obserwatore77 06.08.08, 10:41 to co wyprawia ostatnio times można porównać tylko do Sturmera takie same obrzydliwe przykłady ksenofobicznego szowinistycznego antypolonizmu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annahidalgo Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 10:53 Daj link, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k daj mi przyklad inego kraju w Europie 06.08.08, 10:53 poza Wielka Brytania - ktory znioslby tak spokojnie - jak Anglicy naplyw w ciagu 2 lat jednego miliona Polakow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: daj mi przyklad inego kraju w Europie 06.08.08, 11:00 Jasiu, Nie wiem o Europie, ale zapewniam Cie ze US znosi spokojnie naplyw immigrantow, do ktorych wkrotce Twoj syn bedzie sie zaliczal. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k historia Ameryki 06.08.08, 11:07 to historia imigracji :) zapewniam Cie, ze Anglicy WYJATKOWO przyjaznie przyjeli Polakow. Gdyby w kraju, w ktorym zyje, w Niemczech, naplynelo w ciagu 2 lat milion Polakow - to bylyby tu nacjonalistyczne burdy na wszystkich ulicach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ben.hure Re: daj mi przyklad inego kraju w Europie 06.08.08, 11:08 Ten facio to jest Volks-pajatz, on jest echt-patriotisch, a jego syn to już jest am patriotischsten Dajcz, i do nikąd emigrować nie będzie. To się po nim nie pokaże! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie moge byc, islamski pajacu 06.08.08, 11:15 "volks" - skoro mam tylko polski paszport znajdz jakis polski odpowiednik tego slowa:) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. PS. jak tam w Gazie? islamscy bandyci z hamasu nadal na gazie ? :))) i pamietaj, jaki flagi wisza w Jerozolimie :) (zaznaczam, ze nie jestem Zydem) www.izrael.badacz.org/fotografie/izrael/flagi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Re:Times:Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 12:30 antypolski szowinizm wezwania chorego z nienawiści do Polski i Polaków Corena by nie żałować Polaków brzmią jak ze Sturmera, Polaków nie należy żałować to przesłanie tego pajaca i taki syf firmuje Times a jeszcze było tam coś o Karadżiciu który jest bliski Polakom Times nie zamierza przepraszać za swojego pajacowatego dziennikarzyne gdyby władze Polski zdecydowały się bojkotować Times i Murdocha nie umieszczać żadnych reklam w Times to moze cos by do nich dotarło a jeszcze drodzy rodacy powinni przestac kupować dziennik Polska Times Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 10:59 Człowieku, co się przejmujesz wypotami jakiegoś durnia? Ma problem z Polską i Polakami - ma. Ale większy problem - ewidentnie - ma z sobą samym. W końcu co przeszkadzało jego rodzinie trwać przy rodowym nazwisku Cohen/Kohen? Ta zmiana wiele mówi o atmosferze kraju, w którym Corenowie funkcjonują od stu lat. PS. No, chyba że protoplasta nazywał się Korzeń/Koreń. Ale i tak zmiana pierwotnego K na C wiele mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 15:58 poniewaz zaliczasz sie(siebie) do grona powaznych i wiarygodnych osobnikow, wiec prawie jestem pewien, ze wiesz cos dokladniej na temat zmiany nazwiska z Coren na Kohen. Przeciez nie szmacilbys cie cepie bez dowodu? He? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 17:27 Kwestia prawdopodobieństwa. Wysokiego. Ale jest i PS. Nie zauważyłeś? Coś jeszcze gryzie wrażliwą duszyczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 18:20 jednak sie zeszmaciles cepie :-( ale to nie gryzie, zeby juz nie te:) cepekolodziej napisał: > Kwestia prawdopodobieństwa. Wysokiego. Ale jest i PS. Nie zauważyłeś? > > Coś jeszcze gryzie wrażliwą duszyczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 18:25 Ja już jestem od dawna zeszmacony. I/bo nie takie juz zmiany nazwisk widziałem. Zawsze mimikra. Chęć odskoczenia od stereotypowych wiekszościowych wyobrażeń o człowieku na podstawie nazwiska. Jeden Makowski zmienił sobie na McCoskey. Coren to polskie nazwisko? Nie wydaje mi się. No i dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bylem ostatnio na zydoskim cmentarzu 06.08.08, 19:26 a raczej jego resztkach - u tesciach w Kielcach... naprzeciw zalozono cos a la ZOO ekwitarium/ekwipatium GADOW... czy cos z tego wynika? Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 20:24 obejrzalam sobie zdjecia tego corena..... na 100% zyd.... ten lekko garbaty nos..... te swidrujace oczka.... te malzowate uszy.... no i ta brodka.... zyd bez watpliwosci... do tego religijny jak nic... brodka to juz mowi dokladnie... no i nie ma watpliwosci, ze coren to cohen, kohen, kohn, cohn.... wybor jest.... www.timesonline.co.uk/multimedia/archive/00153/giles-385_153409g.jpg mamy paru corenow: ten o ktorym mowa wyzej, to giles.... jest jeszcze michael, victoria, alan, sydney... wsio zydy, co ja wam ide powiedziec, wsio zydy, wszyscy zmienili z jakiejs odmiany cohen na coren.... niezbyt fantazyjni byli, nie? dokladnie taki sam pomysl mieli, zeby sie wlasnie "zmienic"..... cep oczywiscie wie, bo to zdanie "W końcu co przeszkadzało jego rodzinie trwać przy rodowym nazwisku Cohen/Kohen? " nie wyraza przeciez najmniejszych watpliwosci... nawet nie "prawdopodobienstwa", nie? cep wie i to wie rzetelnie... te "watpliwosci" to przyszly pozniej, jak jasiekiera bezczelnie chcial link jakis do tej zminy nazwiska.... kaminski to polskie nazwisko???? zmienili sobie, kurrrrrka, napewno wszyscy nazywali sie stein albo sztajn.... kwiatkowski to jak nic byli kiedys blumenfeld, wieczorek to nie ma watpliwosci ze nazywal sie abendler, nu, a gorski..... to jasne ze byl berg.... jak mial wiecej forsy, to byl goldberg, a jak byl biedakiem, to byl na sicher steinberg.... znalazlam pare zydowskich organizacji, pod wdziecznym imieniem cep... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 06.08.08, 23:43 W siódmej klasie miałem kolegę o nazwisku Goldfeld. Do ósmej klasy poszliśmy już do innych szkół. Spotkałem go po wakacjach, nazywał się już Złotopolski. Zdradził mi to z pewnym zakłopotaniem. :) Tak to bywa(ło), pani Krasnotarczyńska. PS. Alan Coren to ojciec Gilesa, Victoria to siostra. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 01:08 Nie, ojciec Gilesa Corena na pewno nie był Żydem. Kto tak mówi, "zeszmaca" się. Taki np. Guardian, publikuje z okazji uroczystości pogrzebowych Alana Corena wstrętnie antysemicki artykuł pt. "Swapping funny stories at Alan Coren's funeral". I w tym artykule znajdujemy takie oto insynuacje: <<We were gathered round the grave for the service. Alan had been raised in orthodox Judaism, but he himself was - in Jonathan Miller's words - "not really a Jew, just Jewish" and in any case, no orthodox rabbi would officiate in a municipal cemetery. So we had Rabbi David Goldberg, from a liberal synagogue, with a rich, rolling voice like an Anglican country parson.>> www.guardian.co.uk/media/2007/oct/25/bbc.tvandradioarts A taka Wikipedia przechodzi juz samą siebie. Zaczyna biogram Alana Corena od kłamliwego, ohydnie antysemickiego stwierdzenia: <<Alan Coren was born into a Jewish family in Paddington, London in 1938.>> en.wikipedia.org/wiki/Alan_Coren A tu, zeszmacone do cna Wikiquotes, przypisują Gilesowi Corenowi takie słowa: <<I am very snobby. My family is Orthodox so I would never go to a Reform rabbi.>> en.wikiquote.org/wiki/Giles_Coren Tak nie można. Brytyjczyk, który ot tak sobie, w przelocie, stwierdza, że od czasu emigracji (1903) nikt z jego rodziny ani nie jeździł ani nie pojedzie do Polaki, bo to kraj, w którym w święta Wielkiejnocy dla rozrywki Polacy palili Żydów w synagogach, napewno nie jest żydowskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 07:00 przeprowadziles cepie bardzo rzetelne dowodzenie na zydowskosc Corena. Jednak ja sie ciebie nie o to pytalem. Przypomne, ze twierdziles iz zmienil sobie nazwisko z Kohen na Coren.??? I nawet dowodziles, ze z pewnoscia tak bylo skoro i inni to robili. Przypomne ci cepie, ze zmiany nazwisk, w ogromnej wiekszosci(szczegolnie w Polsce) byly konsekwencja tego, ze zydzi w zyciu codziennym natykali sie na skoorwieli typu cepa. I naiwni nie wiedzieli, ze on ich tak i tak rozpozna i ujawni, a jak trzeba to i doniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 08:15 jasiekiera napisał: > przeprowadziles cepie bardzo rzetelne dowodzenie na zydowskosc Corena. > Jednak ja sie ciebie nie o to pytalem. Przypomne, ze twierdziles iz > zmienil sobie nazwisko z Kohen na Coren.??? I nawet dowodziles, ze z > pewnoscia tak bylo skoro i inni to robili. Przypomne ci cepie, ze > zmiany nazwisk, w ogromnej wiekszosci(szczegolnie w Polsce) byly > konsekwencja tego, ze zydzi w zyciu codziennym natykali sie na > skoorwieli typu cepa. I naiwni nie wiedzieli, ze on ich tak i tak > rozpozna i ujawni, a jak trzeba to i doniesie. :) PS. Skoorwiel przypomina, że dodał do swego stwierdzenia o zamianie nazwiska z Kohen na Coren jednak PS - o możliwości zamiany nazwiska Koren na Coren. Co zmienilo wcześniejsze (o jedno zdanie) stwierdzenie w przypuszczenie. Przynajmniej w opinii niniejszego zeszmaconego do cna skoorwiela. PS.2 - Co z tym rozpozna(wa)niem? Kiedy ty rozpoznajesz, to jest OK, kiedy ja - Odpowiedz Link Zgłoś
j-k i dalej wschodnio-polski belkot? 07.08.08, 11:52 cepekolodziej napisał: Polska kradzież żydowskich majątków to odpowiednik żydowskiego przejmowania polskich majątków przez żydowskich lichwiarzy. a gdziez to Zydzi masowo przejmowali te polskie majatki? (poza indywidualnymi przypadkami - jak to w biznesie) podobnie tez nie bylo zadnej kradziezy zydoskich majatkow, lecz w latach 1943-45 ich NATURALNE przejecie... cierpisz na jakis zydoski syndrom? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 12:58 ty cepie znasz ta stara historie, jak to orkiestra carnegie hall pojechala do moskwy z koncertami? spotkal sie dyrygent rosyjski z dyrygentem amerykanskim i nawiazali przyjemna rozmowke. w pewnym momencie amerykanin mowi: mowi sie tyle o antysemityzmie w rosji, jak to zydzi sa przesladowani wszedzie.... ale skad, odpowiada rosjanin... nie ma zadnego antysemityzmu u nas.... sam zobacz, w mojej orkiestrze gra okolo 15 zydow!!! a u ciebie, w twojej orkiestrze ilu zydow gra? amerykanin podrapal sie w glowe i powiedzial: nie mam pojecia... doszlo teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 14:47 obawiam sie, ze to historia nie na jego rozum :) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 15:46 Tag jezd. I patrz niżej: Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 16:40 zgadza, jasiekiera.... nie na jego rozum... :))) verlorener fall, jak mowia niemcy... :))) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 18:27 Tę historyjkę znam od dziesiątków lat, na tyle już skisła, że już nawet jej nikomu nie powtarzam. Nie miałaś niczego świeższego, żeby przyczepić do tego wątku? Czy już się do imentu wycyckałaś z zasobów? Niezbyt ciekawy ten moment, kiedy sobie uświadamiasz, że nie masz nic rozsądnego do powiedzenia a na myśl przychodzą same głupoty - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 19:06 glupoty to nie sa..... ale ty nie jestes w stanie zrozumiec.... strasznie nieciekawy ten moment, kiedy sobie uswiadamiam, ze mam przed soba wlasciwie goscia, ktory uzywa w normalnej rozmowie takich slow jak "wycyckac"..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 19:18 E tam, nawet nie wulgarne, potoczne. Ale fajnie oddaje stan bezsilności i majtania nóżętami w poszukiwaniu argu-mętów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 19:46 A tak na poważnie - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 20:15 na powaznie??? z facetem, ktory uzywa potocznie slow jak "wycyckac" i pisze jeszcze takie zdania jak "W końcu co przeszkadzało jego rodzinie trwać przy rodowym nazwisku Cohen/Kohen?" chyba zartujesz..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 20:30 Teraz już wszystko wiem. Tzn. w tej sprawie. W innych też pełna jasność, żeby nie było nieporozumień. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 20:56 cepie..... to piszesz juz od paru lat. o tej pelnej jasnosci. w tym poscie zapomniales dodac na koncu: bye bye hela... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 20:57 Bye bye Hela --- Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ale jak w Lubartowie, vel Lubaczowie? :) 07.08.08, 22:15 slyszalem, ze Synagogi znowu odbudowuja? to dobrze, CCCP, czy zle ? Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. PS. przypominam, ze nie jestem Zydem, a jedynie etnicznym Polakiem, Warszawiakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben.hure Re: Ale jak w Lubartowie, vel Lubaczowie? :) 07.08.08, 23:24 j-k napisał: > etnicznym Polakiem, Warszawiakiem :) etnicznym durniem, czyli Volks-pajatzem :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 20:13 mowilam cos o wulgarnosci? mowilam o prostackim uzywaniu jezyka... wiesz.... takiego co ukonczyl wlasnie 7 klas podstawowki..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 15:45 Fuzzy logic? Chyba że patrz niżej: Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ehh... ta Wschodnia Polska :))) 07.08.08, 07:40 bylem wlasnie (niedawno) w Pulawach, most i nowa przeprawa przez Wisle oddany. A cala reszta (twoja) bez znaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 12:33 lepiej jak plują twierdzić że pada Coren jest chory z nienawiści do Polski i Polaków publikuje to Times nie chce przepraszać i należy o tym pisać Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz ciekawe czy znowu perfidni dyskretnie pomijając 07.08.08, 08:19 swe pochodzenia dorabiają nam gebe tak jak to nie raz juz bywało ... . Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 12:38 ksenofobicznego to bumernag, sami polacy sa winni Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 09.08.08, 17:41 ciekawe co to bumernag i co ma wspólnego ten bumernag z szowinistycznym antypolonizmem redaktora timesa ale tu pojawia się ciekawy watek czego to Polacy sa winni ( z dużej litery lamusku) czyzbys podzielał poglądy szowinisty i ksenofoba corena Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 18:14 Bo te polaczki som takie cacy grzeczne,cywilizowane,takie "jewropejskie"...A,jak araby,pokazac,kto rzadzi w Anglii,-to nie laska?-A po pyskach napieprzac krakowskich angoli...tez nie laska? Odpowiedz Link Zgłoś
gross1600 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 18:29 rijselman12.0 napisał: > Bo te polaczki som takie cacy > grzeczne,cywilizowane,takie "jewropejskie"...A,jak araby,pokazac,kto > rzadzi w Anglii,-to nie laska?-A po pyskach napieprzac krakowskich > angoli...tez nie laska? Moze sam spróbujesz ż..u . A jak ci ktoś odda to będziesz wrzeszczał "pogggrrrrrooooooommmm" i ... tradycji stanie sie zadość . Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: The Times: Antypolonizm et mon droit 07.08.08, 18:41 Ku twej wiadomosci...-wyprobowane,juz dawno...-skutek gwarantowany.- Ja nie z beczki"pogromowej";-troche za duzy ze mnie bobasek... Odpowiedz Link Zgłoś
zenob-iusz Antypolonizm nie tylko powstrzyamac ale rozliczyć 08.08.08, 17:41 i wskazać precyzyjnie tych co w imie ohydnego geszeftu żerującego na tragedii II wojny rozkręcili te ohydę !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś