tadeusz_ski.51 22.04.14, 13:19 systemu wychowawczego w Domach Dziecka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Oto efekty 22.04.14, 13:24 Jeśli dziecko nie ma wzorca funkcjonowania w rodzinie i społeczeństwie, jeśli przekazuje mu się pseudo wartości w których pieniądz ma rolę nadrzędną, to nie możemy oczekiwać, że te dzieci staną się wartościową częścią społeczeństwa. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Oto efekty 22.04.14, 17:33 Chcesz powiedzieć,że tacy ludzie jak ta opisana w tym art. może przekazać jakieś wzorce? wyborcza.pl/duzyformat/1,137741,15767379,Czy_Bog_wybaczy_siostrze_Bernadetcie_.html#TRrelSST Ci notable to pedofile, ciekawe jak się to skończy ,czy zamiotą pod "dywan"? "Gdy policjanci z podlaskiego Zambrowa zaczęli badać trop seksualnego wykorzystywania dziewcząt z sierocińca, wyśledzili kolegów. A także lokalnych notabli: ginekologa w złotym bmw, dewelopera o byczym karku i paru innych. Cały tekst: wyborcza.pl/1,87648,15833324,Seks_z_dziecmi_w_malym_miescie.html?v=1&obxx=15833324#opinions#ixzz2zd67vT2h Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Oto efekty 22.04.14, 18:05 darima_ka napisała: > Chcesz powiedzieć,że tacy ludzie jak ta opisana w tym art. może > przekazać jakieś wzorce? > wyborcza.pl/duzyformat/1,137741,15767379,Czy_Bog_wybaczy_siostrze_Bernadetcie_.html#TRrelSST ---------------------- Nie chcę tego powiedzieć więc proszę zaniechać domniemań. Co chciałem powiedzieć to powiedziałem. Mam nadzieję, że jasno i wyraźnie? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Oto efekty 22.04.14, 18:14 Powtórzę. Stwierdzam, że nie ma systemu wychowywania dzieci w oparciu o uniwersalne wartości ogólnoludzkie. Jeśli pominiemy 3 pierwsze przykazania Dekalogu mówiące o Bogu, to mamy właśnie te wartości. Te dzieci nie mają pozytywnych wzorców funkcjonowania w rodzinie i społeczeństwie. Trend i pęd na kasę, promowany systemem zwyrodniałej formy kapitalizmu czyli konsumpcjonizmem, skutkuje tym, że te dzieci wsiąkają w patologie przynoszące im wymierne korzyści. Odpowiedz Link
admarela Re: Oto efekty 22.04.14, 20:17 Niestety, ale Tadeusz ma rację. Wychowankowie domów dziecka w większości pochodzą z patologicznych środowisk i wykazują się roszczeniową postawą. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Oto efekty 23.04.14, 14:02 Zgadza się przeważająca większość dzieci w Domach Dziecka, to dzieci zabrane z patologii.W takich molochach jak Domy Dziecka, nie ma mowy o wychowywaniu,to głównie przechowalnia do pełnoletności. Dlatego jestem zdania,że powinny te moloch być zlikwidowane. Zdecydowanie lepiej funkcjonują Rodzinne Domy Dziecka, tu dzieci jest mniej i wychowują się w rodzinie. Tu jakieś wzorce mogą być przekazane. Odpowiedz Link