Dodaj do ulubionych

wojna coraz bliżej

07.03.15, 15:06
fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-msw-ukrainy-moskwa-grozi-ze-rosyjskie-wojska-rusza-na-kijow,nId,1692866
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:29
      Jeśli to prawda, to co zrobi Obama jak ruscy zajmą np.część Polski i zagrożą, że w wypadku interwencji NATO użyją bomb neutronowych lub iskanderów z głowicą A?
      • al-szamanka Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:36
        Znajomy Ukrainiec mojej mamy powiedział, że prawdziwej wojny nie będzie, gdyż Ukraińcy jeszcze przedtem sami siebie wybiją.
        • rena-ta49 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:59
          al-szamanka napisała:

> Znajomy Ukrainiec mojej mamy powiedział, że prawdziwej wojny nie będzie, gdyż
          > Ukraińcy jeszcze przedtem sami siebie wybiją.

To też możliwe,a Putin nie poprzestanie póki nie zajmie całej Ukrainy.
          • al-szamanka Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 16:24
            rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
            >
            > > Znajomy Ukrainiec mojej mamy powiedział, że prawdziwej wojny nie będzie,
            > gdyż
            > > Ukraińcy jeszcze przedtem sami siebie wybiją.
            >
            > To też możliwe,a Putin nie poprzestanie póki nie zajmie całej Ukrainy.

A ja się ciągle zastanawiam po co mu to. Rosjanie już kupują żywność na kartki.
          • tadeusz_ski.51 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 17:25
            rena-ta49 napisała:
            > To też możliwe,a Putin nie poprzestanie póki nie zajmie całej Ukrainy.
            -------------------------------
            Nie sądzę? Po co Rosji kolejne kilkadziesiąt milionów bidaków? Mają dosyć własnych. Wydaje się że Putin kombinuje jakby tu podzielić Ukrainę i ze wschodniej zrobić zależne od Rosji państwo buforowe, oddzielające Rosję od Unii i NATO?? Rosja ma spory problem z Okręgiem Kaliningradzkim a tu szykuje się kolejny "orzech do zgryzienia". Oni czują się osaczani, stąd 83% poparcia dla Putina.
            • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 18:55
              gdyby tu chodziło o racjonalne przesłanki i normalnego człowieka-ta sytuacja w ogóle by nie powstala.Niestety -twierdzę to od początku-mamy do czynienia z zakompleksionym psychopatą o rozdętej misji dziejowej i cokolwiek tu wymyślisz -nic nie będzie pasowalo ,bo za wariatem nie nadążysz
      • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:37
        Obama jest fatalny!Jest to najgorszy prezydent USA jakiego pamiętam,chyba nawet Jimi Carter miał więcej jaj.Putin jest bandytą ulicznym i do konfrontacji z nim nie trzeba tytułu magistra Harvardu ani pięknych słow. Na przeciwko Putina powinien siedzieć taki sam bandyta ,który by mu powiedział co z nim zrobi jak go dorwie.
        • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:40
          z Putinem jak z psychopata trzeba więcej robic ,mniej gadac.Gadanie odbiera jako słabość.Jesli największym ekonomicznym uderzeniem byłoby zawieszenie Swifta-niech to zrobią! a nie o tym w kolko gadaja!Co to znaczy "nieograniczona reakcja"czym straszy Moskwa?Co może być jeszcze gorszego od wojny?ktora i tak caly czas rozwija
        • al-szamanka Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 15:42
          krytyk2 napisał:

> Obama jest fatalny!Jest to najgorszy prezydent USA jakiego pamiętam,chyba nawet
          > Jimi Carter miał więcej jaj.Putin jest bandytą ulicznym i do konfrontacji z ni
          > m nie trzeba tytułu magistra Harvardu ani pięknych słow. Na przeciwko Putina p
          > owinien siedzieć taki sam bandyta ,który by mu powiedział co z nim zrobi jak go
          > dorwie.

Od pierwszego spojrzenia mi się nie podobał. Masz rację, facet nie ma kompletnie konceptu.
          • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 07.03.15, 18:53
            gdyby trafilo to na Reagana- byłoby pozamiatane w kilka tygodni. Facet jako aktor był sredni ale jako polityk -pierwsza klasa !
            • zak-1 Re: wojna coraz bliżej 08.03.15, 09:30
              Całkowicie się z krytykiem zgadzam . Z Putinem trzeba zdecydowanie .Bo on tylko silnych poważa.
              • al-szamanka Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 12:38
                zak-1 napisał:

> Całkowicie się z krytykiem zgadzam . Z Putinem trzeba zdecydowanie .Bo on tylko
                > silnych poważa.

A ja uważam, że jego zachowanie wskazuje na to, że to on czuje się zagrożony i stąd to straszenie.
                • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 12:43
                  mnie się zdaje ,ze Putin czuł się nie w pełni serio traktowany przez Zachód,ale na kompleksy nizszosci nic nie można poradzić.W sesnie tego strachu-uważam ze jest psychopata i jako taki ma podwyższony próg strachu.
                • rena-ta49 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 13:27
                  Oczywiście,że czuje się niezagrożony.
                  Jeśli te wszystkie sankcje są fikcją ,to czego ma się obawiać?
              • rena-ta49 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 13:25
                No tak,tylko pytanie czy chcemy III wojny św.
                Ameryka jest daleko,my jesteśmy blisko,ona dotknie nas najbardziej.
    • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 05:46
      Jeśli bym miał doradzać Obamie, USA , UE to tylko pomoc humanitarną, finansową Ukrainie a wojskową drogami pośrednimi (niech Ukraina kupuje broń poza UE i NATO). Rosję można szybko
      zniszczyć albo co najmniej uwolnic od Putina metodami ostrych, powiekszanych aż do blokady gospodarczej Rosji. Jest to konieczne. Inaczej możliwa jest agresja Rosji na sasiadów i aneksja państw demoludów, przy pomocy punktowych (odstraszajacych) ataków jądrowych.
      • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 05:57
        Tylko ostre sankcje (zaprzestanie zakupu gazu w Rosji a podjecie od Arabów i w USA, wycofanie rozliczeń SFIF, totalna blokada gospodarcza) a tym samym szybki upadek reżimu Putina moze świat uwolnić od jego szaleńczych, wariackich zamiarów zastosowania broni jądrowej; uchronić od zagłady świata.
        Wszystko bez warunków wstępnych. Nie sadzę by Chiny staneły w obronie wariata, agresora, terrorysty i światowego zbrodniarza.
        • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 08:54
          Putin -zanim zastosowal przemoc na Krymie- testowal Zachod wielokrotnie.Sprawdzal jak daleko może się posunąć,poznal doskonale mdłą demokratyczno-tęczową filozofie Obamy,zabawowo-konformistyczno-masochistyczną postawe S.Berlusconiego i Włoch,,sprzedajna postawe Francji i pragmatyzm i liczenie grosza przez Niemcy.To co mówisz jest werbalizacja gróźb Putina i dokładnie na wystraszenie i przykurcz miesni Zachodu ten psychopata liczy.Ja wiem jedno:bandyta boi się tylko większej siły od swojej.Zaproponowane przez ciebie srodki już powinny być zastosowane.Zachod boi się zablokować rozliczenia w Swifcie bo putin juz straszy go nieograniczona reakcja czyli atomem.Czuk ,to jest gra psychologiczna -to co robi Putin,ten kto wcześniej wymięknie -przegra.Caly czas Zachod przegrywa bo się boi.Ja bym widział Obamę,ktory jutro w orędziu do narodu amerykańskiego/rosyjskiego/powiedziałby ,ze jeśli rosja zrobi jutro krok do przodu to on wystrzeli glowice w strone Moskwy.Tak się rozmawia z Putinem
          • zak-1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 10:48
            Atomem bym nie groził , bo to już w kryzysie Kubańskim było i tylko cudem nie skończyło się wojną .
            Co do sankcji .....europa jeszcze nie do końca zrozumiała , jak grożny jest Putin . Boję się , że zrozumie to dopiero , gdy zajmie on cała Ukrainę .
            • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 11:13
              intencja moja było pokazanie,ze putin prowadzi paskudna gre psychologiczna i stale szantazuje Zachod.Dlaczego tylko on mam mieć licencje na straszenie atomem?Czy on to serio mowi ?Czy on się nie boi?To może przestraszą się ludzie z jego otoczenia i sami zrobia z nim porządek.Czyzby rakiety amerykańskie miały być mniej atomowe niż rakiety rosyjskie?
          • rena-ta49 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 13:32
            krytyk2 napisał:

> Putin -zanim zastosowal przemoc na Krymie- testowal Zachod wielokrotnie.Sprawdz
            > al jak daleko może się posunąć,poznal doskonale mdłą demokratyczno-tęczową filo
            > zofie Obamy,zabawowo-konformistyczno-masochistyczną postawe S.Berlusconiego i W
            > łoch,,sprzedajna postawe Francji i pragmatyzm i liczenie grosza przez Niemcy.To
            > co mówisz jest werbalizacja gróźb Putina i dokładnie na wystraszenie i przykur
            > cz miesni Zachodu ten psychopata liczy.Ja wiem jedno:bandyta boi się tylko więk
            > szej siły od swojej.Zaproponowane przez ciebie srodki już powinny być z
            > astosowane.Zachod boi się zablokować rozliczenia w Swifcie bo putin juz
            > straszy go nieograniczona reakcja czyli atomem.Czuk ,to jest gra psychologiczna
            > -to co robi Putin,ten kto wcześniej wymięknie -przegra.Caly czas Zachod przegr
            > ywa bo się boi.Ja bym widział Obamę,ktory jutro w orędziu do narodu amerykańsk
            > iego/rosyjskiego/powiedziałby ,ze jeśli rosja zrobi jutro krok do przodu to on
            > wystrzeli glowice w strone Moskwy.Tak się rozmawia z Putinem

Zgadzam się,to co piszesz powinno byś zastosowane od samego początku.
            Byłoby już po wszystkim.Teraz sprawy zaszły już dosyć daleko.
          • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 14:18
            W post Krytyka2 wpisuję (pogrubioną czcionką) hasłowe odpowiedzi:

Putin -zanim zastosowal przemoc na Krymie- testowal Zachod wielokrotnie.Sprawdzal jak daleko może się posunąć,poznal doskonale mdłą demokratyczno-tęczową filozofie Obamy,zabawowo-konformistyczno-masochistyczną postawe S.Berlusconiego i Włoch,,sprzedajna postawe Francji i pragmatyzm i liczenie grosza przez Niemcy.To co mówisz jest werbalizacja gróźb Putina i dokładnie na wystraszenie i przykurcz miesni Zachodu ten psychopata liczy.Ja wiem jedno:bandyta boi się tylko większej siły od swojej.Zaproponowane przez ciebie srodki już powinny być zastosowane.Zachod boi się zablokować rozliczenia w Swifcie bo putin juz straszy go nieograniczona reakcja czyli atomem.Czuk ,to jest gra psychologiczna -to co robi Putin,ten kto wcześniej wymięknie -przegra. Stąd wcześniej przecież wnioskowałem - zabranie rozliczeń SFIFT, totalną blokadę gospodarczą Rosji, nasilanie sankcji bieżących. Caly czas Zachod przegrywa bo się boi.Ja bym widział Obamę,ktory jutro w orędziu do narodu amerykańskiego/rosyjskiego/powiedziałby ,ze jeśli rosja zrobi jutro krok do przodu to on wystrzeli glowice w strone Moskwy.Tak się rozmawia z Putinem
            Zgadzam się. Ukonkretniam. Na propagandę rosyjską powinna funkcjonować propaganda NATO-owska. Takie informacje np. jakie ostatnio widziałem. Mianowicie długi film Max Kolonko
            (jest na Yuotube) pokazujący szczegółowo system rakietowy USA - setki bunkrów stanowisk
            rakiet jądrowych , które w bardzo krótkim czasie mogą (pierwsze) wystartować i zniszczyć
            rosyjskie stanowiska kierowania i rosyjski potencjał jądrowy. Oczekiwał bym takiej prezentacji medialnej - sił NATO , dla odstraszenia Putina i podtrzymania na duchu narodów napadnietych i szantażowanych przez Rosję
            --
            • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 14:23
              W post Krytyka2 wpisuję (pogrubioną czcionką) hasłowe odpowiedzi:

Putin -zanim zastosowal przemoc na Krymie- testowal Zachod wielokrotnie.Sprawdzal jak daleko może się posunąć,poznal doskonale mdłą demokratyczno-tęczową filozofie Obamy,zabawowo-konformistyczno-masochistyczną postawe S.Berlusconiego i Włoch,,sprzedajna postawe Francji i pragmatyzm i liczenie grosza przez Niemcy.To co mówisz jest werbalizacja gróźb Putina i dokładnie na wystraszenie i przykurcz miesni Zachodu ten psychopata liczy.Ja wiem jedno:bandyta boi się tylko większej siły od swojej.Zaproponowane przez ciebie srodki już powinny być zastosowane.Zachod boi się zablokować rozliczenia w Swifcie bo putin juz straszy go nieograniczona reakcja czyli atomem.Czuk ,to jest gra psychologiczna -to co robi Putin,ten kto wcześniej wymięknie -przegra. Stąd wcześniej przecież wnioskowałem - zabranie rozliczeń SFIFT, totalną blokadę gospodarczą Rosji, nasilanie sankcji bieżących. Reszta wypowiedzi al.1 nie jest polemiką z moją wypowiedzią a jedynie rozwiniętymi jego poglądami. Nie mam zamiaru z nimi polemizować. Caly czas Zachod przegrywa bo się boi.Ja bym widział Obamę,ktory jutro w orędziu do narodu amerykańskiego/rosyjskiego/powiedziałby ,ze jeśli rosja zrobi jutro krok do przodu to on wystrzeli glowice w strone Moskwy.Tak się rozmawia z Putinem
              Zgadzam się. Ukonkretniam. Na propagandę rosyjską powinna funkcjonować propaganda NATO-owska. Takie informacje np. jakie ostatnio widziałem. Mianowicie długi film Max Kolonko
              (jest na Yuotube) pokazujący szczegółowo system rakietowy USA - setki bunkrów stanowisk
              rakiet jądrowych , które w bardzo krótkim czasie mogą (pierwsze) wystartować i zniszczyć
              rosyjskie stanowiska kierowania i rosyjski potencjał jądrowy. Oczekiwał bym takiej prezentacji medialnej - sił NATO , dla odstraszenia Putina i podtrzymania na duchu narodów napadnietych i szantażowanych przez Rosję.
              --
              • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 14:39
                www.youtube.com/watch?v=TO_H_qe-PsU - to taki przykładowy filmik dokumentalny.
                • czuk1 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 14:42
                  Do wyszukiwarki - ARMAGEDDON - a Max Kolonko documentary - tytuł filmiku.
                  Wg poniższego adresu, podanego przeze mnie - nie otwiera się.
            • krytyk2 Re: wojna coraz bliżej 09.03.15, 21:09
              Zgadzam się. Ukonkretniam. Na propagandę rosyjską powinna funkcjonować propagan
              > da NATO-owska. Takie informacje np. jakie ostatnio widziałem. Mianowicie długi
              > film Max Kolonko
              > (jest na Yuotube) pokazujący szczegółowo system rakietowy USA - setki bunkrów
              > stanowisk
              > rakiet jądrowych , które w bardzo krótkim czasie mogą (pierwsze) wystartować i
              > zniszczyć
              > rosyjskie stanowiska kierowania i rosyjski potencjał jądrowy. Oczekiwał bym tak
              > iej prezentacji medialnej - sił NATO , dla odstraszenia Putina i podtrzymania n
              > a duchu narodów napadnietych i szantażowanych przez Rosję

Dokładnie tez tak mysle!I wlasnie dlatego ,ze Obama jest miękkim d...m robiony-takiej kampanii propagandowej skierowanej na Rosje nie zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka