Dodaj do ulubionych

Krem do pupci

24.01.04, 00:10
Witamsmile
Jestem w trakcie poszukiwania nowego kremu do pupci dla synka. Do tej pory stosowałam Tormentiol ale z wiadomych przyczyn zrezygnowałam z niego. Wiem na pewno, że nie działa: Sudocrem, Alantan Plus, Linomag maść. Chciałam wypróbować krem Bambino ale na tym, który oglądałam nie napisane jest, że jest na odparzenia tylko do stosowania ogólnego. Czy jest specjalny krem na odparzenia Bambino? A może polecicie mi coś innego wypróbowanego?
Obserwuj wątek
    • gwx Re: Krem do pupci 24.01.04, 17:56
      Cześć
      Mogę polecić maść Bepanthen- jest bardzo dobra, stosuję ją od 10 miesięcy i mój
      synek nie ma żadnych odparzeń.Jestem bardzo z niej zadowolona, tworzy na pupce
      bardzo dobrą warstwę ochronną. Jest jeszcze krem o takiej samej nazwie, ale
      jest mniej "tłusty" i nie bardzo chroni pupki.
      Kiedyś próbowałam różne kremy, maści: linomag, Nivea na odparzenia, Sudocrem,
      Tormentiol- ach ten kolor, nie mogę powiedzieć,że byłam zadowolona.
      Nie jest ona tylko zbyt tania-tubka kosztuje około 13 zł, starcza jej
      na ...wiesz nie wiem na ile,nie zastanawiałam się nad tym, tylko kupowałam-może
      na 1,5-2 tygodnie?Ja mam wrażenie,że szybko się kończy.
      Pozdrawiam
      Asia mama Grzesia
      Maść ta ma także zastosowanie do popękanych,poranionych sutków od karmienia,
      czyli musi byc też delikatna-sama w sobie.
      U nas się sprawdziła i co najważniejsze sprawdza.
      • lch74 Re: Krem do pupci 24.01.04, 18:26
        Tak znam tą maść, stosowałam ją na początku do ochrony i leczenia brodawek. Nie przyszło mi do głowy, że można ją stosować na pupcię do ochrony przed odparzeniami. Tubka zawiera 50mg i jeśli kosztuje ok.13zł, to wcale nie tak drogo, bo Tormentiolu w tubce jest 20g i kosztuje ok.4,80zł, więc wychodzi na to samo. Dzięki za podpowiedź, wypróbuję.
        Pozdrówkismile
        • lch74 Re: Krem do pupci 24.01.04, 23:33
          lch74 napisała:
          > Tubka zawiera 50mg
          Pomyliłam się, w tubce jest 30gsad
    • ewa.m.kaminska Re: Krem do pupci 27.01.04, 09:48
      W serii Bambino nie ma kremu na odparzenia. Z preparatów, które były badane w
      Instytucie Matki i Dziecka i które mogłabym Pani polecić dobre są m.in. "Maść z
      pantenolem" z serii Nivea Baby oraz 3 kremy z serii Mothercare: "Baby nappy
      cream", "Baby zinc and Castor oil" oraz leczniczy preparat "Advanced nappy
      cream". Niestety, kremy Mothercare są drogie. Pozdrawiam.
    • driadea Re: Krem do pupci 09.02.04, 23:55
      Ja przetestowałam chyba wszystkie możliwe kremy i najbardziej zadowolona jestem
      z kremu p/odparzeniom Nivea baby (ale nie masc z pantenolem, chociaz tez jest
      ok, ale droga). Krem nie zawiera tlenku cynku, jak inne kremy, wiec nie wysusza
      skóry, tworzy warstewkę i faktycznie nie przepuszcza! Jedyną wadą jest
      konsystencja: tępa, niełatwo (jak inne, np. sudocrem) się rozsmarowuje, bo jest
      tłusty, ale naprawdę polecam, jest świetny, a przy tym niedrogi (ok. 7 zł za
      50ml). Dzięki temu kremikowi moja Glorunia nie ma już odparzonej pupci, a
      zdarzało się indifferent
      Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka