rena-ta49 29.07.12, 09:10 Czasem spotykamy na ulicy żebraków,ale czy zastanawiamy się kim są ci ludzie,czy tylko dla spokojnego sumienia ich wspomagamy rzuconą monetą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zak-1 Re: Zawód żebraczka 29.07.12, 09:51 Z reguły nie daję "do kubka", to ludzi tylko rozpuszcza , a większość robi z tego "zawód" . Zauważam , że coraz mniej ludzi wrzuca pieniądze , jak już to jakimś grajkom . Odpowiedz Link
lidka449 Re: Zawód żebraczka 29.07.12, 09:53 kolejny sposób na życie ? cwaniara,żerująca na ludzkich odruchach serca. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Zawód żebraczka 29.07.12, 10:45 a jak się człek zrazi to potem nie wrzuca w ogóle Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a poniżej 29.07.12, 10:47 znalazła........... 20,00 zeta netto na godzinę Czy ja tyle zarabiam? Odpowiedz Link
rudka-a Re: a poniżej 29.07.12, 11:36 Wpomagam czasem pana siedzącego na wózku, bez ręki i nogi...ale zawsze prosi o chleb, cos do jedzenia.. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zawód żebraczka 29.07.12, 11:51 Zazwyczaj na ulicy nie daję żebrakom pieniędzy,mogę kupić coś do jedzenia,ale u mnie pod Biedronką stoi facet ze skarbonką ,zbiera kasę dla dziecka-dziewczynki z porażeniem mózgowym.Wrzucam drobne z wózka ,raz jest to złotówka innym razem 2 zł. Ale też mam wątpliwości ,bo dlaczego niby jednemu-konkretnemu,a czy nie lepiej fundacji np."Polsat",która rozdysponuje te pieniądze? Jestem zdecydowaną zwolenniczką wysyłania "sms"-ów dla fundacji.Na ulicy zbierane pieniądze najczęściej są przeznaczane na alkohol. Odpowiedz Link