Dodaj do ulubionych

Walczyłem

28.06.14, 17:54
ale nie w grze lecz z kompem. Padł totalnie. Próbowałem różnych ustawień, kombinowałem z wymianą dysków, stacji dysków, zasilaczy i nic! Wreszcie użyłem kompa "zastępczego", pozamieniałem parę rzeczy, wbiłem nowego XP (+ SP3 i Adobe Flash + Firefoxa) no i jak widać - jestem! Uffffffffff... dwa dni walki ze szczytowym osiągnięciem ludzkiej głupoty czyli sprzętem do masowej komunikacji zwanej internetem. Pewnie nie raz zetknęliście się z sytuacją, że części do komputera nie pasują do siebie. Nie ma siły, co producent to inaczej aby broń Boże nie pasowało do tego co wymyśliła konkurencja! To jest po prostu dramatyczna głupota!
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Walczyłem 28.06.14, 18:09
      W ubiegyl czwartek padl mi laptop, tez probowalam na wszystkie strony - nic, startowal i restartowal, i restartowal i restartowal w koncu pokazywal sie ekranik: czekac, a potem mozliwosci odswiezenia systemu, albo wsadzenia windowsa i ... no to wlozylam mu windowas i nic! oddalam do dochtora... a dochtor mi dzwoni, ze nie ma obrazu - no jak nie ma? skoro ja mialam... nie rozumiem nic, mam cicha nadzieje, ze dochtor wzial innego "pacjenta" - nusze wiec sie wybrac do dochtora i zobaczyc co sie dzieje - wolalabym jednak miec rezerwe...
      Po tym jak padl w czartek w nocy, w piatek kupilam nowego - no bo jak to zostac na weekend bez?
      • darima_ka Re: Walczyłem 28.06.14, 20:14
        Lepiej mieć coś w rezerwie,chociażby z powodu przelewów.
    • darima_ka Re: Walczyłem 28.06.14, 20:12
      zaś jakeigoś wira załapałeś?
      • tadeusz_ski.51 Re: Walczyłem 28.06.14, 21:29
        Nie, żadnego wira. Problem starych dysków i zasilaczy. Dobry zasilacz nie ma jednej wtyczki dla zasilania procesora, poza tym jest ciut za słaby, ale to pestka, ta wtyczka uniemożliwia podłączenie go pod płytę główną. Ten dobry ma za to inną wtyczkę, która pasuje do rezerwowego kompa bo w nim nie ma potrzeby oddzielnego zasilania procka. Z kolei dyski ... ten największy padł całkowicie, mniejszy z Samsunga charczy jakby był na wykończeniu i ma sporo bad sektorów, jeszcze mniejszy z Fujitsu ma dodatkowe gniazda które nie wiem do czego służą - wtyczek do nich nie ma, nie wychodzą kabelki z takimi wtyczkami z zasilacza a najmniejszy ma zaledwie 13 MB czyli nic...
        • darima_ka Re: Walczyłem 29.06.14, 10:22
          Na "bebechach" kompa się nie znam,ale podejrzewam na grach wykańczasz sprzęt.
          • tadeusz_ski.51 Re: Walczyłem 29.06.14, 18:05
            To gry przeglądarkowe, nie mają dużych wymagań. Wystarczy Firefox i Adobe Flash Player, nawet bez "dopalaczy" chodzą płynnie. Rzecz w tym, że sprzęt, podobnie jak wszystko inne, po prostu się starzeje, zużywa. Jeśli niektóre elementy mają ponad 10 lat to trudno się dziwić że padają.
            • tadeusz_ski.51 Re: Walczyłem 29.06.14, 18:08
              Bo ja po prostu jestem biedny, więc nie stać mnie na wydawanie kasy na nowoczesny sprzęt. Poza tym, net nie jest moim priorytetem życiowym. Ot rozrywka, wirtualny kontakt z ludźmi ... i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka