Dodaj do ulubionych

" Holokaust " Termin zarezerwowany ,...

IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 18:41
Termin "Holokaust" jest zarezerwowany przez Zydow tylko dla Zydow i na tym
polega cale sku#wysynstwo zwane ; "Holocaust Industry"

Statystycznie Cyganie poniesli wieksze straty niz Zydzi ,... W sumie ,
nazistowska polityka zaglady Zydow i Cyganow miala wspolny mianownik ; Cel ?
Totalne wytepinie narodow , jednym slowem Holokaust !!!

Duzo wczesniej zanim pierwszy Zyd trafil do komory gazowej , bo juz w
styczniu 40 go roku , 250 cyganskich dzieci stracilo zycie jako kroliki
doswiadczalne w probach skutecznosci zyklon - B , w komorach obozu zaglady w
Buchenwald .

Nadmienic rowniez nalezy ze niektore zrodla zwiazane z "holokaust industry"
wkladaja duzo wysilku zeby zrewidowac liczbe zgladzonych Cyganow do 200 tys ,
podwazajac wiarygodnosc innych niezaleznych zrodel wskazujacych ze 500 - 600
tys jest liczba bardziej wiarygodna i opierajaca sie na dokumentach
rejestracji obozow zaglady .

Pomnik Pamieci Holokaustu w Washington DC zostal zbudowany za pieniadze
amerykanskiego podatnika , datki organizacji i zwyklych obywateli .

=============================================================================

Tlumacze ponizszy cytat dla tych co nie znaja angielskiego ,...

" Zarzad Pomnika Pamieci Holokaustu ustanowiono w 1980 tym roku , nie
zaproszono nikogo z Romow do wziecia udzialu w uroczystosci , dzisiaj w
zarzadzie jest tylko jeden ich przedstawiciel . Tragedia Roma jest
maloznaczaca wzmianka w muzeum nawet dzisiaj , ulokowana W ROGU na trzecim
pietrze , przeznaczonym dla innych ofiar"

[(czyt , na strychu , przeznaczonym dla reszty ofiar (nazizmu) ,... Miedzy
innymi ; Ulomnych z wrodzonymi wadami fizycznymi , niedorozwinietych umyslowo
i homoseksualistow) moja uwaga]

=============================================================================

Holocaust Memorial Council was established in 1980, no Roma were invited to
participate, and it only has one Romani member today. Roma are barely a part
of its Museum even now, being located in a corner on the third-floor set
aside for "other victims."
Obserwuj wątek
    • Gość: sp;lit " Holokaust " Termin zarezerwowany , ping ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.03, 08:56
      • Gość: dana33 do splita IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 10:09
        nu, zakladam ci kartke. podzielona pionowa kreska. w jednej rubryce twoje
        plusy, w drugiej minusy. za jakis czas podlicze i dam ci znak, ktora rubryka
        wygrala...
    • Gość: michal_pilot Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.12.03, 09:08
      zarezerwowany niby w jaki sposob ? Jest na to patent czy mozna skarzyc kogos w
      sadzie ?

A jak uzyjesz slowa "holocaust" w nieodpowiedni sposob to co sie niby stanie ?

Plecisz farmazony - zobacz do literatury ze termin Holocaust uzywa sie *czesto*
      aby opisac zaklade wszystkich ludzi w niemieckich obozach koncentracyjnych.
      • d_nutka Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 09:23
        o ile wiem, istnieje też termin shoah.

może splicie napiszesz, co różni te określenia i dlaczego "sławę" zdobyło
        określenie holocaust?

może Dana czy Fredzio objaśnią mi te określenia i ich różnice?

d_nutka

• Gość: dana33 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 10:07
          droga d_nutko. nie ma zadnej. slowo shoah to slowo zaglada po hebrajsku i
          holocaust po angielsku. holocaust zdobylo "slawe" bo wlasnie po angielsku,
          hebrajski to jezyk, ktorym mowi sie w israelu i tylko w israelu, nawet jak
          zydzi w diasporze tez znaja ten jezyk (choc nie wszyscy). Pozdrowienia
          • d_nutka Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 10:36
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> droga d_nutko. nie ma zadnej. slowo shoah to slowo zaglada po hebrajsku i
            > holocaust po angielsku. holocaust zdobylo "slawe" bo wlasnie po angielsku,
            > hebrajski to jezyk, ktorym mowi sie w israelu i tylko w israelu, nawet jak
            > zydzi w diasporze tez znaja ten jezyk (choc nie wszyscy). Pozdrowienia

czy mam rozumieć, że shoah jest słowem(pojęciem) "starszym" niż holocaust?

jeśli tak, to dlaczego nie było znane przed IIWŚ ?
            o co wtedy czepia się tak naprawdę split?

d_nutka
            • Gość: dana33 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 10:55
              d_nutko. nie wiem oczywiscie napewno, ale zdaje sie ze slowo shoah po prostu
              nie bylo znane przed wojna, bo jaki normalny czlowiek mogl sobie cos takiego
              wogole wyobrazic? hebrajski jest jezykiem starym, ktory "wszedl" w zycie
              codzienne nie tak dawno. to byl przedewszystkim jezyk tory. eliezer ben yehuda
              (jest sliczna piosenka o nim) przywrocil ten jezyk do codziennego uzytku. i
              jako taki, ciagle dochodza nowe slowka. pamietam, ze jak przyjechalam do
              israela, to na te gorace, pelne piachu wiatry, jakie mamy tutaj, uzywano slowa
              arabskiego hamsin, co znaczy 50, bo podobno tyle jest ich w roku, (nigdy nie
              liczylam, bo w takim dniu na nic nie masz sil, taki upal straszny). od paru lat
              mamy hebrajskie slowo na hamsin: sharaf. tak samo pewnie bylo ze slowem shoah:
              chcielismy miec hebrajskie slowo na zaglade. jest duzo takich nowych
              stworzonych slow.
              a split to sie czepia dla sportu. bo lubi sie czepiac. bo mysli, ze mu to
              dodaje wielkosci. moze dodaje. ale tylko w jego wlasnych oczach. wiesz, jak
              czytam to co oni tu pisza i JAK pisza, to staram sie sobie wyobrazic i\miny ich
              dzieci, jakby tak czytaly swoich tatusiow.....

en2.wikipedia.org/wiki/Hebrew_language/Introduction_and_History#Revival
              • d_nutka Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 11:19

> d_nutko. nie wiem oczywiscie napewno, ale zdaje sie ze slowo shoah po prostu
                > nie bylo znane przed wojna, bo jaki normalny czlowiek mogl sobie cos takiego
                > wogole wyobrazic? hebrajski jest jezykiem starym, ktory "wszedl" w zycie
                > codzienne nie tak dawno. to byl przedewszystkim jezyk tory. eliezer ben
                yehuda
                > (jest sliczna piosenka o nim) przywrocil ten jezyk do codziennego uzytku. i
                > jako taki, ciagle dochodza nowe slowka. pamietam, ze jak przyjechalam do
                > israela, to na te gorace, pelne piachu wiatry, jakie mamy tutaj, uzywano
                slowa
                > arabskiego hamsin, co znaczy 50, bo podobno tyle jest ich w roku, (nigdy nie
                > liczylam, bo w takim dniu na nic nie masz sil, taki upal straszny). od paru
                lat
                >
                > mamy hebrajskie slowo na hamsin: sharaf. tak samo pewnie bylo ze slowem
                shoah:
                > chcielismy miec hebrajskie slowo na zaglade. jest duzo takich nowych
                > stworzonych slow.
                > a split to sie czepia dla sportu. bo lubi sie czepiac. bo mysli, ze mu to
                > dodaje wielkosci. moze dodaje. ale tylko w jego wlasnych oczach. wiesz, jak
                > czytam to co oni tu pisza i JAK pisza, to staram sie sobie wyobrazic i\miny
                ich
                >
                > dzieci, jakby tak czytaly swoich tatusiow.....
                >
                >

Dano

idąc analogicznym tropem to nie minie wiele lat i termin "wypędzeni" będzie
                dotyczył tylko Niemców i będzie znaczył, że to oni stali się ofiarami napaści.
                chyba jeszcze tylko się zastanawiają kogo uznać za winnych "wypędzenia" by
                wiedzieć od kogo domagać się odszkodowań i zwrotu ziemi i mienia
                ciekawie się robi z tym "zawłaszczaniem" terminów

d_nutka
                • Gość: dana33 do d_nutki IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 11:44
                  w israelu tez naduzywa sie tego slowa i jest kupa protestow przeciwko temu
                  zjawisku. po zamachu, po jakiesj wiekszej tragedii gdzie ginie duzo ludzi, od
                  razu mowia o "shoah". to slowo powinno dotyczyc tylko i wylacznie tej tragedii,
                  ktora spotkala zydow w czasie II wojny swiatowej.
                  a zupelnie straszne to to mielenie tego slowa przez antysemitow: zarezerwowac,
                  wykorzystac, robic pieniadze, co juz nie wymysla. nie wpada im do glowy, ze
                  zadne pieniadze ni sa w stanie zaplacic za to co ci ludzie przeszli, przezyli,
                  za strate rodziny, za dzieci. a porownywanie konfliktu arabsko-israelskiego do
                  shoah (ze to niby my robimy arabom dzisiaj shoah) to juz szczyt wszystkiego.
                  nu, zmienic tego nie mozna. wiec trzeba z tym zyc i nie zwracac uwagi na
                  motloch.
                  • d_nutka Re: od d_nutki 04.12.03, 11:55
                    Dano

zgadzam się z tobą, że termin shoah(holocaust) powinien zostać zarezerwowany
                    tak jak np. Potop z czasów Noego

można by co najwyżej używać tego terminu jako pewnej analogii
                    nie każda współczesna powódź ma znaczenie równe potopu noego

d_nutka
        • Gość: Oozie Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 04.12.03, 11:52
          d_nutka napisała:

> o ile wiem, istnieje też termin shoah.
          >
          > może splicie napiszesz, co różni te określenia i dlaczego "sławę" zdobyło
          > określenie holocaust?

Ja się wtrącę.
          Szoa to zagłada, natomiast termin "holocaust" w jeż angielskim odnosi się do
          OFIARY, całopalenia, jest związany z dobrowolnym hołdem Najwyższemu składanym.
          A masowe morderstwa w obozach i nie tylko to nie była żadna ofiara ani
          całopalenie.
          Raczej powinno się mówić genocide.
          • d_nutka Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 12:01
            Gość portalu: Oozie napisał(a):

> d_nutka napisała:
            >
            > > o ile wiem, istnieje też termin shoah.
            > >
            > > może splicie napiszesz, co różni te określenia i dlaczego "sławę" zdobyło
            > > określenie holocaust?
            >
            > Ja się wtrącę.
            > Szoa to zagłada, natomiast termin "holocaust" w jeż angielskim odnosi się do
            > OFIARY, całopalenia, jest związany z dobrowolnym hołdem Najwyższemu składanym.
            > A masowe morderstwa w obozach i nie tylko to nie była żadna ofiara ani
            > całopalenie.
            > Raczej powinno się mówić genocide.

a co wtedy odpowiesz tym, którzy stawiają zarzut, że Żydzi szli do gazu jak
            ofiary nie broniąc się?

d_
            • Gość: dana33 do_nutki IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 13:38
              droga_nutko. nie bardzo rozumiem twoje pytanie. a cyganie sie bronili, jak ich
              mordowali? a polscy oficerowie w katyniu sie bronili? oficerowie, zolnierze
              wojska polskiego! a o podziemiach w obozach slyszalas? o powstaniach? a co z
              powstaniem w getcie warszawskim?
              sluchaj, to byly straszne czasy. rozmawialam z moimi rodzicami na ten temat,
              przeszli getto lodzkie, warszawskie, oswiecim, mauthausen i ebensee, i jeszcze
              2 obozy karne w niemczech, i roboty przymusowe i katowanie na gestapo. mama mi
              powiedziala jedno zdanie: nikt kto tam nie byl nie jest w stanie zrozumiec ani
              strachu jakie opanowalo ludzi. strach i kompletna bezsilnosc. nie nam osadzac i
              nie nam odpowiadac na pytania idiotow. to oni maja wykazac szacunek dla tych
              ktorzy zgineli i dla tych, ktorzy mieli, czasem watpliwe, szczescie przezyc.
              • d_nutka Re: do Dany 05.12.03, 07:37

> droga_nutko. nie bardzo rozumiem twoje pytanie. a cyganie sie bronili, jak
                ich
                > mordowali? a polscy oficerowie w katyniu sie bronili? oficerowie, zolnierze
                > wojska polskiego! a o podziemiach w obozach slyszalas? o powstaniach? a co z
                > powstaniem w getcie warszawskim?
                > sluchaj, to byly straszne czasy. rozmawialam z moimi rodzicami na ten temat,
                > przeszli getto lodzkie, warszawskie, oswiecim, mauthausen i ebensee, i
                jeszcze
                > 2 obozy karne w niemczech, i roboty przymusowe i katowanie na gestapo. mama
                mi
                > powiedziala jedno zdanie: nikt kto tam nie byl nie jest w stanie zrozumiec
                ani
                > strachu jakie opanowalo ludzi. strach i kompletna bezsilnosc. nie nam osadzac
                i
                >
                > nie nam odpowiadac na pytania idiotow. to oni maja wykazac szacunek dla tych
                > ktorzy zgineli i dla tych, ktorzy mieli, czasem watpliwe, szczescie przezyc.

Dano
                Nie jesteś jeszcze przyzwyczajona do moich krótkich i przewrotnych form
                wypowiedzi wtedy, kiedy ktoś usiłuje odwracać kota ogonem.

absolutnie nie było moją intencją wypowiadanie się o tym "dlaczego się nie
                bronili"

tu w Polsce często słyszałam takie zarzuty i już wiem, że z takimi zarzutami
                się nie dyskutuje, więc nie dyskutowałam, tylko zwróciłam uwagę, że termin
                holocaust rozumiany także jako ofiara jest jak najbardziej prawidłowy.

czy wyjaśniłam twoje wątpliwości?

d_nutka
                • Gość: dana33 do d_nutki IP: 194.90.65.* 05.12.03, 08:07
                  napisalam ci na skrzynke... :)
            • Gość: Oozie Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 04.12.03, 16:39
              d_nutka napisała:

> a co wtedy odpowiesz tym, którzy stawiają zarzut, że Żydzi szli do gazu jak
              > ofiary nie broniąc się?

To nie chodzi o to że szli "jak ofiary" - chodzi o to że ani chcieli składać z
              siebie ofiary ani nie składali żadnej ofiary.
              Ofiara w rozumieniu całopalenia jest dobrowolna i służy uczczeniu Najwyższego,
              a ludobójstwo w obozach nie było ani dobrowolne ani niczemu w związku z religią
              nie służyło.
              Dlatego lepiej mówić Szoa.
              Nigdy mordowani Ormianie, Cyganie czy choćby Hutu czy Tutsi nie składali ze
              swego życia ofiary.
              Tak samo jak Żydzi.

A swoją drogą - jak sobie wyobrażasz obronę dzieci wiezionych trzy-cztery dni w
              bydlęcych wagonach bez wody czy żywności i w takim tłoku że połowa czasem
              umierała w drodze?
      • Gość: sp;lit Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.03, 16:31
        Jak sama nazwa mowi , Holocaust Memorial , powinien byc poswiecony ofiarom
        Holokaust , tymczasem 99 % muzeum jest poswiecone zydowskiej zagladzie i
        nazistowskim oprawcom ? ,... Czyzby Zydzi byli jedynymi ofiarami hanbiacego
        ludzkosc precedensu i czy to byl precedens ? , to samo pytanie w stosunku do
        nazistow , czy tylko oni sa odpowiedzialni ludobojstwa ?

uklony
    • goidbaum Misiaczek, jestes idiota, byles i bedziesz. 04.12.03, 11:47
      powszechnie wiadomo, ze Niemcy planonali wytepic nie tylko Zydow.
      Takze Romow (Cyganow) i wszelkich "innych".
      A z duzych narodow Europy - inteligiencje polska i rosyjska
      (tu nie mieliby duzo roboty, gdyz jego, Hitlera, milosnik, Stalin,
      zrobil byl juz swoje).

Twoja obsesja zydoska juz nikogo nie wzrusza.

• Gość: dana33 do d_nutki IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 11:53
        tu masz jeszcze jeden link gdzie moze lepiej pisza o holocaust i shoah;;

www.berkeleyinternet.com/holocaust/#Shoah
        • d_nutka Re: do d_nutki 04.12.03, 11:58

> tu masz jeszcze jeden link gdzie moze lepiej pisza o holocaust i shoah;;
          >
          > www.berkeleyinternet.com/holocaust/#Shoah

Dano

serdeczne dzięki za naukowe wsparcie, ale niestety, ja osobiście nie mogę
          skorzystać, gdyż jestem tylko polskojęzyczna

d_nutka
      • fredzio54 Re: Misiaczek, jestes idiota, byles i bedziesz. 05.12.03, 16:19
        goidbaum napisała:

> powszechnie wiadomo, ze Niemcy planonali wytepic nie tylko Zydow.
        > Takze Romow (Cyganow) i wszelkich "innych".
        > A z duzych narodow Europy - inteligiencje polska i rosyjska
        > (tu nie mieliby duzo roboty, gdyz jego, Hitlera, milosnik, Stalin,
        > zrobil byl juz swoje).
        >
        > Twoja obsesja zydoska juz nikogo nie wzrusza.
        >
        Chce Pomnik dla wypedzonych zydow z Polski od 1944-89
        i tez Dla Ukraincow w operacji Wisle
    • Gość: olo idotka do idiotki czyli dana do dany IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 04.12.03, 12:05
      daj sobie spokuj bo rzygac sie chce co za glupoty wypisujesz
      • Gość: dana33 do zera IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 12:08
        nu, idz porzygaj, moze troche tej trucizny, ktora masz zapelniony mozg,
        wyrzygasz.
      • brennton olo, rzygaj na boku - jak ci niedobrze 04.12.03, 12:12

prosi cie kto na to zydoskie forum GW?

wont na forum Al Ahram.
        Jest po angielsku.
        tam twoje bara-busy cie przytula.
    • Gość: Tomson A Słowianie to co?!?!?!?! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 04.12.03, 12:10
      Najwięce zginęło Słowian. 3,5 Polaków nieżydowskiego pochodzenia,10mln Rosjan,
      Rusinów i Ukraińcó, milion Serbów i do tego kilkaset tysięcy Czechów. W sumie
      jakieś 15mln. Są to tylko straty cywilne nie wojskowe.
      • fredzio54 Re: A Słowianie to co?!?!?!?! 04.12.03, 14:02
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Najwięce zginęło Słowian. 3,5 Polaków nieżydowskiego pochodzenia,10mln
        Rosjan,
        > Rusinów i Ukraińcó, milion Serbów i do tego kilkaset tysięcy Czechów. W sumie
        > jakieś 15mln. Są to tylko straty cywilne nie wojskowe.
        ale dostaliscie grunty fabryky niemieckie i tez pare miliony z nich w niewoli
        wasze panstwa budowali
      • Gość: chala nie umieja sie starac o posluchanie swiata IP: *.rdu.bellsouth.net 05.12.03, 01:14
        kto dba o slowian, ktorzy sami o siebie nie dbaja. pija, kradna, morduja sie
        nawzajem. Nic nie znacza, nikt ich nie slucha. Dlaczego tak jest?
        • Gość: Tomson A dlaczego tylu Słowian to sprzedajne ideologiczne IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 05.12.03, 03:38
          dziwki, takie jak stara męska US-kurwa chała?
          • Gość: chala nie masz odpowiedzi. tomson? IP: *.rdu.bellsouth.net 05.12.03, 05:48
            I skad wiesz ze ja jestem:
            1. meska
            2. slowianska?
            a dlaczego slowianie tak malo znacza na swiecie, sa zebrakami lub
            kryminalistami ?
            • lblis split: 05.12.03, 06:03
              Panie split pan trzymasz z tym pizdzielcem co ukradl mi moj nick. Temn nick do
              mnie nalezy jak bedziesz rozmawial z nim to bedziesz taki sam weneryczny
              pizdzielec co on ludzka mendeweszka. Wiec uwazaj mierzwo ludzka pozlocona
              troche z wierzchu, huju rybi na kaczych nogach bo dostanie ci sie jeszcze
              wiecej. Ten nick jest moj rozumiesz kutasie jeden? Nie wolno ci rozmawiac z
              kims kto sie podszywa. Synem kurwy i wenerycznego pedryla zreszta jestes. wiec
              czego sie mozna po tobie spodziewac?
              • Gość: dana33 do iblisa IP: 194.90.65.* 05.12.03, 07:18
                iblisie zlotko. logujesz sie czy nie, twoj styl jest niepowtarzalny...
            • Gość: Tomson Podajesz się za Amerykańca, a prawdopodobieństwo IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 17:28
              że jakiś rodzimy jankes zna Polski jest w przybliżeniu równe 0.

Gość portalu: chala napisał(a):

> I skad wiesz ze ja jestem:
              > 1. meska
              Kobiet nie reprezentuje taka ordynarna gadka jak twoja.

> 2. slowianska?
              Bo z tego co piszesz wynika że jesteś polaczkiem z obywatelstwem USA.

> a dlaczego slowianie tak malo znacza na swiecie, sa zebrakami lub
              > kryminalistami ?
              Bo za granicą reprezentują ich niepotrzebne w krajach słowiańskich odpadki
              takie jak ty.
    • Gość: ciekawostka z arch DANA DAWNO JUZ "ZAREZERWOWALA" HOLOKAUST. CYTATY: IP: *.css.qmw.ac.uk 04.12.03, 12:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5861873&a=5873185
      nu, mysle ze albo nie chcesz albo nie jestes w stanie zrozumiec jednego
      faktu: niemcy wprawdzie wywolali wojne swiatowa, ale "final solution" byla
      zaplanowana tylko i wylacznie przeciwko zydom. nie przeciw francuzom, nie
      przeciw rosjanom, nie przeciw polakom. tylko i wylacznie przeciwko zydom.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5861873&a=5924978
      niemcy zamordowali 6 milionow zydow i okolo
      250 tysiecy cyganow. nie chce w zadnym wypadku umniejszac cierpien cyganow i
      chorych umyslowo. ale chyba 6 milionow i 250 tysiecy mowi samo za siebie
      • Gość: dana33 Re: DANA DAWNO JUZ "ZAREZERWOWALA" HOLOKAUST. CYT IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 13:27
        nu, nie bardzo rozumiem tutaj co chciales powiedziec. czy cos w moich cytatach
        ci sie nie zgadza? czy przegapilam jakis wazny historyczny fakt? byla planowana
        rowniez final solution dla francuzow?
        owszem, rezerwuje holocaust dla siebie i innych zydow. nie dla was. nigdy nie
        znalam ani swoich babek ani swoich dziadkow, ani ciotek i wujkow. w holocaust
        zginela cala moja rodzina, ponad 100 osob. moj syn ma imie mojego kuzyna,
        ktorego zamordowano w wieku 5 lat. antysemitom wara od holocaustu. nie
        jestescie w stanie zrozumiec tej strasznosci ani nie znacie jej konsekwencji.
        wiec mowiac waszym jezykiem, spierdalajcie z tego tematu, gnoje.
        • Gość: miej troche wstydu CZASAMI TWOJA BEZCZELNOSC JEST AZ ZABAWNA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.12.03, 16:43
          > owszem, rezerwuje holocaust dla siebie i innych zydow.

CALY WATEK JEST O TYM JAK SYSTEMATYCZNIE NEGUJECIE/POMNIEJSZACIE HOLOKAUST CYGANOW.

A TY BEZCZELNIE TU TWIERDZISZ ZE REZERWUJESZ HOLOKAUST DLA ZYDOW.
          • Gość: dana33 Re: CZASAMI TWOJA BEZCZELNOSC JEST AZ ZABAWNA IP: *.adsl.actcom.co.il 04.12.03, 20:34
            nu, najzwyczajniej w swiecie, odpierdalaj gnoju
      • abstrakt2003 Cała ta dyskusja pożałowania godna jest! 05.12.03, 21:11
        Spory o to kto bardziej wycierpiał w czasie II wojny światowej są groteskowe!!!
        To tak jakby dwie zgwałcone kobiety kłuciły się która zastała bardziej
        zgwałcona!!!!
        To jest żałosne!
    • fredzio54 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 13:27
      Polaczkuslasaczku
      czy zgodzisz sie na moj geszeft
      zamorduje ci cala rodzine ciebie oczewiscie od mojego panstwa dostane emeryture
      i to wszytko z 2000 US$
      albo zaplacy ci 2001$ i chce moja babcie dziadka wojke i cala rodzina zywa
      tutaj w Izraelu nie uwas w zacofana polske !
      nu idz na geszeft dostaniesz jeszcze skrzynke wodke gratis !
      • danadana Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 13:54
        jestśmy świadkami nowego Holokaustu made in Izreal na
        palestynczykow...przekro że byli ofiae pierwszego holokaustu są katami i
        zbridniarzami nowego ..jestem czekawa jak myśle lub jak czuję żyd ktory był w
        Oświęciemie kiedy wiedzi co jego armia robi z ludnością cywilną w palestynie?
        jaka jest rożnica mędzy narodami czyżeby nie jest ze sprawa wolności jest
        jedna?..
        • fredzio54 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 04.12.03, 14:00
          danadana napisała:

> jestśmy świadkami nowego Holokaustu made in Izreal na
          > palestynczykow...przekro że byli ofiae pierwszego holokaustu są katami i
          > zbridniarzami nowego ..jestem czekawa jak myśle lub jak czuję żyd ktory był w
          > Oświęciemie kiedy wiedzi co jego armia robi z ludnością cywilną w
          palestynie?
          > jaka jest rożnica mędzy narodami czyżeby nie jest ze sprawa wolności jest
          > jedna?..
          Jeszcze nie zrobilsmy z nich mydlo albo dekoracja do lampy albo matracy
          idz kibinimat poloarabczek co sie nie pzyna ze arab jest
        • Gość: dana33 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 14:02
          aha, wiedzialam, ze sie od razu jakis tu zjawi. ty omarek, tarek czy khalid?
          czy jeden z tych polskich antysemitow co sie podrabia pod araba?
          powiedzialam juz wara od holocaustu, a jesli ty arab to ty i tak gowno
          rozumiesz. jakbysmy wam zrobili tutaj holocaust, to by juz dawno was nie bylo.
          tymczasem rozmnazacie sie w tempie zupelnie niesamowitym i coraz was tu wiecej.
          to co moja armia robi z terrorystami arabskimi, to robi swietnie, robi to po
          to, zeby nie bylo wiecej oswiecimia. robi to po to, zeby byle petak nie mowil
          mi ze mnie przygarnal i goscil. nu, jak nie widzisz roznicy, to pojedz sobie do
          oswiecimia, parszywcu, i zobaczysz roznice.
      • Gość: dana33 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.jazo.org.il 04.12.03, 13:56
        כל הכבוד, רק ככה צריך עם הזבל
        דש
    • Gość: U Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.75.0.76.Dial1.Boston1.Level3.net 04.12.03, 19:34
      "Wara wom od holocastu"!!!!Piniedze-to my!!!!!!!!
    • goldbaurn goldibaum, ty wstretna podszywko! Wynocha! 04.12.03, 20:26
      • Gość: dana33 do metow i petakow IP: *.adsl.actcom.co.il 04.12.03, 20:39
        ot i pokazujecie, coscie warci, mety spoleczne, niewarte miana czlowieka,
        dla ktorych nic, ale to nic nie jest swiete.
        nie zapomnijcie w niedziele pomaszerowac do kosciola, walnac sie krzyzem przed
        zydem jezusem i prosic w konfesjonale o przebaczenie. jak je juz dostaniecie, to
        po wyjsciu z kosciola nie zapomnijcie znow zaczac grzeszyc. kosciol przebaczy
        wam w nastepna niedziele....
        • Gość: mirmil dana, dana, co sie tak wsciekasz? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 05.12.03, 00:48
          no i co z tego, ze ktos neguje holokaust zydowski? czy to zmienia rzeczywistosc???

no i co z tego, ze ty negujesz holokaust cyganski? czy to zmienia rzeczywistosc???

jestescie siebie warci, wiec po co sie denerwowac?
          • bam_buko Re: dana, dana, co sie tak wsciekasz? 05.12.03, 01:12
            Gość portalu: mirmil napisał(a):

> no i co z tego, ze ktos neguje holokaust zydowski? czy to zmienia
            rzeczywistosc
            > ???
            >
            > no i co z tego, ze ty negujesz holokaust cyganski? czy to zmienia
            rzeczywistosc
            > ???
            >
            > jestescie siebie warci, wiec po co sie denerwowac?

niech sie wscieka( gra corki na perkusji takze robi swoje) moze szlag ja trafi
            • Gość: dana33 Re: dana, dana, co sie tak wsciekasz? IP: 194.90.65.* 05.12.03, 11:13
              nu, bambusie, nadzieje twoje plonne....
              • bam_buko Re: dana, dana, co sie tak wsciekasz? 06.12.03, 00:56

> nu, bambusie, nadzieje twoje plonne....

dana nie kompromituj sie kompletnie bambuko to nie bambus-zajrzyj do
                encyklopedii.

Wracajac do nadziei...to rzeczywiscie wylacznie moja nadzieja poniewaz zydzi
                znani sa z dlugowiecznosci pomimo olbrzymich trudnosci i tragedii ktore
                przeszli w zyciu.Dowodem na to sa setki tysiecy(zydow) tych co niby przezyli
                holokaust,wciaz aktywnych w 60 pare lat ! ! ! po wojnie.

Nikt nie neguje holokaustu ale byla to zbrodnia popelniona na ludnosci wielu
                narodowosci!!!! i jedna z nich byli zydzi.
                • Gość: dana33 do bambusa IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 01:33
                  hahaha, ales mnie rozsmieszyl. dlaczego uwazasz, ze sie kompromituje? ja dobrze
                  wiem co pisze, zlotko, a ty bambus, bo masz jakas tam owloke ale w srodku pusty,
                  hahaha
                  • bam_buko Re: do bambusa 06.12.03, 01:46

> hahaha, ales mnie rozsmieszyl. dlaczego uwazasz, ze sie kompromituje? ja
                    dobrze
                    > wiem co pisze, zlotko, a ty bambus, bo masz jakas tam owloke ale w srodku
                    pusty
                    > ,
                    > hahaha

zalosny i wymuszony ten twoj smiech,nic dziwnego juz po polnocy a ty dalej na
                    sluzbie.Dalej durna nie wiesz co to bambuko??

ps jak skonczysz sluzbe to wez od corki wibrator ktory niby jej kupilas
                    i.....rozluznisz sie i nawet smiac sie bedziesz naturalnie.
                    • Gość: dana33 Re: do bambusa IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 01:53
                      nu, wszystkie bambusy puste, ale sa takie co smieszne i takie co nie bardzo, ty
                      nalezysz do takich, co nie bardzo.
                      • bam_buko dana i wibrator 06.12.03, 02:11

> nu, wszystkie bambusy puste, ale sa takie co smieszne i takie co nie bardzo,
                        ty
                        > nalezysz do takich, co nie bardzo.

nie mam zamiaru cie rozsmieszac i relaksowac mysle ze ten wibrator ktory sobie
                        sprawilas(sama o nim pisalas)sprawe zalatwi.
                        Ja mysle jednak ze tobie dana chlopa potrzeba a nie wibrator,znajdz sobie
                        jakiegos arabusa w miare czystego(wiem ze trudno) i bedzie sprawe zalatwial .

ps.do ktorej masz dyzur??
            • Gość: dana33 Re: dana, dana, co sie tak wsciekasz? IP: 194.90.65.* 05.12.03, 11:14
              ja sie nie wsciekam. ja chce od ciebie link, gdzie napisalam, ze neguje
              mordowanie cyganow.
        • Gość: zbalansowany Re: do Dany IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 05.12.03, 03:26
          nie zapomnijcie w niedziele pomaszerowac do kosciola, walnac sie krzyzem przed
          > zydem jezusem i prosic w konfesjonale o przebaczenie. jak je juz dostaniecie,
          t
          > o
          > po wyjsciu z kosciola nie zapomnijcie znow zaczac grzeszyc. kosciol przebaczy
          > wam w nastepna niedziele....

No to dopiero pokazujesz klase.

Moge tylko powiedziec ze w kosciele katolickim trzeba sie spowiadac, zalowac za
          grzechy i odprawic pokute.

U was wystarczy na poczatku Yom Kipur trzy razy odmowic Kol Nidre i wszystko
          zafiksowane - tak jak ty (slusznie) nie zyczysz sobie aby Polacy bez szacunku
          wypowiadali sie o waszej tragedii w czasach 2WS tak radze ci Danale nie
          wjezdzaj zbytnio na sprawy religijne, bo mnie to wprawdzie nie dotyka, ale
          zazwyczaj staram sie nie obrazac czyichs uczuc religijnych. Twoja wypowiedz
          jest bliska poziomu wypowiedzi Fredzia- bredzia.
          • Gość: dana33 Re: do Dany IP: 194.90.65.* 05.12.03, 07:23
            sluchaj, ciucius, ty mnie tu nie doksztalcaj na temat zwyczajow panujacych w
            kosciele. znam je. i to od pdszewki.
          • Gość: dana33 Re: do Dany IP: 194.90.65.* 05.12.03, 07:25
            aha, jeszcze jedno. kol nidrei SPIEWA sie a nie odmawia, i tylko jeden az w
            czasie yom kippur, na poczatku. i nie praw mi tu moralow o szacunku i nie
            obrazania nikogo. ucze sie od ciebie i to w tempie.
            • Gość: sp;lit Re: do Dany , Nie do dany ,... Do tematu prosze :) IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.12.03, 10:45
              Kto to jest ten iblis i o co mu z tym nickiem chodzi , nie wiesz ?

===============================================================================

Holokaust , tymczasem 99 % muzeum jest poswiecone zydowskiej zagladzie i
              nazistowskim oprawcom ? ,... Czyzby Zydzi byli jedynymi ofiarami hanbiacego
              ludzkosc precedensu i czy to byl precedens ? , to samo pytanie w stosunku do
              nazistow , czy tylko oni sa odpowiedzialni ludobojstwa ?

uklony
              • Gość: dana33 do splita IP: 194.90.65.* 05.12.03, 11:10
                nu, nie mam pojecia. cala kupa ludzi tutaj ma kupe nikow, zalogowanych, nie
                zalogowanych... pod nikiem 0 on antysemita, pod nikiem 01 to on filosemita, pod
                nikiem 02 to on troszczy sie o mikronezje, pod nikiem 03 to on juz w wozku
                inwalidzkim. nu, nie rozumiem, co to daje. ja to prosty czlowiek. dana i
                koniec. nie logowana, zeby tarek/omarek/khalid/i reszta wiedzieli ze maja do
                czynienia z parszywa zydowka. czasem mozna spotkac milych ludzi i wtedy fajnie.
                czasem trzeba pyskowac, bo mety. nu, sam wiesz. czasem u takiego 0 znajdziesz
                przeblyski czlowieka normalnego.... milego weekendu, splitku...
                • Gość: sp;lit Re: do splita IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.12.03, 00:02
                  I za to Cie lubie Dana ,... W przeciwnym rogu na ringu jesli chodzi o wasza
                  polityke , ale "jaj" ci odmowic nie moge ,... Uwazaj , bo niedlugo tylko w
                  gaciach wydziesz na ulice bo dyndaja pod spodnica , spytaj Szkota :)

uklony
                  • Gość: dana33 Re: do splita IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 01:35
                    nu, spodnica dluga..... :)
    • fredzio54 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 05.12.03, 16:17
      Niemcy mordowali a polacy wykozystali
      nasze majatki nasze kamienicy nasze zaklady nasze sklepy do tego
      wypedzili od mojego Tatusia i Mamusi ukradli emeryture ! tfuj bandziory tfuj
      na was bialoczerwony leniuchy pijaki
      • Gość: sp;lit Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.12.03, 00:17
        Nigdy cie nie zauwazalem , dzis robie wyjatek jako ze dowodzisz ze Zydzi maja
        rowniez swoich przyglupow , boje sie ze rowniez Tatusia i Mamusie Ci ukradlismy
        i nikt cie dawno nie przytulil , stad probujesz tu i tam (bez powodzenia) sie
        przytulic , zeby cie zauwazono ,... A zes przyglup to nawet Zyd , ktory ma
        troche "na strychu" nigdy nie przyzna sie do ciebie bo obciach nie lada , ty i
        twoja paranoja ,... fredziu :)
      • fredzio54 Re: " Holokaust " Termin zarezerwowany ,... 09.12.03, 18:20
        fredzio54 napisał:

> Niemcy mordowali a polacy wykozystali
        > nasze majatki nasze kamienicy nasze zaklady nasze sklepy do tego
        > wypedzili od mojego Tatusia i Mamusi ukradli emeryture ! tfuj bandziory tfuj
        > na was bialoczerwony leniuchy pijaki
        No polacy zaden niechce geszeft z 2500 $ zielonych zamorduja wam cala rodzine
        i was i to sie nazywa oczkodowanie wiedergutmachung
        albo zaplace wam 2501 $ zielonych i chce moja babcie i dziadka i reszta rodziny
        tutaj w Izraelu zywy !
    • Gość: mirmil brutalnie rzecz ujmujac: IP: *.uBRgrb01.supercable.es 05.12.03, 18:50
      cierpienie ludzkie budzi wspolczucie. wspolczucie prowadzi okreslonych ludzi do
      okreslonych dzialan.

holokaust "naladowal" baterie wspolczucia, co pozwala "obiektom wspolczucia"
      uzyskac okreslone korzysci polityczne i materialne.

ladunek wpolczucia jednak nie jest nieograniczony - im wiecej interesantow, tym
      mniejsze korzysci.

ot i wytlumaczenie calej sprawy (ktora juz byla omawiana na tym forum nie raz).

czy morlane jest wykorzystywania cierpienia wlasnej rodziny do uzyskania tych
      polityczno-ekonomicznych korzysci? czy moralne jest usprawiedliwianie wlasnym
      cierpieniem zadawania cierpienia innym? coz, wielu ludzi na tym forum twierdzi,
      ze polityka nie ma nic wspolnego z moralnoscia. moze wiec by nalezalo zaczac
      uwazac holokaust za problem nie etyczny, a polityczny? przeciez obecnie tak
      wlasnie jest ta tragedia wykorzystywana...

ze mozna podejsc do calej sprawy inaczej? mozna - w zeszlym roku nie odbyla sie
      tradycyjna cyganska wyprawa (wozami itp) do miejsc eksterminacji. dlaczego? bo
      zabraklo pieniedzy!!! wyobraza ktos sobie, zeby zabraklo pieniedzy na "marsz
      zywych"? cyganie nie potrafia czy moze po ludzku nie chca kosic kasy na
      cierpieniu wlasnego narodu?

p.s.

dana w tym przypadku mowila o 250 tysiacach...

> Nadmienic rowniez nalezy ze niektore zrodla zwiazane z "holokaust industry"
      > wkladaja duzo wysilku zeby zrewidowac liczbe zgladzonych Cyganow do 200 tys ,
      > podwazajac wiarygodnosc innych niezaleznych zrodel wskazujacych ze 500 - 600
      > tys jest liczba bardziej wiarygodna i opierajaca sie na dokumentach
      > rejestracji obozow zaglady .
      • Gość: dana33 Re: brutalnie rzecz ujmujac: IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 01:40
        mirmil twoja nienawisc do zydow to zaczyna byc smieszne: to ze cyganie nie
        umieja sorganizowac pieniedzy na swoje obchody, a zydzi umieja to tez jest powod
        do nienawisci? nu, glupek jestes.
        • Gość: mirmil widzisz, dalej nic nie rozumiesz (a moze tak??) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 06.12.03, 02:05
          widzisz swiat wylacznie przez pryzmat swoich syjonistycznych lekow i naturalnie
          kazda krytyke izraela tudziez dzialan pewnej czesci wspolnoty zydowskiej (jak np
          zawlaszczanie pojecia holokaust, negowanie holokaustu innych narodow, ciagniecie
          zyskow z tragedii wlasnych przodkow) utozsamiasz z nienawiscia do zydow.

zrozumiale zachowanie? niby nie, a jednak tak - bo trzeba zrozumiec, ze gdybys
          przyznala przed sama soba, ze chocby czesc stawianych tutaj izraelowi zarzutow
          jest prawdziwa, to musialabys jednoczesnie przyznac, ze cos u was jest nie tak.
          ze z jakiegos powodu z ofiar staliscie sie katami. z ciemiezonych zmieniliscie
          sie w ciemiezycieli. ze zbudowaliscie swoje szczescie na nieszczesciu innych.

dlatego latwiej na prawo i lewo rzucac nienawiscia i antysemityzmem...

to ze cyganie nie
          > umieja sorganizowac pieniedzy na swoje obchody, a zydzi umieja to tez jest powo
          > d
          > do nienawisci?

do nienawisci? nie. DO WSTYDU. ale ty tego slowa nie znasz, nienawisc natomiast
          pojawia sie w twoich postach nader czesto...

widzisz, dana, a cala ta sytuacja jest taka latwa do rozwiazania: wycofac sie z
          terytoriow okupowanych, rozebrac osiedla, rozwiazac problem uchodzcow. macie to,
          danka, w zasiegu reki. wystarczy decyzja polityczna, ktora zdaje sie, ze jest
          nieunikniona. im szybciej sie wycofacie, tym mniej bedzie ofiar tego konfliktu
          po obu stronach.

i kiedy nie bedzie juz potrzeby wykorzystywania tragedii narodu do politycznego
          usprawiedliwiania wlasnych okrucienstw w palestynie, to moze wtedy faktycznie w
          izraelu nabierze sie do holokaustu szacunku i przestanie sie traktowac to
          straszne wydarzenie jak towar...
          • Gość: dana33 Re: widzisz, dalej nic nie rozumiesz (a moze tak? IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 02:10
            sluchaj mirmil, ty powtarzasz w kolko to samo. ale prostej odpowiedzi mi dac nie
            chcesz. przed 1967 nie bylo zadnej okupacji, jak ty to nazywasz, nie zdobylismy
            wtedy czy jak ty nazywasz, nie ukradlismy wtedy zadnej ziemi zadnym arabom. mimo
            to nas mordowali, wywolywali wojny z namii chcieli nas, jak powiedzial nasser,
            wrzucic do morza itd itd. dlaczego? to pytanie pierwsze. drugie, to skad ja mam
            miec pewnosc, ze wycofywujac sie ot tak bez zadnego ukladu i bez zadnych
            zobowiazan z ich strony, nie znajde sie na tej samej pozycji, na ktorej bylam w
            1967? nie masz takiej gwarancji i ja tez nie, przeciwnie, wiem, ze znajde sie w
            tej samej pozycji, to o co ci chodzi? mam popelnic samobojstwo?
            • Gość: mirmil tak, tak, to juz omawialismy... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 06.12.03, 02:26
              przed 1967 nie bylo zadnej okupacji, jak ty to nazywasz, nie zdobylismy
              > wtedy czy jak ty nazywasz, nie ukradlismy wtedy zadnej ziemi zadnym arabom. mim
              > o
              > to nas mordowali, wywolywali wojny z namii chcieli nas, jak powiedzial nasser,
              > wrzucic do morza itd itd. dlaczego? to pytanie pierwsze.

oj chyba jedank tak. cos mi sie wydaje, ze plan podzialu palestyny nie
              przewidywal granic z 67. czyli jednak ukradliscie - coz, ale wielkodusznie
              arabowie juz nawet wam i to oddadza (nie puszcza w niepamiec, nie zadaj za
              wiele... chyba ze zdobedziecie sie na historyczne przeprosiny. ale czy ty
              widzisz siebie, danka, dumna syjonistke, jak przepraszasz arabow za zlo wynikle
              z powstania izraela. no wlasnie. wiec raczej nie licz na "przebaczenie". bo do
              tego najpierw potrzebna jest skrucha.)

drugie, to skad ja mam
              > miec pewnosc, ze wycofywujac sie ot tak bez zadnego ukladu i bez zadnych
              > zobowiazan z ich strony, nie znajde sie na tej samej pozycji, na ktorej bylam w
              > 1967? nie masz takiej gwarancji i ja tez nie, przeciwnie, wiem, ze znajde sie w
              > tej samej pozycji, to o co ci chodzi? mam popelnic samobojstwo?

dana, dana. izrael jako jedyny kraj w regionie ma bron atomowa. podejrzewa sie
              tez go o posiadanie broni chemicznej i biologicznej, a ty tu bajeczki bedziesz
              opowiadac, ze sie boisz agresji arabskich?

pamietasz plan pokojowy ksiecia abdallaha? wszystkie panstwa arabskie uznaja
              izrael, gwarantuja bezpieczenstwo, etc za... wycofanie sie go granic z 67.

i co? sluch o abdallahu zaginal zdaje mi sie... a moglas dostac swoje uklady i
              zobowiazania...
              • Gość: dana33 Re: tak, tak, to juz omawialismy... IP: 5.5R* / 192.114.47.* 06.12.03, 02:48
                nu, mirmil, z toba to zawsze maslo maslane. ani ja nie prosze ich p
                przebaczenie, bo nie mam zaco, skruchy we mnie ani na jote, bo to oni zaczynali
                z nami a nie my z nimi. tak ze maja co chcieli a z tego jak biegna teraz do tej
                nastepnej hudny, to widac, ze dostali dobrze w dupe. taaak, ksiaze abdallah dal
                mi gwarancje.... tak sie zlapalismy za te gwarancje, ze hej, nie? akurat mam
                polegac na jego gwarancjach, co? smiechu warty jestes, mirmil. nu, ide spac, bo
                z glupimi argumentami nie mam co robic.
                • Gość: mirmil ot i cala nasza dana :) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 06.12.03, 16:39
                  mirmil:

widzisz, dana, a cala ta sytuacja jest taka latwa do rozwiazania: wycofac sie z
                  terytoriow okupowanych, rozebrac osiedla, rozwiazac problem uchodzcow. macie to,
                  danka, w zasiegu reki

dana:

drugie, to skad ja mam
                  miec pewnosc, ze wycofywujac sie ot tak bez zadnego ukladu i bez zadnych
                  zobowiazan z ich strony,

mirmil:

pamietasz plan pokojowy ksiecia abdallaha? wszystkie panstwa arabskie uznaja
                  izrael, gwarantuja bezpieczenstwo, etc za... wycofanie sie go granic z 67.

dana:

taaak, ksiaze abdallah dal
                  mi gwarancje.... tak sie zlapalismy za te gwarancje, ze hej, nie? akurat mam
                  polegac na jego gwarancjach, co?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NO DANA, ZDECYDUJ SIE. SKORO NAJPIERW TWIERDZISZ, ZE CHCESZ ZOBOWIAZAN OD
                  ARABOW, TO POTEM NIE WYPADA TWIERDZIC, ZE NIE PASUJE CI PLAN POKOJOWY, GDZIE
                  KRAJE ARABSKIE UZNAJA IZRAEL, GWARANTUJA BEZPIECZENSTWO, ETC. BO INACZEJ WYGLADA
                  NA TO, ZE WCALE NIE ZALEZY CI NA POKOJU.

MOZE PRZEMYSL SOBIE CALA SPRAWE, POSTARAJ SIE OKRESLIC, JAKIE WARUNKI POKOJU CI
                  PASUJA I NIE ZMIENIAJ ZDANIA W ZALEZNOSCI OD POSTU, OK?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

> nu, mirmil, z toba to zawsze maslo maslane. ani ja nie prosze ich p
                  > przebaczenie, bo nie mam zaco, skruchy we mnie ani na jote, bo to oni zaczynali
                  > z nami a nie my z nimi.

nie, danka. utworzyliscie wlasne panstwo w ojczyznie innych ludzi, nawet nie
                  pytajac ich o zdanie.

a kiedy brytyjczycy starali sie ograniczyc nielegalna zydowska emigracje, to
                  podkladaliscie pod nich bomby...

cala reszta tej awantury to juz tylko konsekwencja tej niesprawiedliwosci...
                  • Gość: sp;lit Re: ot i cala nasza dana :) IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 07.12.03, 05:11
                    Dana cie za nos wodzi i od tematu odciaga , nie widzisz tego ? No nie Dana ?

uklony
                    • Gość: dana33 do splita IP: 194.90.65.* 07.12.03, 09:20
                      nu, co cus nagle? ani nie wodze ani nie odciagam. niech pisze co chce i ile
                      chce. z takim nie ma co gadac. on w kolko swoje: oddaj, wycofaj sie i koniec. i
                      kretynskie argumenty, ze arabowie mi daja gwarancje. i to jeszcze kto. zreszta
                      oni szybko sie wycofali z tej propozycji abdalli. nu, oni sami nie umieja sie
                      dogadac. teraz mubarak wezwal na konferencje i jak powiedzial, ma sie skonczyc
                      w 1-2 dni, bo jesli potrwa dluzej, to skonczy sie klotnia miedzy nimi. on juz
                      wie, zna swoj towar.
                      nu, niech mirmil zajmie sie baskami w swojej hiszpanii. nie ma pojecia o tym,
                      co sie tu dzieje ale wrzeszczy ile moze. nu, niech wrzeszczy, ty chyba nie
                      myzlisz, ze my tutaj z powodu mirmila & co wlosy sobie z glowy wyrywamy???
                      wszyscy anty na tym forum powinni w koncu zrozumiec: 1) bez nas nic tu sie
                      zmieni sie 2) my zrobimy tylko i wylacznie to, co dla nas bedzie najlepsze.
                      a mirmil & co moga sie dalej pienic. good day, splitku
                      • Gość: André Meerkant szpicel IP: *.telia.com 07.12.03, 09:29
                        Jezeli ktos przebywa w roznych porach dnia na tym forum i o roznych porach i
                        bardzo dlugo to sa nastepujace alternatywy do przyjecia:

1. W czsie pracy surfuje i okrada pracodawce
                        2. Jest oplacany przez kogos do surfowania i ma jakas role
                        3. ma prywatne zainteresowanie w tym i stac go na to.

Analiza tych trzech punktow sprowadza sie do nastepujacych wnioskow.

Osobnik Meerkant surfuje na tym forum o bardzo roznych porach i przebywa tu
                        dlugo. W czsie tym ne moze wykonywac innej produktywnej dzialalnosci na rzecz
                        ani swojego pracodawcy ani prywatnie dla siebie. Surfowanie w tak rozleglym
                        czasie jest jednak kosztem i ktos ten koszt musi pokrywac. Zgodnie z
                        postulatami i idealami Meerkanta nie jest on komunista ktory okrada panstwo i
                        surfuje nakoszt kogos innego wiec ma od kogos zaplate za to. ten kto mu placi
                        mosi wiec miec w tym swoje zainteresowanie. W globalnej walce o dominancje
                        ameryki moze to byc wylacznie przez panstwo amerykanskie finasjowana
                        dzialanosc. CIA placi wiec meerkantowi za ta dzialnosc i celem jej jest
                        Tworzenie opini na rzecz USA, wylöapywanie ewentualnych osobnikow
                        niebezpiecznych dla USA itd.

UWAGA na tego szpicla.
                      • Gość: mirmil oj, dana, dana... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 08.12.03, 18:57

> nu, co cus nagle? ani nie wodze ani nie odciagam. niech pisze co chce i ile
                        > chce. z takim nie ma co gadac. on w kolko swoje: oddaj, wycofaj sie i koniec. i
                        kretynskie argumenty, ze arabowie mi daja gwarancje.

skoro ci to nie pasuje, to po co o nie prosisz dwa posty wyzej???

zreszta
                        > oni szybko sie wycofali z tej propozycji abdalli.

nie dosc szybko, zeby izrael zdarzyl ja odrzucic, prawda?

rozumiem, danka, ze musisz miec ostatnie slowo, ale staraj sie przy tym nie
                        zmyslac...

> nu, niech mirmil zajmie sie baskami w swojej hiszpanii. nie ma pojecia o tym,
                        > co sie tu dzieje ale wrzeszczy ile moze.

ty zawsze dana uzywasz wobec mnie takich negatywnyc sformuowan. czasami zaczynam
                        myslec, ze mam do czynienia z osoba zle wychowana... ale mysle, ze rozumiesz, ze
                        pewne sprawy sie widzi lepiej z dystansu, kiedy nie jest sie zadna z
                        zaangazowanych w konflikt stron. jak masz ochote wyrobic sobie zdanie na temat
                        okupancji, to nie pytaj sie ani okupanta, ani okupowanego. pytaj sie ludzi,
                        ktorzy z tym nic nie maja wspolnego...

> myzlisz, ze my tutaj z powodu mirmila & co wlosy sobie z glowy wyrywamy???

a co innego tu robisz, droga dano? :)

jak juz sie tak rzucasz, to nie pozuj jednoczesnie na luzaczke...
                        przeraza cie mysl, ze mirmil ma racje? :)
                      • Gość: sp;lit Re: do splita ,... Tak , Dana ,... IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 08.12.03, 20:45
                        Holokaustu , wszystkim ofiarom , bez wyjatku , zwlaszcza ze jest fundowany
                        przez spoleczenstwo tymczasem 99 % muzeum jest poswiecone zydowskiej zagladzie
                        i nazistowskim oprawcom ? ,...

Czyzby Zydzi byli jedynymi ofiarami hanbiacego ludzkosc precedensu i czy to
                        byl precedens ? , to samo pytanie w stosunku do nazistow , czy tylko oni sa
                        odpowiedzialni ludobojstwa ?

Dlaczego nie ma wzmianki o amerykanskich Indianach , Ormianach , Tatarach
                        krymskich ?

Dlaczego nie ma ani jednego slowa o ludobojstwie Komunistow , wiadomo jest ze
                        od Rewolucji do smierci Stalina zginelo minimum 60-100 milionow ludzi ,
                        zamordowanych , na wojnach , w gulagach , na Kolymie ,... Na masowa zaglade
                        skazano Tatarow Krymskich wywozac caly narod na Syberie na ktorej gineli jak
                        muchy z glodu i wycieczenia przy pracy w morderczych warunkach ,...

Komunisci wymordowali cala klase spoleczna : Ukrainskich kulakow , ok 6 mil
                        na wskutek czego z glodu zmarlo podobna liczba ukraincow , glownie dzieci i
                        starcow ,... Czy to nie jest Holokaust i dlaczego nie ma wzmianki w muzeum
                        pamieci Holokaustu ?

Czyzby dlatego ze Lenin i Rewolucja byla finansowana przez : Kahn , Loeb & Co
                        zydowskich finansjerow ? ,

A moze poniewaz 90 % komunistow na kierowniczych stanowiskach sowieckiego
                        politbiura bylo pochodzenia zydowskiego tz. Zydokomuna ?

Czyzby te fakty zadecydowaly ze w Muzeum Pamieci Ofiar Holokaustu nie ma
                        wzmianki o innych ofiarach , dlatego ze Zydzi byli nie tylko ofiarami ,... Moze
                        dlatego ze Zydzi byli rowniez OPRAWCAMI .

uklony
                        • Gość: sp;lit UP ^ ,... Syjonistom do przemyslenia IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 09.12.03, 13:36
                          > Jak sama nazwa mowi , Holocaust Memorial , powinien byc poswiecony ofiarom
                          > Holokaustu , wszystkim ofiarom , bez wyjatku , zwlaszcza ze jest fundowany
                          > przez spoleczenstwo tymczasem 99 % muzeum jest poswiecone zydowskiej
                          zagladzie i nazistowskim oprawcom ? ,...
                          >
                          > Czyzby Zydzi byli jedynymi ofiarami hanbiacego ludzkosc precedensu i czy to
                          > byl precedens ? , to samo pytanie w stosunku do nazistow , czy tylko oni sa
                          > odpowiedzialni ludobojstwa ?
                          >
                          > Dlaczego nie ma wzmianki o amerykanskich Indianach , Ormianach , Tatarach
                          > krymskich ?
                          >
                          > Dlaczego nie ma ani jednego slowa o ludobojstwie Komunistow , wiadomo jest ze
                          >
                          > od Rewolucji do smierci Stalina zginelo okolo 60-100 milionow ludzi ,
                          > zamordowanych , na wojnach , w gulagach , na Kolymie ,... Na masowa zaglade
                          > skazano Tatarow Krymskich wywozac caly narod na Syberie na ktorej gineli jak
                          > muchy z glodu i wycieczenia przy pracy w morderczych warunkach ,...
                          >
                          > Komunisci wymordowali cala klase spoleczna : Ukrainskich kulakow , ok 6 mil
                          > na wskutek czego z glodu zmarlo podobna liczba ukraincow , glownie dzieci i
                          > starcow ,... Czy to nie jest Holokaust i dlaczego nie ma wzmianki w muzeum
                          > pamieci Holokaustu ?
                          >
                          > Czyzby dlatego ze Lenin i Rewolucja byla finansowana przez : Kahn , Loeb & Co
                          > zydowskich finansjerow ? ,
                          >
                          > A moze poniewaz 90 % komunistow na kierowniczych stanowiskach sowieckiego
                          > politbiura bylo pochodzenia zydowskiego tz. Zydokomuna ?
                          >
                          > Czyzby te fakty zadecydowaly ze w Muzeum Pamieci Ofiar Holokaustu nie ma
                          > wzmianki o innych ofiarach , dlatego ze Zydzi byli nie tylko ofiarami ,...

Moze dlatego ze Zydzi byli rowniez OPRAWCAMI .
                          >
                          > uklony

• Gość: sp;lit Re: UP ^ ,... IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 10.12.03, 18:14
                            Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Jak sama nazwa mowi , Holocaust Memorial , powinien byc poswiecony ofiarom
                            Holokaustu , wszystkim ofiarom , bez wyjatku , zwlaszcza ze jest fundowany
                            przez spoleczenstwo tymczasem 99 % muzeum jest poswiecone zydowskiej
                            zagladzie i nazistowskim oprawcom ? ,...
                            > >
                            > Czyzby Zydzi byli jedynymi ofiarami hanbiacego ludzkosc precedensu i czy to
                            byl precedens ? , to samo pytanie w stosunku do nazistow , czy tylko oni sa
                            odpowiedzialni ludobojstwa ?
                            > >
                            > Dlaczego nie ma wzmianki o amerykanskich Indianach , Ormianach , Tatarach
                            Krymskich ?
                            > >
                            > > Dlaczego nie ma ani jednego slowa o ludobojstwie Komunistow , wiadomo jest
                            ze od Rewolucji do smierci Stalina zginelo okolo 60-100 milionow ludzi ,
                            zamordowanych , na wojnach , w gulagach , na Kolymie ,... Na masowa zaglade
                            skazano Tatarow Krymskich wywozac caly narod na Syberie na ktorej gineli jak
                            muchy z glodu i wycieczenia przy pracy w morderczych warunkach ,...
                            > >
                            > > Komunisci wymordowali cala klase spoleczna : Ukrainskich kulakow , ok 6 mil
                            na wskutek czego z glodu zmarlo podobna liczba ukraincow , glownie dzieci i
                            starcow ,... Czy to nie jest Holokaust i dlaczego nie ma wzmianki w muzeum
                            pamieci Holokaustu ?
                            > >
                            > > Czyzby dlatego ze Lenin i Rewolucja byla finansowana przez :Kahn , Loeb & Co
                            zydowskich finansjerow ? ,
                            >
                            A moze poniewaz 90 % komunistow na kierowniczych stanowiskach sowieckiego
                            politbiura bylo pochodzenia zydowskiego tz. Zydokomuna ?
                            > >
                            > Czyzby te fakty zadecydowaly ze w Muzeum Pamieci Ofiar Holokaustu nie ma
                            wzmianki o innych ofiarach , dlatego ze Zydzi byli nie tylko ofiarami ,...
                            >
                            > Moze dlatego ze Zydzi byli rowniez OPRAWCAMI .
                            > >
                            uklony
                    • Gość: mirmil dlaczego tak sadzisz? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 08.12.03, 19:03
                      dana napisala ze ofiar cyganskich bylo 250 tys, ze holokaust byl wylacznie dla
                      zydow, ze rezerwuje termin dla siebie i innych zydow. potwierdzila tym samym
                      twoje sugestie z pierwszego postu.

problem jest nie w samym fakcie istnienia tego zjawiska, a ze dana wcale sie
                      tego nie wstydzi.

wole wiec sobie z nia pogadac na staly temat czyli dlaczego izrael
                      systematycznie odrzuca wszelkie oferty pokojowe...
                      • Gość: sp;lit Re: dlaczego tak sadzisz? IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.12.03, 14:59
                        Dana ma cala liste dlaczego ? Kupy sie to nie trzyma ale ma i probuje przekonac
                        ze dzisiejsza polityka to jedyna i rozsadna ,

uklony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka