yann17 09.07.06, 10:59 Zróbcie swemu narodowi prezent na 14.lipca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yann17 Re: Allez tricolor !!! 09.07.06, 22:52 W przekroju całego meczu Francja była lepsza, upadek nastąpił w momencie bandyckiego faulu Zizou, nie spodziewałem sie tego po nim, tak nie zachowuje się profesjonalista. Wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Allez tricolor !!! 09.07.06, 22:53 yann17 napisał: > W przekroju całego meczu Francja była lepsza, upadek nastąpił w momencie > bandyckiego faulu Zizou, nie spodziewałem sie tego po nim, tak nie zachowuje > się profesjonalista. > Wielka szkoda masz racje wielka szkoda,bo francuzi lepiej grali Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Vittoria tricolori 09.07.06, 23:02 I słowo moje ciałem sie stało. Francuzi maja lepszą drużynę ale nie potrafili złamać chaotycznej włoskiej obrony. Po zgłówkowaniu znikla szansa na wygrana w gry a karniaki to loteria. Święty Antoni nie lubi Francuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Flagi francuska i wloska sa do siebie podobne 10.07.06, 13:34 Flaga francuska: czerwono-bialo-niebieska Flaga wloska: czerwono-bialo-zielona Podobno autorem flagi wloskiej byl Napoleon, ktory chcial zeby byla ona podobna do francuskiej i roznila sie od niej tylko jednym kolorem. A propos Napoleona, to przypomniala mi sie historia, ktora wyczytalem kiedys w ksiazce bodajze Lysiaka. Kiedy Napoleon urodzil sie na Korsyce, wyspa ta dopiero od roku nalezala do Francji, ktora kupila ja od Genui (Ludwik XV-ty lub Ludwik XVI-ty). Na Korsyce ludzie mowia po wlosku i wyspiarze wcale nie chcieli nalezec do Francji. Jednak Napoleon zrobil potem kariere we Francji i zapomnial o "rodzinnej wsi". Jego wloskie nazwisko Buonaparte mozna tlumaczyc miedzy innymi jako "wieksza czesc" (buona parte). Kiedys, po zajeciu Wloch przez armie Napoleona, sam "bog wojny" tanczyl na balu z jakas Wloszka arystokratycznego pochodzenia i wyrazil sie bardzo niepochlebnie o Wlochach. Mial jakoby powiedziec, ze "wszyscy Wlosi to..." (nie bede powtarzal). Na to owa hrabina skorygowala go, mowiac, ze "nie wszyscy, a tylko wieksza czesc (buona parte)" Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Francuz 10.07.06, 13:43 to Wloch, ktory sie rzadziej usmiecha... Tak mowia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Niezłe... Ale na Korsyce fantastyczne rzeczy robią 11.07.06, 00:41 z mączki kasztanowej... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Niestety! Też żałuję-w dodatku makaroniarz-rasista 11.07.06, 00:39 sprowokował Zizou... Odpowiedz Link Zgłoś