Dodaj do ulubionych

Antypolska heca Spielberga i Hanksa

18.05.03, 20:47
Oglądałem kilku odcinkowy film o II wojnie światowej pt. "Kompania braci".
Producentami tego filmu są: znany aktor Ton Hanks i sam Steven Spielberg.
Film jest obecnie popularny i w Polsce. POlacy pojawiają się w nim jako
cytuję: oficer SS i po raz drugi jako zbiegły komendant obozu
koncetracyjnego. Myślę ,że jest to akt nienawiści i poprostu kolejny przykład
oczerniania Polaków. Ukazywanie w takich rolach jest chamstwem i żałosną
prowokacją. Zastanawiam się dlaczego nikt nie interweniuje? Dlaczego udaje
isę ,że udaje się że jest ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: mefet Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.visp.energis.pl 18.05.03, 21:49
      Oglądnij jeszcze raz ten doskonały serial.
    • Gość: luxer Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 23:33
      serial jest bardzo fajnie zrobiony - top fakt. ale to już nie pierwszy raz
      kiedy takie nieprzyjazne i obrażliwe wobec Polaków wtręty są czynione. ja
      również uważam ,że na antypolskie hece trzeba reagować. To smutne że Spielberg
      I Hanks dołączają do grona pluuących na Polaków.

aster3 napisał:

> Oglądałem kilku odcinkowy film o II wojnie światowej pt. "Kompania braci".
      > Producentami tego filmu są: znany aktor Ton Hanks i sam Steven Spielberg.
      > Film jest obecnie popularny i w Polsce. POlacy pojawiają się w nim jako
      > cytuję: oficer SS i po raz drugi jako zbiegły komendant obozu
      > koncetracyjnego. Myślę ,że jest to akt nienawiści i poprostu kolejny przykład
      > oczerniania Polaków. Ukazywanie w takich rolach jest chamstwem i żałosną
      > prowokacją. Zastanawiam się dlaczego nikt nie interweniuje? Dlaczego udaje
      > isę ,że udaje się że jest ok.
      • Gość: CZEGO SIE TO PRZECIERZ DWAJ ZIONISTYCZNI ZYDZI. IP: *.24.139.83.Dial1.Tampa1.Level3.net 20.05.03, 15:48

TO PRZECIERZ DWAJ ZIONISTYCZNI ZYDZI.
        CZEGO SIE PO NICH SPODZIEWAC???
        • franz12 A TY JESTEŚ ŻYDOWSKIM PROWOKATOREM 20.05.03, 15:55
          a ty jesteś żydowski prowokator. który pokazuje jacy to "antysemici" tu piszą.
          Nikt sie Żydzie z Mosadu, kapusiu zawszony Szarona na twe gierki nie nabierze.
          Nie badałem narodowości tych dwóch panów. Ale obojętnie z jakiej by byli
          szkalują innych. To fakt. A twoje podszywanie się i prowokowanie nie
          zniekształci prawdy. Zamiast tu prowokować idź morduje niewinne kobiety i
          dzieci w Palestynie jak twoi bracia to robią.

Gość portalu: CZEGO SIE napisał(a):

>
          >
          >
          > TO PRZECIERZ DWAJ ZIONISTYCZNI ZYDZI.
          > CZEGO SIE PO NICH SPODZIEWAC???
    • tymon10 Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa 19.05.03, 10:22
      uważam że nsajgorszy jest brak reakcji. to kłamstwo nie wyprostowane będzie
      zaśmiecać prawdę. swoją drogą jak środowiska zydowskie przyjłębyby film znanego
      polskiego reżysera kiedy to Żydzi byliby SS-mamani i gestapowcami?

aster3 napisał:

• Gość: !!! Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: 195.152.54.* 19.05.03, 11:39
        zaskoczony? nie badz, to jest typowe w jaki sposob zydzi przedstawiaja polakow
        • Gość: Tomek44 Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: 213.8.97.* 19.05.03, 12:13
          Gość portalu: !!! napisał(a):

> zaskoczony? nie badz, to jest typowe w jaki sposob zydzi przedstawiaja
          polakow

Nie tylko Zydzi i zastanow sie dlaczego?
          Ja czasami musze bronic dobrego imienia Polakow za granica bynajmniej nie
          przed Zydami.
          Kawaly o glupich Polakach tez nie wymyslili Zydzi.
          • aster3 Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa 19.05.03, 23:51
            masz rację że nie tylko Zydzi, że moze Polacy nie są idalealni. to wszystko
            prawda. ale czy to usprawiedliwia opluwnie Polaków? kłamstwo historyczne wobec
            narodu , który stracił najwięcej na tej wojnie? zresztą tego rodzaju
            antypolskie hece świadczą źle ale o ich autorach a nie Polakach

Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Gość portalu: !!! napisał(a):
            >
            > > zaskoczony? nie badz, to jest typowe w jaki sposob zydzi przedstawiaja
            > polakow
            >
            > Nie tylko Zydzi i zastanow sie dlaczego?
            > Ja czasami musze bronic dobrego imienia Polakow za granica bynajmniej nie
            > przed Zydami.
            > Kawaly o glupich Polakach tez nie wymyslili Zydzi.
            • Gość: luxer Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 15:32

zgadzam sie że te paszkwile o POlakach SS-manach i "komendantach obozów
              koncentracyjnych" źle świadczą nie o POlakach ale o tych którzy je
              rozpowszechniają. A w tym wypadku to nie byle kto bo Hanks i Spielberg. To
              prawda i chyba jest na tyle gorzka że nie wszystkim się podoba. Bo oni chętnie
              widzą wszędzie "antysemitów" i "Żydożrców". Niestaty jakoś dziwnie pobłażliwi
              są dla tych którzy rozpowszechniają kłamliwe i obraźliwe wobec Polaków hasła

aster3 napisał:

> masz rację że nie tylko Zydzi, że moze Polacy nie są idalealni. to wszystko
              > prawda. ale czy to usprawiedliwia opluwnie Polaków? kłamstwo historyczne
              wobec
              > narodu , który stracił najwięcej na tej wojnie? zresztą tego rodzaju
              > antypolskie hece świadczą źle ale o ich autorach a nie Polakach
              >
              > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: !!! napisał(a):
              > >
              > > > zaskoczony? nie badz, to jest typowe w jaki sposob zydzi przedstawiaj
              > a
              > > polakow
              > >
              > > Nie tylko Zydzi i zastanow sie dlaczego?
              > > Ja czasami musze bronic dobrego imienia Polakow za granica bynajmniej nie
              > > przed Zydami.
              > > Kawaly o glupich Polakach tez nie wymyslili Zydzi.
      • Gość: jarek Arabscy Adwokaci Polskiej sprawy. IP: *.fastres.net 20.05.03, 21:21
        To zaprosil tego Arabka do sadu, aby bral udzial w tej sprawie, moze on sam, moze by bylo tez dobrze zebys najpierw ten film obejrzal ( potem kogos po Niemiecku poslal do Pieca- tak jak juz probowales ze mna), przeczytal ksiazke ,ktora jest baza tego filmu i potem poprosil o glos sprawy w tej afferze zainteresowane.
    • Gość: jarek Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.fastres.net 19.05.03, 12:32
      Niestety ten film sie opiera na wspomnieniach jednego z zolnierzy, to ksiazke w Polsce mozna kupic, albo sie je przerabia..
      • Gość: Bnadem Re: "Wspomnienia oficera Armii Czerwonej"? IP: *.krakow.pl 20.05.03, 15:51
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Niestety ten film sie opiera na wspomnieniach jednego z zolnierzy, to ksiazke
        w
        > Polsce mozna kupic, albo sie je przerabia..
      • franz12 Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa 20.05.03, 16:12
        a jak ktoś bezkrytycnzie filmuje i ropowszechnia kłamstwa np. tego typu iż
        cyklon B to tylko do dezynfekcji też ok? Bo np. ładnie literacko jakiś SS -
        opisze swoje wspomienia? A moze jak Spielberg i hanks rozpowszechniają kłamstwa
        i szkale o Polakach to jest ok? Trzeba tylko milczeć?

> Niestety ten film sie opiera na wspomnieniach jednego z zolnierzy, to ksiazke
        w
        > Polsce mozna kupic, albo sie je przerabia..
    • Gość: z daleka Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: 80.230.216.* 19.05.03, 12:59
      dla zainteresowanych:bandofbrothers.prv.pl/- szczegolna uwage prosze
      zwrocic na ksiege gosci.
    • Gość: jarek Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.fastres.net 19.05.03, 13:13
      Ide twe pamietniki kupic, za tydzien moze mam odpowiedz.
      • Gość: Bnadem Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.krakow.pl 20.05.03, 15:53

> Ide twe pamietniki kupic, za tydzien moze mam odpowiedz.

Na pewno tak autentyczne, jak "Protokoły Mędrców Syjonu"...
        • Gość: jarek Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.fastres.net 20.05.03, 20:49
          Odezwal sie idiota arabski, od kiedy cie interesuje imie Polski?
          • Gość: Jerzy Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 21:28
            Jarku, a Ciebie nie obchodzi??
    • franz12 Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa 20.05.03, 15:47
      bo dzisiaj Zydzi i ich prawnicy chętniw wyciągają ręce po niemieckie pieniądze
      i nie chcą miec konkurencji do bycia "ofiarą". Niemcy są ich dojną krową a
      Polacy mogliby im ten "Geschaeft" popsuć

aster3 napisał:

• Gość: skromny Czyzby nie bylo Polakow w SS ? IP: *.vline.pl 20.05.03, 18:15
        Kazdy wie,ze bylo ich tysiace w Wehramhcie.
        A od 1944 roku mogli z woli Hitlera wstepowac takze do SS...i byli
        chetni ...np. do SS Waffen.
        • Gość: Bnadem Re: Czyzby nie bylo Polakow w SS ? IP: *.krakow.pl 20.05.03, 18:28
          Gość portalu: skromny napisał(a):

> Kazdy wie,ze bylo ich tysiace w
          Wehramhcie.
          > A od 1944 roku mogli z woli Hitlera wstepowac takze do SS...i byli
          > chetni ...np. do SS Waffen.

A pewnie - i to bez wątpienia oni, przebrani za Żydów, kierowali wewnętrzną
          administracją getta w Warszawie - co sprytniejsi przebierali się nawet za
          wewnętrzną policję getta i teraz staje się jasne, dlaczego tak łatwo kierowali
          innych do obozów... Aj, to nasze polskie zakłamanie...
        • Gość: Bnadem Re: Czyzby nie bylo Polakow w SS ? IP: *.krakow.pl 20.05.03, 18:29
          Gość portalu: skromny napisał(a):

> Kazdy wie,ze bylo ich tysiace w
          Wehramhcie.
          > A od 1944 roku mogli z woli Hitlera wstepowac takze do SS...i byli
          > chetni ...np. do SS Waffen.

Pisze się: Wehrmacht i Waffen SS - przy okazji to nie Waffen SS pilnowało
          obozów koncentracyjnych...
          • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 20.05.03, 18:40
            I Ty masz racje i Ja.
            ps. oczywiscie ,ze Polacy w obozach byli najwyzej tylko kapami,ale nie
            Wahmanami w mundurach...
            ps. zgoda co do Judenratow,policji zydowskiej w gettach,braku realnej pomocy ze
            strony jankseskich Zydow...ale Polacy tez sluzyli w silach hitlerowskich.
            • Gość: BO Nie wiem kto je wymyslil IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 20.05.03, 18:57
              ale o ile znikaja w USA to sa bardzo popularne w Izraelu.
              Niemcy nie mowia o "gupich pollacks" tylko o zlodziejach
              polskich (a to przynajmniej ma jakies podstawy).

>Kawaly o glupich Polakach tez nie wymyslili Zydzi.
              • Gość: skromny Re: Nie wiem kto je wymyslil IP: *.vline.pl 20.05.03, 18:59
                Gość portalu: BO napisał(a):

> ale o ile znikaja w USA to sa bardzo popularne w Izraelu.
                > Niemcy nie mowia o "gupich pollacks" tylko o zlodziejach
                > polskich (a to przynajmniej ma jakies podstawy).

S : to fakt

> >Kawaly o glupich Polakach tez nie wymyslili Zydzi.

S : wymyslili je Anglosasi...
            • Gość: Jan Re: IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.03, 18:59
              Polacy z ruchu oporu mscili sie na Polakach zdrajcach.To bylo popularne w latach 1039-44.I w filmach z lat 50 i 60 tych.Pamietacie te zaoczne wyroki na polskich zdrajcach...Polacy swieci?Hihi...
            • Gość: jarek Nieudana obrona przez Bnadema wielkiego mufti. IP: *.fastres.net 20.05.03, 21:00
              Czyzby Bnadem chce na znowu wmowic ,ze Arabowie i Musulmani z Balkanow nie brali czynnego udzialu przy morderstwach na Zydach i Serbach?
        • Gość: jarek Re: Czyzby nie bylo Polakow w SS ? IP: *.fastres.net 20.05.03, 20:58
          Niestety duzo z nich co sluzyli w Polnocnych Wloszech, w czasie ich wziecia do niewoli przez sprzymiezonych i tez partyzantow, kladli duzy nacisk, ze sa Polakami, dlatego tez duzo bylych partyzantow z polnocnych Wloch bardzie opowiadala o Polakach ,ktorzy sluzyli pod swastyka niz o tych ,ktorzy ich wyzwolili.( Moze to byli, tak zwani prawdziwi Slazacy ).
          Wracajac do ksiazki Stephen Ambrose - Band of Brothers w ostatnich 3 oddzialach nic takiego nie znalazlem, ale znalazlem nazwiska zolnierzy z tej kompanii "Easy", ktorzy byli pochodzenia Polskiego i takze Czeskiego.
          Jezeli mi ktos moze podac w ktorym okresie w tym filmie mamy doczynienia z tymi przypadkami to jeszcze raz zobacze ,bo cala ksiake nie mam ochoty czytac.
          • Gość: jarek Czyzby nie bylo Arabow w komp,Easy.? IP: *.fastres.net 20.05.03, 21:16
            Z wielka przykroscia musze tez stwierdzic, ze Arabowie nie brali udzialu po stronie sprzymierzonych w walce z Nazizmem ( brali czynny udzial, ale po stronie Hitlera), w tych 3 ostatnich rozdzialach ksiazki " Band of Brothers" nie znalazlem, ani jednego nazwiska ,ktore sie zaczyna na Al..( moze oni uzywali nazwisk Polskich , tak jak to robia tez teraz, moze juz wiedzieli , ze w koncu skoncza w Krakowie- bo tak bylo napisane w Koranie" , i niech Bnaden nie miesza Arabow z musulmanami z Maroko i Tunezji, bo jesli dobrze sie nie myle, aby Islamizowac tych ludzi ,ktorzy zamieszkuja dzisiejsze Maroko Arabowie potrzebowali prawie 80 lat, czesc Berberow ,ktora brala udzial w podbiciu polwyspa Iberyjskiego sie zislamizowala po roku 711. Niech tez nie mowi , ze Egipcjanie sa Arabami, to czemu tak uczeni i poszukiwacze prawdy, Arabowie zniszczyli wszystkie zrodla Egipskie, moze chcieli zatrzec slady tak jak byli przyzwyczajeni robic, bo dla nich nie bylo zycia przed Profetem.
    • Gość: jarek Re: Antypolska heca Spielberga i Hanksa IP: *.fastres.net 20.05.03, 21:23
      Moze mi Pan mi poda dokladnie, w ktorym miejscu te nieprzyjemne sceny sa umieszczone to ,bede latwiej znalesc w Ksiazce i mam nadzieje w scenariuszu, dlaczego tak to sie stalo i kogo jest winna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka