21.10.13, 14:59
wpolityce.pl/wydarzenia/65212-zus-nie-ma-pieniedzy-na-emeryturyale-na-nagrody-dla-swoich-urzednikow-zdolal-wysuplac-ponad-miliard-zlotych
Jeśli doliczyć do tego nagrody jakie otrzymują urzędnicy różnych miast, plus trwonienie publicznych pieniędzy na nietrafione i zbyteczne inwestycje, na przekręty - to wyjdzie, że jesteśmy bardzo bogatym państwem gdzie każdy zarabiałby /gdyby nie to co powyżej/ ok pięć - osiem tys na rękę miesięcznie. Oczywiście przy cenach na wszystko jak obecnie. Czepiam się znowu.
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: ZUS 21.10.13, 17:49
      Szkoda słów na to dziadostwo.
      Przypomniało mnie się to,czy trzeba coś dodawać?

"Rząd pragnie naszego dobra, a my mamy go coraz mniej"
      - Milton Friedman
      • czarek_sz Re: ZUS 21.10.13, 18:22
        Wszystko w naszych rękach. Nie ma akcji /okradanych i oszukiwanych/ jest reakcja. Coraz bezczelniejsze okradanie czyli strzyżenie stada owiec przez wilków podających się za reformatorów i demokratów zapewniających że już wkrótce juz za momencik trawa będzie bujna i soczysta big_grin
        • darima_ka Re: ZUS 21.10.13, 19:46
          Ludzie to widzą,i dają temu wyraz w najbliższych wyborach.
          A może w inny sposób.
          Nawet ci co za PO głosowali czują się zawiedzenie,sporo jest takich.
    • rena-ta49 Re: ZUS 14.11.13, 14:48
      https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201311/1383940458_smzaes_600.jpg
      • tadeusz_ski.51 Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 14:57
        a po emerytury pójdziemy do OFE! ... w pasiakach i drewniakach, bo na więcej nie będzie nas stać! Że ZUS trwoni pieniądze składkowe, wiadomo, ale dlaczego rząd nie ujmie tego w karby, nie wiadomo?
        • grzech_o_1 Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 15:07
          A gdzie są zatrudnione wszystkie rodziny aż po delegatury w miasteczkach powiatowych? We fabrykach kurwa na trzy zmiany?
          Niestety.
          - w ZUS
          - Agencjach Rynku Rolnego
          - Agencjach Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
          - Agencjach Mienia Wojskowego
          - PKP [zarządzanie mieniem zbędnym i miliardy deficytu]
          - i od kurwy innych instytucji i agencji na garnuszku budżetu Państwa.
          Pzry tym wszystkim ZUS, to mały pikuś. Krasnoludeczek. Ale przynajmniej robi coś pożytecznego. A jak? To nie pretensje do ZUS. Bo nawet nie posiada osobowości prawnej. Pretensje do Ustawodawców i Rządów kolejnych[wszystkie takie same skurwysyny od prawa do lewa i odwrotnie].
        • rena-ta49 Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 15:28
          Każdy rzad od kilkudziesięciu lat chce kombinować przy emeryturach ,
          ale żadnemu nic dobrego jeszcze nie wyszło,vide OFE.
          • grzech_o_1 Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 16:11
            OFE? Już założeń przyjetych i wreszcie Ustawy z grudnia 1998 wprowadzającej OFE [obowiązkowo!!!!!!!] widać było, że jest to i będzie jeden z największych przekrętów finansowych w historii Polski.
            Dlatego w 99 ci co mieli lat 40 -50 nie musieli sięzapisywać. Odradzałem to wszystkim stanowczo. Ale propaganda i reklama byla tak ogłupiająca, ze ludize wprost pogłupieli i się zapisywali.

Pierwszy przekręt, to Balcerowicza. Ustalenie sztywnego kursu dolara na 9 500 zł. Czyli na obecne 95 groszy. Położył na łopatki tym w ciągu roku cały polski przemysł i gospodarkę. Kompletnie. Żaden poski zakład nie miał szans przeżycia.

Drugi przekręt w historii? To NFI. Narodowe Fundusze Inwestycyjne Lewandowskiego, Boniego, Bieleckiego i rozdanie jako równowartość zakladów przekazanych NFI [w ręce prywatne w "zarządzanie"] każdemu obywatelowi po trzy papierzane bony wartości nominalnej po 100 zetów.
            Tak tysiące państwowych firm przeszło w ściśle prywatne ręce bardzo wąskiej grupy ludzi.

A teraz w 2013 roku? Po przeszło 20 latach? Mozemy się powywieszać z rozpaczy o własnej głupocie. Na pierwszych lepszych suchych gałęziach.
            A przyszłe pokolenia, dzisiaj młodych Polaków, nas przeklną!
            • darima_ka Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 17:41
              Mogłeś odradzać ,przecież nas do przystąpienia do OFE zmuszono!
              Dlatego uważam ,że za to powinien Buzek odpowiedzieć przed TS!
              • grzech_o_1 Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 21:10
                Dari.
                W roku 1999, wejście w życie OFE. I zapisywanie.
                Osoby w wieku do 40 lat - obowiązkowo.
                Osoby pomiędzy 40 a 50 - dobrowolnie!!!!!
                Osoby powyżej 50 roku życia - zabronione było.
                Oczywiście OFE natychmiast się namnożyło i można było tylko wybierać, do którego się zapisać.
                I ja właśnie moich prawie rówieśników między 40 a 50 ostrzegałem. Nie musicie - nie zapisujcie się.
                Ale ludzie dostali jakiegoś amoku pod wpływem propagandy. Zauroczenie emerytami na leżaczkach pod palmami z kolorowymi drinkami w rekach. I co się okazało po 14 latach? Że owszem, ale te ręce to - tylko w nocniku!
        • darima_ka Re: Tak jest, zlikwidujemy ZUS 14.11.13, 17:43
          Tadzio się tak nie nerwuj ,bo Ci żyłka pęknie,to tylko demot jestbig_grin
          Jeśli Ciebie nie zmuszono do OFE ,toś szczęśliwy człowiek.
    • grzech_o_1 Czaruś. A o co wojowałeś te 30 i 25 14.11.13, 14:57
      lat temu aż ci się rura ciągle grzała? O co?
      Teraz zmądrzaleś? Teraz masz pretensje? Że cię zrobili w jajo i w chuja? Miej pretensje do siebie i stek tysięcy swych ciemnych kumpli. Kompletnych ciemniaków. Bo to ciemniacy, robociarze, wywalczyli dobrobyt niebiański dla tych, co sami nie mieli odwagi łba nadstawić.
      Albo wyciąg te stare swe transparenty, sztandary, opaski, POSTULATY i żyw się nimi.
      Trzeba było wtedy mieć rozum. A nie nosić na szyji kapuchę czy kalafiora. Masz co masz i nie jęcz.
      • czarek_sz Re: Czaruś. A o co wojowałeś te 30 i 25 14.11.13, 15:03
        Nie zrobili mnie w jajko Grześku smile mam wypasioną emeryturkę, adekwatną do tego co odłożyłem. O co walczyłem, m.in drukując i rozprowadzając prasę ? o wolną i demokratyczną Polskę. Źle robiłem ? tak, wiem, trzeba było tak trzeba było tak. Dziś myślę tak, żałuję że Cyba nie poszedł kiedyś z siekierą na Bolka. Być może dziś bylibyśmy w zupełnie inny miejscu.
        • grzech_o_1 Re: Czaruś. A o co wojowałeś te 30 i 25 14.11.13, 15:15
          Ty masz, milony zdychają bez żadnych perspektyw na lepsze. Dla swych potomnych nawet.
          A dalej idąc tokiem myślenia Twoim?
          - Esbek też ma emeryturkę "wypasioną" i ma to wszystko teraz w dupie.
          To w czym się robociarzu różnisz od tego Esbeka? Myślowo?
          • czarek_sz Re: Czaruś. A o co wojowałeś te 30 i 25 14.11.13, 16:20
            Lemingi zdychają na własne życzenia, i dobrze im tak !! a wiesz czemu ? bo gdy ja słałem im dywany to olewali to, to co robisz to utopia mówili. Byli że tak powiem pośrodku, trochę za tym trochę za tym. Więc niech będą pośrodku. Nijacy i głupi jak but. I wciąż dymani biedacy smile
            grzech_o_1 napisał:

> Ty masz, milony zdychają bez żadnych perspektyw na lepsze. Dla swych potomnych
            > nawet.
            > A dalej idąc tokiem myślenia Twoim?
            > - Esbek też ma emeryturkę "wypasioną" i ma to wszystko teraz w dupie.
            > To w czym się robociarzu różnisz od tego Esbeka? Myślowo?
      • tadeusz_ski.51 Pan Czarek ma dar 14.11.13, 15:03
        uników od odpowiedzi na trudne pytanie. Doświadczyłem tego na tym forum już 78 razy. Można prześledzić ważniejsze wątki i w każdym znajdzie się moje pytanie "o chlebie" i Czarka Re "o niebie".
        Nie łudź się Grzechu, że z Twoim pytaniem będzie inaczej.
        • grzech_o_1 Re: Pan Czarek ma dar 14.11.13, 15:10
          Już charakterologicznie i jego rys psychologiczny poznałem.
          Komentuję tylko jego wypowiedzi, z urzędu. Bo jednak tak wypada.
          A na zadane pytania, nie oczekuję już merytorycznych odpowiedzi.
          Taki chłopina już jest i co zrobimy? Jest i już. Jak członek rodziny.
        • darima_ka Re: Pan Czarek ma dar 14.11.13, 20:42
          Ty mi lepiej powiedz jak Ty policzyłeś te 78 razy?
          Jakiś księgowy jesteś ,czy inny rachmistrzhttps://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif
          • czarek_sz Re: Pan Czarek ma dar 14.11.13, 21:18
            Grzechu jest akuratny. Wszystko wie najlepiej, komunę obalał pod mamusiną kiecką siedząc, z zomo się bratał na Starówce walczył z samym sobą. Taki bohatyr inaczej smile z pierwszych stron GW i pokrewnych. Tow Szmaciak.
            darima_ka napisała:

> Ty mi lepiej powiedz jak Ty policzyłeś te 78 razy?
            > Jakiś księgowy jesteś ,czy inny rachmistrzhttps://emoty.blox.pl/resource/la
> ie_67.gif
          • tadeusz_ski.51 Och Darima, czepiasz się drobiazgów 15.11.13, 08:08
            darima_ka napisała:
            > Ty mi lepiej powiedz jak Ty policzyłeś te 78 razy?
            > Jakiś księgowy jesteś ,czy inny rachmistrzhttps://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif
            ----------------------
            Ale dobra, powiem Ci. To było tak. Coś mi świtało w głowie, że tych pytań bez odpowiedzi było osiem lub siedem? https://emoty.blox.pl/resource/zastanawia.gif
            Tak się miotałem między tymi cyframi: 8 czy 7, 7 czy 8... liczyć mi sie nie chciało więc na wszelki wypadek wpisałem obie te cyfry jak leci, zawsze któraś będzie właściwa?
            • rena-ta49 Re: Och Darima, czepiasz się drobiazgów 15.11.13, 13:26
              Noooo fajnie ,z 7,czy 8 wyszło Ci 78 ,potrafisz wkręcać każdego!
              • grzech_o_1 Re: Och Darima, czepiasz się drobiazgów 15.11.13, 19:46
                Renia. Przecież tak czy siak, razem jest - 15.
                smile
                • darima_ka Re: Och Darima, czepiasz się drobiazgów 15.11.13, 19:59
                  Hahaha, teraz to mnie wkręciliście big_grin
    • grzech_o_1 Re: ZUS 14.11.13, 14:59
      Czaruś. Czy słyszałeś o przypadku, by ZUS nie wypłacił komuś na czas należnej emerytury czy renty? Czy innego należnego świadczenia? Chorobowego, macierzyńskiego, pogrzebowego i wielu innych? Słyszałeś?
      • czarek_sz Re: ZUS 14.11.13, 15:25
        Nie słyszałem o tym, swoje dostaje w terminie, przykro mi że inni nie. A poza tym, wywołaliście temat. - Opozycja.
        Co mi zarzucasz ? oskarżasz mnie o coś ? osiem lat w opozycji, drukowanie prasy i rozprowadzanie w zakładzie. Dać Ci adresy i nazwiska ? nie żartuj. Nikt się nie dowie skąd co i od kogo. Nie wydam nikogo bo komuna wciąż rządzi.
        Od nikogo medalu ani podziękowania nie dostałem. Żona powiedziała, Bóg Ci wynagrodzi to co dla Polski zrobiłeś smile miała rację. We własnym kraju obrzygają cię i skopią zamiast podziękować i pochwalić. Sram na pochwały.
        • czarek_sz Re: ZUS 14.11.13, 22:58
          Grzechu stawia moją emeryturę na równi z esbecką. Celowo mnie obrażasz ? bo ja z tego co wypracowałem szło nie tylko na mnie ale też na esbeków plus innych nierobów i niebieskich ptaków. Mam Ci powiedzieć za kogo Cię mam Grzechu ? przemilczę to. Niebieski ptaszku.
          • czarek_sz Re: ZUS 15.11.13, 20:13
            Brak odpowiedzi. Dwa lata temu przeszedłem na wcześniejszą. Z ostatnich dziesięciu lat sobie zażyczyłem naliczenie. Mogłem z dwudziestu różnych ale bardziej pasowało mi z ostatnich dziesięciu. Bo z siedemdziesiątych zniszczyli dokumentację a w tamtych latach zarabiałem ciężką kasę. Kto pracował wtedy w produkcji ten wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka