Gość: miś IP: 213.134.139.* 17.02.03, 17:10 Wg szacunków międzynarodowych org. humanitarnych w czasie drugiej wojny czeczeńskiej zginęło ok. 100 tys czeczeńskich cywili.Podobne dane podawał w swych tekstach na łamach GW L.Unger Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czeczen Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kabel.telenet.be 17.02.03, 19:10 Gość portalu: miś napisał(a): > Wg szacunków międzynarodowych org. humanitarnych w czasie drugiej > wojny czeczeńskiej zginęło ok. 100 tys czeczeńskich > cywili.Podobne dane podawał w swych tekstach na łamach GW L.Unger Te dane nikogo nie interesuja i nie martwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Pytanie Do Rosjan IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 20:16 Na co wam to.Mimo calej waszej potegi straciliscie tyle samo swoich walczacych ludzi co i my ,z tym ze my nie mamy tego czego wy macie.A Wojna wciaz trwa.A was jest mniej wg waszej ze statystyki.Dlaczego tak sie dzieje jak myslicie?.Pierwsza wojna pochloniala 25 proc. budzetu.Moze teraz i macie nadwyzki z ropy na wojne ale zacznie sie zadyma w Iraqu a pojutrze tych nadwyzek juz nie bedzie.Owszem,My juz 100 razy przegralismy te wojne ale czy wy ja wygrywacie?Nie sadze.Przeciez Rosja sie oslabia.Co ,sprzeciw?,russka dusza nie godzi sie z tym?A spojrzcie na byla Radziecka Azje.A popatrzcie na Gruzje.Kto tam teraz?Czy Kriuczkow mogl cos takiego zobaczyc w koszmarnym snie? Przeciez ci wasi wracaja do domu predzej czy pozniej i przynosza to wszystko do swoich domow.Was w Swiecie oprocz Czeczenow wszyscy boja sie,wam to pasuje?Myslicie ze Rosja ma z tego korzysc,jesli tak to mylicie sie.O nas szybko zapomna,my i tak predzej czy pozniej o swoje upomnimy sie,a was beda pamietac,z tym ze umytych butow w Indijskiem oceanie juz nie bedzie a bedzie wojna,choroba,nedza.Beda skorumpowani generalowie na Kremlu i bedzie bunt,bezsmyslennyj i bezposiadny. Jesli ktos cos chce powiedziec to niech mowi a nie szczeka(w sensie"nie pierdol,nie piernicz,i t.d.") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: Pytanie Do Rosjan IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 20:34 widzisz borzik ale Rosjanie tego nie kapuja. Troche czytalem o Rosji...ich mentalnosc mozna rozumiec tak-mlode spolecznosci sa zawsze na swoim punkcie bardzo uczulone i brak im dystansu do samych siebie...nie potrafia sie przyznac do porazek...to ich najbardziej boli...dlatego min.popieraja te swoje okrutne i skorumpowane wladze, ktore im daja chocby cien wielkosci. To jest uluda ale uluda lepsza niz nic...Rosja jeszcze dlugo nie nauczy sie tego co osiagnal Zachod. Ale czemu ci ludzie sa tacy okrutnio tego to ja tez nie kapuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.katowice.pik-net.pl 18.02.03, 07:51 To smutna prawda. Nawet lewacy spod znaku pacywy mają naród czeczeński w dupie. Pacyfiście, błagam: obudźcie się i brońcie niewinne dzieci, kobiety i starców codziennie ginących w Czeczenii!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 10:07 Gdy gina tysiace to tylko statystyka, gdy ginie jeden to tragedia,tak powiedzial tow.Stalin.A tak na marginesie to Busz z Putinem dawno dogadal sie jesli chodzi o Czeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jura Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 14:28 4.739 trupów rosyjskich żołnierzy w 2002 r. to brzmi prawdopodobnie, ale w Czeczenii siedzi nie tylko wojsko ale cała masa innych struktur podległych MSW, wywiadowi, itd. Oni tez gina, a jest ich prawie tylu co żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kabel.telenet.be 18.02.03, 16:45 Gość portalu: Jura napisał(a): > 4.739 trupów rosyjskich żołnierzy w 2002 r. to brzmi > prawdopodobnie, ale w Czeczenii siedzi nie tylko wojsko ale cała > masa innych struktur podległych MSW, wywiadowi, itd. Oni tez > gina, a jest ich prawie tylu co żołnierzy. Wlasnie to jedna z przyczyn przez ktora chce zeby wasze wojsko oposcilo czeczenie,bo gina nasze cywile i wasze zolnierze.My niemamy mozliwosci oposcic Czeczenie ,bo niema gdzie(ten kowalek ziemi to wszystko co mamy,innego nam nikt nie da) a wy mozecie.Nawet we wszystkich zamachach razem wzietych nie zginelo tyle ludzi co na tej wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kabel.telenet.be 18.02.03, 18:09 terra0 napisał: > Witaj, Mietku, > podejrzewam, że masz rację. W ogóle, miałem, nadzieję, że można prowadzić > dyskusję, ale teraz już nie tylko prawie nie mam takich nadziej, ael już za > bardzo nie widzę sensu. Bo oczywiście, Ty będziesz miał przeklęcia ze > trony "oponentów", ale przynajmniej wiadomo za co, a gdy ktoś próbuje coś > wytłumaczyć i.. w odpowiedzi wraca się na "wejściowy punkt".. to rzeczywiście > zostanawiasz się, może warto rozmawiać w języku "dostępnym" dla oponentów... > Jak tłumaczą najazd na Dagestan - bardzo łatwo, że to była prowokacją Putina. Igor ja ciebie rozumiem,ti po prostu niewiesz na co jest zdolna Rosyjska wladza. > Już nawet mijając to, że nawet autoram GW nie przyszło to do głowy (a gdyby to > przyszło, to do dnia dzisiejszego były by artykuły na ten temat), Igor po prostu zobacz ten artykol i powiedz mi jakie dowody sa tego ze podrywy w moskwie sa dokonane przez Czeczenow. > myślę, że > gdyby tamten najazd byłby udany, nikt nie mówił by o "prowokacji", lecz > o "udaną operacja wojskową". Igor w czasie wojny nigdy niebylo tak, ze zabijanie ludzi jest terrorem!To zawsze byla "udaną operacja wojskową"! Tym czasem kiedy Niemcy bombordowali London(droga wojna swiatowa) gdzie sie znajdowaly niewinni cywili,Anglijscy bombordowali Drezden,chociaz wiedzieli ze tam prawie niema Niemieckiego wojska ,ale dobrze wiedzieli ze tam sa cywili.I to nie nazywalo sie aktem terrorystycznym(chociaz celem bombordowan bylo zabicie zwyklych cywili) ,bo to nie byly ludzi w maskach lecz ludzi w mundurach i nikt wtedy nie mogl nikomu zarzucic to ze jest terrorysta ,bo byli imi sami!To byla po prostu wojna!Ale rosjanie nie czuja wojny,bo sie przyzwyczaili ze zawsze bombarduja London! A bombordowanie Drezdna to zawsze akt terrorystyczny! > Tak samo nikt nie mówił by o terroristach czeczeńskich w teatrze (a o tym > nawet przez dwa dni mówiła Pieńkowska w wiadomościach), gdyby Putin zdecydował > by się na wyprowadzenie wojsk.. wlasnie^przy wyprowodzeniu wojsk niebylo by terroryzmow dokonanych przez Czeczenow(nie chodzi mi oto ze niebylo by terroru na 100%).I wiecej nieprzeprowodzalibysmy zadnych "udaną operacja wojskową" akcji wojennych. >To znaczy wytłumaczenie zmienia się w > zależności od okoliczności... > A co do wsparcia czeczenów z zęwnatrz, to jeżeli ktoś ma wyjątkowo > antyrosyjskie ukierunkowanie, to chyba będzie wspierał nawet jakiegoś > kryminalistę, który zabił wielu ludzi, żeby mieć możliwość powodzenia czegoś > na swój ulubiony temat... Igor ja ci kilka razy mowilem ze niemam antyrosyjskiego ukierunkowania, mam antyrosyjskie ukierunkowanie ale to ukierunkowanie dotyczy tylko waszej wladzy i niektorych Rosyjskich nacjolistow.Niebylbym sprzeciw waszej wladzy jeszliby oni wojowali tylko z terrorystami ,ale oni Igor wcale niewalcza przeciwko terrorystom, oni walcza przeciwkom zwyklym ludziom.Od waszego wojska nigdzie niema schronienia,tylko w gorach.A ten ktory ukrywa sie w gorach jest bandytem.Igor uwiesz mi Rosjanie nie zostawili mojemu narodowi wyboru.Juz nawet lizanie dupy Rosji nie ratuje, jedynie co pozostaje zwyklemu obywatelowi to albo walczyc albo siedziec cicho i miec nadzieje ze jego to minie,miec nadzieje ze nastepna oczystka nie bedzie w jego domu.Ale to nigdy nie mija ,wszesniej czy pozniej waszy wojska przychodza do kazdego domu.Oczywiscie mam swoje zdanie o Rosjanach ale to nie znaczy ze ja was nienawidze.Mozemy sie uzyc ,ale warunek ktory musi byc spelniony (ja juz ci wczesniej mowilem)to zmiana waszej polityki przeciwko Czczenom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kabel.telenet.be 18.02.03, 18:12 Powiedzcie mi ludzie czy niewydaje wam sie ze Bush stal sie prezydentem Ameryki za pomoca 11 wrzesnia ,a Putin za pomoca Czeczenii?Zawsze sa kozly otpuszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kjj.estpak.ee 21.02.03, 19:26 Gość portalu: czeczen napisał(a): > Powiedzcie mi ludzie czy niewydaje wam sie ze Bush stal sie > prezydentem Ameryki za pomoca 11 wrzesnia ,a Putin za pomoca > Czeczenii?Zawsze sa kozly otpuszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Sorry, tak sie smialem ze enter nacisneklem ;)) IP: *.kjj.estpak.ee 21.02.03, 19:33 Gość portalu: Misza napisał(a): > Gość portalu: czeczen napisał(a): > > > Powiedzcie mi ludzie czy niewydaje wam sie ze Widze tylko ze ty jestes jeszcze bardzej glupi niz myslelem - придурок чеченский ты вообще в школу то ходил ? Знаешь хоть такое слово "ШКОЛА"? Читать тебя не научили? > Bush stal sie > > prezydentem Ameryki za pomoca 11 wrzesnia, Busz zostal wybrany na prezydenta PRZED 11.9.2001 ! > a Putin za pomoca > > Czeczenii? Putin zostal naznaczony zastepca prezydenta przez prez. Jelcyna, a potem byl wybrany dlatego ze byl najlepszym z mozliwych kandydatow - tak nadal sadzi duza wiekszosc ROsjan... >> Zawsze sa kozly otpuszenia! Nieee. zawsze sa takie kozly czarnodupi jak ty i Birzik ;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Pozdrowienia od Borzika IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 21:15 Ucaluj Putina w dupe rosjancu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Dla igora IP: *.kabel.telenet.be 19.02.03, 22:36 Zapomnialem ci podac adres strony-terror99.ru/.Zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Dla igora 19.02.03, 22:54 Już podawałeś. Zresztą gdziesz już powiedziałem o swoim stosunku do autorów stron podobnych do tej... Tak samo podawałem strony ze zdjeciami "działalności" innej strony.. Udowodnić można co chcesz... Wiesz taki kawał (już gdziesz napisałem) Sędzia zwraca się do poszkodowanego: "Czy pan rozpoznaje w oskarżonym człowieka, który ukradł u Pana samochód" Odp.: "Prosze pana, po przemówieniu obrońcy, już nie jestem przekonany w tym, czy miałem w ogóle samochód"... Wiesz, jest taki rosyjski film "Podoźdjom do poniedzielnika". Nie wiem, jaki dzień tygodnia będzie 24.03. Ale "podoźdjom"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Dla igora IP: *.kabel.telenet.be 20.02.03, 13:28 Ja ci dalem adres tej strony,bo muwiles ze o tym nigdzie niepisalo sie i sie nie mowilo.I nawet Gazeta Glowna to by nie wymyszlila. Do Ponedelnika czekac nie mosimy Igor,juz teraz moge ci powiedziec wynik tego Referendum i wasze Generalowie juz wiedza ten wynik.Iw tym ja sie nie watpie.Ale ciekawe jest ktory promoskowiec bedzie naszym Prezydentem.Jeszli na tym Referendum bedzie glosowalo chocby 1/5 czesc Czeczenow i Rosjanie nie beda na tym Referendum cos komplikowac to juz bedzie bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Dla igora IP: *.kabel.telenet.be 20.02.03, 14:01 terra0 napisał: > Już podawałeś. Zresztą gdziesz już powiedziałem o swoim stosunku do autorów > stron podobnych do tej... > Tak samo podawałem strony ze zdjeciami "działalności" innej strony.. Udowodnić > można co chcesz... Ale to nie tylko strona o tym.O tym jest napisana ksiazka. A ty mowiles ze o tym nic sie nie pisalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borzik Dla Czeczena IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 18:07 Sa Wasz!W zadnym wypadku nie mozemy brac udzialu w tym referendum.Nas to poprostu nie dotyczy ,nie obowiazuje- to co wymysla sobie okupacyjna wladza,w przeciwnym razie poprostu legetymizujemy tych zbrodniarzy idac na ich referenda.Niech sobie robia co chca.Historii jednak nie da sie oszukac.Na Litwie,Lotwie i Estonii tez tak robiono przez bolszewikow a potem przez 50 lat wmawiano o dobrowolnym ich wejsciu w sklad ZSSR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Dla Czeczena IP: *.ols.vectranet.pl 20.02.03, 18:14 Gość portalu: Borzik napisał(a): > Sa Wasz!W zadnym wypadku nie mozemy brac udzialu w tym > referendum.Nas to poprostu nie dotyczy ,nie obowiazuje- to co > wymysla sobie okupacyjna wladza,w przeciwnym razie poprostu > legetymizujemy tych zbrodniarzy idac na ich referenda.Niech > sobie robia co chca.Historii jednak nie da sie oszukac.Na > Litwie,Lotwie i Estonii tez tak robiono przez bolszewikow a > potem przez 50 lat wmawiano o dobrowolnym ich wejsciu w sklad > ZSSR. Jest alternatywa nie mozesz pokonać wroga zaprzyjażnij się z nim .Czynią to przez wieki Zydzi ale niestety to nie dla Czeczeńcow oni mają walkę .Jeści zejdą z tej drogi to się wynarodowią ale jeśli narod jest silny a oni są to jest szansa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Dla Czeczena IP: *.kabel.telenet.be 20.02.03, 19:11 Sa wash!Mi tez oto chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysowieticus Re: Dla Czeczena IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 14:40 ale dla Igora to normalka, ze wladze w Czeczenii wybieraja Rosjanie...to tak jakby w Polsce wladze wybierali Hiszpanie...bardzo zabawne...i jeszcze z gory wiadomo kto zostanie wybrany...NIECH ZYJE DEMOKRACJA!!! Ironia historii jest niewyobrazalna... Odpowiedz Link Zgłoś
eagle_vision Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii 20.02.03, 19:33 jedynym rozwiazaniem dla czeczenii wydaje sie byc wprowadzenie wojsk onz. ale niestety moskwa nie moze na razie sobie tego uswiadomic ani zachod ktory ma to ...gdzies. czeczeni powinni pracowac nad uswiadomieniem opinii publicznej na zachodzie o tym co sie dzieje w ich kraju i co najwazniejsze zaniechac 'show' w stylu dubrowki (i co gorsza tym sie chwalic !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 w zapijaczonej polsce ginie rocznie ponad 6000 lud 20.02.03, 23:01 ludzi na ulicach calego kraju <na miejscu>> a kilkadziesiat tysiecy zostaje kalekami na stale. tak ze jest co do porownania ? ja sie tak nie bawie wole wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: w zapijaczonej polsce ginie rocznie ponad 600 IP: *.kabel.telenet.be 21.02.03, 14:57 janosik6 napisała: > ludzi na ulicach calego kraju <na miejscu>> > a kilkadziesiat tysiecy zostaje kalekami na stale. > tak ze jest co do porownania ? > > ja sie tak nie bawie wole wojne. A zabijanie Czczenskih cywili i ich torturowanie przez armije Rosyjska nazywasz uczciwa wojna?Idz ty gdzies! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczen Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii IP: *.kabel.telenet.be 21.02.03, 15:46 Igor dopiero co przeczytalem twoj post w ktorym powiedziales ze calkowicie popierasz Miszu,ktory w swoja kolej mowilze trzeba gnac wszystkih czeczenow z Rosji.Myszlalem ze jestes troche inny niz pozostale Rosjanieale to okazala sie nieprawda.Powiem ci i wszystkim Rosjanom Spierdalajcie sami z naszego terrytorium!Co wy chcecie?Zebysmy pozostawali w czeczenii a wy nas tam zabijali spokojnie?Tak nie bedzie!Sam mowiles ze nie popierasz dowolne lamania praw czlowieka a teraz ty popierasz zdanie Miszy ktory powiedzial ze trzeba gnac z Rosji wszystkih czeczenow nie zaleznie od jego statusu.To natura Rosjanina ze dzisaj ma jedno zdanie a jutro drugie.Jeszli Czeczenia jest czescia Rosyjskiej federacji jak Putin mowi to mamy prawo spedzac czas w Rosji ile chcemy!Teraz Igor jestes w spisku Rosyjskih nacjolistow ktorych ja wlasnie nie lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
eagle_vision Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii 21.02.03, 18:56 uspokujcie sie juz wszyscy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Nowe dane o stratach rosyjskich w Czeczenii 21.02.03, 21:24 Czeczenie, wiesz, nie będę przeglądał moje posty i posty do tyłu, żeby sprawdzić, co napisał Misza i jak ja na to zareagował. Chociaż tak za bardzo nie pamiętam, żeby M. coś napisałe takiego, z czym by ja zasadniczo nie zgodziłem się. Tak samo dobrze odebrałem post Mietka (to było w kontekscie bardzo "na temat") Teraz napiszę co myślę na temat poruszonny w Twoim liście. Jestem przekonany, że czeczeni są róźne. Jestem przekonany, że większość chce żyć spokojnie. Ale, tak samo jestem przekonany, że jest niektóra część i podejrzewam, dosyć niewielka, która w celu osiągnięcia swoich planów jest gotowa zniszczyć nawet połowe swego narodu, już nie mówiąc o innych. Jestem tak samo, że dla zmiany sytuacji w Czeczenii na lepsze - w jakiś sposób warto "izolować" tą część. Mniej ważne, w jaki sposób - czy wyjadą oni stamtąd daleko, czy ich wywiozą na jakieś pracy na dłuzszy czas - wszystko jedno. Jeżeli to będzie sprzyjać pokoju, pokoju przede wszystkim w Czeczenii! Nie jestem nacjonalistą, nie jestem nawet wrogo nastawiony nawet do Czeczenów, ale nie mam zamiaru być Kowalowym, Rybkinym etc... Odpowiedz Link Zgłoś