kstmrv 21.04.09, 23:44 wiadomosci.onet.pl/1552782,2678,1,miasteczka_biedy,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euro.pa zeby miliarderzy rosli w bogactwo, miliardy 21.04.09, 23:59 ludzi musza konac w nedzy. Dlaczego te miliardy nedzarzy nie urwa lbow zlodziejom miliarderom? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Obamavilles... 22.04.09, 02:40 <>"Wówczas osiedla bezdomnych stały się symbolem ekonomicznego ubóstwa Stanów Zjednoczonych. Nazywano je ironicznie "Hoovervilles", od nazwiska ówczesnego prezydenta Herberta Hoovera. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: USA bez cenzury 22.04.09, 02:54 Chyba nie ma nigdzie na swiecie panstwa, gdzie nie byloby tej hydry. Nawet Rosja, Chiny, Kuba, czy Wenezuela nie sa pod tym wzgledem wyjatkiem. Ma to na celu, aby ci co maja wladze i korzysci z tego mogli je ciagnac dalej, a mali mogli chodzic na wybory i ich wybierac. Ja nie chodze i nie bede chodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: USA bez cenzury 22.04.09, 04:07 Luksusy Gierkowskie.Czekali 8-10 lat na mieszkanie a jak je dostal to juz mial. Wczasy pracownicze, sanatoria,wakacje letnie dla dzieci,chorobowe, dentysta, imieniny w pracy, bilet miesieczny za 36 zl. A ze troche trzeba bylo postac w kolejce i oskubac koguta kupinego na targu to male pechy w porownaniu z amerykanskim "dobrobytem". Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: USA bez cenzury 22.04.09, 14:20 hubert100 napisał: > Luksusy Gierkowskie.Czekali 8-10 lat na mieszkanie a jak je dostal to juz mial. > Wczasy pracownicze, sanatoria,wakacje letnie dla dzieci,chorobowe, dentysta, > imieniny w pracy, bilet miesieczny za 36 zl. A ze troche trzeba bylo postac w > kolejce i oskubac koguta kupinego na targu to male pechy w porownaniu z > amerykanskim "dobrobytem". Huberciku, słyszałem, że jest tak nadal na Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: USA bez cenzury 22.04.09, 16:41 Ciekawe co Kuba przysle dla tych amerykanskich dziadow? Chevez dal troche oleju opalowego na zime za co mu Obama podziekowal podaniem reki. PS. Tylko jak ogrzac te namioty?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: USA bez cenzury 22.04.09, 18:22 Wuju, ty napewno masz rozwiazanie! Podrap sie po ...glowie i powiedz nam. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: USA bez cenzury 22.04.09, 22:04 hubert100 napisał: > Ciekawe co Kuba przysle dla tych amerykanskich dziadow? Może trzcinę cukrową? Kuba chyba nic innego nie produkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Wuja, nie gadaj z chu... bertem 23.04.09, 02:53 Z byle komuszym pomiotem, ktory zazdrosci nawet obamszczylom, bezdomnym lewusom z Ameryki, ze maja wielekroc lepiej od zdychajacych kubanoli, zawszonych kacapow i innych ofiar bezdennej socjalistycznej ciemnoty. Gdyby go wpuscili, juz by siedzial na laskawym chlebie u Baracka, tak jak wszelka wesz z lewej nogawki. A propos trzciny cukrowej - dzieki "osiagnieciom" czerwonego luda, nawet trzciny na Kubie rosnie mniej niz za Batisty, a zbierac nie ma komu, wszyscy w kolejce po jalmuzne z Ameryki. Jak kazda komusza nedza, zyja z datkow od emigrantow, ktorym udalo sie uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wuja, nie gadaj z chu... bertem 23.04.09, 14:33 Ale mnie bawią takie rozmowy. :)) Hubercik jest zachwycony systemem politycznym nan Kubie więc ja męczę go pytaniami kiedy tam wyemigruje zamiast męczyć się trudnym życiem w Kanadzie. O ten drań unika odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Wuja, nie gadaj z chu... bertem 26.04.09, 18:18 axisoflogic.com/artman/publish/Article_55571.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wuja, nie gadaj z chu... bertem 27.04.09, 05:08 Krótko mówiąc boisz się podróżować do Venezueli i na Kubę, bo Twoja sympatia do tych krajów może byc niedoceniona i będziesz traktowany jako jeden z tych "wealthy in the US, Canada and Europe". Może i masz masz rację, oni widzą w Tobie jeszcze jednego białego durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Wuja, nie gadaj z chu... bertem 26.04.09, 18:24 axisoflogic.com/artman/publish/Article_29817.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Wuja, nie gadaj z chu... bertem 26.04.09, 21:37 Wuju jakbys byl bezportek to by ci bylo latwiej podrapac sie po ....glowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: USA bez cenzury 22.04.09, 19:21 Klasa średnia coraz częściej przenosi sie mieszkac do przyczep: wiadomosci.onet.pl/1496183,2678,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
j-k w USA nie ma cenzury ;) 22.04.09, 22:51 poki co wiem i znam to. ma nadzieje, ze to sie rozwiaze. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Gierkowski kogut i amerykanski strus 23.04.09, 00:46 Niektorym wlasnie z gierkowskim kogutem pod pacha byloby i dzisiaj najbardziej do twarzy. Nie wiadomo dlaczego "dopadly" ich inne czasy, jesli najlepiej byloby pozostac w tamtych. A jeszcze zachowac wieczna mlodosc i sposob myslenia na poziomie nastolatka z glebokiej prowincji. Szczyt szczescia. Z wyrazem nieopisanego triumfu na obliczu po powrocie z targowiska lub ze sklepu ze zdobycznymi "skarbami PRL-u" po znajomosci i "spod lady". Co tam jednak kogut. Ja przed paroma tygodniami jedlem stek ze strusia i kogut, nawet gierkowski, mi juz nie zaimponuje. I dzialo sie to w Ameryce, wprawdzie poludniowej, ale jednak, tam gdzie ludzie mieszkaja "od zawsze" w "favelach", czesto na stokach wzgorz i jak pada ulewny deszcz to czesto taka dzielniea "splywa" z blotem po stoku i przestaje istniec. Ale nie wszyscy rzecz jasna mieszkaja tam w "favelach", tak samo jak w USA nie wszyscy mieszkaja w namiotach. I nie dla wszystkich kogut to wielki rarytas, bo duzo ludzi je tez rozmaite pieczenie ("churasco"), przepiorcze jaja, steki ze strusia. To dla nie zorientowanych, ktorych tu wyjatkowo sporo. Powiedziano mi, ze mieso na talerzu jest z "wielkiego ptaka" (nie znali slowa strus po angielsku, po portugalsku to bylo cos jak "avestruz", potem sprawdzilem w slowniku). Indyk? zapytalem. Nie, duzo wiekszy od indyka. Tu spostrzezenie - indyk po angielsku to "turkey" i jest tez i panstwo o nazwie Turkey. Indyk po portugalsku to "peru" i jest tez panstwo o nazwie Peru. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Gierkowski kogut i amerykanski strus 23.04.09, 01:47 Od tego trzeba Kapciowy zaczac ze aby bylo dobrze czy nie dobrze do twarzy to trzeba ta twarz miec. Ty zamieniles ja juz downo z ta "tylnia".(mozna cie poznac po tych powiekszonych migdalach) Dusze do gory ludzie "nie wszyscy mieszkaja w namiotach".Musial sie ten kapciowy nazrec tych kogotow z hormonami i cos mu tam nie takiego uroslo. Nie przejmuj sie tu w Ameryce bedziesz "for ever young" Ja niestety tego nie uswiadcze bo jem koguty co mnie tu przed stodola biegaja... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Gierkowski kogut i amerykanski strus 23.04.09, 04:51 Kapciowy to jest tu na forum nagminnie czytany ale malo komentowany. Raz trafil sie tu taki szczery i prostolinijny czlowiek co powiedzial my patrzac prosto w oczy: "Ty jestes glupi czlowiek". Na to kapciowy odpowiedzial" "A kto ty jestes". Odpowiedz pawinna byc:" A ja jestem madry czlowiek" Ta odpowiedz by kapciowego gleboko zastanowila i napisal by napewno na ten temat wypracowanie.Mysle ze ten amerykanski strus dobrze go kopnal w glowe.Trzeba bylo sie kapciowy trzymac przy kurczakach, najwyzej bys byl obsrany. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Nie ma kiedy jej nie potrzeba, jest kiedy 26.04.09, 22:32 jest potrzebna. Po prostu nie jest to cenzura bezmyslna, ale wykonywana bardzo sprytnie. Nie wierzyc, ze jej nie ma to tak jak z jedna super inteligentna moja znajoma (naprawde inteligencja super inteligentna, z doskonalej rodziny o wielkich tradycjach), ktora nie wierzyla, ze w usa moze byc korupcja i wielkie przekrety. Zawiodla sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll No to zabaczymy jakie beda reakcje prasy 27.04.09, 23:41 na wypowiedz Zimmermana, slyszales o tym? Jak beda reakcje w usa i na calym swiecie. A moze wszyscy nabiora wody do geby? tz. usa zamknie wszystkim geby? Zobaczymy, radze poobserwowac! Odpowiedz Link Zgłoś