Dodaj do ulubionych

Sloneczko wstaje nad Matuszka Rosieja i coz widzi?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 12:30
Cud ekonomiczny na miare NEP-u!
Gospodarka Federacji Rosyjskiej zanotowala przyrost 7.2% w ciagu pierwszych 6
miesiecy, obalajac ostatecznie falszywa, burzuazyjna teorie "cyklow
ekonomicznych"!
Zaciera rece nasz przyjaciel Tomson, smieje sie zza chmurki Wielki Stalin...
Dzwonia kremlowskie kuranty!

I tylko wstretny russofob Bor'ka sprawdza w internecie, jakie byly ceny ropy
w pierwszym polroczu.
A niepotrzebnie szuka i zlosliwie klika!
Wystarczy poczytac, co pisza na ten temat rosyjscy analitycy ekonomiczni:
JEDYNYM zrodlem wzrostu jest niesamowita koniuktura na rynku surowcow
energetycznych.
Rosja stanela w jednym szeregu ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi, Libia i
Kuwejtem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liosha Re: Sloneczko wstaje nad Matuszka Rosieja i coz w IP: 213.17.228.* 02.07.03, 13:07
      ja cię nie rozumiem debilu!
      Chyba lepiej mieć tę 7,2% procent niż nie mieć!
      Nawet jak to jest z powodu dobrej koniunktury na surowce.
      • Gość: Bor'ka Staroswieckie glupoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 13:35
        Ja sie ciesze razem z Wami Lioszenka!

Tylko wiesz... mnie zawsze uczono, ze zrodlem dostatku i powodzenia, powinna
        byc uczciwa praca.
        Ale to staroswieckie glupoty chyba.
    • Gość: Tomson Borka zajmij się lepiej prawdziwymi wrogami IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 14:01
      Polski, czyli niemieckimi neonazistami ze związków wypędzonych i ich śląskimi
      pachołkami, zamiast pastwić się nad Rosją.

Gość portalu: Bor'ka napisał(a):

> Cud ekonomiczny na miare NEP-u!
      > Gospodarka Federacji Rosyjskiej zanotowala przyrost 7.2% w ciagu pierwszych 6
      > miesiecy, obalajac ostatecznie falszywa, burzuazyjna teorie "cyklow
      > ekonomicznych"!
      > Zaciera rece nasz przyjaciel Tomson, smieje sie zza chmurki Wielki Stalin...
      > Dzwonia kremlowskie kuranty!
      >
      > I tylko wstretny russofob Bor'ka sprawdza w internecie, jakie byly ceny ropy
      > w pierwszym polroczu.
      > A niepotrzebnie szuka i zlosliwie klika!
      > Wystarczy poczytac, co pisza na ten temat rosyjscy analitycy ekonomiczni:
      > JEDYNYM zrodlem wzrostu jest niesamowita koniuktura na rynku surowcow
      > energetycznych.
      > Rosja stanela w jednym szeregu ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi, Libia i
      > Kuwejtem.

Ale Rosja w przeciwieństwie do Kuwejtu czy ZEA ma też przemysł przetwórczy i
      nowe pieniądze posłużą jego rozbudowie i unowocześnianiu.

• Gość: Bor'ka Tomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 14:40
        No nie mysle, zeby Matuszka Rosieja tak bardzo przezywala to "pastwienie sie"
        nad nia biednego Bor'ki .
        Przy okazji, czy nie sadzisz, ze okreslenie "Rosjanie" brzmi bardzo
        oficjalnie, "Ruscy" troche niegrzecznie...moze utworzyc nazwe od "Matuszki"
        wlasnie ?
        Na przyklad "Matuszkanisci" ?
        Brzmi tak troche tajemniczo, z jakims latynoskim kolorytem...troche jak
        sandynisci...
        • Gość: Tomson Borka... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 15:29

> No nie mysle, zeby Matuszka Rosieja tak bardzo przezywala to "pastwienie sie"
          > nad nia biednego Bor'ki .
          Chodzi o gólną mentalność naszego społeczeństwa. Swego czasu w szkole na Języku
          Polskim mieliśmy kilka lekcji specjalnie poświęconych antysemityzmowi, a Polacy
          są o niebo bardziej antyrusami niż antysemitami. Zreszta polski antysemityzm
          nie szkodzi dziś ani Żydom, ani Polakom, a antyrusycyzm sprawia że nasz bilans
          handlowy z Rosją jest tragiczny. Każdy powinien walczyć z tym na miarę własnych
          możliwości (ja np. na forum).

> Przy okazji, czy nie sadzisz, ze okreslenie "Rosjanie" brzmi bardzo
          > oficjalnie, "Ruscy" troche niegrzecznie...moze utworzyc nazwe od "Matuszki"
          > wlasnie ?
          > Na przyklad "Matuszkanisci" ?
          > Brzmi tak troche tajemniczo, z jakims latynoskim kolorytem...troche jak
          > sandynisci...
          Wbrew temu co może wynikać z moich postów nie jestem jakimś wielkim entuzjastom
          Rosji. Należy pamiętać o niegodziwościach jakich doświadczyliśmy od Ruskich,
          jednak należy też żyć przyszłością. Nasz eksport już dosyć odcierpiał za nasze
          złe stosunki z Rosją, czas najwyższy iść w odwrotnym kierunku. Zresztą dziś
          prawdziwym zagrożeniem dla świata jest USA, nie Rosja i współpracy UE-Rosja to
          naturalna kolej rzeczy, a my musimy wyciągnąć ile się da z tej współpracy.
          • Gość: Bor'ka Potiomkinowskie wioski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 16:27
            Nie mam nic przeciwko wspolpracy gospodarczej z Rosja.
            To raczej Rosjanie "upolityczniaja" kontakty handlowe.

Co mnie czasem smieszy, a czase drazni i sklania do zlosliwosci, to ich
            niemoznosc to nazywania pewnych rzeczy po imieniu.
            Rosjanie maja potworne kompleksy wobec Zachodu, ale we wszelkiego rodzaju
            dyskysjach beda bezkrytycznie wychwalac "dostizenia narodnowo hozjajstwa", do
            znudzenia opowiadac o swych Miczurinach i Gagarinach.
            Mowiac krotko ... wciskac kit.
            A ja sie pytam po co?
            Czy my nie wiemy w jakim gownie zyja ludzie w Europie Wschodniej?
            W Rosji jest jeszcze gorzej.
            Moze to jakas sprawiedliwosc, bo oni sa wszystkiemu winni ze swoim poczuciem
            misji.
            • Gość: Kris Re: Potiomkinowskie wioski. IP: *.host11.starman.ee 02.07.03, 21:53
              Bor`ka,jestes chorym czlowiekiem,a choroba twoja nazywa sie dosyc
              prosto;rusofobia , i zadne inne tlumaczenia mnie nie przekonaja!
              • Gość: Tomson Miej trochę litości dla Borki. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:37
                Mnie też razi jeko antyrusycyzm, ale to choroba większości naszego
                społeczeństwa. Borka należy do tego typu ludzi którzy pocieszają się mogąc
                powiedzieć "u nas jest źle, ale u nich jeszcze gorzej", sam kiedyś stosowałem
                coś takiego, no ale byłem wtedy gówniarzem z podstawówki.
                • Gość: Bor'ka 10 $ za barylke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 22:59
                  Mylisz sie Tomson.
                  Wysokie ceny ropy to skutek rosyjskiej polityki.
                  Dlawia biedne wschodnioeuropejskie gospodarki, a ratuja Rosje.
                  Tak wiec nie chodzi tu o jakas zawisc lub pocieszanie sie, ze "im jest gorzej".
                  Nie.
                  To raczej sytuacja typu "albo my ...albo oni".
                  I dlatego mam nadzieje, ze ceny ropy wreszcie spadna.
                  No, tak do 10$.
                  • Gość: Tomson Ty krytykujesz Rosję od czasu gdy ropa była IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 23:40
                    tańsza. Zresztą zwróć uwagę na małę ciekawostkę, że wysokie ceny ropy to skutek
                    wojny w Iraku i wcześniejszych zawirowań wokół niego, które Rosja jendak
                    potępiała.
            • Gość: Tomson Re: Potiomkinowskie wioski. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:34

> Nie mam nic przeciwko wspolpracy gospodarczej z Rosja.
              > To raczej Rosjanie "upolityczniaja" kontakty handlowe.
              Rosjanie upolityczniają? A co robili nasze oszołomy z AWS?

> Co mnie czasem smieszy, a czase drazni i sklania do zlosliwosci, to ich
              > niemoznosc to nazywania pewnych rzeczy po imieniu.
              > Rosjanie maja potworne kompleksy wobec Zachodu, ale we wszelkiego rodzaju
              > dyskysjach beda bezkrytycznie wychwalac "dostizenia narodnowo hozjajstwa", do
              > znudzenia opowiadac o swych Miczurinach i Gagarinach.
              > Mowiac krotko ... wciskac kit.
              > A ja sie pytam po co?
              > Czy my nie wiemy w jakim gownie zyja ludzie w Europie Wschodniej?
              > W Rosji jest jeszcze gorzej.
              > Moze to jakas sprawiedliwosc, bo oni sa wszystkiemu winni ze swoim poczuciem
              > misji.
              Każdy powiniem maksymalnie zachwalać swój przemysł, tylko nasi debile
              oddzielają gospodarkę od polityki, w normalnych krajach polityka wspiera
              eksport.
              • Gość: Bor'ka Comrade Tomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 22:47
                "Każdy powiniem maksymalnie zachwalać swój przemysł, tylko nasi debile
                oddzielają gospodarkę od polityki, w normalnych krajach polityka wspiera
                eksport."

Masz tu nieco racji. Faktycznie nalezy starac sie ukazywac raczej pozytywny
                obraz swojego kraju.
                Tyle, ze Rosjanie nie maja zadnego umiaru w tej "propagandzie sukcesu" i to
                czesto jest groteskowe na tle realnej rzeczywistosci.
                Dodatkowo ich interpretacja historii uniemozliwia jakikolwiek trwaly kompromis .
                • Gość: Tomson Re: Comrade Tomson IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:52

> "Każdy powiniem maksymalnie zachwalać swój przemysł, tylko nasi debile
                  > oddzielają gospodarkę od polityki, w normalnych krajach polityka wspiera
                  > eksport."
                  >
                  >
                  > Masz tu nieco racji. Faktycznie nalezy starac sie ukazywac raczej pozytywny
                  > obraz swojego kraju.
                  > Tyle, ze Rosjanie nie maja zadnego umiaru w tej "propagandzie sukcesu" i to
                  > czesto jest groteskowe na tle realnej rzeczywistosci.
                  > Dodatkowo ich interpretacja historii uniemozliwia jakikolwiek trwaly kompromis

To spójrz co wyprawiają Amerykanie. Zresztą jeśli nawet masz rację z tym
                  brakiem umiaru (w co jednak wątpię), to co z tego? Powiedzmy im, tak jesteście
                  największym narodem na świecie i wciśnijmy im co się da!

• Gość: Bor'ka To lubie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 23:01
                    "Powiedzmy im, tak jesteście
                    największym narodem na świecie i wciśnijmy im co się da!"

AMEN

Ja mam dzis kaca i to dlatego ciagle sie z Toba zgadzam!

• Gość: Tomson Re: To lubie! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 23:38

> "Powiedzmy im, tak jesteście
                      > największym narodem na świecie i wciśnijmy im co się da!"
                      >
                      > AMEN
                      >
                      > Ja mam dzis kaca i to dlatego ciagle sie z Toba zgadzam!
                      >
                      Cieszy mnie to, gdyż to dobrze o tobie świadczy. Ale np. oszołomy z byłego AWS
                      nie byłyby gotowe na taki układ i z takim właśnie antyrusycyzmem ja walczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka