Dodaj do ulubionych

Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzić?

16.09.06, 21:08
Już musimy sie wstydzic tego, co kiedyś do krucjat nawoływał.
A teraz Ratzinger zapracowuje na nastepny powód do wstydu w przyszłości. Człowiek ze stażem w SS (prawdziwy Niemiec), wzywa do nowej krucjaty , ale tym razem w zawoalowany sposob, w ramach obowiązującej "poprawności politycznej".
Jak typowy hardy Prusak zabroni niedługo klękania w kościołach (brzmi jak żart, ale to nie żart).
Niedawno też próbował położyc łapę na RM, ale sie przestraszył protestów w czasie swojej wizyty.

Polski papiez był normalny i zachowywał sie typowo po polsku -tolerancyjnie.
przychodzi Niemiec i znowu mamy czasy krucjat..
Obserwuj wątek
    • superspec Jakby co to ukryję cię w stodole.:) 16.09.06, 21:12
      Zrobię wyjatek i bedziesz mnie bawił.:)
    • j-k Wyprawy Krzyzowe.. - byly absolutnie sluszne... 16.09.06, 21:13
      Rozbily sie o brak wspolnego dowodztwa...

dzisiaj je mamy :)))
      www.norad.mil
    • ariadna-enta Re: Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzi 16.09.06, 22:23
      nopes- po pierwsze Ratzinger nie był w SS tylko w hitlerjugent,po drugie nie
      jest Prusakiem tylko Bawarczykiem- tyle w kwestii formalnej.
      Ajeżeli chodzi o jego wypowiedż to chociaż wydaje się może trochę niefortunna
      to powiedział to co myśli wielu ludzi. Radykałowie i fanatycy islamscy robią
      niestety czarny PR zwykłym wyznawcom islamu. Oni mogą podkładać bomby ,mordować
      chrześcijan w swoich krajach,ale jak ktoś odważy się prosto w oczy powiedzić
      niewygodne prawdy jak np zmarła Oriana Falaci dostają szału palą,niszczą i
      nawołują do mordów i świętej wojny. W Europie domagają się meczetów i
      możliwości jawnego wyznawania swojej wiary,ale wielka szkoda ,że takich samych
      praw nie dają chrześcijanom w swoich krajach. Wiem,że zwykli muzułmanie nie
      mają z tym nic wspólnego,ale też specjalnie nie oponują kiedy podpala się
      chrześijańskie świątynie. Wyobrażam sobie co by się działo jakby gdzieś w
      Europie spłonął jakiś meczet.
      Muzułmanie domagają się od papieża osobistych przeprosin - jedni tacy jak Ty
      powiedzą ,że ma to zrobić dla świętego spokoju,ale jeżeli to zrobi da znak tym
      fanatykom, że mogą bezkarnie nawołyawć do walki z niewiernymi ,podkładać bomby
      w Europie i szerzyć terroryzm.
      Na koniec jeszcze jedna uwaga narodowość papieża ma chyba znaczenie tylko dla
      pożal się Boże "katolików" spod znaku ojca Rydzyka.
      • eres2 Celne i mądre słowa Ariadno! 16.09.06, 23:09
        Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.
        Pozdrawiam
        eres
        • ariadna-enta Re: Celne i mądre słowa Ariadno! 16.09.06, 23:17
          Dziękuję eres i też pozdrawiam.
      • nopes Re: Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzi 16.09.06, 23:53
        > nopes- po pierwsze Ratzinger nie był w SS tylko w hitlerjugent,po drugie nie
        > jest Prusakiem tylko Bawarczykiem- tyle w kwestii formalnej.
        To nie ma znaczenia. Prusy pdobiły inne kraiki niemieckie i je sprusyfikowąły.
        Mentalność Niemca jest teraz prusacka (choz II wojna troche im to z głowy wybiła).
        O ile dobrze wiem, to Stoiber jest z Bawarii i go to nie ucywilizowało.

> Ajeżeli chodzi o jego wypowiedż to chociaż wydaje się może trochę niefortunna
        > to powiedział to co myśli wielu ludzi. Radykałowie i fanatycy islamscy robią
        > niestety czarny PR zwykłym wyznawcom islamu.

Niefortunna?
        On nie atakował terroryzmu, czy nawet dzihadu. On zaatakował cały islam i Mahometa. No chyba cytat mówi wszystko.
        To jak atakowac chrzescijanstwo i Jezusa za krucjatorów, Torquemade, Busha, Cheneya i konkwistadorów.
        Ten kretynski wybryk Ratzingera jest podobny do tych dunsko-żydowskich karykatur, które robia z Mahoometa terrorystę.
        Trzeba miec rozum i rozumiec co zdania znacza.

> nawołują do mordów i świętej wojny. W Europie domagają się meczetów i
        > możliwości jawnego wyznawania swojej wiary,

To im do cholery nie dawaj, a nie opowiadaj o tolerancji. Kazdy ma prawo chronic swoja kulture. My u siebie swojej, oni u siebie swojej.
        Jak wchodzisz z wojskami do ich krajów, to oni uciekaja do Europy i islamizuja ja. Zwalcz przyczyny, czyli imperializm anglosaski (plus izraelski), to muzułmanie nie beda do nas imigrowac.
        • nopes Re: Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzi 16.09.06, 23:54
          Oczywiscie jezeli nie pozwolimy w Europie na meczety, to tym bardziej na synagogi.
        • j-k Uwazasz , ze islamkich bandytow bombardowac 16.09.06, 23:58
          tak wprost trzeba?
          tez tak mysle...

ten jezyk rozumie kazdy prymityw :)))
          • nopes trol spada.. 17.09.06, 00:05
            Trole nie sa tolerowane.
            • j-k uwazasz, ze islamscy bandyci sa tu tolerowani? 17.09.06, 00:39
              no niestety masz racje...

cenzura to islamskie badziewie przepuszcza :)

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
        • ariadna-enta Re: Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzi 17.09.06, 00:33
          chyba nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi, a jest ona bardzo prosta jeżeli
          muzułmanie mają swobody religijne na naszym kontynencie i to od wielu lat, to
          chyba takie same prawa powinni mieć chrześcujanie w ich krajach. Dla mnie jest
          to oczywiste dla nich i Ciebie niestety nie. Dla ciebie słowo tolerancja jest
          pustym frazesem, a dla mnie nie bo dzięki niej nie czuję nienawiści np do
          muzułmanów. Tak masz rację każdy ma prawo bronić swojej kultury i religii ,ale
          jest subtelna różnica chrześcijanie swój sprzeciw wyrażają np po koncertach
          Madonny czy książkii "Kod da Vinci" w bardziej cywilizowany sposób i nie palą
          książek i kin gdzie ten film był wyświetlany, Madonnę zaś skrytykował episkopat
          Niemiec i popi prawosławni,ale nie nawoływali do zabicia jej czy jej fanów.
          Natomiast każda uwaga nie po myśli Islamu wywołuję u nich reakcje nieadekwatne
          do sytuacji.
          "jak wchodzisz z wojskami do ich krajów to oni uciekają do Europy"- a ja
          myślałam,że większość muzułmanów przywędrowała do nas przed kilkudziesięciu
          laty z byłych koloni francuskich i angielskich jako tania siła robocza.
          Niech oni sobie do cholery mieszkają w Europie, w Chrystusa też nie musżą
          wierzyć ,ale niech u licha przestrzegają podstawowych norm i skoro oni tak
          hałaśliwie domagają się swoich praw , miech stosują zasadę wzajemności.
          Na koniec jeszcze słowo o niemieckim papieżu. Nie bardzo rozumiem o co ci
          chodzi-czy to,że jest Niemcem przekreśla go w Twoich oczach jako głowę
          kościoła?.
          Jeżeli tak to moim zdaniem kiepski z ciebie chrześcijanin bo dla mnie fakt,że
          Ratzinger jako młody człowiek był w samym środku nazizmu ,był w hitlerjugent(
          czego nigdy nie krył) , a mimo to nie przesiąknął tą ideologią i zoastał
          porządnym człowiekiem głęboko wierzącym w Boga jest czymś znamiennym. Fakt,że
          popaoieżu Polaku jest papież Niemiec nie jest pzypadkowy.
          Ludzi mierzy się czynami ,a nie tym skąd pochodzą. To powinien wiedzieć każdy
          człowiek,który nazywa się chrześcijaninem.
          • j-k do hollery...zdaj sobie sprawe... 17.09.06, 00:48
            a jestem na tym forum 5 lat...

ze masz do czynienia z propaganda platnych urzednikow islamskich ambasad...
          • nopes Re: Nastepny papież, którego będziemy sie wstydzi 17.09.06, 18:15
            > chyba nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi, a jest ona bardzo prosta jeżeli
            > muzułmanie mają swobody religijne na naszym kontynencie i to od wielu lat, to
            > chyba takie same prawa powinni mieć chrześcujanie w ich krajach.

No i maja np. w Iranie.
            A jak nie maja w Arabii S. to nic nie możesz zrobic. Po prostu zastosuj wobec tego kraju represje prawne.. No tyle ze USA broni reżimu w Arabii..
            No i znowu mamy problem imperializmu anglosaskiego..

> "jak wchodzisz z wojskami do ich krajów to oni uciekają do Europy"- a ja
            > myślałam,że większość muzułmanów przywędrowała do nas przed kilkudziesięciu
            > laty z byłych koloni francuskich i angielskich jako tania siła robocza.

To zle myślałaś. Słabo znasz historie. Francja ma problem z powodu kolonializmu w Algierii. A Brytole Irak podbijali sto lat temu. Oni zreszta od poczatku zajmowali sie zbójectwem i piractwem. Z tego żyli.
            Stąd ich problemy z imigracja.
            Oni mnie zreszta mało obchodzą. Narobili sobie problemu swoim bandytyzmem i złodziejstwem miedzynarodowy, to płacą cenę imigracji.
            Mnie obchodzi Polska, która musi zamknac granice na imigrację.

> Dla ciebie słowo tolerancja jest
            > pustym frazesem, a dla mnie nie bo dzięki niej nie czuję nienawiści np do
            > muzułmanów.

To dla ciebie to słowo jest frazesem, bo podciągasz to pod wszystko. To taki frazes dla ciebie jak dla komunistów "demokracja".
            Jeżelisz czegoś nie tolerujesz, nie musisz tego nienawidzic. Wystarczy miec zdrowy rozsądek.
            • j-k bzdury 17.09.06, 18:18
              nopes napisał:
              A Brytole Irak podbijali sto lat temu. Oni zreszta od poczatku zajmowali sie
              zbójectwem i piractwem. Z tego żyli.

- bzdury. wtedy robli to wszyscy.

> Mnie obchodzi Polska, która musi zamknac granice na imigrację.

- niemozliwe. Polska jest w UE i musi przestrzegac pewnej otwartosci granic.
    • josifek O kiedy wy arabki wstyd macie.... 16.09.06, 22:25
      to calkiem cos nowego...
    • j-k Papiez - z ktorego mozemy byc dumni... 17.09.06, 00:04
      ktory wykazuje nicosc kulturalna islamuskow...

wstydzisz sie go?

sam nedznym islamuskiem jestes?

wstydzilbym sie, gdybym sie takim (islamuskiem) urodzil :)))

• tornson Niema to jak kultura katolstwa i ideologicznych 17.09.06, 01:06
        braci panzer-pappy z SS.
        • j-k biedaku ateistyczny :))) 17.09.06, 01:20
          Jestem protestantem ...
          a nie katolikiem...
          pora sie przyznac...

ale jestem dumny zarowno z polskiego
          jak i z niemieckiego Papieza :)))
          • tornson Re: biedaku ateistyczny :))) 17.09.06, 01:26
            j-k napisał:

> Jestem protestantem ...
            > a nie katolikiem...
            > pora sie przyznac...
            Zapewne amerykańskie skrzydło protestantyzmu. Wsławione prześladowaniami
            rasowymi, a nawet prześladowaniami katolików (to chyba ewenement na skalę
            światową) w ramach ku-klux-klanu.

> ale jestem dumny zarowno z polskiego
            > jak i z niemieckiego Papieza :)))
            Znaczy się protestant z ciebie jak z koziej d........
            • j-k no z ciebie , biedaku , nie lepszy ateista :) 17.09.06, 01:32
              nie majacy pojecia o podstawowych kierunakach filozofii...
              ale spuscmy zaslone milczenia :)))

• topol-m Re: biedaku ateistyczny :))) 17.09.06, 18:44
            w "Sensie życia wg Monty Pythona" jest świetny fragment (w części "Cud
            narodzin. Trzeci świat"), gdzie jeden głąb udowadnia swojej żonie wyższość
            protestantyzmu nad katolicyzmem na przykładzie papiestwa, prezerwatyw i dzieci
            sąsiada katolika. Polecam gorąco :-)

j-k napisał:

> Jestem protestantem ...
            > a nie katolikiem...
            > pora sie przyznac...
            >
            > ale jestem dumny zarowno z polskiego
            > jak i z niemieckiego Papieza :)))
            • j-k Re: biedaku ateistyczny :))) 17.09.06, 18:48
              topol-m napisał:

> w "Sensie życia wg Monty Pythona" jest świetny fragment (w części "Cud
              > narodzin. Trzeci świat"), gdzie jeden głąb udowadnia swojej żonie wyższość
              > protestantyzmu nad katolicyzmem na przykładzie papiestwa, prezerwatyw i
              dzieci sąsiada katolika. Polecam gorąco :-)

Dziekuje. Polece dalej znajomym katolikom :)))
    • tornson Ten były hitlerowski aktywista rzeczywiście 17.09.06, 01:05
      przypomina typowy stereotyp Niemca, z tym że jest to przestarzały stereotyp.
      Współcześni Niemcy mają niewiele wspólnego z tym stereotypem i są dziś chyba
      najbardziej tolerancyjnym i antyfaszystowskim narodem w Europie.
      • skier_bb A ja myślę że w każdym społeczeństwie..... 17.09.06, 01:54
        I w chrześcijańskim (może powinienem pisać-społeczności) i muzułmańskim i żydowskim i kazdym innym znajdują się degeneraci ekstremizujący idee czy wręcz je wypaczający i tworzy to, niestety, obraz całości jako że skrajności dużo łatwiej są zauważane niż przeciętność.Czy nie spotkaliście nienawistnego paranoidalnego żądnego mordu Hasyda?A obrywa się wszystkim żydom.Więc i muzułmanie mają swoich Hasydów i papież do nich kierował swe słowa.Ale człowiek omylnym jest...
      • josifek Hitlerowskim aktywista byl wielki Mufti z jerosoli 17.09.06, 18:43
        i moze tez twoj ojciec....sam to lepiej wiesz.
    • josifek Zacznijmy od pytania, Ile Polakow sie Jana Pawla 17.09.06, 18:41
      wstydzi, albo ty o twoich islamskich wspolwyznawcach mowisz, wy sie go nie
      wstydziliscie wy sie go balisci i dlatego do niego strzeliliscie.
    • nopes watykanisci maja podobne obawy 19.09.06, 20:21
      iraqwar.mirror-world.ru/article/102870

Renzo Guolo, a professor of the sociology of religion at the University of Padua, believes that this is maybe the strongest criticism because he doesn't speak of "fundamentalist Islam" but of Islam generally.

Marco Politi, the Vatican expert for the Italian daily La Repubblica, said: "Certainly he closes the door to an idea which was very dear to John Paul II - the idea that Christians, Jews and Muslims have the same God and have to pray together to the same God."
    • j-k Benedykt, to Papiez z ktorego moezmy byc dumni... 19.09.06, 20:28
      Pierwszy wezwal islam do rezygnacji z terroru, do opamietania sie i do
      dialogu...
      • syjonista Z Jana Pawla II dumny nie byles talibanie katolski 19.09.06, 20:38
        bo propagowal dialog a nie konfrontacje.
        • explicit Re: Z Jana Pawla II dumny nie byles talibanie kat 19.09.06, 21:14
          Raczej sugerowal - Zeby dialog byl mozliwy i prawdziwy , wszystkie karty na
          stol , szczegolnie te kontrowersyjne ,...

Osobiscie uwazam ze Papiez niepotrzebnie sie tlumaczyl , reakcja radykalow
          i milczenie reszty muzulmanow dowodzi ze mial racje ,...

Problem Islamu z reszta trzech wyznan polega na tym ze w Islamie nie ma
          hierarhii , kazdy ich "proboszcz parafii" moze oglosic klatwe ktora ma
          taka sama wage dla jego "parafianow" co dla katolikow zyczenie papieza ,...

uklony

==============================================================================

bo propagowal dialog a nie konfrontacje.
        • j-k islamski baranie... 19.09.06, 21:16
          nie jestem katolem, lecz protestantem...

A Mimo to jestem dumny zarowno z JP II
          jak i z Benedykta :)))
          • explicit Re: islamski baranie... 19.09.06, 22:14
            Bez zajecia , oczywiscie - Z tego co widac ile masz czasu , prawdopodobnie
            dzielacy klatke schodowa w low income apartments oplacanych przez podatnika
            z bezrobotnymi muslimkami , ktorzy ci troche zaszli za skore ,...

uklony

==============================================================================
            nie jestem katolem, lecz protestantem...
            • j-k naturalnie... 19.09.06, 22:56
              i w przerwach miedzy myciem klatek tlumacze islamskim idiotom, co trzeba...
              zwlaszcza hiszpanskie wiersze :)))
              buenas noches :)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=24184640&a=24629468
    • jorl j-k 19.09.06, 22:34
      j-k napisał:

> nie jestem katolem, lecz protestantem...
      >
      > A Mimo to jestem dumny zarowno z JP II
      > jak i z Benedykta :)))

No wlasnie j-k. jestes protestantem. Mowie to juz od dawna ale jakos nie
      chciales sie do tego przyznac. A jakim protestantem jestes? Jestes z Polski wiec
      zaczynales od Zielonoswiatkowcow. Jako ze wyjechales do Niemiec przerzuciles sie
      na baptystow bo Zielonoswiatkowcy to taka ich polska sekta. Ale baptysci sa
      podobni. Ja po Twoich pewnych uwagach stwierdzilem to juz dawno ze tak musi byc.
      Przed paru laty znalem jedna dziewczyne z Polski ktora byla Zielonoswiatkowa.
      Jako ze mialem taki okaz pod nosem, a ciekawy jestem wszystkiego, rozmawialem z
      nia (tez) na temat jej religii. A wiec najpierw to oni nielubia katolikow i
      kosciola katolickiego. Uwazaja ich za odszczepiencow od prawdziwej wiary. Ta
      dziewczyna miala matke, taka typowa polska katoliczke, dzisiaj mozna powiedziec
      moherowke i sie z nia wlasnie o religie czesto klocila. I to wlasnie corka byla
      napastliwa. Nie matka.
      Nastepna ciekawa sprawa byla ich stosunek do Zydow. A wiec Zydzi, mimo ze innej
      wiary, byli przez Zielonoswiatkowcow bardzo powazani. Ona mowila ze jak uslyszy
      kawal o Zydach to napewno sie nie bedzie z niego smiala. Taki szacunek dla
      Starszych Braci.
      I ona wyrazala sie o sobie ze jest chrzescijanka. Nie katoliczka. Jak Ty j-k. To
      podkreslala. Poziom indoktrynacji jej przez ta religje byl taki ze jak zobaczyla
      u mnie na polce Biblie stojaca (calkiem przypadkowo) obok jakiegos Harry Pottera
      to poprosila mnie abym je rozdzielil. Czary!
      Nie dowiedzialem sie od niej innych spraw o ktorych ale czytalem w co te sekty
      wierza. Ale czytalem ze oni wierza ze Izrael musi powstac na Ziemi Obiecanej i
      potem przyjdzie Koniec Swiata (cos w tym rodzaju i tej kolejnosci). Dlatego ich
      obowiazek jest potrzymywac istnienie Panstwa Izrael. Wszelkimi silami.
      I wlasnie dlatego j-k, w ideologicznym zacietrzewieniu, tak popera Izrael. A
      wypowiada sie z odraza o tych ktorzy mu zagrazaja czyli jego islamuskach. Nazywa
      ich karaluchami, godnymi tepienia. Jezyk jak Hitler o Zydach. Tez postulowal
      niedawno na forum (po wojnie z Hisbolami) aby Polska zaplacila 60 mild$
      Izraelowi za mienie zydowski. Dla j-k istnienie Izraela jest najwazniejsza
      sprawa w Swiecie. I popiera go ze wszystkich stron. Interes Izraela jest dla
      niego o wiele wazniejszy jak np. Polski.
      Ostatnio czytalem o wycieczce Busha do Izraela. Przytaczano jego wypowiedzi i
      jakos mi sie wydaje ze i on jak j-k ma dokladnie takie same religijne powody
      obrony Izraela. Dostalem gesiej skorki bo uwazam ze politycy kieruja sie w dniu
      dzisiejszym racjami rozumowymi a nie fanatyzmem religijnym. Ale cos wyglada ze
      sie pomylilem. Co najmniej do niektorych.
      Coz, bedzie krwawo na tym Swiecie jak fanatycy stoja u rzadu. Nie Ty j-k, Ty to
      nie problem tylko smieszny okaz, ale prezes USA???

Ciekawe tez dlaczego ludzie staja sie fanatykami religijnymi w nowoczesnych
      panstwach. Bush, bo dzieki temu udalo mu sie z alkoholizmu wylezsc. OK. Ta moja
      znajoma tez miala wazny powod, bo jak byla dzieckiem gwalcil ja jej ojciec. I z
      16 rokiem zycia poznala Zielonoswiatkowstwo co pomoglo jej stanac po tych
      strasznych przezyciach na nogi. A Ty j-k? Byles przez SB jako wrog ludu jak
      Irakczycy w tym slawnym wiezieniu ciagany na smyczy i gwalcony? Bo tak sam
      siebie stac sie fanatykiem to ja juz naprawde nie rozumiem.

Pozdrowienia
      • nopes on jest z tych "protestantów" od 2 tys. lat 19.09.06, 22:48
        > No wlasnie j-k. jestes protestantem. Mowie to juz od dawna ale jakos nie
        > chciales sie do tego przyznac. A jakim protestantem jestes? J

On jest z tych pierwszych "protestantów" - faryzeuszów. Teraz sie to judaizmem nazywa.
      • j-k Ciesze sie, ze martwisz sie o moj los, JOrl :))) 19.09.06, 22:52
        tym niemniej, poki co, sam daje sobie rade...
        Z niewielka pomoca przyjaciol Saddama Husseina :)))
      • i.p.freely Re: religia 19.09.06, 22:57
        tylko narzedziem ... szubrawcow.

Przeciwstawmy hubryzm takiego "jotka" z fanatyzmem jakiegos zagorzalego mully.
        Czy oni sie czym roznia? Czy tak na zdrowy rozum obietnica "wniebowstapienia"
        jest czyms "lepszym" od obietnicy 72 dziewic?
        • j-k istotnie mam gorzej :) 19.09.06, 23:07
          nie oczekuje 72 dziewic...:)))

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

• explicit Re: religia 19.09.06, 23:20
          "jotek" jest tez fanatykiem , protestantem coprawda i jak zapewnia nie ma
          kropli zydowskiej kropli krwi w sobie - Na kogos zyjacego wsrod Germancow ,
          zrozumiale - Wladza kaze byc cacy dla
          ===============================================================================
          Przeciwstawmy hubryzm takiego "jotka" z fanatyzmem jakiegos zagorzalego mully.
          Czy oni sie czym roznia?
          • j-k pisalem juz :))) 19.09.06, 23:25
            explicit napisał:
            > Czy oni sie czym roznia?

sympatia dla WOLNOSCI KOBIET
            od islamskiego dziadostwa

i dla wodki koszernej :)))
            PS. Lubie islamuskow popijajacych wodke koszerna :)
            egdonline.com/stawski/Spirits/mediafiles/l5.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka