Dodaj do ulubionych

Hungersite

22.11.03, 14:12
Polecam ten site. Odwiedzam go kazdego dnia juz od 5 lat.
www.thehungersite.com/cgi-bin/WebObjects/CTDSites
Obserwuj wątek
    • the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 14:57
      hubbeles napisał:

> Polecam ten site. Odwiedzam go kazdego dnia juz od 5 lat.
      > www.thehungersite.com/cgi-bin/WebObjects/CTDSites

Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowaniem na
      szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"
      Czy jestes tego swiadomy ?
      • Gość: dana33 Re: Hungersite IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.11.03, 15:13
        drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"?
        • the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 15:27
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"?

Gdzie mi tam do opisow.
          Sa jednak inni, ktoprzy to potrafia.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9152833&a=9159580

ale nie chcialbym, by watek Hubbelesa poszedl w niewlasciwym kieruku.
          To mial byc tylko zart.
          • Gość: dana33 Re: Hungersite IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.11.03, 20:13
            :)
        • Gość: Nihil Re: Hungersite IP: *.72.70.151.Dial1.Orlando1.Level3.net 22.11.03, 15:51
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"?

> Sabes jest dla odpoczynku, a nie dla uprawiania... masochizmu.
      • hubbeles Re: Hungersite 22.11.03, 17:21
        the_image_men napisał:

>
        > Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowaniem
        na
        >
        > szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"
        > Czy jestes tego swiadomy ?

Ja nigdy nie bujam. Stoje bardzo stabilnie zakotwiony na ziemi. Juz dawno
        chcialem ten site zareklamowac, ale jakos nie wychodzilo, dzis akurat byl watek
        o glodzie, co prawda dotyczyl oblezenia Leningradu, ale glod jak glod.

Podstawowy rodzaj Zyda jest jak najbardziej zajety dzialalnoscia charytatywna.
        My bez przerwy zbieramy i dajemy na cos. Szkoly, przedszkola, wdowy, kaleki,
        systemy nawadniajace, cholera w bok. A Haredi, czyli ortodoksi, zbieraja i daja
        bo to micwa, czyli mily Bogu czyn.

• the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 17:45
          hubbeles napisał:

> the_image_men napisał:
          >
          > >
          > > Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowani
          > em
          > na
          > >
          > > szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"
          > > Czy jestes tego swiadomy ?
          >
          > Ja nigdy nie bujam. Stoje bardzo stabilnie zakotwiony na ziemi. Juz dawno
          > chcialem ten site zareklamowac, ale jakos nie wychodzilo, dzis akurat byl
          watek
          >
          > o glodzie, co prawda dotyczyl oblezenia Leningradu, ale glod jak glod.
          >
          > Podstawowy rodzaj Zyda jest jak najbardziej zajety dzialalnoscia
          charytatywna.
          > My bez przerwy zbieramy i dajemy na cos. Szkoly, przedszkola, wdowy, kaleki,
          > systemy nawadniajace, cholera w bok. A Haredi, czyli ortodoksi, zbieraja i
          daja
          >
          > bo to micwa, czyli mily Bogu czyn.

Ty mnie nie musisz o tym przekonywac ale dobrze ze o tym piszesz. Troche moze
          zbyt rzadko.
          Ja rowniez nie bujam i jak pisze, ze z parowozem nie mam nic wspolnego to taka
          jest prawda.
          Czasem mi sie wydaje, ze i Dana i Ty pijecie ten sam napar z szaleju.
          Tantiemy, za powiedzonka ktoregos dnia Ci przesle na adres sluzbowy i traktuj
          to jako objetnice.

Co do glodu to nie uwazasz, ze mozna by wiele zrobic oszczedzajac cztery
          miliardy dolarow tygodniowo ?

• the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 17:48
            No, miesiecznie ale i to nie w kij dmuchal.
          • hubbeles Re: Hungersite 22.11.03, 19:30
            the_image_men napisał:

> Ty mnie nie musisz o tym przekonywac ale dobrze ze o tym piszesz. Troche moze
            > zbyt rzadko.
            > Ja rowniez nie bujam i jak pisze, ze z parowozem nie mam nic wspolnego to
            taka
            > jest prawda.
            > Czasem mi sie wydaje, ze i Dana i Ty pijecie ten sam napar z szaleju.
            > Tantiemy, za powiedzonka ktoregos dnia Ci przesle na adres sluzbowy i traktuj
            > to jako objetnice.
            >
            > Co do glodu to nie uwazasz, ze mozna by wiele zrobic oszczedzajac cztery
            > miliardy dolarow tygodniowo ?
            >
            No jak nie parowoz, to trudno uhaha. Ale ten styl..., a ja nie pije naparu z
            szaleju, tylko z miety. Ja twierdze, ze lubie, a moja magnifika, ze jestem
            zarlok. Niech i tak bedzie.
            Slysze od czasu do czasu wypowiedzi, ze amoralnym jest "wyrzucanie" pieniedzy
            na fruwanie w kosmosie, bo za te pieniadze moznaby zlikwidowac glod tu i tam. W
            rzeczywistosci jednak to sie nie da, to sa problemy polityczne i finansowo ich
            nie ugryziesz. To samo tyczy sie panskiego kota i tych wydatkow wojennych.
            • the_image_men Re: Hungersite 23.11.03, 01:55
              hubbeles napisał:

> No jak nie parowoz, to trudno uhaha. Ale ten styl..., a ja nie pije naparu z
              > szaleju, tylko z miety. Ja twierdze, ze lubie, a moja magnifika, ze jestem
              > zarlok. Niech i tak bedzie.
              > Slysze od czasu do czasu wypowiedzi, ze amoralnym jest "wyrzucanie" pieniedzy
              > na fruwanie w kosmosie, bo za te pieniadze moznaby zlikwidowac glod tu i tam.
              W rzeczywistosci jednak to sie nie da, to sa problemy polityczne i finansowo ich
              nie ugryziesz. To samo tyczy sie panskiego kota i tych wydatkow wojennych.

Wybacz, ale gdybym taka odpowiedz otrzymal od ksiegowego, agenta
              ubezpieczeniowego czy sprzedawcy mebli byloby mi to obojetne.
              Od ludzi takich jak Ty oczekuje wiecej niz stwierdzenia, ze z bogiem Mamona
              nie mozna walczyc i trzeba ten stan rzeczy poprostu zaakceptowac.
              Od ludzi wogole a od Zydow w szczegolnosci oczekuje, ze zasady pikkuach nefesh
              nie traktuja jak gumy do zucia. Innego uzasadnienia dla barbarzynstwa nie
              przyjmuje.
              Polityka nie powinna ksztaltowac moralnosci lecz byc moralnie do przyjecia.

• hubbeles Re: Hungersite 23.11.03, 10:15
                the_image_men napisał:

> Wybacz, ale gdybym taka odpowiedz otrzymal od ksiegowego, agenta
                > ubezpieczeniowego czy sprzedawcy mebli byloby mi to obojetne.
                > Od ludzi takich jak Ty oczekuje wiecej niz stwierdzenia, ze z bogiem Mamona
                > nie mozna walczyc i trzeba ten stan rzeczy poprostu zaakceptowac.
                > Od ludzi wogole a od Zydow w szczegolnosci oczekuje, ze zasady pikkuach
                nefesh
                >
                > nie traktuja jak gumy do zucia. Innego uzasadnienia dla barbarzynstwa nie
                > przyjmuje.
                > Polityka nie powinna ksztaltowac moralnosci lecz byc moralnie do przyjecia.
                >
                No chlast babu w zadnicu.Tu poklepie po ramieniu, a tu lewy sierpowy w solar
                plexus. W domu Oblonskich zapanowal zamet. Ty mnie tu wyjezdzasz z Al Dinei
                Pikkuach Nefesh?? Piekne, ale it doesn´t really apply w sprawie rozwiazania
                politycznego, ktore by umozliwilo sprawiedliwa dystrybucje etc etc. Nie tylko
                nalezy walczyc z Mamonem, ale rowniez z czyms bardziej namacalnym, mianowicie
                korupcja. Jak dlugo bedzie sie przez palce przygladac temu co dzieje sie w tzw
                3-im swiecie, gdzie kompletny brak demokracji rozklada spoleczenstwa,
                umozliwiajac satrapom rozkradanie zarowno produktu wlasnego kraju, jak i
                wszelkich inwestycji i pomocy finansowych udzielanych przez spoleczenstwa
                swiatowe,tak dlugo nie zmieni sie nic. Ostatnio nawet Kofi Annan zaczal
                przebakiwac o tejze ,wyzej wymienionej korupcji, ktora pozera ponad 80% pomocy
                finansowej udzielanej krajom tzw 3-go swiata.
                Co do Twojego marzenia czym powinna byc polityka, no powinna - ale nie byla,
                nie jest i nie bedzie. Z zalozenia i tradycji powiedzialbym. Chocby sie nie
                wiem ile kopii skruszylo w walce - wiatraki wygraja, choc niby tylko miela
                powietrze.
                • the_image_men Re: Hungersite 23.11.03, 12:29
                  hubbeles napisał:

> No chlast babu w zadnicu.Tu poklepie po ramieniu, a tu lewy sierpowy w solar
                  > plexus. W domu Oblonskich zapanowal zamet. Ty mnie tu wyjezdzasz z Al Dinei
                  > Pikkuach Nefesh?? Piekne, ale it doesn´t really apply w sprawie rozwiazania
                  > politycznego, ktore by umozliwilo sprawiedliwa dystrybucje etc etc. Nie tylko
                  > nalezy walczyc z Mamonem, ale rowniez z czyms bardziej namacalnym, mianowicie
                  > korupcja. Jak dlugo bedzie sie przez palce przygladac temu co dzieje sie w
                  tzw
                  > 3-im swiecie, gdzie kompletny brak demokracji rozklada spoleczenstwa,
                  > umozliwiajac satrapom rozkradanie zarowno produktu wlasnego kraju, jak i
                  > wszelkich inwestycji i pomocy finansowych udzielanych przez spoleczenstwa
                  > swiatowe,tak dlugo nie zmieni sie nic. Ostatnio nawet Kofi Annan zaczal
                  > przebakiwac o tejze ,wyzej wymienionej korupcji, ktora pozera ponad 80%
                  pomocy
                  > finansowej udzielanej krajom tzw 3-go swiata.
                  > Co do Twojego marzenia czym powinna byc polityka, no powinna - ale nie byla,
                  > nie jest i nie bedzie. Z zalozenia i tradycji powiedzialbym. Chocby sie nie
                  > wiem ile kopii skruszylo w walce - wiatraki wygraja, choc niby tylko miela
                  > powietrze.

Wiem, ze w rezultacie chcielibysmy tego samego a roznica miedzy nami polega na
                  tym, ze chcielibysmy to osiagnac roznymi drogami.
                  Zdaje sobie sprawe, ze Ty jestes realista a ja nie przestane tak szybko
                  wierzyc, ze realia takie a nie inne, nie sa nam dane raz na zawsze i ze nie
                  mozna nic zmienic. Wiesz sam jak to jest z ta kropla, ktora drazy kamien.

Jezeli to co napisalem odebrales jako "lewy sierpowy w solar
                  plexus" to przepraszam. Nie bylo moim zamiarem rozdzielanie sierpowych ale
                  calkiem mozliwe, ze jestem juz takim "podskornym bokserem" nawet o tym nie
                  wiedzac.

Udanej niedzieli.
                  • hubbeles Re: Hungersite 23.11.03, 13:51
                    the_image_men napisał:

> Wiem, ze w rezultacie chcielibysmy tego samego a roznica miedzy nami polega
                    na
                    > tym, ze chcielibysmy to osiagnac roznymi drogami.
                    > Zdaje sobie sprawe, ze Ty jestes realista a ja nie przestane tak szybko
                    > wierzyc, ze realia takie a nie inne, nie sa nam dane raz na zawsze i ze nie
                    > mozna nic zmienic. Wiesz sam jak to jest z ta kropla, ktora drazy kamien.
                    >
                    > Jezeli to co napisalem odebrales jako "lewy sierpowy w solar
                    > plexus" to przepraszam. Nie bylo moim zamiarem rozdzielanie sierpowych ale
                    > calkiem mozliwe, ze jestem juz takim "podskornym bokserem" nawet o tym nie
                    > wiedzac.
                    >
                    > Udanej niedzieli.

A propos polityki i jej moralnosci, to przypomina mi sie taki fakt o
                    Talleyrandzie, dla ktorego wazna byla tylko opinia nowych wladcow, do ktorych
                    przeszedl na sluzbe i ktorymi pogardzal nie mniej niz porzuconymi przez siebie
                    arystokratami i biskupami.
                    "Widzi pan - pouczal on barona Vitrolles'a - nie nalezy nigdy byc ubogim ( il
                    ne faut pas être pauvre diable) - co do mnie to zawsze bylem bogaty". Oto
                    zyciowa zasada ktorej holdowal Talleyrand az do grobowej deski.

Tej zasadzie holduje 99% procent politykow na calym swiecie, "dorwalem sie do
                    zloba, to teraz k-a ja!"

Hubbeles sie nie obraza. Za wielki jestem ;-), ja sie ewentualnie moge wsciec i
                    okiem moim wokol toczyc.
                    Za zyczenia dziekuje i tego samego Tobie zycze.
                    Pzdr.
          • Gość: dana33 Re: Hungersite IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.11.03, 20:19
            aha, hubbeles z mieta... straszne, mieta tylko dobra do lemoniady z cytryny w
            lekko upalny 40stopniowy dzien. ja tyulko tzw, czarna rosyjske herbatke lub tzw.
            polska kawe...
            a glod? nu, robie co moge prywatnie. glod czasem tez innego rodzaju, glod na
            nauke, i kogos na to nie stac, nie? ale mamy rozne akcje w szkolach, wiec
            mlodziedz zbiera i posyla do tych krajow, gdzie rzeczywiscie panuje glod... ale
            dostaje szalu, jak widze ze niszczy sie pozywienie w wielu krajach, tylko po to,
            zeby nie zanizyc cen....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka