Gość: P IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 18:55 Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fredzio54 Re: Palestynski odwet 22.08.03, 19:05 Gość portalu: P napisał(a): > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. www.honestreporting.com/relentless/view_trailer.asp szoda ze tego tlum nie zastrzelali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Palestynski odwet IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 21:31 fredzio54 napisał: > Gość portalu: P napisał(a): > > > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. > > www.honestreporting.com/relentless/view_trailer.asp > szoda ze tego tlum nie zastrzelali Widzisz fredzio chca cie zabic bo jestes klamca i morderca jak mowi Sermon. Gdybys byl wporzadku zylbys spokojnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupifredzio Re: Palestynski odwet IP: *.chello.pl 24.08.03, 02:14 palant i dupek z ciebie? to po zydowsku taka nienawisc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Palestynski odwet IP: *.proxy.aol.com 24.08.03, 02:22 Gość portalu: glupifredzio napisał(a): > palant i dupek z ciebie? > to po zydowsku taka nienawisc? odwal sie od niego polska mendo z socialu szwedzkiego na zyciu podtrzymywana,gnoju smierdzacy polacki...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: Palestynski odwet IP: *.telia.com 22.08.03, 19:09 Gość portalu: P napisał(a): > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. Alez konkluzja. Zapewne najfajniej byloby gdyby Izraelczycy siedzieli i nic nie robili i dali sie wytloc tym barbarzyncom , wiadomo mi ze rok temu nie reagowli na zamachy przez dluzszy czas i mimo wszystko nic nie powstrzymalo palestynskich milosnikow pokoju przed dalszymi atakami na cywilow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Palestynski odwet IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 22.08.03, 19:20 Gość portalu: Heinz napisał(a): > Gość portalu: P napisał(a): > > > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. > > Alez konkluzja. > Zapewne najfajniej byloby gdyby Izraelczycy siedzieli i nic nie robili i dali > sie wytloc tym barbarzyncom , wiadomo mi ze rok temu nie reagowli na zamachy > przez dluzszy czas i mimo wszystko nic nie powstrzymalo palestynskich > milosnikow pokoju przed dalszymi atakami na cywilow "Knowing these dynamics, and the 100% total predictability of Hamas to respond with violence when their activists and leaders are targeted, Ariel Sharon last week decided to undermine the cease-fire by assassinating a Hamas leader. There was nothing unpredictable or surprising about the Hamas response—their disgusting act of terror was the known response that Sharon would achieve. Five days ago, we posted here in the Current Thinking an article from an Israeli analyst writing in the Israeli newspaper Ha'aretz several days before the terror attack, and explaining why it was inevitable. Sharon knew this. He felt empowered to do this by groups of Congressional people who have trooped to Israel under the aegis of AIPAC who reassured Sharon that they would fight Bush and Powell if they were serious about standing up to the Wall that Sharon has been constructing right through the West Bank as another provocation—attempting to expropriate yet more Palestinian land while supposedly respecting Bush's Road Map for peace. " A ponizej link do calego artykulu. www.tikkun.org/index.cfm/action/current/article/181.html Tego nie pisza Arabowie, Palestynczycy, ani nawet "antysemickie Polaczki", ale zydowski rabin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Palestynski odwet IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 21:52 Gość portalu: Heinz napisał(a): > Gość portalu: P napisał(a): > > > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. > > Alez konkluzja. > Zapewne najfajniej byloby gdyby Izraelczycy siedzieli i nic nie robili i dali > sie wytloc tym barbarzyncom , wiadomo mi ze rok temu nie reagowli na zamachy > przez dluzszy czas i mimo wszystko nic nie powstrzymalo palestynskich > milosnikow pokoju przed dalszymi atakami na cywilow Kolego narazie to wy ich tluczecie i dlatego oni was . Rzeczywiscie trudno aby siedzieli z zalozonymi rekami. Jezeli chodzi o cywilow to wy wytlukliscie ich trzy razy wiecej w tym ponad 50% dzieci ktore nie ukonczylo 14 lat .Takie same dzieci torturujecie w wiezieniach. Czy widzisz jakas roznice pomiedzy dzieckiem zydowskim a palestynskim bo ja nie . Dam ci dobra rade spier-laj na swoje przepros cos narozrabial i sprawa zalatwiona w przeciwnym wypadku waszymi SS-manskimi pogladami dalej beda gineli niewinni i z jednej i z drugiej strony . Narazie smierc dzieci zydowskich mozna tylko i wylacznie przypisac takim baranom ja ty ktorzy slepo ida za SSharonem tak jak kiedys szli za Hitlerem Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus no wlasnie,jesli oni wszyscy popieraja terror 22.08.03, 19:20 to moze pojsc w ta strone - skoro mielismy stloczonych 100 tys terrorystow w jednym miejscu to zamiast wybijac precyzyjnymi atakami pojedynczych "szefow" rozwalic cale "zrodlo"...i tylko niech lewaki nie piszcza ze to nieetyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: no wlasnie,jesli oni wszyscy popieraja terror IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 21:54 marcus_crassus napisał: > to moze pojsc w ta strone - skoro mielismy stloczonych 100 tys terrorystow w > jednym miejscu to zamiast wybijac precyzyjnymi atakami pojedynczych "szefow" > rozwalic cale "zrodlo"...i tylko niech lewaki nie piszcza ze to nieetyczne... Gdyby tak postapic z takimi jak ty to nie tylko palestynczycy a reszta swiata miala by spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus na szczescie to tacy jak ja maja f-16 22.08.03, 22:12 a tacy jak ty biegaja jak dzikusy w obdartych spodenkach i pieprza glupoty albo rzucaja sie z kalasznikowami... dlatego dzien po dniu jestescie coraz bardziej "marginesem" tego swiata... mam nadzieje ze wiesz jak wymieraly prymitywne i niedostosowane gatunki??? mozesz spojrzec na siebie i miec przyklad "gatunku debila" ktory wlasnie schodzi z tego swiata:)))) i to mnie cieszy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: na szczescie to tacy jak ja maja f-16 IP: *.client.attbi.com 23.08.03, 06:44 marcus_crassus napisał: > a tacy jak ty biegaja jak dzikusy w obdartych spodenkach i pieprza glupoty > albo rzucaja sie z kalasznikowami... > > dlatego dzien po dniu jestescie coraz bardziej "marginesem" tego swiata... > > mam nadzieje ze wiesz jak wymieraly prymitywne i niedostosowane gatunki??? > mozesz spojrzec na siebie i miec przyklad "gatunku debila" ktory wlasnie > schodzi z tego swiata:)))) > > i to mnie cieszy:))) Zle trafiles kolego tacy jak ja cie utrzymuja a ty wydajesz moje pieniadze na mordowanie ludzi .Moj roczny Tax srednio wynosi ok $750000 . Tak ze daruj sobie synku aluzje z krotkimi spodenkami.Nie ta religia i nie to pochodzenie. Jezli mowisz o niedostosowanych gatunkach to wiec ze Hitler tez dlugo nie pociagnal. Podobnie w historii przezywali Zydzi i tylko dlatego ze nie potrafili dostosowac sie do reszty spoleczenstwa. Z debilem moze masz troche racji wydaje mi sie ze pieniadze swoje powinienem przeznaczac na srodki chemiczne do wytruwania takiej wszawicy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jak twoj tax rocznie wynosi 23.08.03, 16:23 750 tys $ to ja....buhahahahahahahaahahhahaahahahhaahahahhahaahah...przepraszam,wlasnie zadlawilem sie precelkiem:)))))) wlasnie dlatego tacy jak ty sa tak malo grozni:))))po prostu imbecylizm jest tak ogromny ze jestescie nieszkodliwi:))))) to mnie tez cieszy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: jak twoj tax rocznie wynosi IP: *.client.attbi.com 23.08.03, 18:08 marcus_crassus napisał: > 750 tys $ to > ja....buhahahahahahahaahahhahaahahahhaahahahhahaahah...przepraszam,wlasnie > zadlawilem sie precelkiem:)))))) > > wlasnie dlatego tacy jak ty sa tak malo grozni:))))po prostu imbecylizm jest > tak ogromny ze jestescie nieszkodliwi:))))) > > to mnie tez cieszy:))) No widzisz i stac cie tylko na precelka a tak baranie podskakujesz . Widzisz debilu mimo tak szalonej roznicy miedzy nami ja nawet nie staram sie byc grozny dla nikogo. Co do smiechu tak jak wspomnialem Hitler tez sie smial do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: jak twoj tax rocznie wynosi IP: *.adsl.actcom.co.il 23.08.03, 18:54 Gość portalu: P napisał(a): > marcus_crassus napisał: > > > 750 tys $ to > > ja....buhahahahahahahaahahhahaahahahhaahahahhahaahah...przepraszam,wlasnie > > > zadlawilem sie precelkiem:)))))) > > > > wlasnie dlatego tacy jak ty sa tak malo grozni:))))po prostu imbecylizm je > st > > tak ogromny ze jestescie nieszkodliwi:))))) > > > > to mnie tez cieszy:))) > > No widzisz i stac cie tylko na precelka a tak baranie podskakujesz . > Widzisz debilu mimo tak szalonej roznicy miedzy nami ja nawet nie staram sie > byc grozny dla nikogo. > Co do smiechu tak jak wspomnialem Hitler tez sie smial do czasu. drogi p, zeby zarobic tyle, zeby twoj tax byl 750000, to nie mialbys w zadnym wypadku czasu nawet na jeden post na forum. a jesli to wszystko prawda, i twoj tax jest 750000 to musisz byc juz starym, zjejczalym facetem, ktory nie musi pracowac, bo zyje ze swoich milionow. i jesli to tak, to starzy zjejczali faceci maja tez stary, zjejczaly mozg, gdzie im sie wszystko pokrecilo. i tak wlasnie wygladaja twoje posty, dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: jak twoj tax rocznie wynosi IP: *.client.attbi.com 23.08.03, 20:39 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: P napisał(a): > > > marcus_crassus napisał: > > > > > 750 tys $ to > > > > ja....buhahahahahahahaahahhahaahahahhaahahahhahaahah...przepraszam,wlasnie > > > > > zadlawilem sie precelkiem:)))))) > > > > > > wlasnie dlatego tacy jak ty sa tak malo grozni:))))po > prostu imbecylizm je > > st > > > tak ogromny ze jestescie nieszkodliwi:))))) > > > > > > to mnie tez cieszy:))) > > > > No widzisz i stac cie tylko na precelka a tak baranie > podskakujesz . > > Widzisz debilu mimo tak szalonej roznicy miedzy nami > ja nawet nie staram sie > > byc grozny dla nikogo. > > Co do smiechu tak jak wspomnialem Hitler tez sie smial > do czasu. > > drogi p, zeby zarobic tyle, zeby twoj tax byl 750000, to > nie mialbys w zadnym wypadku czasu nawet na jeden post na > forum. a jesli to wszystko prawda, i twoj tax jest 750000 > to musisz byc juz starym, zjejczalym facetem, ktory nie > musi pracowac, bo zyje ze swoich milionow. i jesli to > tak, to starzy zjejczali faceci maja tez stary, zjejczaly > mozg, gdzie im sie wszystko pokrecilo. i tak wlasnie > wygladaja twoje posty, dziadku. Dla ciebie to jest moze duzo dla mnie nie i nie jest to wylacznie moja zasluga .Przedewszystkim cieszy mnie to ze ludzie maja prace maja z czego zyc . Widzisz moj ojciec pomagal biednym ja to robie i robi to moj syn i dlatego krew mnie zalewa jak tacy jak ty zamiast wyciagnac do nich reke ich zabijacie i niszczycie im to co podstawa do zycia .Moze Dana roznimy sie wiekiem ale nie przekonasz mnie ze wyciagajac do kogos karabin osiagniesz milosc . Tez sie kiedys zastanawialem nad swoim wiekiem i swoimi pogladami niestety to co sam zobaczylem nie moze mnie przekonac do innych pogladow. Rowniez znam duzo ludzi pochodzenia zydowskiego ktorzy tez uwazaja tak samo i tez czesto ludzi mlodych . Tak ze zastanow sie nad soba moze nie jest tak zle . Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wiesz co client.attbi.com 23.08.03, 21:14 "pierdolicie hipolicie" i to wszystko pajacu:))))))) ps-a masz prywatne ladowisko statkow miedzyplanetarnych???dzisiaj mars jest blisko:))przewidujesz ladowanie gwiazdolotu z transportem surowcow z marsa??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: jak twoj tax rocznie wynosi IP: *.adsl.actcom.co.il 24.08.03, 00:24 Gość portalu: P napisał(a): > Dla ciebie to jest moze duzo dla mnie nie i nie jest to wylacznie moja > zasluga .Przedewszystkim cieszy mnie to ze ludzie maja prace maja z czego zyc . > Widzisz moj ojciec pomagal biednym ja to robie i robi to moj syn i dlatego > krew mnie zalewa jak tacy jak ty zamiast wyciagnac do nich reke ich zabijacie i > niszczycie im > to co podstawa do zycia .Moze Dana roznimy sie wiekiem ale nie > przekonasz mnie ze wyciagajac do kogos karabin osiagniesz milosc . > Tez sie kiedys zastanawialem nad swoim wiekiem i swoimi pogladami niestety > to co sam zobaczylem nie moze mnie przekonac do innych pogladow. > Rowniez znam duzo ludzi pochodzenia zydowskiego ktorzy tez uwazaja tak > samo i tez czesto ludzi mlodych . > Tak ze zastanow sie nad soba moze nie jest tak zle . > nu, szalenie sie ciesze, ze dla ciebie to pestka. a co do pomagania, to jak dlugo mnie nie znasz i nie wiesz dokladnie co ja robie, to bedzie dobrze, jak powstrzymasz sie od roznego rodzaju "prawd". ty pmagasz dajac forse na jakas organizacje palestynska, a ja pomagam tachles, jak to sie ladnie u nas mowi. tak ze drogi pa, moglbys sie jeszcze zdziwic, i moim wiekiem i tym co robie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus hahaha,dana,ales Ty naiwna:)))) 24.08.03, 02:25 jak widze wy wszyscy macie zasadniczy problem (w Izraelu) - macie zbyt dobre podejscie do ludzi:))) wychodzicie z prostego zalozenia czlowieka myslacego logicznie:po co ktos mialby glupoty pisac(zachowywac sie glupio) - otoz dlatego ze jest glupi... otoz niestety,ludzie wypisuja glupoty poniewaz sa imbecylami:)))) wlasnie znalazlem ciekawy post kogos kto podpisywal sie z IP whitehouse.com i nick "mr Bush" czy jakos tak i napisal cos w stylu "my hackerzy bedziemy walczyc z imperializmem USA" taki z niego hacker jak z z kurczaka orzel,prosta sztuczka i juz:))))))"hakier" sie znalazl:)) kumpel naszego uwielbianego A.D podawal sie rowniez za wazna szyche z danii (wlasnie lecial bodajze na urlop na karaiby i bal sie czy aby zdazy na konferencje UNESCO) a teraz zjawil sie pan milioner z polonii amerykanskiej :))))) buahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha,znow sie zadlawilem precelkiem,kurde,kiedys mnie to zabije;))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus pewnie ze szalonej roznicy 23.08.03, 19:11 przepraszam natomiast,musze konczyc,na moim lotnisku wlasnie laduje moj prywatny jumbo-jet a wieczorem mam spotkanie z krolowa angielska,a jeszcze musze sie wyspac bo jutro rano byc moze na sniadanie wpadnie do mojej hacjendy w meksyku putin wiec musze byc wypoczety:)))) stkunij sie idioto w leb,jestes tak glupi ze az przykro Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd Re: Palestynski odwet 22.08.03, 21:40 Gość portalu: P napisał(a): > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. Tak, bo ciagle potrzebuja pretekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Palestynski odwet IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 21:44 Gość portalu: P napisał(a): > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. Chyba tak. Ja bym ich powystrzelał. Na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Palestynski odwet IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 21:56 Gość portalu: Maniek napisał(a): > Gość portalu: P napisał(a): > > > Wlasnie na NBC pokazano jak tysiace Palestynczykow wyszlo na ulice > > ktorzy przyrzekaja rewanz za zabicie przywodcy zamachu. > > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. > > Chyba tak. Ja bym ich powystrzelał. Na pogrzebie. A oni odwrotnie glupku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Palestynski odwet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.03, 16:02 Czy ktos potrafi sensownie wytlumaczyc jak to jest mozliwe, ze Izrael toleruje organizacje typu Hamas? Dlaczego przywodcy palestynczykow zamiast odpowiadac przed sadem, udzielaja swobodnie wywiadow w telewizji zapowiadajac odwet i nikt ich nie zatrzymuje? Dlaczego wojsko izraelskie koncentruje sie na likwidacji pionkow zamiast uderzyc w gore? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynski odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 16:33 Dobre pytanie. A ja swoim zydowskim zwyczajem odpowiem na nie innym pytaniem.Jak to sie dzieje, ze wiekszosc krajow europejskich przymyka oczy na tych terrorystow wyczyny i posrednio lub bezposrednio finansuje te bande? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Palestynski odwet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.03, 16:43 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Dobre pytanie. A ja swoim zydowskim zwyczajem odpowiem na nie innym > pytaniem.Jak to sie dzieje, ze wiekszosc krajow europejskich przymyka oczy na > tych terrorystow wyczyny i posrednio lub bezposrednio finansuje te bande? Nie wiem jak to jest z tym przymykaniem oczu i finansowaniem. Jesli tak sie dzieje, to moze z powodu stosunkowo duzej ilosci wyznawcow islamu w Europie. Taki np. rzad Francji nie bardzo moze sobie pozwolic na twarda polityke wobec Arabow, w Niemczech jest podobnie. Czy nie przesadzasz troche z tym przyzwoleniem na finansowanie terrorystow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynski odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 18:20 Gość portalu: michal napisał(a): > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > Dobre pytanie. A ja swoim zydowskim zwyczajem odpowiem na nie innym > > pytaniem.Jak to sie dzieje, ze wiekszosc krajow europejskich przymyka oczy > na > > tych terrorystow wyczyny i posrednio lub bezposrednio finansuje te bande? > > Nie wiem jak to jest z tym przymykaniem oczu i finansowaniem. Jesli tak sie > dzieje, to moze z powodu stosunkowo duzej ilosci wyznawcow islamu w Europie. > Taki np. rzad Francji nie bardzo moze sobie pozwolic na twarda polityke wobec > Arabow, w Niemczech jest podobnie. Czy nie przesadzasz troche z tym > przyzwoleniem na finansowanie terrorystow? ----------------------------------------- Nie przesadzam. Czesc sriodkow finansowych na tzw pomoc dla narodu palestynskiego trafialo przez lata nie do narodu lecz bezposrednio do kasy naczelnego terrorysty Arafata i podleglych mu bandytow. Wiekszosc przedstawicieli rzadow europejskich goszczacych w rejonie nie odmawie sobie przyjemosci uscisniecia krwawej raczki Arafata. Potem moze szoruja rece praez tydzien, ale tego juz w TV nie pokazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Palestynski odwet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.03, 18:29 Gość portalu: z daleka napisał(a): > > ----------------------------------------- > Wiekszosc > przedstawicieli rzadow europejskich goszczacych w rejonie nie odmawie sobie > przyjemosci uscisniecia krwawej raczki Arafata. No dobra, moze ci przedstawiciele zalatwiali tam jakies swoje interesy, ale dlaczego ta raczke usciskali tez premierzy Izraela, dlaczego nie rozprawia sie z terrorystami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynski odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 18:54 Sciskali, sciskali i oto skutki. Ostatnio o usciskach mowy nie ma. Dlaczego Arafata do tej pory nie zlikwidowano? Mysle, ze to zimna kalkulacja. Mimo wszystko zywy jest mniej grozny niz zabity. Z innymi sie rozprawiamy. Nie chodzi przeciez o totalna rozprawe, bo to oznaczaloby otwarta wojne z Palestynczykami, a tego nie chcemy. Idealnym rozwiazaniem sa akcje "chirurgiczne" z zerowa iloscia ofiar cywilnych. Nie zawsze sie to udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Palestynski odwet IP: w3cache:* / 192.168.20.* 23.08.03, 20:08 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Sciskali, sciskali i oto skutki. Ostatnio o usciskach mowy nie ma. Dlaczego > Arafata do tej pory nie zlikwidowano? Mysle, ze to zimna kalkulacja. Mimo > wszystko zywy jest mniej grozny niz zabity. Z innymi sie rozprawiamy. Nie > chodzi przeciez o totalna rozprawe, bo to oznaczaloby otwarta wojne z > Palestynczykami, a tego nie chcemy. Idealnym rozwiazaniem sa > akcje "chirurgiczne" z zerowa iloscia ofiar cywilnych. Nie zawsze sie to udaje. 1 powiedz mi szczerze co izraelczycy sądzą o ewentualnej wojnie? przecież taka perspektywa jest jednak prawdopodobna.... 2 jakie są widoki na przyszłość Żydów jest z 5 mln, za 20 lat może będzie 15-20mln a kobieta arabska ma średnio z 5-8 dzieci więc Arabów będzie tam o wiele więcej za te 20 lat, co w związku z tym planujecie? przecież oczywiste że gdyby Arabowie dostali prawo głosu to by się ich rodziło po 15 z jedenj matki i Izrael upadłby po 30 latach w sposób czysto demokratyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynski odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 21:23 Gość portalu: marcin napisał(a): > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > Sciskali, sciskali i oto skutki. Ostatnio o usciskach mowy nie ma. Dlaczeg > o > > Arafata do tej pory nie zlikwidowano? Mysle, ze to zimna kalkulacja. Mimo > > wszystko zywy jest mniej grozny niz zabity. Z innymi sie rozprawiamy. Nie > > chodzi przeciez o totalna rozprawe, bo to oznaczaloby otwarta wojne z > > Palestynczykami, a tego nie chcemy. Idealnym rozwiazaniem sa > > akcje "chirurgiczne" z zerowa iloscia ofiar cywilnych. Nie zawsze sie to > udaje. > > > 1 powiedz mi szczerze co izraelczycy sądzą o ewentualnej wojnie? > przecież taka perspektywa jest jednak prawdopodobna.... > > > 2 jakie są widoki na przyszłość > Żydów jest z 5 mln, za 20 lat może będzie 15-20mln > > a kobieta arabska ma średnio z 5-8 dzieci więc Arabów będzie tam o wiele > więcej za te 20 lat, co w związku z tym planujecie? > > przecież oczywiste że gdyby Arabowie dostali prawo głosu to by się ich rodziło > po 15 z jedenj matki i Izrael upadłby po 30 latach w sposób czysto > demokratyczny > > >------------------------- Co maja sadzic? Wojna jest tu nieustannie od ponad 50 lat. Dzielania wojnne nasilaja sie lub slabna. Jesli masz na mysli wojne totalna, to ja mam nadzieje, ze do nie nie dojdzie. Na reszte pytan wlasciwie odpowiedziales sobie sam. I nalezy Ci sie pewne sprostowanie, lub przynajmniej wyjasnienie. Otoz Arabowie zamieszkali w Izraelu, w licznie zblizonej do miliona o b y w a t e l i maja prawo wyborcze i korzystaja z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin odwet IP: w3cache:* / 192.168.20.* 23.08.03, 21:37 > Co maja sadzic? Wojna jest tu nieustannie od ponad 50 lat. Dzielania wojnne > nasilaja sie lub slabna. Jesli masz na mysli wojne totalna, to ja mam > nadzieje, ze do nie nie dojdzie. > Na reszte pytan wlasciwie odpowiedziales sobie sam. I nalezy Ci sie pewne > sprostowanie, lub przynajmniej wyjasnienie. Otoz Arabowie zamieszkali w > Izraelu, w licznie zblizonej do miliona o b y w a t e l i maja prawo wyborcze > i korzystaja z niego. i co nie robią takich akcji w stylu jedna kobieta - 10 dzieci? po co robić ładunki wybuchowe... skoro mogą głosować i demokratycznie znieść Izrael którego tak nienawidzą może oni tak naprawdę nie widzą różnicy czy jest Izrael czy nie ma? chcą tylko się wysadzić i do allaszka... powiedz mi proszę jakie polądy mają ci Arabowie Izraelscy może oni na odwrót widzą wyższość cywilizacyją Żydów i się asymilują? co? nie ma czegoś takiego że Araby przyjmują żydostwo, uczą się języka itd? w sumie tak ciągle się źle mówi o Arabach, ale do prawdy scenariusz taki jak przedstawiam: kontakt Araba z cywilizacją zachodnią - bo taką jednak jest Żydostwo a ściślej państwo Izrael, porównanie jej do zasad dziczy Muzułmańskiej i zasymilowanie się do Żydów jest prawdopodobny problemów żadnych nie widzę: genetycznie jesteście podobni bo w końcu wszyscy semici pochodzą od wspólnych przodków..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 22:02 Gość portalu: marcin napisał(a): > > Co maja sadzic? Wojna jest tu nieustannie od ponad 50 lat. Dzielania wojnn > e > > nasilaja sie lub slabna. Jesli masz na mysli wojne totalna, to ja mam > > nadzieje, ze do nie nie dojdzie. > > Na reszte pytan wlasciwie odpowiedziales sobie sam. I nalezy Ci sie pewne > > > sprostowanie, lub przynajmniej wyjasnienie. Otoz Arabowie zamieszkali w > > Izraelu, w licznie zblizonej do miliona o b y w a t e l i maja prawo > wyborcze > > i korzystaja z niego. > > > i co nie robią takich akcji w stylu jedna kobieta - 10 dzieci? po co robić > ładunki wybuchowe... skoro mogą głosować i demokratycznie znieść Izrael > którego tak nienawidzą > może oni tak naprawdę nie widzą różnicy czy jest Izrael czy nie ma? chcą tylko > się wysadzić i do allaszka... > > powiedz mi proszę jakie polądy mają ci Arabowie Izraelscy > może oni na odwrót widzą wyższość cywilizacyją Żydów i się asymilują? > co? nie ma czegoś takiego że Araby przyjmują żydostwo, uczą się języka itd? > > w sumie tak ciągle się źle mówi o Arabach, ale do prawdy scenariusz taki jak > przedstawiam: kontakt Araba z cywilizacją zachodnią - bo taką jednak jest > Żydostwo a ściślej państwo Izrael, porównanie jej do zasad dziczy > Muzułmańskiej i zasymilowanie się do Żydów jest prawdopodobny > problemów żadnych nie widzę: genetycznie jesteście podobni bo w końcu wszyscy > semici pochodzą od wspólnych przodków..... > > ---------------------- Temat jak rzeka. Mozna zrobic pare doktoratow( i pewnie zrobiono). Odpowiem wiec tylko fragmentarycznie. Arabowie zyjacy w Izraelu wola zyc w Izraelu niz pod wladaniem Autonomi Palestynskiej,...ale sercem sa oczywiscie po tamtej stronie. Moim zdaniem generalnie nie ma asymilacji jest symbioza. Problemy nasilaja sie w momencie nasilania konfliktu z Autonomia. Sa udowodnione przypadki udzielanie pomocy terrorystom przez tzw. "naszych Arabow". Byly glosne choc sporadyczne starcia midzy Zydami i Arabami. Sadze ze wsrod Arabow posiadaczy obywatelstwa izraelskiego panuje atmosfera spokojnego oczekiwania na to co wg. nich nieuchronnie nastapi wczesniej czy pozniej(wola jednak zeby nastapilo pozniej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Palestynski odwet IP: *.adsl.actcom.co.il 23.08.03, 19:01 Gość portalu: michal napisał(a): > Gość portalu: z daleka napisał(a): > > > > > ----------------------------------------- > > Wiekszosc > > przedstawicieli rzadow europejskich goszczacych w rejonie nie odmawie sobi > e > > przyjemosci uscisniecia krwawej raczki Arafata. > > No dobra, moze ci przedstawiciele zalatwiali tam jakies swoje interesy, ale > dlaczego ta raczke usciskali tez premierzy Izraela, dlaczego nie rozprawia sie > z terrorystami? nu, aresztujac generalissimo, robiac mu proces, ktory jak sobie mozesz wyobrazic, bedzie sensacja swiatowa i wsadzenie go potem do wiezienia na dozywocie, wywola odpowiednia reakcje na swiecie (wroga israelowi) i do tego zrobi z generalissimo mecznnika wszystkich arabow na swiecie. natomiast jak np generalissmo pojedzie do swojego najlepszego przyjaciela czyraczka, i nagle sie okaze, ze nie ma dokad wracac, bo mu isrfael nie daje wizy wjazdowej, aaaaaa, to cos po mojej mysli, wtedy generalissimo jest obywatelem bezpanstwowym (bo przeciez nie ma jeszcze palestyny) i bedzie gdzies siedzial i dogorywal. gdzie, to nie wiem, bo nikt go nie chce, wszedzie gdzie byl doprowadzal do puczu rzadowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Palestynski odwet IP: *.client.attbi.com 23.08.03, 18:47 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Dobre pytanie. A ja swoim zydowskim zwyczajem odpowiem na nie innym > pytaniem.Jak to sie dzieje, ze wiekszosc krajow europejskich przymyka oczy na > tych terrorystow wyczyny i posrednio lub bezposrednio finansuje te bande? Kto przymyka oko ,na jaka bande i kto finansuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Palestynski odwet IP: *.client.attbi.com 23.08.03, 18:44 Gość portalu: michal napisał(a): > Czy ktos potrafi sensownie wytlumaczyc jak to jest mozliwe, ze Izrael toleruje > organizacje typu Hamas? Dlaczego przywodcy palestynczykow zamiast odpowiadac > przed sadem, udzielaja swobodnie wywiadow w telewizji zapowiadajac odwet i nikt > > ich nie zatrzymuje? Dlaczego wojsko izraelskie koncentruje sie na likwidacji > pionkow zamiast uderzyc w gore? Podczas II wojny swiatowej partyzanci tez glosili jawnie zemste na okupancie co prawda nie bylo jeszcze tak rozwinietej technologi ale podobnie wygladalo by dzisiaj . W tym wypadku okupantem jest Izrael ktory tak samo morduje ludzi tak samo ich okrada ,torturuje itp.Wystarczy spojrzec na liste zabitych a zwlaszcza dzieci zabitych przez okupanta . Odpowiedz jest prosta jak dlugo bedzie okupacja tak dlugo beda istnialy hamasy i inne ugrupowania a prawdopodobnie czym dluzej bedzie to trwalo tym wiecej ich bedzie. Rozwiazanie jest proste osadzic takich jak SSharon oddac ziemie przeprosic i po hamasie co bylo dowodem ze hamas nie istnial od czasu napadu Izraela na Jordan i Egipt odrodzil sie po slynej prowokacji SSharona . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Palestynski odwet IP: *.inter.net.il 23.08.03, 18:56 Co znaczy odrodzil sie? Wierzysz w samorodztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Izrael, szanowny Panie, 23.08.03, 18:56 to tylko skromniutki kawalek ziemi. Arabowie maja kilka milionow kilometrow kwadratowych ziemi. Izrael tylko te mala, historyczna ziemie Izraela. potrzebny jest tu kompromis, ale poki co, Izrael nie da sie zepchnac do morza. Pana dochod 750.000 US $ rocznie, prywatnie godny pochwaly, nijak ma sie do polityki Izraela i historii tego rejonu. prosilbym o skromne uwzglednienie faktu, ze to Izrael ma bombki "A", a Arabowie ich nie maja i w nalbliszym czasie miec nie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Palestynski odwet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.03, 19:10 Gość portalu: P napisał(a): > > Podczas II wojny swiatowej partyzanci tez glosili jawnie zemste na okupancie > co prawda nie bylo jeszcze tak rozwinietej technologi ale podobnie wygladalo > by dzisiaj . Partyzanci podczas II wojny swiatowej atakowali cele wojskowe, ewentualnie likwidowali zwyrodnialcow z Gestapo i ich konfidentow. Akcje przeciwko cywilom zawsze byly potepiane, a ich sprawcy nierzadko karani jak pospolici bandyci. Tymczasem teraz w Izraelu atakowani sa przewaznie cywile jadacy do pracy albo szkoly, a terrorysci sie tym szczyca i zapowiadaja dalsze zamachy. > W tym wypadku okupantem jest Izrael ktory tak samo morduje ludzi tak samo > ich okrada ,torturuje itp.Wystarczy spojrzec na liste zabitych a zwlaszcza > dzieci zabitych przez okupanta . Daj spokoj dzieciom. Ciagle piszecie tylko o zabitych dzieciach, jakby w zamachach nie ginely dzieci izraelskie. > > Rozwiazanie jest proste osadzic takich jak SSharon oddac ziemie przeprosic > i po hamasie co bylo dowodem ze hamas nie istnial od czasu napadu Izraela > na Jordan i Egipt odrodzil sie po slynej prowokacji SSharona . Napisz jeszcze co zrobic z zydowskimi mieszkancami Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Palestynski odwet IP: *.adsl.actcom.co.il 23.08.03, 21:11 Gość portalu: P napisał(a): > Podczas II wojny swiatowej partyzanci tez glosili jawnie zemste na okupancie > co prawda nie bylo jeszcze tak rozwinietej technologi ale podobnie wygladalo > by dzisiaj . > W tym wypadku okupantem jest Izrael ktory tak samo morduje ludzi tak samo > ich okrada ,torturuje itp.Wystarczy spojrzec na liste zabitych a zwlaszcza > dzieci zabitych przez okupanta. nu, nie zupelnie tak samo, my nie okupujemy, nie wiem, dlaczego nie chcez przyjac tego faktu, ze my te ziemie zdobylismy w wyniku wojny jaka rozpoczeli z nami arabowie. a co do zabitych dzieci, to tez nie jestes dokladny. my nie zabijamy dzieci z premedytacja. one niestety gina przewaznie bo sa na niewlasciwym miejscu o niewlasciwyum czasie. natomiast terrorysci arabscy zabijaja nasze dzieci z premedytacja, wysadzajac sie w powietrze w miejscach publicznych i przepelnionych (slyszales kiedys o jakim zamachu o 3 nad ranem kolo zamknietej kawiarni?) lub strzelajac do samochodow osobowych z dziecmi w srodku, albo po prostu celujac prosto w niemowle, jak to bylo z szalchewet pas w hebronie. > Odpowiedz jest prosta jak dlugo bedzie okupacja tak dlugo beda istnialy > hamasy i inne ugrupowania a prawdopodobnie czym dluzej bedzie to trwalo > tym wiecej ich bedzie. nu, skad masz taka pewnosc? bo my wiemy, i ty tez, jesli sie tak interesujesz tym konfliktem, ze przed 1967, kiedy nie bylo zadnej "okupacji" dzialalnosc terrorystyczna istniala, zamachy na zydow byly, wiec nie widze ze teraz ma sie cos zmienic. > Rozwiazanie jest proste osadzic takich jak SSharon oddac ziemie przeprosic > i po hamasie co bylo dowodem ze hamas nie istnial od czasu napadu Izraela > na Jordan i Egipt odrodzil sie po slynej prowokacji SSharona . nu, a kiedy to israel napadl na jordan? bo cos nie moge sobie przypomniec? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus buhahahaha 24.08.03, 02:28 "p" pan milioner i tutaj???? moze zamiast o kwestiach palestynsko-izraelskich pogadamy o polonii amerykanskiej (milionerow tam niewiele,szybko mozna sie zorientowac o kogo chodzi) i kwestiach prawa podatkowego w USA:))))) buhahahahahahahaahahaha,co za frajer z ciebie czlowieku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A Bush ma na to lekarstwo:zamrozenie szmalu Hamasu 24.08.03, 00:36 news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/3174993.stm Oto komu szmal zamrozono(juz nie chce mi sie tlumaczyc): "In addition to Sheikh Yassin, the US Treasury Department listed the Hamas members affected as: Imad Khalil Al-Alami, Usama Hamdan, Khalid Mishaal, Musa Abu Marzouk and Abdel Aziz Rantisi. The charities named are: Comite de Bienfaisance et de Secours aux Palestiniens (CBSP) of France The Association de Secours Palestinien (ASP), of Switzerland. The Palestinian Relief and Development Fund, or Interpal, based in Britain. The Palestinian Association in Austria. The Sanabil Association for Relief and Development, based in Lebanon. " A teraz fotki tych, co wyszli na ulice: z w.w.Yassinem. I z "bojownikami" kopiujacymi wiernie katolickie rytualy pogrzebowe rownie pokojowej IRA. news.bbc.co.uk/1/hi/in_depth/photo_gallery/3173931.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: profesjonalni samobojcy IP: *.rev.o1.com 24.08.03, 01:06 > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. Zawsze palestynscy samobojcy byli i beda. To narod ktory nic innego nie potrafi zrobic - nawet wlasnych ulic nie potrafi zamiesc. Nic innego oprocz wysylania dzieci na smierc az panstwo Izrael przestanie istniec. Izrael powinien zrobic jeden dobry porzadek, wybic wszytkich przywodcow Hamasu i innych takich w 24 godz. i przestac sie cackac z ta islamska cholota. Odpowiedz Link Zgłoś
bam-buko Re: profesjonalni samobojcy 24.08.03, 01:18 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > > Czy Izraelowi rzeczywiscie tak zalezy na przyroscie samobojcow. > > Zawsze palestynscy samobojcy byli i beda. To narod ktory nic innego nie potrafi > > zrobic - nawet wlasnych ulic nie potrafi zamiesc. Nic innego oprocz wysylania > dzieci na smierc az panstwo Izrael przestanie istniec. Izrael powinien zrobic > jeden dobry porzadek, wybic wszytkich przywodcow Hamasu i innych takich w 24 > godz. i przestac sie cackac z ta islamska cholota. DOKLADNIE ! A jeszcze im powinien jedna "tylko" bombke A tak na wszelki wypadek zrzucic,bedzie duzo szumu,podobnie jak po Hiroszimie i Nagasaki....a pozniej nastapi cisza ...i zadne scierwo palestynskie trotylem sie na dlugo nie oblozy,GO AHEAD ISRAEL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Palestynski odwet IP: w3cache:* / 192.168.20.* 24.08.03, 10:33 ja wiem jedno jeszcze kilka zamachów, najlepiej w jeden dzień i sprawa się zakończy, to widać po spojrzeniu Szarona Odpowiedz Link Zgłoś