadz walki i smierci.

... czyli zrownac z ziemia.... wszystkich mezczyzn.
            Ponowne gratulacje! SS postepowalo wielokrotnie dokladnie tak samo na terenach
            okupowanych.
            • tut_ets Interpretatorem poezji moglbys zostac... 27.06.06, 10:37
              ...tyle, ze palestynskiej. Niestety jest ona zbyt doslowna i nie pozostawia
              wiele miejsca na interpretacje... :))

Nie potrafisz czytac do konca i interpretujesz wyrywki - cool!! Ale nie pisz ich
              tutaj, bo szkoda nawet odnosic sie do nich w dyskusji, ktora swoim belkotem psujesz.

> ... czyli zrownac z ziemia.... wszystkich mezczyzn.
              Nie wiem, jakzes to wydedukowal... trzeba byc naprawde jednym z terrorystow, aby
              dojsc do takiej konkluzji.
              • goldbaum uwazasz ze to co piszesz to "poezja"? 27.06.06, 10:51
                tut_ets napisała:

> Nie potrafisz czytac do konca i interpretujesz wyrywki

A co co godnego interpretacji bylo jeszcze po opisie ewakuacji kobiet i dzieci i
                "wybiciu" "reszty"?
                Jaka to "reszta" pozostaje, gdy ewakuuje sie tylko kobiety i dzieci?

• tut_ets Niestety, wtopa kolejna... 27.06.06, 10:54
                  z twojej strony...

Nie uwazam, ze to, co pisze to poezja, ale ty sie caly czas rwiesz interpretowac
                  i dodajesz rzeczy, ktorych nikt nie napisal...

Nie pisalam, zlotko, o wybiciu... Tu sie rypnales...
                  • goldbaum Ach tak? 27.06.06, 11:08
                    tut_ets napisała:

> i dodajesz rzeczy, ktorych nikt nie napisal...
                    >
                    > Nie pisalam, zlotko, o wybiciu... Tu sie rypnales...

"Tylko, zal mi dzieci i kobiet... Powinno sie ich ewakuowac i wybic mordercow na
                    kupie..."

Z pamiecia to u ciebie nie najlepiej....
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=44180691&a=44202978

• tut_ets Re: Ach tak? 27.06.06, 11:23
                      Pamiec mam swietna, ale twoich "genialnych" wypowiedzi nie cytuje z poprzednich
                      postow. Tylko odpowiadam na bierzace... Co nei ma napisane - to interpretacja
                      tego "co autor mial byc moze na wysli"
                      • goldbaum Re: Ach tak? 27.06.06, 11:27
                        :-))) wy to jednak potraficie byc przezabawni, zwlaszcza w takich sytuacjach.
                        Cytat niewazny bo..... z wczoraj i nie "bierzacy" :-))))))

To jak...? To, co napisalas wczoraj, jest dzisiaj niewazne czy nieprawdziwe?
                        I od ktorej godziny jesli mozna spytac? Zaraz po napisaniu czy moze od 24:00 a
                        moze 22:54?

Chcialbym wiedziec na przyszlosc...

P.S. Mozesz cytowac moje "genialne" wypowiedzi nawet sprzed roku!
                        • dana33 Re: Ach tak? 27.06.06, 11:43
                          zaczynasz nudzic, drzewiecki.... nu, pisalam ci juz, ze spadasz w jakosci
                          produkcji...
                          • goldbaum Re: Ach tak? 27.06.06, 11:47
                            wiem, wiem rozencwajgowa "manipuluje" bo cytuje z wczoraj a nie z dzisiaj i na
                            "biezaco" :-)
                        • tut_ets Ciesze, ze sie dobrze bawisz... :) 27.06.06, 13:04
                          > P.S. Mozesz cytowac moje "genialne" wypowiedzi nawet sprzed roku!

Nie musze miec na to twojego pozwolenia, ale nie ma sensu ich cytowac. To tak
                          samo jak odpowiedac na twoj post sprzed 5 minut...
                • dana33 Re: uwazasz ze to co piszesz to "poezja"? 27.06.06, 10:56
                  nu, drzewiecki.... mamy zostawic tam kobiety i dzieci tez? tak jak to oni
                  robia? zabijaja przeciez z premedytajca nasze kobiety i dzieci.... i nie sa
                  krytykowani.... wiec moze ich metody sa lepsze?
                  • goldbaum wiemy, wiemy rozencwajgowa...80% 27.06.06, 11:10
                    Ty (gdybys mogla) to bys wykonczyla "na miejscu" 80% tej "rasy". Sila rzeczy
                    musialoby sie tam znalezc sporo kobiet i dzieci.
        • dana33 Re: no 27.06.06, 10:43
          nie tees, nie bylaby zadna victoria. ty wiesz lepiej, ze to byla odpowiedz
          extra dla goldbauma, na jego idiotyczny wpis.
          i israel tego nie zrobi. przeciez moglismy juz dawno, nie?
          i tak miedzy nami..... jesli ewakuowalismy gaze i oddalismy im "ich" tereny, to
          to jest naszym obowiazkiem dostarczac im gazx, wode, swiatlo i pomoc lekarska?
          nie myslisz, ze rzad autonomii powinien sam o to zadbac juz od lat?
          nu, tylko ze dla swiata to jest normalne, ze nie zostawiamy ich w ciemnosciach
          i bez wody. tylko jak bombardujemy ich stanowiska z ktorych strzelaja do nas
          rakietami, wtedy swiat, i goldbaum oczywiscie, wrzeszcza.
          a to tez typowe: brac co sie da, ale jednoczesnie strzelac na miasta tego
          wroga, co im wlasnie pomaga.
          • tut_ets Re: no 27.06.06, 10:49
            > i tak miedzy nami..... jesli ewakuowalismy gaze i oddalismy im "ich" tereny, to
            > to jest naszym obowiazkiem dostarczac im gazx, wode, swiatlo i pomoc lekarska?
            > nie myslisz, ze rzad autonomii powinien sam o to zadbac juz od lat?

Nie chce im sie. Sa za wygodniccy... Tracic pieniadze na gaz, wode i prad?? Po
            co, skoro maja tak laskawego sasiada??? ;)))

Gdyby zostali postawieni bez wyjscia, stawaliby na glowie, aby to zrobic...
            Chociaz, kto wie... Nie bylabym taka pewna. Oskarzyliby raczej Izrael o
            "pozostawienie ich na pastwe losu"... :))

> nu, tylko ze dla swiata to jest normalne, ze nie zostawiamy ich w ciemnosciach
            > i bez wody.

Oczysiscie niektorzy komentujacy tu nie znaja faktow i sie jeszzce z nimi
            sprzeczaja...

tylko jak bombardujemy ich stanowiska z ktorych strzelaja do nas
            > rakietami, wtedy swiat, i goldbaum oczywiscie, wrzeszcza.

Bo nie znaja i nie rozumieja sytuacji. Ale coz... Izrael jest jedynym takim
            panstwem na swiecie, ktore mimo obrony wlasnej jeszzce reke do wroga wyciaga i
            sie nim opiekuje...

> a to tez typowe: brac co sie da, ale jednoczesnie strzelac na miasta tego
            > wroga, co im wlasnie pomaga.

Coz - gryza reke co ich karmi... Oby sie w koncu obudzili...
          • tees1 naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow) 27.06.06, 10:54
            dana33 napisała:

> tylko jak bombardujemy ich stanowiska z ktorych strzelaja do nas
            > rakietami, wtedy swiat, i goldbaum oczywiscie, wrzeszcza.

"- Oni chcą mnie zabić - powiedział spokojnie Yossarian
            - Nikt nie chce cię zabić! - krzyknął Clevinger
            Był przekonany, że ma rację, ale Yossarian rozporządzał niezbitymi dowodami,
            gdyż zupełnie nieznani mu ludzie strzelali do niego z działek za każdym razem,
            kiedy leciał zrzucać na nich bomby"
            • dana33 Re: naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow 27.06.06, 11:02
              tees...... ewakuowalismy gaze. wyniki: przesuniecie ich pozycji do nowej granicy
              i dzisiaj nie ostrzeliwanie tych osiedli w gazie, ale ostrzeliwanie miast i
              kibucow israelskich na terenach israela.
              mamy siedziec z zalozonymi rekoma? ty nie widzisz co sie dzieje?
              • tees1 Why others suffer from conflict? 27.06.06, 11:17
                dana33 napisała:

> mamy siedziec z zalozonymi rekoma? ty nie widzisz co sie dzieje?

Izraelczycy dostaja nagrody Nobla za teorie rozwiazywania konfliktow. Dlaczego
                nie rozwiaza swego? Bo umiejetnosci raczej by nie zabraklo.

"Why do some groups of individuals, organizations and countries succeed in
                promoting cooperation while others suffer from conflict? The work of Robert
                Aumann (Hebrew University of Jerusalem) and Thomas Schelling (University of
                Maryland) has established game theory – or interactive decision theory – as the
                dominant approach to this age-old question."

nobelprize.org/nobel_prizes/economics/laureates/2005/press.html
                • dana33 Re: Why others suffer from conflict? 27.06.06, 11:42
                  bo w kazdym konflikcie, tees, zamieszane sa conajmniej 2 strony, czy to
                  konflikt miedzy zona i mezem, czy miedzy rodzicami i dziecmi czy na skali
                  panstwowej. zeby rozwiazac konflikt, potrzebujesz do tego partnera. nie mozesz
                  zam rozwiazac konfliktu, jesli druga strona nie zgadza sie i nie przestrzega
                  zadnych umow.
                  i nawset bez rzowiazania konfliktu, tees, palestynczycy dostaja od nas mase
                  pomocy. dzien w dzien przechodza check points zeby u nas pracowac. nikt ich na
                  naszych terenach nie zabija, nie strzela z zasadzek, nie wysadza w powietrze.
                  nie zapomne jednego zamachu, z ktorego ten zamachowiec wyszedl zywy i lezal w
                  szpitalu w pokoju obok jednej z ofiar tego zamachu. dostal taka sama doskonala
                  pomoc lekarska jak ta ofiara. roznica byla tylko ta, ze przed jego pokojem stal
                  uzbrojony policjant. co sie dzieje z zydami, ktorzy zabladza w drodze i przez
                  przypadek dostana sie do autonomii, to nie musze ci mowic.
                  jak dlugo nie przyjdzie generacja palestynczykow, ktorzy nie beda wychowani od
                  wieku 0 w nienawisci do nas, tak dlugo nie bedzie tu pokoju.
              • tut_ets Re: naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow 27.06.06, 11:43
                Dana, moze powinnysmy zalozyc taki serwis informacyjny o sytuacji w Izraelu, cos
                jak blog, tylko ze bez mozliwosci dodawania komentarzy?? :)
                • dana33 Re: naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow 27.06.06, 11:53
                  dobry pomysl... :))))
                  slyszalam teraz wiadomosci? podobno egipcjanie zgromadzili na granicy egipsko-
                  gazanskiej 2500 zolnierzy i policjantow.... boja sie, ze w razie naszej akcji
                  gazanczycy zaczna zwiewac do nich... :))))
                  pewnie jordania zrobi to samo.... :)))
                  kochaja ich tam ze brak slow dla tej braterskiej milosci... :)))

ale nicha, drzewiecki ich kocha i to im wystarczy... znaczy sie on ich kocha ze
                  swego krzesla przy compie gdzies tam w polsce, czy gdzie ten drzewiecki
                  mieszka..
                  sama powiedz, nie ubaw? :)))
                  • tees1 aktualnosci z Izraela 27.06.06, 12:00
                    Taki serwis, choc skromny, juz jest:

www.izrael.badacz.org/historia/news.html
                    • dana33 Re: aktualnosci z Izraela 27.06.06, 12:20
                      hm, zgadza sie.... ale myslisz, ze to forum sprawdza tam wiadomosci... :))))

nu, tees, my tu sie nabijamy z drzewieckiego....
                      rozluznij ciuteczko i posmiej sie z nami... :))))
                    • tut_ets Re: aktualnosci z Izraela 27.06.06, 13:18
                      nie sa one jednak najswiezsze... ;)
                      • dana33 Re: aktualnosci z Izraela 27.06.06, 13:21
                        nu, bo pisalam godzine temu albo wiecej.... przeciez wiesz, u nas z minuty na
                        minute.... never a dull moment....

nie chcialabym zyc w innym kraju, tutets.....
                        • tut_ets Re: aktualnosci z Izraela 27.06.06, 13:29
                          No, co 5 minut nowe aktualnosci...

Ja tez nie... :)))
                  • tut_ets jeszcze nie sluchalam 27.06.06, 13:17
                    wiadomosci, ale nie dziwie sie wcale. :) Jordania ich pierwsza wykopala za
                    barbarzynstwo, to samo zrobil Liban. Tylko Izrael sie jeszcze cacka, nei wiadomo
                    czemu...
                  • tut_ets Ubaw po pachy. :)) 27.06.06, 13:17
            • goldbaum Re: naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow 27.06.06, 11:11
              tees1 napisał:

> "- Oni chcą mnie zabić - powiedział spokojnie Yossarian
              > - Nikt nie chce cię zabić! - krzyknął Clevinger
              > Był przekonany, że ma rację, ale Yossarian rozporządzał niezbitymi dowodami,
              > gdyż zupełnie nieznani mu ludzie strzelali do niego z działek za każdym razem,
              > kiedy leciał zrzucać na nich bomby"

:-))))
              Dobre..
              • dana33 Re: naprawde wam tam wspolczuje (oprocz generalow 27.06.06, 11:18
                drzewiecki, nie wysilaj sie.... nie zrobisz z teesa antysemite... :))))
      • tut_ets Re: "wojna" 27.06.06, 10:26
        bez pradu dostarczanego im za darmo przestlaby dzialac klimatyzacja, oswietlenie
        i musieli by sie poddac. Od pracy w Izraelu zostali juz odcieci. Zobaczymy,
        kiedy sie poddadza... ;)

Za laskawy jest izrael na idciecie wody i gazu... :D

Ja nie moge... Takie przyglupy sie tu casem pojawiaja. Zaraz nas zjedza, Dana,
        za ironizowanie, ktore wezma za prawde. ;)
      • goldbaum Re: "wojna" 27.06.06, 10:30
        dana33 napisała:

> wyobraz sobie tylko cala gaze bez wody w upalach ponad 40 stopni.

Wyobrazam sobie rozencwajgowa. Dopoki sie tam nie pojawiliscie jak szarancza
        Palestynczycy potrafili zyc w tych warunkach przez cale wieki, bez "waszej"
        wody, ktora wcale nie jest wasza i ktora dopiero wy marnotrawicie w
        zastraszajacym tempie.
        • tut_ets Izrael sie pojawil?? 27.06.06, 10:34
          Pomylily ci sie fakty... Histori cie nie douczyli w szkole... Sorki...za komuny
          to Zydow tez sie objezdzalo, i nie wspominalo sie o nich... A w kosciele ksiadz
          tez z ambony wie wspomniel o tym w kazaniu, bo by zgorszenie przyniosl KK...

Palestynczycy sa wspomniani dopiero w 7 wieku przed nasza era. Izraelczycy ponad
          2000 lat wczesniej... Polecam sie douczyc. A potem probowac do stawania w
          dyskusji przewyzszajacej twoje IQ...
          • goldbaum Re: Izrael sie pojawil?? 27.06.06, 10:40
            tut_ets napisała:

> Palestynczycy sa wspomniani dopiero w 7 wieku przed nasza era. Izraelczycy ponad
            > 2000 lat wczesniej...

Aaaacha... To znaczy Izraelczycy wyjechali tylko na pare lat.. na urlop do Europy?
            :-)

Ciekawe kiedy z urlopu w Afryce wroca Wandale nad Wisle?
            • tut_ets Re: Izrael sie pojawil?? 27.06.06, 13:20
              A kto co powiedzial, ze znikneli?? CZesc byla na wygnaniu, czesc mieszkala
              tutaj... w odwiecznych centrach judaizmu...

Ah, kiedy wandale wroca nad wisle nei moj problem. Moim zdaniem juz wrocily.
              Zmartwie sie dopiero, jak nad Odre przyciagna...
              • dana33 Re: Izrael sie pojawil?? 27.06.06, 13:24
                :)))))
              • goldbaum Re: Izrael sie pojawil?? 27.06.06, 18:26
                tut_ets napisała:

> CZesc byla na wygnaniu, czesc mieszkala
                > tutaj... w odwiecznych centrach judaizmu...

To dobrze, ze ta czesc, ktora byla na wygnaniu "wrocila"....
                Prawie CO DO JEDNEGO :-)

Strach pomyslec ze w Polsce mieszka teraz tez jakas czesc Wandali, w odwiecznych
                centrach... Wandalizmu :-)
                A ci inni sa na wygnaniu, w Poludniowej Europie i Polnocnej Afryce. I moze wroca?
                Pytanie tylko, czy CO DO JEDNEGO?
                • tut_ets Wandale... 27.06.06, 18:55
                  Problem z wandalami polega na tym, ze wroca o ile sie nie zasymiluja. Polscy
                  wandale najczesciej ulegaja asymilcji i raczej nie obudzi ise w nich polski
                  duch... wiec nie powroca CO DO JEDNEGO... ale moze tutaj wlasnie przyklad z
                  Zydow brac powinni... :)
                  • goldbaum Kanaenczycy 27.06.06, 23:04
                    Co zrobicie jak przyjda Kanaenczycy i powiedza ze macie sie wynosic?
                    Albo Dinozaury? One byly jeszcze wczesniej...

Kultywujecie wiekszy nonsens niz Niemcy ze swoimi ustawami norymberskimi..
                    Ciekawe, co byloby w Europie, gdyby kazdy zaczal upominac sie o swoje sprzed
                    kilkuset a nawet kilku tysiecy lat!
                    W Europie nawet najwiekszy przyglup wysmialby ten absurd, nawet gdyby chodzilo o
                    200 lat...
                    • tut_ets Wystarcza Niemcy 28.06.06, 10:53
                      i jak ci powiedza ze masz sie wynosic, wyniesiesz sie?? To jakim prawem mowisz
                      nam, ze mamy sie wynosic, bo Palsetynczycy roszcza sobie prawo do calego
                      terytorium izraela, na ktorym praktycznie nie mieszkali nigdy. Zawsze ich
                      miejsce bylo w Strefie Gazy. Dostali ja spowrotem i sie jeszcze burza. DZiwne...
                      • goldbaum Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:08
                        Jak juz nie wiecie co dalej.

Problem w tym, ze Niemcy ani mysla mowic, ze ktos ma sie wynosic. Takie dzwine
                        bestie... Zamiast tego jezdza na urlopy i na zakupy.
                        Granica stoi otworem, muru ani sladu, nawet zasiekow nie ma! Ruch na granicy
                        olbrzymi ale nikt jak na zlosc nie mowi, ze ktos ma sie wynosic.....

Polacy tez nie, choc taki Berlin zalozyli przeciez Slowianie!
                        • tut_ets Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:48
                          Kurde, nawet nic o wlasny kraju nie wiesz!! Slyszales o kims takim jak niemiec
                          Stoiber?? JAk nie, to nawet nie dyskutuje z toba, bo szkoda czasu.
                          • goldbaum Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:52
                            I co ma byc z tym Stoiberem?
                            • tut_ets Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:53
                              Naprawde nic nie wiesz??
                              • goldbaum Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:54
                                A jak myslisz? Bo powoli zaczynam w to watpic....
                                • tut_ets Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 11:57
                                  Jak nie wiesz - to sie doucz i napisz co wiesz. :)
                                  • goldbaum Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 12:15
                                    Wiem, wiem... :-)
                                    Ze nie masz juz nic do powiedzenia. No bo i co mialabys?
                                    • dana33 Re: Niemcy dobrzy na wszystko :-) 28.06.06, 12:48
                                      krzaczek w rozkwicie..... :))))
                                      • tut_ets krzaczek 28.06.06, 13:58
                                        no, pusty jeszcze... Nie masz co powiedziec i poddajesz sie?? HA!! myslales ze
                                        juz wszystkie rozumy pozjadales... Ale ciezko poszukac jednej informacji?? uuuu...
                                        • goldbaum tutsi.. 28.06.06, 14:12
                                          no dobra..
                                          Jesli mam szukac tego, co ty chcialabys powiedziec to rzeczywiscie nie pozostaje
                                          mi nic innego jak sie poddac :-)
          • tees1 btw 27.06.06, 10:40
            tut_ets napisała:

> Palestynczycy sa wspomniani dopiero w 7 wieku przed nasza era. Izraelczycy ponad
            > 2000 lat wczesniej...

A jeszcze wczesniej byli tam Kananejczycy. BTW, co sie stalo z Kananejczykami?
            • goldbaum Re: btw 27.06.06, 10:41
              tees1 napisał:

> A jeszcze wczesniej byli tam Kananejczycy. BTW, co sie stalo z Kananejczykami?

Nie mowiac o dinozaurach ;-)
            • tut_ets Re: btw 27.06.06, 13:33
              Nie sa to palestynczycy . Jest to lud wsrod ktorego mieszkali Izraelczycy. Tak
              samo mozezs mowic o Edomitach, Ammonitach i innych ludach. Ale nie sa i nigdy
              nei byli palestynczykami, ani ich przodkami.
              • goldbaum Re: btw 27.06.06, 18:28
                tut_ets napisała:

> Jest to lud wsrod ktorego mieszkali Izraelczycy.

Tak, jak Palestynczycy zyli wsrod Zydow? Co zrobicie, Jak wroca do "odwiecznych
                centrow" Kanaeizmu?
        • dana33 Re: "wojna" 27.06.06, 10:45
          ach tak, drzewiecki? nu, to co za problem. odciac i beda dalej zyc tak, jak zyli
          przez cale wieki.
          troche im bedzie ciezko w ciemnosciach budowac te swoje qassamy, nie myslisz?
          a zima to bedzie wogole raj na ziemi, jaki tam mieli przez wieki. bez gazu i
          pradu.
          • krystian71 [...] 27.06.06, 10:50
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • goldbaum Re: "wojna" 27.06.06, 10:52
            dana33 napisała:

> ach tak, drzewiecki? nu, to co za problem. odciac i beda dalej zyc tak, jak zyl
            > i przez cale wieki.

Nu widzisz rozencwajgowa. Wam w gettach Niemcy tez odcieli. Szybko jakos o tym
            zapomnialas...

• dana33 Re: "wojna" 27.06.06, 10:59
              nu, prosze, caly krzaczek... :))))
    • marcus_crassus to wyroznienie - powinni dziekowac 27.06.06, 10:19
      przeciez IDF moglo ich zmasakrowac po prostu laniem maczugami w te ich
      islamistyczne lby.

ale nie! To jest klasa. To jest szacunek. Wzieli czolgi, samoloty i beda
      udawali ze walcza z cywilizowanym przeciwnikiem.

Przeciez nawet z takiego czolgu dostac jest przyjemniej. A zostac zdzielonym
      maczuga przez leb??

Islamisci powinni ustawiac sie w kolejce.

:)

buźki :)
      • goldbaum "Prawnik"; "to wyroznienie - powinni dziekowac" 27.06.06, 10:25
        marcus_crassus ("prawnik") napisał:

> przeciez IDF moglo ich zmasakrowac po prostu laniem maczugami w te ich
        > islamistyczne lby.
    • h_industry Re: "wojna" 27.06.06, 12:58
      goldbaum napisał:

> Izrael gotow do wielkiej ofensywy.

"Wielki" "narod" zawsze jest gotowy do "wielkich" czynow.
      I zawsze znajdzie sie jakis duren, ktory za to zaplaci.
      • tut_ets O sobie mowisz? 27.06.06, 13:35
        A prosze bardzo!! :)
        • krystian71 Re: O sobie mowisz? 28.06.06, 14:21
          powinnas miec duzo dzieci.
          Szkoda,zeby taki intelekt kiedys bezpotomnie zakopali do piachu
    • tut_ets do tego jeszcze dzieciak-cywil porwany 27.06.06, 16:20
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3268098,00.html
      • tut_ets :((( 29.06.06, 09:08
        niestety juz nie zyje... znaleziono go dzis matrwego...
        www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3268843,00.html
        • goldbaum Re: :((( 30.06.06, 11:30
          18-miesieczne dziecko tez juz nie zyje. Zginelo od izraelskiej rakiety.
    • goldbaum "przeciwnicy" 27.06.06, 23:06
      Recznie kopany tunel i rozklekotane kalasznikowy przeciwko czolgom, samolotom,
      ciezkiej artylerii, rakietom, helikopterom, amerykanskim satelitom
      itd. itd. itd...
      • tut_ets Re: "przeciwnicy" 28.06.06, 08:48
        nie, kochasiu. To tak jak "kevin sam w domu". Oni przeciw nam z gazem i
        samochodami-pulapkami, ktore wiecej szkody moga narobic po obu stronach niz
        czolgi i samoloty razem wziete...
        • dana33 Re: "przeciwnicy" 28.06.06, 08:52
          slyszano wybuch w gazie..... podobno jakis hamasnik przewozil samochodem
          domowej roboty ladunek wybuchowy i mial "wypadek przy pracy".... :)))
          zabil siebie i jeszcze 6 osob ktore byly na niewlasciwym miejscu o niewlasciwym
          czasie.... dolicza tych 7 zabitych do listy "ofiar israelskiego terroru"... :))

drzewiecki...... ty kupuj bliet do gazy..... potrzebuja tam twojej pomocy!!!!
        • goldbaum "kevin sam w domu" :-) Zal d... sciska. 28.06.06, 09:18
          Czyli kolejny stopien paranoji....

Zaczynam sie powaznie obawiac, ze Paleszynczycy "samochodami pulapkami" i
          "gazem" (lol) "moga"(!) wdeptac was w glebe z wszystkimi waszymi czolgami,
          samolotami, ciezka artyrelia, bronia jadrowa, lodziami podwodnymi,
          helikopterami... Oczywiscie razem z waszym dobroczynsca USA.

tut_ets napisała:

> nie, kochasiu. To tak jak "kevin sam w domu". Oni przeciw nam z gazem i
          > samochodami-pulapkami, ktore wiecej szkody moga narobic po obu stronach niz
          > czolgi i samoloty razem wziete...

• tut_ets Re: "kevin sam w domu" :-) Zal d... sciska. 28.06.06, 10:49
            Tobie żal dupe sciska, bo nie mozesz tam byc i sam czynnie brac dzialu w ojkach
            w gazie??
            • goldbaum Re: "kevin sam w domu" :-) Zal d... sciska. 28.06.06, 11:09
              Tego by tylko braowalo, zebym ja jeszcze sie tam pojawil...

Przeciez juz teraz przy tak wyrownanym stosunku sil ledwo mozecie oprzec sie
              potedze palestynskiej :-)
              • tut_ets Tylko dlatego, 28.06.06, 11:53
                ze ty i twoi koledzy ja popieracie. Jak puscicie, to co ci sie potega wydaje,
                okaze sie garstka pionkow...
          • goidbaurn Nadymaj sie mustafa-g , nadymaj :) 28.06.06, 11:25
            Tylko nie peknij, bo Twoje milusinskie islamuski z hamasu w Gazie znowu
            beda mowic, ze Izraelczycy im granat podrzucili :)
            • goldbaum Jasiu! 28.06.06, 11:35
              Moze ty uswiadomisz rozencwajgowa i jej kolezanke tutsi, ze mimo kolosalnego
              potencjalu militanego Palestynczykow w postaci "samochodow pulapek", "gazu" i
              tuneli sytuacja Izraela i USA nie jest beznadziejna?
              • tut_ets Re: Jasiu! 28.06.06, 11:55
                jak na razie jego wypowiedz nie swiadczy o tym... :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka