darima_ka 01.12.13, 11:05 telewizje komercyjne, które muszą walczyć o reklamodawców, nie mają interesu w "budzeniu naszych aspiracji ani zaspokajaniu potrzeb twórczych". Priorytetem jest więc szybki, doraźny zarobek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:27 Oglądam i to po wiele razy seriale tylko sprzed 89 r. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:31 Ja seriali nie oglądam prawie wcale , jedyny który ostatnio oglądałam to na tvp.o kś. Popiełuszce. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 11:47 Historię ks Popiełuszki znam z autopsji. Jeździłem na Jego słynne msze za Ojczyznę, rozprowadzałem Jego patriotyczne pro wolnościowe kazania. To był niesamowity i nieustraszony kapłan z charyzmą. A był taki niepozorny i chorowity. Odpowiedz Link
opuncja.figowa Re: Ale odkrycie 01.12.13, 12:50 Ale to nie do końca serial, nota bene z genialnym Woronowiczem w roli tytułowej. Mocne sceny z motywem Grzegorza Przemyka i końcówka, gdy ks. Jerzy jest oszczany przez esbecję dedykuję miłośnikom komuny. Ps. Oglądam seriale szwedzkie, wyrywkowo "Mad Men", "Homeland"(bardzo średni), a także rzucam jednym okiem na "Hause of the card", co i tak jest sukcesem, bo generalnie seriale to nie moja bajka. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Ale odkrycie 01.12.13, 19:22 Chwytają się wszystkiego, by nam każde badziewie wcisnąć. Publiczna TV też. Stąd tak nędzny poziom telewizji. Głębszego dna już chyba nie ma. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Ale odkrycie 01.12.13, 20:41 Dlatego dobrze jest mieć kablówkę, nie ma wtenczas problemu z oglądaniem czegoś interesującego i pożytecznego zamiast rodzimego siermiężnego i gównianego propagandowego badziewia - na każdym kanale. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ale odkrycie 02.12.13, 13:28 Zgadza się,można wybierać programy przyrodnicze,popularnonaukowe. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale odkrycie 02.12.13, 08:47 Faktycznie, epokowe odkrycie!? Przecież ten chłam w TV publicznej (która ma spełniać "jakąś misję", na którą obywatele muszą płacić dodatkowy podatek) trwa od lat! Odpowiedz Link