ryszq
13.10.09, 07:00
Lubicie seriale? Macie jakiś ulubiony serial? Albo też: - który do tej pory uważacie za taki , że z chęcią go oglądacie? Dla mnie najlepszym serialem polskim był "Dom". I mimo , że go kilka razy puszczali w TV, to zawsze z przyjemnością go oglądam , mimo iż każdy odcinek tego serialu trwał ok.90 min, czyli jak film pełnometrażowy. Drugie miejsce zarezerwował bym dla "Alternatywy4" a miejsce trzecie "Daleko od szosy" nastęnie "Droga" i "Polskie drogi".
W chwili obecnej nastąpił wysyp seriali na licencjach amerykańskich. Kompletna bryndza. Miały zastąpić seriale sprowadzane z krajów latynoamerykańskich.
Obsadzane są głównie przez "warszawkę" która dzieli i rządzi. Jedynym serialem który był mnie w stanie zainteresować i treścią i grą aktorów - to " Czas honoru" oraz "Twierdza szyfrów" - trochę moim zdaniem gorsza ale odbierałem ją dobrze. Zresztą oglądnąłem powtórki , bo jak się pokazały po raz pierwszy - nie oglądałem ponieważ miałem pewien rodzaj awersji do seriali polskich w rodzaju "Złotopolskich" i klanopodobnych. Niekiedy zdarza mi się oglądać polską rzeczywistość w krzywym zwierciadle "Kiepskich" który to serial nakręcił nie Polak zresztą. Reszta to wg mnie śmieci na których swoje bogactwo pomnaża "warszawka".
Macie swoje typy?