Dodaj do ulubionych

łOMATKO!!

22.10.12, 18:46

Likwidacja centrali NFZ, wprowadzenie elektronicznych kart pacjenta i dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych - to tylko niektóre zmiany, które zamierza wprowadzić szef resortu zdrowia Bartosz Arłukowicz.
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: łOMATKO!! 22.10.12, 18:51
      Nie no Tropcia, żadna sztuka wstawić linka, może byś się od czasu do czasu wysiliła na dwa słowa komentarza?
      • tropem_misia1 Re: łOMATKO!! 22.10.12, 19:04
        kiedy mię mowę odjęło, bo pracuję w służbie zdrowia
        na dodatek usługi ,które świadczymy na pewno nie wyladują w koszyku świadczeń podstawowych

ponadto juz była kasa chorych ?
        była
        nastąpiła kosztowna zmiana na NFZ , który się nie sprawdził( nam było zdecydowanie lepiej jak były kasy chorych)
        teraz następna kosztowna zmiana?

Mam pisać o tym ,że składki zdrowotne sa za małe? bo są.
        Mam pisać,że dawno powinni wprowadzić e-karty? jak na śląsku( widziałam bo co roku jeżdżę do Gliwic ( co zrobili z prezesem ówczesnym śląskiego działu- zjedli go na śnioasnie)

mam pisać ,że dodatkowe ubezpieczenia rozwiązałyby pare problemów? tu się waham, bo nie każdego na to stać
        dodatkowe ubezpieczenia jarzą mi się podziałem na gorszych i lepszych
        itd
        • tropem_misia1 Re:aaa 22.10.12, 19:04
          zapomniałam dodać : wystarczy?
          • darima_ka Re:aaa 22.10.12, 19:19
            Za siebie powiem ,ze mi tak big_grin
            • tadeusz_ski.51 Re:aaa 22.10.12, 19:22
              darima_ka napisała:
              > Za siebie powiem ,ze mi tak big_grin
              -----------------
              Jakoś dziś nie mam ochoty na kłótnię, więc przychylę się do zdania adminki.... nawet powiem więcej, napisałaś Tropciu o wiele więcej niż się spodziewałem, chwała Ci za to!
        • darima_ka Re: łOMATKO!! 22.10.12, 19:16
          Od kilkunastu lat kombinują z ta Służba Zdrowia,
          maja coraz to głupsze pomysły, ale tak sobie trenują!
          Nasz karty ,to sprawa nie zakończona bo jej pomysłodawcę
          lobby lekarskie i inne (farmaceutyczne?) wykończyło,
          żeby uniemożliwić dalsze wdrażanie tych kart.
          Bo przecież nie mogli by przekrętów robić.
          Przez tyle lat nie zdołano zinformatyzować Służby Zdrowia ,
          czy to nieudolność ,czy celowe działanie ?
          I teraz nagle obwieszczają cuda na kiju?
          Gdyby Sosnierz dalej się tym zajmował , to od kilku lat byśmy to mieli.
        • tadeusz_ski.51 No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:20
          szanowna pani Tropciu. Tak właśnie masz pisać, tym bardziej, że ta sprawa dotyka Cię osobiście i bezpośrednio.
          • darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:24
            Tropciu , Tadzio wymaga od Ciebie pisania elaboratów big_grin
            • tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:41
              Właśnie że nie, chodzi o to, aby autor/ka danego wątku przedstawił swój stosunek do poruszanego tematu. Może byc nawe jedno zdanie typu: ależ to głupie, lub nawet słowo - popieram. I to wystarczy... nawet do kłótni big_grin
              • darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:42
                Tadziowi wystarczy, nawet jedno słowo do wszczęcia awantury!
                To wiemy tongue_out
                • tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:46
                  Każdemu wystarczy. Powiem na przykład: idiota i co, nie wystarczy żeby kogoś spienić?
                  • darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:49
                    To atak personalny zakazany !
                    • tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:52
                      dlatego nie mówię tego do kogoś tylko dałem przykład ogólny
                      • tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:53
                        ... a z tym zgadnięciem w kwestii ropy powiem, Darima, przerosłaś samą siebie!
                        • darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:58
                          Tym problemem interesuje się od dawna,
                          to sie wiąże przecież z ekologią,
                          co na Górnym Śląsku ma ogromne znaczenie.
                          Gdyby zamiast ropy samochody spalały etanol czy też wodór, w sposób radykalny zmniejszyłoby się zanieczyszczenie środowiska.
                          Wiec nie insynuuj,ze coś tam zgaduję!
                        • darima_ka Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 20:03
                          A jeśli chodzi o zgadywanie to mogę zgadnąć Tadziu, że pojawiłeś się znów na forum bo na tej grze dostałeś lanie, hahahabig_grinbig_grin
                          • tadeusz_ski.51 O nie! Wypraszam sobie 23.10.12, 09:32
                            takie insynuacje! https://emoty.blox.pl/resource/foch.gif
                            Faktycznie zaniechałem dalszej gry ale wcale nie z powodu tego, że dostałem w de... chociaż faktycznie dostałem ale na własne życzenie, bo zaatakowałem gracza i doznałem sromotnej klęski. Pikanterii dodaje tu fakt, że poniosłem klęskę wbrew wszelkim zasadom i symulacjom udostępnionym w tej grze. Można powiedzieć "kolejny cud", których w tej grze w odniesieniu do graczy free nie brakuje. Gdybym wygrał z graczem który zapłacił, miałoby to skutek demotywacyjny dla wszystkich grających za kasę, powiedzieli by sobie: po kiego grzyba mam płacić skoro ten free osiągnął taki poziom i ma taka siłę że mnie pobił?
                            • tadeusz_ski.51 O tu, proszę bardzo! 23.10.12, 09:45
                              Masz dowód, patrz i podziwiaj bo chyba widzisz rekord świata! Na Imperia online gracz free nie ma prawa zajść tak wysoko! Mieściłem się w pierwszej setce wśród graczy z całego świata a jest ich tam kilkaset tysięcy!!. Graczy darmowych poza mną w pierwszej setce nie uświadczysz, to niemożliwe jest. W TOP 500 znalazłoby się może kilkunastu i to raczej w trzeciej, czwartej i piątej setce.

https://images41.fotosik.pl/1806/2f160b58ee9d5dc2.jpg
                              • darima_ka Re: O tu, proszę bardzo! 23.10.12, 18:31
                                No doooobra zwracam honorbig_grin
                                Faktycznie wysoko w rankingu jesteś.
          • tropem_misia1 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:24
            O! czuję aprobatę.

ale ale

ja zwykle skrótami piszę , bo lubię
            mało treści za to sens przeogromny......tongue_out
            poza tym cierpię a coś takiego: przeca to oczywiste
            • tadeusz_ski.51 Re: No właśnie masz pisać 22.10.12, 19:38
              Oczywiste ale nie dla wszystkich. Wyobrażasz sobie argumenty ludzi pracujących w NFZ i tych którzy mają z tego tytułu jakieś profity?
    • rena-ta49 Re: łOMATKO!! 23.10.12, 13:30
      Tropciu nienerwuj sja smilesmile
      Zanim to wszystko zostanie wprowadzone ,
      to minie dekada.
      Chyba min.Boni jest odpowiedzialny za informatyzację,
      jak mu to idzie wszyscy widzimy.
      W ZUS nie załatwisz nic przez internet ,NFZ też jaki jest każdy widzi.

O elektronicznych kartach słyszymy od 10 lat i co?
      Boni jest jednym z min. których należałoby natychmiast wymienić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka