rena-ta49 22.09.11, 15:49 Dla Chrisa ,i nie tylko . Tu możemy zamieszczać porady i zapytania . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Wątek techniczny 22.09.11, 18:29 Się położyć i odpoczywać Albo można też pieska zabrać na spacer Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 22.09.11, 19:57 zak-1 napisał: > Poradzcie co zrobić jak się nic nie chce? < Czekac, az sie cos za chce. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 22.09.11, 20:16 Czasem można bardzo długo czekać ? Ja myślę ,ze Kazikowi po szychcie w kopalni ma prawo się nic niechcieć Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 22.09.11, 20:15 rena-ta49 napisała: > Dla Chrisa, i nie tylko. Tu możemy zamieszczać porady i zapytania. < Dziekuje, czuje sie tym watkiem zaszczycony. Zamieszczenie zdjecia na jednym z watkow forum (na czym mi b.zalezalo), m.innymi dzieki Twojej pomocy, dokonalem. Na razie nie przewiduje nastepnych. Gdy zajdzie taka potrzeba, napewno sie zamelduje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 22.09.11, 20:44 Re: darima_ka 22.09.11 o 19:50 na watku "9-wrzesnia (...)" Dziekuje za nowe rady. Gdy klikam na podany link fotosika, nie pokazuje sie zadne zdjecie? Ale domyslam sie co mialas na mysli piszac, ze tak powinno wygladac moje zdjecie. Rozumiem, ze mialas na mysli tez format zdjecia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 14:32 Re: rena-ta49 Postapilem wg Twoich ostatnich zalecen. Dziekuje za nowe wskazowki. Pozdrawiam. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50c407e5ae0f94e3.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 14:34 Re: rena-ta49 Wybralem widocznie niewlasciwy link. Zdjecie mozna zobaczyc na fotosik, a nie na forum. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 14:38 Re: rena-ta49 Tylko na fotosik nie znalazlem linka dla zamieszczenia zdjecia na forum, ktory by wygladal podobnie do Twojego, ktory mi wczesniej wskazalas. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 14:41 Re: rena-ta49 Dziekuje, sprobuje jeszcze raz pozniej, bo teraz nie mam juz czasu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 14:36 Jeszcze zapomniałeś kliknąć prawą myszką w tę fotkę , wtedy ona by się pokazała po lewej stronie monitora i wtedy należało skopiować linka dopiero ,ja teraz to zrobiłam i prawidłowy link wygląda tak : Kiedy klikniesz na odpowiedz ,to zobaczysz Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 19:39 rena-ta49 napisała: > Jeszcze zapomniałeś kliknąć prawą myszką w tę fotkę , wtedy ona by się pokazała po lewej stronie monitora i wtedy należało skopiować linka dopiero ,ja teraz to zrobiłam i prawidłowy link wygląda tak : Kiedy klikniesz na odpowiedz ,to zobaczysz. < Renato, ktorego linka nalezy skopiowac? Czy ten ktory widnieje w lewym gornym rogu, ponad fotka (u mnie jest to mala miniaturka fotki)? Gdy ja klikam w fotke (jak polecilas), pokazuje sie w lewym gornym rogu ta miniaturka zdjecia. Gdy klikam na link, ktory jest powyzej tej miniaturkii, ja kopiuje, to w poscie na forum pojawia sie ta miniaturka, a nie zdjecie wielkosci jak Twoje. Gdzie jest moj blad? Wyprobuje to jeszcze raz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 23.09.11, 19:51 Tak jest należy skopiować linka u góry i zamieścić w tej niebieskiej kratce IMG ostatnio kiedy Renia pisała że popełniłeś drobny błąd ,było tam URL ,a tego nie używa się do zamieszczania obrazków ,zdjęć, to służy do skracania długich linków. Kiedy zamieścisz link do zdjęcia w kratce IMG to fotka pokazuje się od razu na forum, nie trzeba wtedy klikać w skróconego linka ,jak w przypadku URL. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 23.09.11, 20:21 Tutaj fantastycznie , tak własnie ma być Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 20:17 darima_ka napisała: > Tak jest należy skopiować linka u góry i zamieścić w tej niebieskiej kratce IMG ostatnio kiedy Renia pisała że popełniłeś drobny błąd ,było tam URL ,a tego nie używa się do zamieszczania obrazków ,zdjęć, to służy do skracania długich linkow. Kiedy zamieścisz link do zdjęcia w kratce IMG to fotka pokazuje się od razu na forum, nie trzeba wtedy klikać w skróconego linka ,jak w przypadku URL. < Fotka pokazala sie od razu na forum, tylko dlaczego mala miniaturka?, a nie duze zdjecie? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 23.09.11, 20:29 Chris napisał: <Fotka pokazała sie od razu na forum, tylko dlaczego mala miniaturka?, a nie duze zdjecie? > Nie wiem ,ale domyślam się ,że trzeba w nią kliknąć raz lewą myszką ,wtedy byc moze się powiększy ,a potem kolejny raz prawą myszką ,i dopiero wtedy skopiuj link i zamieć na forum. Nie wiem czy dobrze kombinuje ,ale wydaje mnie sie że tak ją wgrałeś ,wiec jak najpierw klikniesz lewą myszą,to ona się powiększy, a potem prawą,to juz tylko kopiować link i zamieścić na forum . Szkoda ,ze nie zabiera tu glosu piotr-wawa ,może by potwierdził ze moje domysły są prawidłowe? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 20:57 darima_ka napisała: > (...) domyślam się ,że trzeba w nią kliknąć raz lewą myszką ,wtedy byc moze się powiększy ,a potem kolejny raz prawą myszką ,i dopiero wtedy skopiuj link i zamieć na forum. Nie wiem czy dobrze kombinuje ,ale wydaje mnie sie że tak ją wgrałeś ,wiec jak najpierw klikniesz lewą myszą,to ona się powiększy, a potem prawą,to juz tylko kopiować link i zamieścić na forum. (...) < . Tak jw. napisalas niestety u mnie tez nie funkcjonuje. Skorzystalem z linka na fotosiku: "link: Zdjecie 500px na forum:" I wowczas funkcjonuje to, co widac ponizej. Jest to zdjecie troche mniejszego formatu, jak zdjecie rena-ta49, co wynka byc moze z tego ograniczenia "500px". I to zdjecie nie ma zalecanego linka IMG, jest URL. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 23.09.11, 21:02 Czy ja dobrze zrozumiałam ,że jak wklejasz za pomaca URL , to fotką jest wieksza,a jak za pomocą IMG , to mniejsza? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 21:33 darima_ka napisała: > Czy ja dobrze zrozumiałam ,że jak wklejasz za pomaca URL , to fotką jest wieksza, a jak za pomocą IMG , to mniejsza? < Moze zle sie wyslowilem, na fotosiku wyswietlil sie link, ktory na poczatku i koncu mial juz oznaczenie "URL". Wkleilem ten link na forum, bez uzycia niebieskich kratek IMG czy URL, tylko bezposrednio w pole do korespondencji. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 22:03 Nareszcie funkcjonuje tak jak trzeba: Link skopiowalem z FotoForum. Hurra, endlich habe ich das geschaft. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Wątek techniczny 23.09.11, 22:08 Re: Darema_ka Wynika z tego, ze najprosciej dla mnie bedzie umieszczanie zdjec na FotoForum i nastepnie ich wklejanie na Forum. Wielkie dzieki za cala dotychczasowa pomoc. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wątek techniczny 24.09.11, 09:57 Każdy sposób jest dobry jeśli przynosi spodziewane efekty Przecież o to właśnie nam chodzi Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wątek techniczny 24.09.11, 13:03 Oczywiście tak rób jak Tobie wygodnie , ważne ze się udaje Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Wklejanie emotek 24.09.11, 13:41 krok po kroku. 1. Otwieramy drugą kartę na której mamy emotki, np. tą stronkę emoty.blox.pl/html 2. Gdy w trakcie pisania posta, chcemy dać upust swoim emocjom za pomocą "główki", wybieramy odpowiedniego emota, tzn. najeżdżamy wskaźnikiem na link i klikamy prawym przyciskiem myszy, pojawia się lista wyboru klikamy lewym myszy opcję "Kopiuj adres odnośnika" 3. Wracamy na kartę, gdzie mamy forum i redagowanego właśnie posta. Nad ramka, w której wpisujemy tekst mamy krateczki z oznaczeniami B, i , U, IMG, URL, klikamy lewą myszą IMG, pojawia się komunikat (biała kratka na ciemnym tle), najeżdżamy wskaźnikiem myszy na tą kratkę i prawą myszą wybieramy "wklej" (wstaw) Mamy coś takiego Klikamy OK, kratka znika a na poście pojawia się odnośnik. Należy pamiętać o spacjach przed i po wklejeniu. Kontynuujemy pisanie posta lub kończymy. Możemy kliknąć PODGLĄD, aby zobaczyć czy dobrze wstawiliśmy. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Wklejanie emotek 25.09.11, 12:29 Super to zrobiłeś, na pewno przyda sie początkującym Odpowiedz Link
darima_ka Dla Chrisa 05.10.11, 20:28 www.dsl.cz/ Dodaj tę stronkę do zakładek ,albo do ulubionych zależnie od wyszukiwarki . Pozdrawiam Odpowiedz Link