Dodaj do ulubionych

Łomatko!!!

14.03.15, 15:40
Wiedziony niewczesną ciekawością masochisty - coś jak chwierutanie chorego zęba - obejrzałem spory kawałek szeroko reklamowanego nowego serialu komediowego "Przypadki Cezarego P."
I mam za swoje. Gdyby nie telewizja, człowiek by nie uwierzył że można stworzyć coś równie głupiego i płaskiego. Atoli poziom scenariusza i dowcip jest na poziomie talentu aktorskiego pana Cezarego Pazury. To spójne jest jakby. Chyba, że ja może nie rozumiem sztuki nowoczesnej przeznaczonej dla - jak to wymyślono za PRL - masowego widza. Czyżby dalej rządziły ciemne masy? Czy to pospolitość skrzeczy?
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Łomatko!!! 14.03.15, 17:56
      Nie poprzestawaj na kawałku Pazura, Jurku, bo gdy zdarzy Ci się zerknąć (jako i mię się niestety przytrafiło) na fragment programu "Jakżeszcicelebryciwbrykujądowody" ujrzysz Rolnika (tego, co żony szukał), pana rozmiarów humbaczych (wybacz, Humbaku), który z trampoliny zwala się w odmęty ku uciesze gawiedzi i zajmuje miejsce pierwsze.
      Wśród komentarzy dominują głosy, że o wiele ciekawiej byłoby, gdyby skakano do suchego basenu.
      • inna57 Re: Łomatko!!! 14.03.15, 19:38
        Zadziwiacie mnie. Ja rozumiem Mamcię która ogląda ciurkiem TVP1 bez względu na to co leci. Mecz, "Czterej pancerni", Wiadomości, "Klan", "Co to za melodia" wszystko jej jedno byleby tylko poganiacza nie dotykać bo coś się popsuje i wtedy nie ma nic.
        Ale Wy? Nie wiecie że jest tyle kanałów które nie pokazują ogłupiaczy?
        Może i nie jestem w głównym nurcie bo nie wiem nic o poszukiwaniu żony w tańcu na zmrożonej roli, nic nie wiem o PPD ani o pani Wandzikowskiej bo umiejętność stania na ściance i całkowita tępota umysłowa to nie są argumenty aby się tym zainteresować.
        Jak to swego czasu powiedział świętej pamięci Jasiu Machulski do pewnej Kasi i pewnego Czarka - "ty dziecko zrobisz karierę cyckami, a ty chłopcze zawsze będziesz tylko błaznem".
        • ploniekocica Re: Łomatko!!! 14.03.15, 19:57
          inna57 napisała:
          > Jak to swego czasu powiedział świętej pamięci Jasiu Machulski do pewnej Kasi i
          > pewnego Czarka - "ty dziecko zrobisz karierę cyckami, a ty chłopcze zawsze będ
          > ziesz tylko błaznem".

A skąd Ty czerpiesz takie wiadomości? Na bogów!
          • inna57 Re: Łomatko!!! 14.03.15, 21:15
            Janek i Halinka byli moimi mentorami a Lulek kolegą ze szkoły i nie tylko ze szkoły;)
            • ploniekocica Re: Łomatko!!! 14.03.15, 21:23
              I co powiedzieli Ci to? Znaczy paskudny ten Jan Machulski był, albo Ty mu gębę paskudnego faceta przyprawiasz.
              Ale byłaś przy tym słyszałaś, czytałaś gdzieś? Gdzie to się wydarzyło?
              • inna57 Re: Łomatko!!! 14.03.15, 21:45
                To przesłuchanie czy prowokacja?
                • ploniekocica Re: Łomatko!!! 14.03.15, 21:58
                  Ciekawość człowieka, który się ociupinkę na tym zna. I troszeczkę wie o związkach obu panów Machulskich z w/w postaciami.
                  Oraz zdziwienie, że Ty jako taka znawczyni wszystkiego, z pogardą odnoszącą się do popkultury, walisz takimi stereotypami i co chwila wyciągasz jakieś ploty.

"... rasowe smoki są przeważnie szczupłe, poważne i bardzo muzykalne. Są tak muzykalne, że nigdy nie słuchają muzyki. Muzyka je drażni i w tym rozdrażnieniu zjadają ludzi." B.Krupska
                  • inna57 Re: Łomatko!!! 14.03.15, 22:16
                    Uwielbiasz mnie prowokować. Nie bierzesz pod uwagę że nie tylko Ty coś wiesz. A może inni stali bliżej i wiedzą więcej. O moich związkach z całą rodziną M. a nie tylko z panami nie mam zamiaru rozpisywać się na forum.
                    • ploniekocica Re: Łomatko!!! 14.03.15, 22:54
                      Ale mnie nie interesują Twoje związki z panami M. tylko to, co tutaj piszesz. A piszesz nie mniej ni więcej, że pan Jan Machulski znany wychowawca młodzieży i to nie tylko w łódzkiej filmówce, ale przede wszystkim w ognisku teatralnym przy teatrze Ochota powiedział do nastoletniej ( bo rzeczona Kasia uczęszczała do ogniska tego jako zjawiskowo śliczna i szczuplutka licealistka i niejako jako gwiazdka tego ogniska dostała się do warszawskiej szkoły, gdzie pan J. M nie wykładał ), że zrobi karierę dzięki cyckom? Czyli w paru słowach napisałaś tu, że pan Jan Machulski to nie był żaden wychowawca młodzieży, tylko zwyczajny świntuch?

Nie, nie uwielbiam Cię prowokować - po prostu pytam, gdzie stałaś bliżej? Gdzie to usłyszałaś?
                      Za każdym razem jest to samo - Ty wiesz wszystko najlepiej, a zapytana o jakikolwiek szczegół wykręcasz się sianem. Mało tego ciągle piszesz o sobie jako o "chodzącej encyklopedii", a większość Twoich rewelacji nie bierze się z książek tylko przez jakieś układy towarzysko-rodzinne. Mnie nauczono, że jak się czegoś nie słyszało na własne uszy, albo nie czytało na własne oczy w udokumentowanej książce, albo nie słyszało z ust co najmniej trzech świadków, to się pisze "podobno", albo " pan X mi mówił, że powiedział pani Y, iż zrobi karierę dzięki cyckom". I wtedy ja się nie będę czepiać.

Poza wszystkim, jeśli stałaś tak blisko i wiesz lepiej, to powinnaś też wiedzieć, że rzeczona Kasia jako podstarzała celebrytka jest postacią dość żałosną, natomiast jako aktorka teatralna i filmowa (u Kondratiuka, Szulkina, Piwowarskiego, Stuhra, w filmie "Żurek" oraz (sic) Machulskiego) chwilami ociera się wręcz o wybitność i często gra w poprzek swojego biustu.
        • trusiaa Re: Łomatko!!! 15.03.15, 09:00
          inna57 napisała: > Zadziwiacie mnie. Ja rozumiem Mamcię która ogląda ciurkiem TVP1 bez względu na to co leci. Mecz, "Czterej pancerni", Wiadomości, "Klan", "Co to za melodia" wszystko jej jedno byleby tylko poganiacza nie dotykać bo coś się popsuje i wtedy nie ma nic. Ale Wy? Nie wiecie że jest tyle kanałów które nie pokazują ogłupiaczy?

Teraz to Ty mnie zadziwiłaś - według Ciebie wypada wybierać wyłącznie wysoce kulturalne kanały, a zawzięcie unikać tych popularnych? Nawet jeśli na tym popularnym chce się obejrzeć "coś wartościowego"? A jeśli, czekając na emisję, trafi się na końcówkę jakiegoś barachła, to wstyd i poruta? A ja, proszę panią jestem obserwatorką życia i żeby krytykować muszę wiedzieć, co krytykuję. I nie, nie muszę oglądać wszystkiego jak leci, żeby orientować się o czym mowa.

Podobnie jak Kocicę razi mnie Twój poufały sposób wyrażania się o ludziach znanych. Wszyscy, jak tu siedzimy, mamy "znajomości", ale to nas nie upoważnia, żeby o znanych znajomych walić per Krycha, Jasiu, Krzychu, przywołując w dodatku plotki o nich, bo to nieelegancko, nieprawdaż?
          • tojajurek Re: Łomatko!!! 15.03.15, 13:41
            A wewogle, to nie podoba mi się jakieś takie obcesowe poniewieranie owych cycków damskich.
            Cycki ozdobą są i walorem niezaprzeczalnym sztuki filmowej (i nie tylko). Pewnie, że same w sobie nieczęsto grają wybitne role kinowe, ale na urodziwej aktorce są wielce przydatne i zdecydowanie podnoszą ocenę talentów tejże. Wyobraźmy sobie Sophię Loren, że już nie wspomnę o Salmie Hayek, z tą ozdobą o 3 numery skromniejszą. Talent by się na pewno obronił, ale wrażenia estetyczne jakże by na tym ucierpiały.
            Więc broniłbym Pani Kasi i innych pań, którym owe foremne cycki wspierają talent, choćby skromny, zaś niechętne opinie zostawiłbym dla cycków samoistnych, panoszących się bezczelnie na ekranie wyłącznie gwoli podnoszenia męskiego testosteronu (czy jak się ta rzecz nazywa).
            Tako rzecze BwanaJurek.
            • damakier1 Re: Łomatko!!! 15.03.15, 20:39
              Ta rzecz z całą pewnością nie nazywa się testosteron.
          • damakier1 Re: Łomatko!!! 15.03.15, 14:02
            trusiaa napisała: Teraz to Ty mnie zadziwiłaś - według Ciebie wypada wybierać wyłącznie wysoce kulturalne kanały, a zawzięcie unikać tych popularnych? Nawet jeśli na tym popularnym chce się obejrzeć "coś wartościowego"? A jeśli, czekając na emisję, trafi się na końcówkę jakiegoś barachła, to wstyd i poruta? A ja, proszę panią jestem obserwatorką życia i żeby krytykować muszę wiedzieć, co krytykuję. I nie, nie muszę oglądać wszystkiego jak leci, żeby orientować się o czym mowa.

A ja dopowiem, że nie wstyd od czasu do czasu popatrzeć i na jakąś chałę. Tak, jak nikt nie zabroni bogatemu biednie żyć, tak nikt mi zabronić nie może poodpoczywać sobie przy jakiejś pozbawionej ambicji telewizyjnej sieczce. U mnie w domu od lat jest dla naprzykładu taka świecka tradycja, że po obiedzie mój mąż ze słowami idę na Klan zamyka się z suczką w sypialni, gdzie oboje ucinają sobie poobiednią drzemkę, a ja robię sobie kawkę z czymś pysznym i rzeczywiście siadam przed telewizorem "Klan" oglądać. Wiem, że to nie jest Sztuka, ale co z tego? Nie oglądam przecież by się duchowo i kulturalnie rozwinąć, ale żeby odpocząć. Na tej zasadzie lubię też w sobotnie wieczory, kiedy nie gram w brydża, popatrzeć w tefałenie na "Mam Talent!" albo na "X Factor-a".
            A rzecz cała polega chyba nie na tym, co się ogląda, ale na tym, czego się nie ogląda i jakie są w tym proporcje między barachłem, a rzeczami wartościowymi.

Inko, bardzo mnie ucieszyłaś, że wspomniałaś w swym poście Panią Mamcię. Pamiętam, że kiedyś dużo pisałaś o Pani Mamci i zawsze podziwiałam szacunek i serdeczność, jakimi Ją darzyłaś. Przyznam, że niepokoiło mnie nawet, że tak zupełnie przestałaś o Niej wspominać, ale obawiałam się zapytać... Teraz wprawdzie tego szacunku za bardzo nie widać, ale przynajmniej widać, że Pani Mamcia ma się dobrze. Bardzo proszę, pozdrów Ją ode mnie bardzo serdecznie :)
            • trusiaa Re: Łomatko!!! 15.03.15, 19:18
              Twój post, Damo i jeszcze ten Jurkowy niedzielę mi ubogaciły.
              Wypijmy za zdrowie chał bezwstydnych i biustów dorodnych, a zwłaszcza odwrotnie!

https://wherewhywhen.com/wp-content/uploads/2012/11/challah-bread-recipe-300x200.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka