Dodaj do ulubionych

Allez tricolor !!!

09.07.06, 10:59

Zróbcie swemu narodowi prezent na 14.lipca.

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Allez tricolor !!! 09.07.06, 11:22
      I ja sciskam kciuki.

PF
    • yann17 Re: Allez tricolor !!! 09.07.06, 22:52
      W przekroju całego meczu Francja była lepsza, upadek nastąpił w momencie
      bandyckiego faulu Zizou, nie spodziewałem sie tego po nim, tak nie zachowuje
      się profesjonalista.
      Wielka szkoda
      • i-love-2-bike Re: Allez tricolor !!! 09.07.06, 22:53
        yann17 napisał:

> W przekroju całego meczu Francja była lepsza, upadek nastąpił w momencie
        > bandyckiego faulu Zizou, nie spodziewałem sie tego po nim, tak nie zachowuje
        > się profesjonalista.
        > Wielka szkoda

masz racje wielka szkoda,bo francuzi lepiej grali
    • felusiak1 Vittoria tricolori 09.07.06, 23:02
      I słowo moje ciałem sie stało.
      Francuzi maja lepszą drużynę ale nie potrafili złamać chaotycznej włoskiej obrony.
      Po zgłówkowaniu znikla szansa na wygrana w gry a karniaki to loteria.
      Święty Antoni nie lubi Francuzów.
      • de_oakville Flagi francuska i wloska sa do siebie podobne 10.07.06, 13:34
        Flaga francuska: czerwono-bialo-niebieska
        Flaga wloska: czerwono-bialo-zielona

Podobno autorem flagi wloskiej byl Napoleon, ktory chcial zeby byla ona podobna
        do francuskiej i roznila sie od niej tylko jednym kolorem. A propos Napoleona,
        to przypomniala mi sie historia, ktora wyczytalem kiedys w ksiazce bodajze Lysiaka.

Kiedy Napoleon urodzil sie na Korsyce, wyspa ta dopiero od roku nalezala do
        Francji, ktora kupila ja od Genui (Ludwik XV-ty lub Ludwik XVI-ty). Na Korsyce
        ludzie mowia po wlosku i wyspiarze wcale nie chcieli nalezec do Francji. Jednak
        Napoleon zrobil potem kariere we Francji i zapomnial o "rodzinnej wsi". Jego
        wloskie nazwisko Buonaparte mozna tlumaczyc miedzy innymi jako "wieksza czesc"
        (buona parte). Kiedys, po zajeciu Wloch przez armie Napoleona, sam "bog wojny"
        tanczyl na balu z jakas Wloszka arystokratycznego pochodzenia i wyrazil sie
        bardzo niepochlebnie o Wlochach. Mial jakoby powiedziec, ze "wszyscy Wlosi
        to..." (nie bede powtarzal). Na to owa hrabina skorygowala go, mowiac, ze "nie
        wszyscy, a tylko wieksza czesc (buona parte)"
        • polski_francuz Francuz 10.07.06, 13:43
          to Wloch, ktory sie rzadziej usmiecha...

Tak mowia.

PF
        • ben_shaprut Niezłe... Ale na Korsyce fantastyczne rzeczy robią 11.07.06, 00:41
          z mączki kasztanowej...
    • ben_shaprut Niestety! Też żałuję-w dodatku makaroniarz-rasista 11.07.06, 00:39
      sprowokował Zizou...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka