Dodaj do ulubionych

Ale odkrycie

01.12.13, 11:05
telewizje komercyjne, które muszą walczyć o reklamodawców, nie mają interesu w "budzeniu naszych aspiracji ani zaspokajaniu potrzeb twórczych". Priorytetem jest więc szybki, doraźny zarobek
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:27
      Oglądam i to po wiele razy seriale tylko sprzed 89 r.
      • darima_ka Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:31
        Ja seriali nie oglądam prawie wcale ,
        jedyny który ostatnio oglądałam to na tvp.o kś. Popiełuszce.
        • czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:47
          Historię ks Popiełuszki znam z autopsji. Jeździłem na Jego słynne msze za Ojczyznę, rozprowadzałem Jego patriotyczne pro wolnościowe kazania. To był niesamowity i nieustraszony kapłan z charyzmą. A był taki niepozorny i chorowity.
        • opuncja.figowa Re: Ale odkrycie 01.12.13, 12:50
          Ale to nie do końca serial, nota bene z genialnym Woronowiczem w roli tytułowej. Mocne sceny z motywem Grzegorza Przemyka i końcówka, gdy ks. Jerzy jest oszczany przez esbecję dedykuję miłośnikom komuny.

Ps. Oglądam seriale szwedzkie, wyrywkowo "Mad Men", "Homeland"(bardzo średni), a także rzucam jednym okiem na "Hause of the card", co i tak jest sukcesem, bo generalnie seriale to nie moja bajka.
    • grzech_o_1 Re: Ale odkrycie 01.12.13, 19:22
      Chwytają się wszystkiego, by nam każde badziewie wcisnąć. Publiczna TV też. Stąd tak nędzny poziom telewizji. Głębszego dna już chyba nie ma.
      • czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 20:41
        Dlatego dobrze jest mieć kablówkę, nie ma wtenczas problemu z oglądaniem czegoś interesującego i pożytecznego zamiast rodzimego siermiężnego i gównianego propagandowego badziewia - na każdym kanale.
        • rena-ta49 Re: Ale odkrycie 02.12.13, 13:28
          Zgadza się,można wybierać programy przyrodnicze,popularnonaukowe.
      • rena-ta49 Re: Ale odkrycie 02.12.13, 13:27
        Zamiast "misji" fundują nam badziewie.
    • tadeusz_ski.51 Re: Ale odkrycie 02.12.13, 08:47
      Faktycznie, epokowe odkrycie!? Przecież ten chłam w TV publicznej (która ma spełniać "jakąś misję", na którą obywatele muszą płacić dodatkowy podatek) trwa od lat!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka