hubbeles 22.11.03, 14:12 Polecam ten site. Odwiedzam go kazdego dnia juz od 5 lat. www.thehungersite.com/cgi-bin/WebObjects/CTDSites Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 14:57 hubbeles napisał: > Polecam ten site. Odwiedzam go kazdego dnia juz od 5 lat. > www.thehungersite.com/cgi-bin/WebObjects/CTDSites Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowaniem na szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda" Czy jestes tego swiadomy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Hungersite IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.11.03, 15:13 drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"? Odpowiedz Link Zgłoś
the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 15:27 Gość portalu: dana33 napisał(a): > drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"? Gdzie mi tam do opisow. Sa jednak inni, ktoprzy to potrafia. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9152833&a=9159580 ale nie chcialbym, by watek Hubbelesa poszedl w niewlasciwym kieruku. To mial byc tylko zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nihil Re: Hungersite IP: *.72.70.151.Dial1.Orlando1.Level3.net 22.11.03, 15:51 Gość portalu: dana33 napisał(a): > drogi image men. czy mozesz mi opisac wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda"? > Sabes jest dla odpoczynku, a nie dla uprawiania... masochizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubbeles Re: Hungersite 22.11.03, 17:21 the_image_men napisał: > > Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowaniem na > > szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda" > Czy jestes tego swiadomy ? Ja nigdy nie bujam. Stoje bardzo stabilnie zakotwiony na ziemi. Juz dawno chcialem ten site zareklamowac, ale jakos nie wychodzilo, dzis akurat byl watek o glodzie, co prawda dotyczyl oblezenia Leningradu, ale glod jak glod. Podstawowy rodzaj Zyda jest jak najbardziej zajety dzialalnoscia charytatywna. My bez przerwy zbieramy i dajemy na cos. Szkoly, przedszkola, wdowy, kaleki, systemy nawadniajace, cholera w bok. A Haredi, czyli ortodoksi, zbieraja i daja bo to micwa, czyli mily Bogu czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 17:45 hubbeles napisał: > the_image_men napisał: > > > > > Jezeli to prawda a nie widze powdu by watpic to narazasz swoim postepowani > em > na > > > > szwank wizerunek "podstawowego rodzaju Zyda" > > Czy jestes tego swiadomy ? > > Ja nigdy nie bujam. Stoje bardzo stabilnie zakotwiony na ziemi. Juz dawno > chcialem ten site zareklamowac, ale jakos nie wychodzilo, dzis akurat byl watek > > o glodzie, co prawda dotyczyl oblezenia Leningradu, ale glod jak glod. > > Podstawowy rodzaj Zyda jest jak najbardziej zajety dzialalnoscia charytatywna. > My bez przerwy zbieramy i dajemy na cos. Szkoly, przedszkola, wdowy, kaleki, > systemy nawadniajace, cholera w bok. A Haredi, czyli ortodoksi, zbieraja i daja > > bo to micwa, czyli mily Bogu czyn. Ty mnie nie musisz o tym przekonywac ale dobrze ze o tym piszesz. Troche moze zbyt rzadko. Ja rowniez nie bujam i jak pisze, ze z parowozem nie mam nic wspolnego to taka jest prawda. Czasem mi sie wydaje, ze i Dana i Ty pijecie ten sam napar z szaleju. Tantiemy, za powiedzonka ktoregos dnia Ci przesle na adres sluzbowy i traktuj to jako objetnice. Co do glodu to nie uwazasz, ze mozna by wiele zrobic oszczedzajac cztery miliardy dolarow tygodniowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
the_image_men Re: Hungersite 22.11.03, 17:48 No, miesiecznie ale i to nie w kij dmuchal. Odpowiedz Link Zgłoś
hubbeles Re: Hungersite 22.11.03, 19:30 the_image_men napisał: > Ty mnie nie musisz o tym przekonywac ale dobrze ze o tym piszesz. Troche moze > zbyt rzadko. > Ja rowniez nie bujam i jak pisze, ze z parowozem nie mam nic wspolnego to taka > jest prawda. > Czasem mi sie wydaje, ze i Dana i Ty pijecie ten sam napar z szaleju. > Tantiemy, za powiedzonka ktoregos dnia Ci przesle na adres sluzbowy i traktuj > to jako objetnice. > > Co do glodu to nie uwazasz, ze mozna by wiele zrobic oszczedzajac cztery > miliardy dolarow tygodniowo ? > No jak nie parowoz, to trudno uhaha. Ale ten styl..., a ja nie pije naparu z szaleju, tylko z miety. Ja twierdze, ze lubie, a moja magnifika, ze jestem zarlok. Niech i tak bedzie. Slysze od czasu do czasu wypowiedzi, ze amoralnym jest "wyrzucanie" pieniedzy na fruwanie w kosmosie, bo za te pieniadze moznaby zlikwidowac glod tu i tam. W rzeczywistosci jednak to sie nie da, to sa problemy polityczne i finansowo ich nie ugryziesz. To samo tyczy sie panskiego kota i tych wydatkow wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
the_image_men Re: Hungersite 23.11.03, 01:55 hubbeles napisał: > No jak nie parowoz, to trudno uhaha. Ale ten styl..., a ja nie pije naparu z > szaleju, tylko z miety. Ja twierdze, ze lubie, a moja magnifika, ze jestem > zarlok. Niech i tak bedzie. > Slysze od czasu do czasu wypowiedzi, ze amoralnym jest "wyrzucanie" pieniedzy > na fruwanie w kosmosie, bo za te pieniadze moznaby zlikwidowac glod tu i tam. W rzeczywistosci jednak to sie nie da, to sa problemy polityczne i finansowo ich nie ugryziesz. To samo tyczy sie panskiego kota i tych wydatkow wojennych. Wybacz, ale gdybym taka odpowiedz otrzymal od ksiegowego, agenta ubezpieczeniowego czy sprzedawcy mebli byloby mi to obojetne. Od ludzi takich jak Ty oczekuje wiecej niz stwierdzenia, ze z bogiem Mamona nie mozna walczyc i trzeba ten stan rzeczy poprostu zaakceptowac. Od ludzi wogole a od Zydow w szczegolnosci oczekuje, ze zasady pikkuach nefesh nie traktuja jak gumy do zucia. Innego uzasadnienia dla barbarzynstwa nie przyjmuje. Polityka nie powinna ksztaltowac moralnosci lecz byc moralnie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
hubbeles Re: Hungersite 23.11.03, 10:15 the_image_men napisał: > Wybacz, ale gdybym taka odpowiedz otrzymal od ksiegowego, agenta > ubezpieczeniowego czy sprzedawcy mebli byloby mi to obojetne. > Od ludzi takich jak Ty oczekuje wiecej niz stwierdzenia, ze z bogiem Mamona > nie mozna walczyc i trzeba ten stan rzeczy poprostu zaakceptowac. > Od ludzi wogole a od Zydow w szczegolnosci oczekuje, ze zasady pikkuach nefesh > > nie traktuja jak gumy do zucia. Innego uzasadnienia dla barbarzynstwa nie > przyjmuje. > Polityka nie powinna ksztaltowac moralnosci lecz byc moralnie do przyjecia. > No chlast babu w zadnicu.Tu poklepie po ramieniu, a tu lewy sierpowy w solar plexus. W domu Oblonskich zapanowal zamet. Ty mnie tu wyjezdzasz z Al Dinei Pikkuach Nefesh?? Piekne, ale it doesn´t really apply w sprawie rozwiazania politycznego, ktore by umozliwilo sprawiedliwa dystrybucje etc etc. Nie tylko nalezy walczyc z Mamonem, ale rowniez z czyms bardziej namacalnym, mianowicie korupcja. Jak dlugo bedzie sie przez palce przygladac temu co dzieje sie w tzw 3-im swiecie, gdzie kompletny brak demokracji rozklada spoleczenstwa, umozliwiajac satrapom rozkradanie zarowno produktu wlasnego kraju, jak i wszelkich inwestycji i pomocy finansowych udzielanych przez spoleczenstwa swiatowe,tak dlugo nie zmieni sie nic. Ostatnio nawet Kofi Annan zaczal przebakiwac o tejze ,wyzej wymienionej korupcji, ktora pozera ponad 80% pomocy finansowej udzielanej krajom tzw 3-go swiata. Co do Twojego marzenia czym powinna byc polityka, no powinna - ale nie byla, nie jest i nie bedzie. Z zalozenia i tradycji powiedzialbym. Chocby sie nie wiem ile kopii skruszylo w walce - wiatraki wygraja, choc niby tylko miela powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
the_image_men Re: Hungersite 23.11.03, 12:29 hubbeles napisał: > No chlast babu w zadnicu.Tu poklepie po ramieniu, a tu lewy sierpowy w solar > plexus. W domu Oblonskich zapanowal zamet. Ty mnie tu wyjezdzasz z Al Dinei > Pikkuach Nefesh?? Piekne, ale it doesn´t really apply w sprawie rozwiazania > politycznego, ktore by umozliwilo sprawiedliwa dystrybucje etc etc. Nie tylko > nalezy walczyc z Mamonem, ale rowniez z czyms bardziej namacalnym, mianowicie > korupcja. Jak dlugo bedzie sie przez palce przygladac temu co dzieje sie w tzw > 3-im swiecie, gdzie kompletny brak demokracji rozklada spoleczenstwa, > umozliwiajac satrapom rozkradanie zarowno produktu wlasnego kraju, jak i > wszelkich inwestycji i pomocy finansowych udzielanych przez spoleczenstwa > swiatowe,tak dlugo nie zmieni sie nic. Ostatnio nawet Kofi Annan zaczal > przebakiwac o tejze ,wyzej wymienionej korupcji, ktora pozera ponad 80% pomocy > finansowej udzielanej krajom tzw 3-go swiata. > Co do Twojego marzenia czym powinna byc polityka, no powinna - ale nie byla, > nie jest i nie bedzie. Z zalozenia i tradycji powiedzialbym. Chocby sie nie > wiem ile kopii skruszylo w walce - wiatraki wygraja, choc niby tylko miela > powietrze. Wiem, ze w rezultacie chcielibysmy tego samego a roznica miedzy nami polega na tym, ze chcielibysmy to osiagnac roznymi drogami. Zdaje sobie sprawe, ze Ty jestes realista a ja nie przestane tak szybko wierzyc, ze realia takie a nie inne, nie sa nam dane raz na zawsze i ze nie mozna nic zmienic. Wiesz sam jak to jest z ta kropla, ktora drazy kamien. Jezeli to co napisalem odebrales jako "lewy sierpowy w solar plexus" to przepraszam. Nie bylo moim zamiarem rozdzielanie sierpowych ale calkiem mozliwe, ze jestem juz takim "podskornym bokserem" nawet o tym nie wiedzac. Udanej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
hubbeles Re: Hungersite 23.11.03, 13:51 the_image_men napisał: > Wiem, ze w rezultacie chcielibysmy tego samego a roznica miedzy nami polega na > tym, ze chcielibysmy to osiagnac roznymi drogami. > Zdaje sobie sprawe, ze Ty jestes realista a ja nie przestane tak szybko > wierzyc, ze realia takie a nie inne, nie sa nam dane raz na zawsze i ze nie > mozna nic zmienic. Wiesz sam jak to jest z ta kropla, ktora drazy kamien. > > Jezeli to co napisalem odebrales jako "lewy sierpowy w solar > plexus" to przepraszam. Nie bylo moim zamiarem rozdzielanie sierpowych ale > calkiem mozliwe, ze jestem juz takim "podskornym bokserem" nawet o tym nie > wiedzac. > > Udanej niedzieli. A propos polityki i jej moralnosci, to przypomina mi sie taki fakt o Talleyrandzie, dla ktorego wazna byla tylko opinia nowych wladcow, do ktorych przeszedl na sluzbe i ktorymi pogardzal nie mniej niz porzuconymi przez siebie arystokratami i biskupami. "Widzi pan - pouczal on barona Vitrolles'a - nie nalezy nigdy byc ubogim ( il ne faut pas être pauvre diable) - co do mnie to zawsze bylem bogaty". Oto zyciowa zasada ktorej holdowal Talleyrand az do grobowej deski. Tej zasadzie holduje 99% procent politykow na calym swiecie, "dorwalem sie do zloba, to teraz k-a ja!" Hubbeles sie nie obraza. Za wielki jestem ;-), ja sie ewentualnie moge wsciec i okiem moim wokol toczyc. Za zyczenia dziekuje i tego samego Tobie zycze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Hungersite IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 22.11.03, 20:19 aha, hubbeles z mieta... straszne, mieta tylko dobra do lemoniady z cytryny w lekko upalny 40stopniowy dzien. ja tyulko tzw, czarna rosyjske herbatke lub tzw. polska kawe... a glod? nu, robie co moge prywatnie. glod czasem tez innego rodzaju, glod na nauke, i kogos na to nie stac, nie? ale mamy rozne akcje w szkolach, wiec mlodziedz zbiera i posyla do tych krajow, gdzie rzeczywiscie panuje glod... ale dostaje szalu, jak widze ze niszczy sie pozywienie w wielu krajach, tylko po to, zeby nie zanizyc cen.... Odpowiedz Link Zgłoś