gosciu_z_niemiec 30.08.03, 17:54 Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kr Ten pastor to tez komunistyczny produkt IP: *.ab.hsia.telus.net 30.08.03, 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Polski a ty,gościu,masz oczywiście czyste sumienie... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 18:01 zapytaj dziadka,gdzie był podczas wojny... Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: a ty,gościu,masz oczywiście czyste sumienie.. 30.08.03, 18:52 Gość portalu: gość z Polski napisał(a): > zapytaj dziadka,gdzie był podczas wojny... W brytyjskim wojsku - jako Slazak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Do >>goscia z Niemiec<< IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 02:27 gosciu_z_niemiec napisał: Gość portalu: gość z Polski napisał(a): zapytaj dziadka,gdzie był podczas wojny... Opowiedz Goscia z Niemiec: W brytyjskim wojsku - jako Slazak. eres: O Twoim dziadku wiesz niewiele, choc raczej dobrze wiesz, ale udajesz naiwnego. A wiec ja sprobuje Ci przedstawic krotki Lebenslauf Twojego dziadka, bo to Lebenslauf wielu sprzedajnych Slazakow. Otoz dziadek Twoj, wczesniej polski obywatel, po zajeciu przez Niemcow Slaska pilnie zabiegal o uznanie go przez hitlerowskiego okupanta za Niemca i rychlo podpisal Volksliste i to najprawdopodobniej z tzw, II. grupy, bo zapewnialo to korzystne Lebensmittelkarten i lepsze Bezugscheine na atrakcyjne – jak na czas wojny - dobra. A jesli nawet nie byla to >>Volksliste der zweiten Gruppe<<, to podpisal co najmniej >>Eingedeutschtenvolksliste der III Gruppe<<, co wobec glodowych racji, jakie otrzymywali normalni Slazacy, zwani >>die verfluchten schlesische Pollacken<< zapewnialo slaskiemu folksdojczowi calkiem dostanie zycie. Nie wspomne, ze dziadek Twoj, dla wykazania sie szczeroscia swojej >>Bekenntnis zur Grossdeutschen Nation<< zmienil nadgorliwie swoje slaskie nazwisko Kowol na echt deutschen Namen Schmidt. Rychlo jednak okazalo sie, ze Twoj ukochany dziadek za sprzedana Niemcom duszy musial byl – teraz juz jako niemiecki obywatel - odbyc sluzbe w hitlerowskim Wehrmacht, albo w jakiejs formacji, w ktorej nosil na wojskowej czapce trupia czaszke, a pod pacha wytatulowano mu grupe krwi. Trafiwszy na front zachodni, dziadek Twoj skwapliwie wykorzystal najblizsza okazje, aby przebiec linie frontu i rzucic sie w ramiona zolnierzom jakiejs jednostki gen. Andersa z okrzykiem: „kochani rodacy, ja wasz rodak, a Hitler kaputt!”. Latwowierni, uczciwi patrioci z armii Andersa dobrodusznie przyjeli dziadziusia w swoje szeregi i odtad dziadek Twoj rownie gorliwie i celnie strzelal do swoich niedawnych niemieckich Kameraden, jak to wczesniej, jako deutscher Soldat czynil wobec zolnierzy alianckich. N.b.: Zapewniam Cie, ze do armii brytjskiej nie przyjmowano zdrajcow i takich falszywych, farbowanych lisow, jak Twoj ukochony, bohaterski dziadzius. Po zakonczeniu wojny dziadek Twoj zapewne powrocil na rodzinny Slask, ale juz w nimbie chwaly zdemobilizowanego zolnierza armii Andersa, czlowieka wprawdzie zmuszonego znosic dasy polskich wladz komunistycznych, ale szanowany przez naiwnych, ale uczciwych polskich patriotow. Nie zgrywaj sie na meczennika peerelowskiej Polski. Ze komunistyczne wladze PRL bykiem patrzyly na kazdego powracajacego z Zachodu, to przeciez powszechnie znana prawda, zwyklych >>andersowcow<< zbytnio nie nekano. Jednakze wiadomo rowniez, ze wielu uczciwych polskich patriotow doznalo od polskich wladz komunistycznych wiecej krzywd, niz folksdojcze - w rodzaju Twojego dziadka - i roznej masci inni zdrajcy. Po latach, gdy stosunki polsko-RFNnowskie nieco sie poprawily, a w peerelowskiej Polsce wielu zaczelo wzdychac do zachodniego dobrobytu, dziadek Twoj przypomnial sobie o zaslugach dla trzeciej Rzeszy i wraz z rodzina szybciutko na powrot stal sie >>ein schlesischer und treuer Deutsche<< i powedrowal do RFN przylaczajac sie tam do grona zlowrogo pomstujacych na Polakow Vertriebebene, stajac sie wraz z cala rodzina gorliwym czlonkiem Schlesische Landsmannschaft. A jesli sie jednak myle i dziadzio Twoj nie dozyl tej szczesliwej godziny, to jego potomstwo, w tym i Ty, przypomnialo sobie o zaslugach dziadka dla hitlerowskiego Reichu, pieczolowicie odkurzylo dziadka Wehrbuch i jego Eiseners Kreuz i chyzo zalatwilo sobie - z racji zaslug dziadka – LASKAWA ZGODE Niemcow na Wasz >>powrot<< na lono Vaterlandu. A temu, ze kosztowalo to Was niemalo wysilku, aby tego dopiac, nie probuj zaprzeczac. Przestan wiec plesc wyssane z palca glupoty, ze Was z Polski wypedzono. Wyscie przeciez musieli unbarmherzlich sie napracowac, i wykonac ciezka Knochenarbeit, aby uzyskac zgode przede wszystkim wladz niemieckich, na przesiedlenie sie do niemieckiego Vaterlandu. P.S. Dodam, ze osobiscie mialem watpliwa przyjemnosc poznac wielu przyszywanych >>Vertriebene<< z Polski, ktorzy lamana niemczyzna, a czesciej poprawna polszczyzna opluwali swoja niedawna ojczyzne – Polske. Nie jestes wiec – Gosciu z Niemiec - w swojej przewrotnosci i falszu oryginalny. Na koniec powtorze za politykami polskimi i czolowymi przedstawicielami niemieckiego rządu: Niemcy (a nie folksdojcze!) zostali z Polski wysiedleni decyzja zwycieskich mocarstw. A wszystkie z tym zwiazane dolegliwosci, jakich doznali niemieccy wysiedlncy spotkaly Niemcow NA ICH WLASNE ZYCZENIE, bo to niemiecki narod w demokratycznych wyborach wybral sobie swojego Fuehrera, hitleryzm i droge agresji, to Niemcy w swoim zadufaniu i zadzy zapanowania nad swiatem wywolali druga wojne swiatowa i to Niemcy dokonywali okrutnych wypedzen i masowych, wielomilionowych mordow na wypedzonej ludnosci w krajach podbitych. I Ty jestes skutkow tych zbrodni dziedzicem. Wypedzenia przez Niemcow i to dwukrotnego (z Warszawy) doznalem wraz z moja rodzina i ja. Teraz mieszkam na polskiej ziemi, w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A co z nazistowskim problemem??? DUPKU? IP: *.acn.pl 30.08.03, 19:19 gosciu_z_niemiec napisał: > Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek > nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: A co z nazistowskim problemem??? DUPKU? 30.08.03, 19:38 Gość portalu: ? napisał(a): > gosciu_z_niemiec napisał: > > > Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek > > nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. A co on ma do polskich zbrodni? Ze niby zbrodnia jednych ma usprawiedliwiac zbrodnie innych? Moze wedle polskich praw dziczy, ale nie wedlug cywilizowanych norm prawnych, a te ostatnie sa miarodajne, nie mentalnosc Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ciesz się ścierwo że Polacy i Rosjanie byli IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 17:05 mentalni bardziej ucywilizowani niż wasza nazistowska szwabska dzicz, bo w 1945 roku mieli pełne prawo unicestwić was biologicznie, a tego nie zrobili. Wy zaczęliście wojnę totalną na biologiczne wyniszczenie i wy ją przegraliście, więc zwycięzcy mieli pełne prawo was wszystkich wymordować, ale nie zrobili tego bo nie są takimi barbarzyńskimi dzikusami jak wy. Na szczęście nawet w Niemczech takie łyse nazi-bydło jak ty to margines i mam nadzieję że w końcu w imię ogólnoeuropejskiej przyjeźni każdy kraj we własnym zakresie będzie izolował lub eliminował takie nazi-ścierwo jak ty i twoje ziomkostwa. gosciu_z_niemiec napisał: > Gość portalu: ? napisał(a): > > > gosciu_z_niemiec napisał: > > > > > Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek > > > nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. > > > A co on ma do polskich zbrodni? > Ze niby zbrodnia jednych ma usprawiedliwiac zbrodnie innych? > Moze wedle polskich praw dziczy, ale nie wedlug cywilizowanych > norm prawnych, a te ostatnie sa miarodajne, nie mentalnosc > Kalego. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORATORA Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.pppool.de 30.08.03, 19:37 zaczynam juz watpic czy 01.09.1939 Niemcy napadli na Polske i wymordowali pozniej 6 milionow naszych rodakow ,czy to moj dziadek z szabla wz.34 wypedzil i mordowal osadnikow niemieckich w roku 1945.WYBRANCY NARODU POLSKIEGO tzw.RZAD MUSI POWIEDZIEC WRESZCIE NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo 30.08.03, 19:42 Gość portalu: TORATORA napisał(a): > zaczynam juz watpic czy 01.09.1939 Niemcy napadli na Polske i > wymordowali pozniej 6 milionow naszych rodakow ,czy to moj > dziadek z szabla wz.34 wypedzil i mordowal osadnikow > niemieckich w roku 1945.WYBRANCY NARODU POLSKIEGO tzw.RZAD MUSI > POWIEDZIEC WRESZCIE NIE!! Moze sobie mowic, ile mu sie spodoba. Kogo to interesuje? A tobie sie sprawy nieco poplataly. Moj dziad walczyl jako Slazak w angielskim wojsku przeciwko Hitlerowi, a po powrocie zostal uwieziony przez Polakow a potem wygnany, odbrano mu tez cale mienie. Przez 10 lat rzekomej "demokracji" Polska miala szanse naprawic to zlo, ale nic. A dzis juz mojej rodzinie nie wystarczy naprawa tego zla, gdyz wielu bylo takich pokrzywdzonych i dzis wystepujemy w imieniu wszystkich bezprawnie wypedzonych. Gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet dziadek gościa IP: *.visp.energis.pl 30.08.03, 20:13 gosciu_z_niemiec napisał: > > Moze sobie mowic, ile mu sie spodoba. Kogo to interesuje? > A tobie sie sprawy nieco poplataly. Moj dziad walczyl jako > Slazak w angielskim wojsku przeciwko Hitlerowi, a po powrocie > zostal uwieziony przez Polakow a potem wygnany, odbrano mu tez > cale mienie. > Przez 10 lat rzekomej "demokracji" Polska miala szanse naprawic > to zlo, ale nic. A dzis juz mojej rodzinie nie wystarczy naprawa > tego zla, gdyz wielu bylo takich pokrzywdzonych i dzis > wystepujemy w imieniu wszystkich bezprawnie wypedzonych. Dobra ta twoja historia o dziadku w armii brytyjskiej !!! A potem o tym jak go Polacy uwięzili a potem jeszcze wygnali !!! Ekstra. Możesz jeszcze coś wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: dziadek gościa 30.08.03, 20:14 Gość portalu: mefet napisał(a): > gosciu_z_niemiec napisał: > > > > > Moze sobie mowic, ile mu sie spodoba. Kogo to interesuje? > > A tobie sie sprawy nieco poplataly. Moj dziad walczyl jako > > Slazak w angielskim wojsku przeciwko Hitlerowi, a po powrocie > > zostal uwieziony przez Polakow a potem wygnany, odbrano mu tez > > cale mienie. > > Przez 10 lat rzekomej "demokracji" Polska miala szanse naprawic > > to zlo, ale nic. A dzis juz mojej rodzinie nie wystarczy naprawa > > tego zla, gdyz wielu bylo takich pokrzywdzonych i dzis > > wystepujemy w imieniu wszystkich bezprawnie wypedzonych. > > Dobra ta twoja historia o dziadku w armii brytyjskiej !!! A potem o tym jak go > Polacy uwięzili a potem jeszcze wygnali !!! Ekstra. Możesz jeszcze coś > wymyślić. Mam nadzieje, ze cie zmartwi informacja, ze to wszystko prawda i, ze wszystko jest udokumentowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: dziadek gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 21:24 gosciu_z_niemiec napisał: > Gość portalu: mefet napisał(a): > > > gosciu_z_niemiec napisał: > > > > > > > > Moze sobie mowic, ile mu sie spodoba. Kogo to interesuje? > > > A tobie sie sprawy nieco poplataly. Moj dziad walczyl jako > > > Slazak w angielskim wojsku przeciwko Hitlerowi, a po > powrocie > > > zostal uwieziony przez Polakow a potem wygnany, odbrano mu > tez > > > cale mienie. > > > Przez 10 lat rzekomej "demokracji" Polska miala szanse > naprawic > > > to zlo, ale nic. A dzis juz mojej rodzinie nie wystarczy > naprawa > > > tego zla, gdyz wielu bylo takich pokrzywdzonych i dzis > > > wystepujemy w imieniu wszystkich bezprawnie wypedzonych. > > > > Dobra ta twoja historia o dziadku w armii brytyjskiej !!! A > potem o tym jak go > > Polacy uwięzili a potem jeszcze wygnali !!! Ekstra. Możesz > jeszcze coś > > wymyślić. > > Mam nadzieje, ze cie zmartwi informacja, ze to wszystko prawda > i, ze wszystko jest udokumentowane. MOJEGO DZIADKA NIEMCY PRZEGANIALI I GNĘBILI PRZEZ PIĘĆ LAT. i TO CUD ŻE WOGÓLE PRZEŻYŁ. A CO DO POLAKÓW TO NIE MYŚL ŻE PO PIĘCIU LATACH PIEKŁA JAKIE TU STWORZYLIŚCIE ŻE POLACY MIELI TWOJEGO DZIADKA CAŁOWAĆ PO RENKACH I CIESZYĆ ŻE JEST. ZAUWAŻ JESZCZE SWOJĄ OBŁUDE I TO SAM MÓWISZ. JEŚLI CHODZI O HITLERA I DRUGĄ WOJNĘ ŚWIATOWĄ TO DZIADEK BYŁ ŚLĄZAKIEM A TERAZ NAGLE NIEMIEC? SKORO NIEMIEC I WASZE CENTRUM PRZECIWKO "WYSIEDLONYM" TO MOŻE BĄDŹ KONSEKWENTNY I NIECH DZIDEK BEDZIE NIEMCEM PRZEDTEM I TERAZ. A ZA TO CO SPOTKAŁO DZIADKA TO MOŻE ON TYLKO I WYŁĄCZNIE PODZIĘKOWAĆ SWOIM RODAKOM ZA ICH MĄDROŚĆ RZED 1939 ROKIEM I WYBRANIE DOBROWOLNE HITLERA. I TAK NAPRAWDE TO NEICH SIĘ CIESZY ŻE WOGÓLE DANO MU SZANSE WYJECHANIA (POLACY NA WOŁYNIU NIE MIELI TAKIEGO SZCZĘŚCIA)BO MOGŁO BYĆ TAK ŻE JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE. CZYLI ZA ŚMIERĆ POLAKA POWINNA BYĆ ŚMIERĆ NIEMCA, ALE TU CIE ROZCZARUJE, WBREW TEMU CO SĄDZISZ NIE JESTEŚMY AŻ TAKIMI ZBRODNIAŻAMI JAK TWOI ZIOMKOWIE. A MOŻE UPOMNICIE SIĘ O ZIEMIE I CIERPIENIE NIEMCÓW W KALINGRADZIE? cZY MOŻE ZAWYSOKIE PROGI MALUĆKIE NIEMIASZKI? P.S. A TAK NAPRAWDE TO DYNDA MI TO WASZE CENTRUMCZY BĘDZIE CZY NIE. MAM TYLKO NADZIEJE ŻE ZARÓWNO POLACY JAK I CZESI ZERWĄ WTEDY WSZELKIE STOSUNKI DYPLOMATYCZNE Z NIEMCAMI, OGRANICZA PRZEJAZD PRZEZ NASZE GRANICE ITP. DAWNO JUŻ TO POWINNIŚMY ZROBIĆ , ZOBACZYMY JAK WTEDY BEDZIECIE PISZCZEĆ JAK OGRANICZYMY WAM DROGE NA WSCHODNIE RYNKI ZBYTU, AJAK CHCECIE TO NAOKOŁO> MIŁYCH PODRÓŻY ACHA I JESZCZE SPOKOJNYCH MODŁÓW W CENTRUM I NIE PŁACZ ZA DUŻO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx szwaby do piecow! 31.08.03, 05:37 sluchaj ty zniemczona swinio -nirpierdol takich bredni bo cie jebne przez komputer szalencu.Gowno mnie obchodzi los twojego szwabskiego story.Niech szaby oddadza zycie 6 milionow obywateli polskich i miliony obywateli innych krajow europejskich i ich rodzin cierpienia , dobytek itp.TO SZWABY sa winni wszystkiego.Niech wiec kurwa zamkna pyski - dwa razy rozpetywali wojny swiatowe ,czyzby szukali trzeciej ?.Moi rodzice byli na przymusowych robotach kolo Berlina- znam duzo faktow od nich, dlatego jak widze posty podobne do tych to noz otwiera mi sie w kieszeni.Zamnijcie pyski za to co zrobiliscie innym-a wy Slazoki polbracia szwabscy-sami nieznajacy swojej tozsamosci narodowej czy to swinia czy wydra!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidney Do mankaxxx tej polskiej gnidy IP: 203.76.60.* 31.08.03, 07:51 maniekxxx napisał: > sluchaj ty zniemczona swinio -nirpierdol takich bredni bo > cie jebne przez komputer szalencu.Gowno mnie obchodzi los > twojego szwabskiego story.Niech szaby oddadza zycie 6 > milionow obywateli polskich i miliony obywateli innych > krajow europejskich i ich rodzin cierpienia , dobytek > itp.TO SZWABY sa winni wszystkiego.Niech wiec kurwa zamkna > pyski - dwa razy rozpetywali wojny swiatowe ,czyzby szukali > > trzeciej ?.Moi rodzice byli na przymusowych robotach kolo > Berlina- znam duzo faktow od nich, dlatego jak widze > posty podobne do tych to noz otwiera mi sie w > kieszeni.Zamnijcie pyski za to co zrobiliscie innym-a wy > Slazoki polbracia szwabscy-sami nieznajacy swojej tozsamosci > > narodowej czy to swinia czy wydra!!!!!! zebys zdechl ty polska gnido ty polska kupo gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Do mankaxxx tej polskiej gnidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 14:26 Gość portalu: sidney napisał(a): > maniekxxx napisał: > > > sluchaj ty zniemczona swinio -nirpierdol takich > bredni bo > > cie jebne przez komputer szalencu.Gowno mnie > obchodzi los > > twojego szwabskiego story.Niech szaby oddadza > zycie 6 > > milionow obywateli polskich i miliony obywateli > innych > > krajow europejskich i ich rodzin cierpienia , > dobytek > > itp.TO SZWABY sa winni wszystkiego.Niech wiec > kurwa zamkna > > pyski - dwa razy rozpetywali wojny > swiatowe ,czyzby szukali > > > > trzeciej ?.Moi rodzice byli na przymusowych > robotach kolo > > Berlina- znam duzo faktow od nich, dlatego > jak widze > > posty podobne do tych to noz otwiera mi > sie w > > kieszeni.Zamnijcie pyski za to co zrobiliscie > innym-a wy > > Slazoki polbracia szwabscy-sami nieznajacy > swojej tozsamosci > > > > narodowej czy to swinia czy wydra!!!!!! > zebys zdechl ty polska gnido ty polska kupo gnoju Nawzajem ty szwabska czy tam "śląska" kupo gnoju czy to świnio czy to wydro Żegnam oziemble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: dziadek gościa IP: *.fastres.net 31.08.03, 09:33 Co do udzialu w AP na Zachodzie sie zgadzam, co do powrotu tez, ze mu potem zrobili zycie nie latwe tez, ale potem wyjechal tak jak wyjechali ci wszyscy , ktorzy mogli wyjechac( byly Polki, ktore wychodzily za arabusow aby tylko z tego kommunistycznego bagna wyjechac a ze potem trafily do Islamskiego i nie tylko ale tez za starych wloskich robotnikow ( mam taka jedna sasiadke z dwoma dziecmi i mezem invalida)) i by wyjechali tez ci co teraz udawaja , ze nie chcieli wyjechac, bo niestety nie mogli tego zrobic z roznych przyczyn ( jak naprzyklad brak pieniedzy aby komus w PRL posmarowac), co do majatku to zanim sie rezygnowalo z Obywatelstwa Polskiego, nie mozna bylo juz posiadac w Polsce zadnej wlasnosci i sie bylo zmuszony ja wczesniej "wysprzedac" i jak zwykle znani "szakali" o tym wiedzieli i kupowali ta wlasnosc za 1/3 wartosci.., mysle tez ,ze 95 % z tych co wyjechali a szczegolnie ich dzieci jest z tego bardzo zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.75.0.122.Dial1.Boston1.Level3.net 31.08.03, 05:09 Gość portalu: TORATORA napisał(a): > zaczynam juz watpic czy 01.09.1939 Niemcy napadli na Polske i > wymordowali pozniej 6 milionow naszych rodakow ,czy to moj > dziadek z szabla wz.34 wypedzil i mordowal osadnikow > niemieckich w roku 1945.WYBRANCY NARODU POLSKIEGO tzw.RZAD MUSI > POWIEDZIEC WRESZCIE NIE!! Sek w tym,ze ci wybrancy pracuja ciezko reka w reke z tamtymi by dokonczyc dziela exterminacji i zeby sie w koncu podzieli tyn Polin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.fastres.net 31.08.03, 09:15 Napisal:wymordowali pozniej 6 milionow naszych rodakow Jak to pasuje to nagle jestesmy znow waszymi rodakami.Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo 31.08.03, 18:54 6 miliony obywateli polski a uwazajacych co poniektore mniejszosci narodowe za rodakow- to inna rzecz obywatel niezawsze rowna sie rodakowi!.Mielismy taka grupe narodowosciowa obywateli polski- ale nieuwazajacy sie za polakow wiec trudno bylo ich nazwac rodakami!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.03, 21:26 znalazlam na stronie Frankfurter Allgemeine Zeitung taka opinie. Mam pytanie do Redakcji GW- czy szanujace sie czasopismo- jakim mieni sie FAZ- moze pozwalac na publikowanie podobnych opinii- nawet jesli ma to miejsce tylko na forum? pozdrawiam www.faz.net/IN/INtemplates/faznet/default.asp? tpl=forum/forum_entry.asp&doc={AD3017AD-D009-4D84-9914- A5AA484F5DAF}&msg={8CC9FA7B-4A3A-4E8F-AF4F-87C64C46BE4B} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.03, 04:49 Jak widac na forum GW - fora sluza poddawaniu wypowiedzi do dyskusji - w demokracji nie ma zensury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.fastres.net 31.08.03, 15:38 Juz tej strony nie ma, czy ja mozesz znalezc iw twoim Explorer archiwiu i ja poslac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.03, 20:52 Gość portalu: jarek napisał(a): > Juz tej strony nie ma, czy ja mozesz znalezc iw twoim Explorer archiwiu i ja po > slac na forum. strona jest, trzeba ja niestety kopiowac fragmentami, ale sie otwiera. skopiowalam tresc wypowiedzi, ktora mnie nieco zdziwila. pozdrawiam. Re: Terrorherrschaft in Polen gegenüber den Deutschen 1919-1939 [8] Moja Blonske, 30.08.2003, 15:29 Uhr "Rund 400.000 Deutsche (einige Quellen sprechen sogar von rund einer Million) mußten in den Jahren 1919 bis 1921 ihre an Polen gelangte Heimat verlassen, weit mehr als die Hälfte der Deutschen, nämlich etwa 1,5 Millionen bis 1939. In Bromberg sank z.B. der Anteil der deutschen Bevölkerung von 77,4 % im Jahre 1910 auf 27,3 % im Jahre 1926, in Thorn von 66 % auf 12,5 %, in Graudenz von 84,8 % auf 20,7 %, in ganz Westpreußen von 42,7 % auf 18,7 %. Viele Deutsche wurden in den ersten Nachkriegsjahren ermordet oder kamen in die von Polen errichteten Konzentrationslager, den ersten in Mitteleuropa. Besonders häufig kam es zu Enteignungen deutschen Grund- und Hausbesitzes, zur Überführung deutscher Krankenhäuser, Altenheime und Güter in polnische Hand. Insgesamt wurden etwa 7,5 Mrd. qm Land enteignet, das waren fast 3.000 qm je Kopf der deutschen Bevölkerung in Polen (zum Vergleich: die Bodenfläche, die heute in der Bundesrepublik jedem Deutschen als durchschnittlicher Lebensraum zur Verfügung steht, ist nicht viel größer). Die deutschen Gewerbetreibenden wurden systematisch boykottiert. Die Nichtanerkennung deutscher Meisterprüfungen durch die Polen entzog den deutschen Handwerksmeistern ihre Existenzgrundlage. Auch die freien Berufe, vor allem die Ärzte und Anwälte, wurden in ihrer wirtschaftlichen Existenz aufs schärfste bedroht. Die Arbeitslosigkeit unter deutschen Arbeitern stieg auf 60- 80%, die Arbeitslosigkeit unter deutschen Jugendlichen lag noch höher. Deutsche Jugend- und Kulturverbände wurden verboten, deutsche Schulen behindert, deutsche Namen polonisiert, die deutsche Presse und die evangelische Kirche verfolgt. Immer wieder kam es zu willkürlichen Haussuchungen und Verhaftungen, zu Mißhandlungen, Terrorakten, Brandstiftungen und sogar Morden. Rund 15.000 Minderheitsbeschwerden sollen bis 1939 vergeblich beim Völkerbund in Genf wegen der Verfolgungen eingereicht worden sein. Am heftigsten wurden die Verfolgungen im Sommer 1939. Die Polen begannen schon Monate vor Kriegsbeginn mit einer systematischen Steigerung ihrer Verfolgungsmaßnahmen. Die letzten, den Deutschen noch verbliebenen Heime, Vereine und Kulturstätten, die letzten Apotheken, Genossenschaften und Molkereien wurden geschlossen. Die evangelische Kirche wurde immer stärker in die Verfolgung einbezogen. Immer häufiger kam es zu Zerstörungen und Brandschatzungen, zu Morden und Mißhandlungen. Daneben wuchsen Arbeitslosigkeit, Behinderungen der Gewerbe und Geschäfte, Enteignungen, Verhaftungen und Verschleppungen ins Unerträgliche. Bis zum 1. September, dem Tag des Kriegsbeginns, verließen daher fast 70.000 Deutsche, die bisher standhaft geblieben waren, das Land. So wie zuvor schon etwa l ,4 Millionen. Nach Beginn des Krieges waren dann zahlreiche polnische Mordkommandos und aufgehetzter Pöbel mit der systematischen Ermordung der noch gebliebenen Deutschen beschäftigt. Sie gingen häufig nach Listen vor, die bereits im Frühjahr erstellt worden waren. Außerdem wurden Zehntausende auf sogenannte Todesmärsche geschickt, viele Tausende wurden in KZs verbracht, wo sie teilweise umkamen. Viele der Volksdeutschen Soldaten in der polnischen Armee wurden gleich nach Kriegsbeginn einfach erschossen. Insgesamt starben in den ersten Kriegstagen vermutlich 40-60.000 Deutsche. Wären die deutschen Armeen nicht so rasch vorgerückt, hätte es noch viel mehr Ermordungen gegeben. Darüber hinaus verübten die Polen in den letzten Monaten vor Beginn des Krieges ungezählte Grenzverletzungen. Militärs und Banden machten gewalttätige Streifzüge über die Grenzen, sie beschossen Zollgebäude, Wohnhäuser, Grenzposten, Förster und Bauern auf den Feldern, sie legten in Häuser Bomben mit Zeitzündern, sie brannten Gehöfte nieder, verschleppten Grenzbewohner und ermordeten diese oft gleich hinter der Grenze, wo sie dann meist auch verscharrt, aber nach Beginn des Krieges teilweise entdeckt wurden. Den Krieg mit Deutschland hatte ein großer Teil der polnischen Führungsschicht zusammen mit dem katholischen Klerus gewollt, jahrelang vorbereitet und bewußt provoziert, und zwar in Absprache mit England, das damals angeblich etwa 1.500 Agenten und Provokateure in Polen eingesetzt hatte, sowie mit Frankreich und dem deutschen Widerstand, der den Polen einen Sturz Hitlers nach Beginn des Krieges ankündigte." Quelle: Dr. Georg Jaeckel - Der Überfall auf den Gleiwitzer Sender - 1995 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo+ IP: *.swipnet.se 31.08.03, 09:25 >>>>>>< • Re: dziadek gościa adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: XYZ 30-08-2003 21:24 odpowiedz na list odpowiedz A TAK NAPRAWDE TO DYNDA MI TO WASZE CENTRUMCZY BĘDZIE CZY NIE. MAM TYLKO NADZIEJE ŻE ZARÓWNO POLACY JAK I CZESI ZERWĄ WTEDY WSZELKIE STOSUNKI DYPLOMATYCZNE Z NIEMCAMI, OGRANICZA PRZEJAZD PRZEZ NASZE GRANICE ITP. DAWNO JUŻ TO POWINNIŚMY ZROBIĆ , ZOBACZYMY JAK WTEDY BEDZIECIE PISZCZEĆ JAK OGRANICZYMY WAM DROGE NA WSCHODNIE RYNKI ZBYTU, AJAK CHCECIE TO NAOKOŁO> MIŁYCH PODRÓŻY ACHA I JESZCZE SPOKOJNYCH MODŁÓW W CENTRUM I NIE PŁACZ ZA DUŻO!!!!>>>>>>>> Prosze pana logiki niema. 1.Czesi? A Zaolzie? 2.Przejazd przez granice ograniczyc? UE nie pozwoli?A co z kilkoma milionami Polakami w Niemczech? 3.Rynki zbytu na Wschodzie? A jak to zrobic? Czyzby juz nie byl w rekach niemieckich? A z kim Polska handlowac bedzie?W Rosji rynek-utracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 14:41 Gość portalu: . napisał(a): > >>>>>>< • Re: dziadek gościa adres: *.neoplus.ad > sl.tpnet.pl > > Przeczytaj komentowany artykuł » > Gość: XYZ 30-08-2003 21:24 odpowiedz na list odpowiedz > A TAK NAPRAWDE TO DYNDA MI TO WASZE CENTRUMCZY BĘDZIE CZY NIE > . > MAM TYLKO NADZIEJE ŻE ZARÓWNO POLACY JAK I CZESI ZERWĄ WTEDY > WSZELKIE STOSUNKI DYPLOMATYCZNE Z NIEMCAMI, OGRANICZA > PRZEJAZD > PRZEZ NASZE GRANICE ITP. DAWNO JUŻ TO POWINNIŚMY ZROBIĆ , > ZOBACZYMY JAK WTEDY BEDZIECIE PISZCZEĆ JAK OGRANICZYMY WAM > DROGE > NA WSCHODNIE RYNKI ZBYTU, AJAK CHCECIE TO NAOKOŁO> MIŁYCH > PODRÓŻY > > ACHA I JESZCZE SPOKOJNYCH MODŁÓW W CENTRUM I NIE PŁACZ ZA > DUŻO!!!!>>>>>>>> > > Prosze pana logiki niema. > 1.Czesi? > A Zaolzie? > 2.Przejazd przez granice ograniczyc? > UE nie pozwoli?A co z kilkoma milionami Polakami w Niemczech? > 3.Rynki zbytu na Wschodzie? > A jak to zrobic? Czyzby juz nie byl w rekach niemieckich? > A z kim Polska handlowac bedzie?W Rosji rynek-utracony. > > ŻYLIŚMY BEZ WASZEJ POMOCY TYLE LAT TO I TERAZ BĘDZIEMY ŻYĆ. NO I PROSZE JAKIE ZADUFANIE W SOBIE A CO TO NIEMCY TO PEMPEK ŚWIATA? BUHAHAHAHAHA NIE ROZŚMIESZAJ MNIE :) A CO DO UNI TO ONA SOBIE MOŻE POGWIZDAĆ, DAMY SOBIE RADE NAWET Z UNIĄ (OCZYWIŚCIE GDY BĘDZIE DZIAŁAĆ CAŁY CZAS NA SZKODE POLSKI) ROZWALILIŚMY UKŁAD WARSZAWSKI (A PODOBNO BYLO TO NIEMOŻLIWE :):):):)) TO I Z UNIĄ SOBIE PORADZIMY. PRZYJDZIE BYĆ MOŻE JESZCZE NA TO PORA. NIEWIELE TAK NAPRAWDE WIESZ O POLAKACH. WBREW POZOROM ZAWSZE WSTAJEMY Z KOLAN, POPTRZEBUJEMY JESZCZE TROCHE CZASU ABY WYPLENIĆ (CHOĆ PEWNIE SAME TO ZROBIĄ) NIEPOŻĄDANE TYPY W NASZYM KRAJU A PRZEDE WSZYSTKIM W RZĄDZIE. JEŚLI BEDZIE TRZEBA POWTÓRZYMY ROK 1989. MYSLE ŻE NIEWIELE BRAKUJE DO TEGO. PRZYJDZIE JESZCZE NA NAS CZAS. :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnamowa manifest anrchisty xyz IP: *.rdu.bellsouth.net 31.08.03, 15:59 ale za czyje pieniadze? rosji? w 1989 robiliscie za niemiecko/amerykanska forse. dlatego mamy w rekach wszystkie banki i wiekszosc przemyslu. belkoczesz, zalosny idioto. niewiele zostanie po nastepnej rewolucji. kongo tez jakos wyszlo, z milionami strat ludzkich i nedza. Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: . napisał(a): > > > >>>>>>< • Re: dziadek gościa adres: *.neopl > us.ad > > sl.tpnet.pl > > > > Przeczytaj komentowany artykuł » > > Gość: XYZ 30-08-2003 21:24 odpowiedz na list odpowied > z > > A TAK NAPRAWDE TO DYNDA MI TO WASZE CENTRUMCZY BĘDZIE CZ > Y > NIE > > . > > MAM TYLKO NADZIEJE ŻE ZARÓWNO POLACY JAK I CZESI ZERWĄ > WTEDY > > WSZELKIE STOSUNKI DYPLOMATYCZNE Z NIEMCAMI, OGRANICZA > > PRZEJAZD > > PRZEZ NASZE GRANICE ITP. DAWNO JUŻ TO POWINNIŚMY ZROBIĆ > , > > ZOBACZYMY JAK WTEDY BEDZIECIE PISZCZEĆ JAK OGRANICZYMY W > AM > > DROGE > > NA WSCHODNIE RYNKI ZBYTU, AJAK CHCECIE TO NAOKOŁO> MI > ŁYCH > > PODRÓŻY > > > > ACHA I JESZCZE SPOKOJNYCH MODŁÓW W CENTRUM I NIE PŁACZ Z > A > > DUŻO!!!!>>>>>>>> > > > > Prosze pana logiki niema. > > 1.Czesi? > > A Zaolzie? > > 2.Przejazd przez granice ograniczyc? > > UE nie pozwoli?A co z kilkoma milionami Polakami w Niemczech? > > 3.Rynki zbytu na Wschodzie? > > A jak to zrobic? Czyzby juz nie byl w rekach niemieckich? > > A z kim Polska handlowac bedzie?W Rosji rynek-utracony. > > > > > > ŻYLIŚMY BEZ WASZEJ POMOCY TYLE LAT TO I TERAZ BĘDZIEMY ŻYĆ. > NO I PROSZE JAKIE ZADUFANIE W SOBIE > A CO TO NIEMCY TO PEMPEK ŚWIATA? BUHAHAHAHAHA > NIE ROZŚMIESZAJ MNIE :) > A CO DO UNI TO ONA SOBIE MOŻE POGWIZDAĆ, DAMY SOBIE RADE NAWET Z UNIĄ > (OCZYWIŚCIE GDY BĘDZIE DZIAŁAĆ CAŁY CZAS NA SZKODE POLSKI) > ROZWALILIŚMY UKŁAD WARSZAWSKI (A PODOBNO BYLO TO NIEMOŻLIWE :):):):)) TO I Z > UNIĄ SOBIE PORADZIMY. PRZYJDZIE BYĆ MOŻE JESZCZE NA TO PORA. > NIEWIELE TAK NAPRAWDE WIESZ O POLAKACH. WBREW POZOROM ZAWSZE WSTAJEMY Z KOLAN, > POPTRZEBUJEMY JESZCZE TROCHE CZASU ABY WYPLENIĆ (CHOĆ PEWNIE SAME TO ZROBIĄ) > NIEPOŻĄDANE TYPY W NASZYM KRAJU A PRZEDE WSZYSTKIM W RZĄDZIE. JEŚLI BEDZIE > TRZEBA POWTÓRZYMY ROK 1989. MYSLE ŻE NIEWIELE BRAKUJE DO TEGO. > PRZYJDZIE JESZCZE NA NAS CZAS. :) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: manifest anrchisty xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 16:32 Z tą amerykańska to sie może zgodze ale niemiecką ? Chyba śmieszny jesteś :) Babcia z dziadkiem ci takie brednie naopowiadała, te swoje wizje sprzed 1939 roku ? A jak bedzie i po Unii to i po tych twoich bankach. Wystarczy czlowiek pokroju A. Leppera i bedziecie sobie mogli pogwizdać. I będziesz mógł sobie poczytać w swoich kłamliwych gazetach jakie to straty ponieśliście inwestując w Polsce. Zreszta zapraszamy do dalszego inwestowania :) milo bedzie popatrzeć jak ta wasza kulęjąca już zresztą gospodarka sie rospada. I skończy się robienie majątku cudzym kosztem i opowiadanie jak to niemcy doszli do wszystkiego własna pracowitością buhuahahah Chyba raczej złodziejstwem i kombinatorstwem w białych rekawiczkach. 1939 rok jest tego najlepszym przykładem !!! A że dotknie to także Polaków no cóż trudno nie takie żeczy przeżyliśmy :) Twoja mina mi zrekompensuje wszystko :) Także kolego skończ z tymi twoimi wizjami o całej gospodarce polskiej w niemieckich rękach, bo się bardzo boleśnie zdziwisz :) Gość portalu: durnamowa napisał(a): > ale za czyje pieniadze? rosji? w 1989 robiliscie za niemiecko/amerykanska > forse. dlatego mamy w rekach wszystkie banki i wiekszosc przemyslu. > belkoczesz, zalosny idioto. niewiele zostanie po nastepnej rewolucji. kongo > tez jakos wyszlo, z milionami strat ludzkich i nedza. > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Gość portalu: . napisał(a): > > > > > >>>>>>< • Re: dziadek gościa adres: *. > neopl > > us.ad > > > sl.tpnet.pl > > > > > > Przeczytaj komentowany artykuł » > > > Gość: XYZ 30-08-2003 21:24 odpowiedz na list odp > owied > > z > > > A TAK NAPRAWDE TO DYNDA MI TO WASZE CENTRUMCZY BĘDZ > IE CZ > > Y > > NIE > > > . > > > MAM TYLKO NADZIEJE ŻE ZARÓWNO POLACY JAK I CZESI ZE > RWĄ > > WTEDY > > > WSZELKIE STOSUNKI DYPLOMATYCZNE Z NIEMCAMI, OGRANIC > ZA > > > PRZEJAZD > > > PRZEZ NASZE GRANICE ITP. DAWNO JUŻ TO POWINNIŚMY ZR > OBIĆ > > , > > > ZOBACZYMY JAK WTEDY BEDZIECIE PISZCZEĆ JAK OGRANICZ > YMY W > > AM > > > DROGE > > > NA WSCHODNIE RYNKI ZBYTU, AJAK CHCECIE TO NAOKOŁO > 62 MI > > ŁYCH > > > PODRÓŻY > > > > > > ACHA I JESZCZE SPOKOJNYCH MODŁÓW W CENTRUM I NIE PŁ > ACZ Z > > A > > > DUŻO!!!!>>>>>>>> > > > > > > Prosze pana logiki niema. > > > 1.Czesi? > > > A Zaolzie? > > > 2.Przejazd przez granice ograniczyc? > > > UE nie pozwoli?A co z kilkoma milionami Polakami w Niemczech? > > > 3.Rynki zbytu na Wschodzie? > > > A jak to zrobic? Czyzby juz nie byl w rekach niemieckich? > > > A z kim Polska handlowac bedzie?W Rosji rynek-utracony. > > > > > > > > > > ŻYLIŚMY BEZ WASZEJ POMOCY TYLE LAT TO I TERAZ BĘDZIEMY ŻYĆ. > > NO I PROSZE JAKIE ZADUFANIE W SOBIE > > A CO TO NIEMCY TO PEMPEK ŚWIATA? BUHAHAHAHAHA > > NIE ROZŚMIESZAJ MNIE :) > > A CO DO UNI TO ONA SOBIE MOŻE POGWIZDAĆ, DAMY SOBIE RADE NAWET Z UNIĄ > > (OCZYWIŚCIE GDY BĘDZIE DZIAŁAĆ CAŁY CZAS NA SZKODE POLSKI) > > ROZWALILIŚMY UKŁAD WARSZAWSKI (A PODOBNO BYLO TO NIEMOŻLIWE :):):):)) TO I > Z > > UNIĄ SOBIE PORADZIMY. PRZYJDZIE BYĆ MOŻE JESZCZE NA TO PORA. > > NIEWIELE TAK NAPRAWDE WIESZ O POLAKACH. WBREW POZOROM ZAWSZE WSTAJEMY Z > KOLAN, > > POPTRZEBUJEMY JESZCZE TROCHE CZASU ABY WYPLENIĆ (CHOĆ PEWNIE SAME TO ZROBI > Ą) > > NIEPOŻĄDANE TYPY W NASZYM KRAJU A PRZEDE WSZYSTKIM W RZĄDZIE. JEŚLI BEDZIE > > > TRZEBA POWTÓRZYMY ROK 1989. MYSLE ŻE NIEWIELE BRAKUJE DO TEGO. > > PRZYJDZIE JESZCZE NA NAS CZAS. :) > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ciesz się że komuniści to byli opanowani ludzie, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 16:19 bo gdyby postępowali jak aliańci to za kilkanaście milionów pomordowanych Słowian i Żydów unicestwiliby biologicznie twoją szkopską ojczyznę. Właśnie przez takich popierdolonych prawicowych niemieckich neonazistów jak ty Polacy stają się amerykańskim koniem trojańskim. Jeśli dalej będziecie tak debilowato postępować to przy pomocy narodów wschodioeuropejskich cała UE (łącznie z waszą IV rzeszą) stanie się jankeskim pachołkiem i pryśnie marzenie pokoleń o stworzeniu harmonijnego europejskiego supermocarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: Niemcy/ Gauck: sąsiedzi nie powstrzymają budo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 02:22 gosciu_z_niemiec napisał: > Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek > nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. Trzeba stwierdzic, ze buta i obrazliwa forma Twojej wypowiedzi swiadczy, ze styl zwracania sie przez Ciebie do ludzi narodu bedacego ofiara Was, Niemcow, swiadczy, ze jestes pojetnym nasladowca stylu pisma >>Der Stuermer”<<. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Sąsiedzi nie powstrzymają budowy? Czyżby? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 02:31 gosciu_z_niemiec napisał: > Centrum bedzie, a ze sobie sasiedzi poszczekaja wskutek > nieczystych sumien, to ich postkomunistyczny problem. Trzeba stwierdzic, ze buta i obrazliwa forma Twojej wypowiedzi swiadczy, ze styl zwracania sie przez Ciebie do ludzi narodu bedacego ofiara Was, Niemcow, swiadczy, ze jestes pojetnym nasladowca stylu pisma >>Der Stuermer”<<. Odpowiedz Link Zgłoś