tropem_misia1 22.10.12, 18:46 Likwidacja centrali NFZ, wprowadzenie elektronicznych kart pacjenta i dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych - to tylko niektóre zmiany, które zamierza wprowadzić szef resortu zdrowia Bartosz Arłukowicz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: łOMATKO!! 22.10.12, 18:51 Nie no Tropcia, żadna sztuka wstawić linka, może byś się od czasu do czasu wysiliła na dwa słowa komentarza? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: łOMATKO!! 22.10.12, 19:04 kiedy mię mowę odjęło, bo pracuję w służbie zdrowia na dodatek usługi ,które świadczymy na pewno nie wyladują w koszyku świadczeń podstawowych ponadto juz była kasa chorych ? była nastąpiła kosztowna zmiana na NFZ , który się nie sprawdził( nam było zdecydowanie lepiej jak były kasy chorych) teraz następna kosztowna zmiana? Mam pisać o tym ,że składki zdrowotne sa za małe? bo są. Mam pisać,że dawno powinni wprowadzić e-karty? jak na śląsku( widziałam bo co roku jeżdżę do Gliwic ( co zrobili z prezesem ówczesnym śląskiego działu- zjedli go na śnioasnie) mam pisać ,że dodatkowe ubezpieczenia rozwiązałyby pare problemów? tu się waham, bo nie każdego na to stać dodatkowe ubezpieczenia jarzą mi się podziałem na gorszych i lepszych itd Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re:aaa 22.10.12, 19:22 darima_ka napisała: > Za siebie powiem ,ze mi tak ----------------- Jakoś dziś nie mam ochoty na kłótnię, więc przychylę się do zdania adminki.... nawet powiem więcej, napisałaś Tropciu o wiele więcej niż się spodziewałem, chwała Ci za to! Odpowiedz Link
darima_ka Re: łOMATKO!! 22.10.12, 19:16 Od kilkunastu lat kombinują z ta Służba Zdrowia, maja coraz to głupsze pomysły, ale tak sobie trenują! Nasz karty ,to sprawa nie zakończona bo jej pomysłodawcę lobby lekarskie i inne (farmaceutyczne?) wykończyło, żeby uniemożliwić dalsze wdrażanie tych kart. Bo przecież nie mogli by przekrętów robić. Przez tyle lat nie zdołano zinformatyzować Służby Zdrowia , czy to nieudolność ,czy celowe działanie ? I teraz nagle obwieszczają cuda na kiju? Gdyby Sosnierz dalej się tym zajmował , to od kilku lat byśmy to mieli. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:20 szanowna pani Tropciu. Tak właśnie masz pisać, tym bardziej, że ta sprawa dotyka Cię osobiście i bezpośrednio. Odpowiedz Link
darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:24 Tropciu , Tadzio wymaga od Ciebie pisania elaboratów Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:41 Właśnie że nie, chodzi o to, aby autor/ka danego wątku przedstawił swój stosunek do poruszanego tematu. Może byc nawe jedno zdanie typu: ależ to głupie, lub nawet słowo - popieram. I to wystarczy... nawet do kłótni Odpowiedz Link
darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:42 Tadziowi wystarczy, nawet jedno słowo do wszczęcia awantury! To wiemy Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:46 Każdemu wystarczy. Powiem na przykład: idiota i co, nie wystarczy żeby kogoś spienić? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:52 dlatego nie mówię tego do kogoś tylko dałem przykład ogólny Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:53 ... a z tym zgadnięciem w kwestii ropy powiem, Darima, przerosłaś samą siebie! Odpowiedz Link
darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:58 Tym problemem interesuje się od dawna, to sie wiąże przecież z ekologią, co na Górnym Śląsku ma ogromne znaczenie. Gdyby zamiast ropy samochody spalały etanol czy też wodór, w sposób radykalny zmniejszyłoby się zanieczyszczenie środowiska. Wiec nie insynuuj,ze coś tam zgaduję! Odpowiedz Link
darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 20:03 A jeśli chodzi o zgadywanie to mogę zgadnąć Tadziu, że pojawiłeś się znów na forum bo na tej grze dostałeś lanie, hahaha Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 O nie! Wypraszam sobie 23.10.12, 09:32 takie insynuacje! Faktycznie zaniechałem dalszej gry ale wcale nie z powodu tego, że dostałem w de... chociaż faktycznie dostałem ale na własne życzenie, bo zaatakowałem gracza i doznałem sromotnej klęski. Pikanterii dodaje tu fakt, że poniosłem klęskę wbrew wszelkim zasadom i symulacjom udostępnionym w tej grze. Można powiedzieć "kolejny cud", których w tej grze w odniesieniu do graczy free nie brakuje. Gdybym wygrał z graczem który zapłacił, miałoby to skutek demotywacyjny dla wszystkich grających za kasę, powiedzieli by sobie: po kiego grzyba mam płacić skoro ten free osiągnął taki poziom i ma taka siłę że mnie pobił? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 O tu, proszę bardzo! 23.10.12, 09:45 Masz dowód, patrz i podziwiaj bo chyba widzisz rekord świata! Na Imperia online gracz free nie ma prawa zajść tak wysoko! Mieściłem się w pierwszej setce wśród graczy z całego świata a jest ich tam kilkaset tysięcy!!. Graczy darmowych poza mną w pierwszej setce nie uświadczysz, to niemożliwe jest. W TOP 500 znalazłoby się może kilkunastu i to raczej w trzeciej, czwartej i piątej setce. Odpowiedz Link
darima_ka Re: O tu, proszę bardzo! 23.10.12, 18:31 No doooobra zwracam honor Faktycznie wysoko w rankingu jesteś. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:24 O! czuję aprobatę. ale ale ja zwykle skrótami piszę , bo lubię mało treści za to sens przeogromny...... poza tym cierpię a coś takiego: przeca to oczywiste Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:38 Oczywiste ale nie dla wszystkich. Wyobrażasz sobie argumenty ludzi pracujących w NFZ i tych którzy mają z tego tytułu jakieś profity? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: łOMATKO!! 23.10.12, 13:30 Tropciu nienerwuj sja Zanim to wszystko zostanie wprowadzone , to minie dekada. Chyba min.Boni jest odpowiedzialny za informatyzację, jak mu to idzie wszyscy widzimy. W ZUS nie załatwisz nic przez internet ,NFZ też jaki jest każdy widzi. O elektronicznych kartach słyszymy od 10 lat i co? Boni jest jednym z min. których należałoby natychmiast wymienić! Odpowiedz Link