Dodaj do ulubionych

Music Machine

13.05.10, 23:23
Było tu już o Music Explosion. Ale w garażu rockowym wink była jeszcze MUSIC MACHINE. A to ich rewelacyjny kawałek, uwaga, z 1965 roku: TALK, TALK:

www.youtube.com/watch?v=jJR_KGZO4U0&ashocksg7frDtghI&playnext_from=ML
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: Music Machine 26.07.10, 23:10
      To fenomenalna, prekursorska, choć też - jak większość garage rocka -
      niespełniona kapela. Właściwie oparta na jednej indywidualności. To Sean
      Bonniwell (w tym roku skończył 70 lat), niesamowicie ekspresyjny, ale szybko się
      wypalił. Wydali 1 LP i mieli już kontrakt z Warnerem, ale Sean sprzedał kapelę
      wraz z nazwą Warnerowi i chciał zrobić karierę solo. Nie wyszło.

Perkusista grał potem w znanej formacji BREAD.
      • krol-czy-krolik Co słychać w garażu 20.06.11, 16:03
        Pozwolę sobię zacytować, jeden z wpisów:

These guys were not a garage band. They were very polished and if you listen to the record, they were very diverce. They were part the begining of HEAVY METAL along with The Iron Butterfly , and of course the best of all THE CHILDREN OR THE MUSHROOM
    • johnny-kalesony Re: Music Machine 21.06.11, 01:26
      Kurczę ... konkretni są!
      Ileż to było tych garażowych kapel ... całe masy. A dzisiaj młodzież myśli, że The Hives są tacy oryginalni, a oni nawet wyglądają jak ich protoplaści z najlepszej z dekad.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • johnny-kalesony A jakiego hejdżoła nagrali ...! 21.06.11, 01:34
      youtu.be/nMuyWDhm3vg
      Świetną wersję hejdżoła też mają na koncie ... Zwłaszcza w porównaniu z interpretacją grupy The Creation, kapeli która swego czasu wzbudziła na forum wielką i zasłużoną sensację, lecz w przypadku tego słynnego numeru raczej moocno się nie popisała.
      Wersja Music Machine robi wielkie wrażenie. Przynajmniej na mnie ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • trzcinka78 Re: A jakiego hejdżoła nagrali ...! 06.06.12, 19:29
        Rewelka dla mnie. Zupelnie inaczej. Znów polubiłam tę piosnkę, naprawdę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka