Dodaj do ulubionych

Polak potrafi...

17.06.15, 18:25
Witalij Kliczko, bokserski mistrz świata, gościł w środę w Bydgoszczy. Nie chodziło jednak o wydarzenie sportowe, Witalij Kliczko jest również merem stolicy Ukrainy, Kijowa. To tam bydgoska PESA we współpracy z Ukraińcami, chce uruchomić zakład produkcyjny.
Tekst linka

Stajemy się powoli potentatem europejskim smile
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Polak potrafi... 17.06.15, 19:32
      Zgadza się,PESA to potentat,szkoda że Nowak tego nie zauważał i wolał Pendolino ,czyli Włochów.
      • czarek_sz Re: Polak potrafi... 17.06.15, 20:28
        Polak potrafi. Polak potrafi ,żeby tylko polactwo nie sabotowało działań Polaków - nie kładło kija w szprychy propolskim i rozwojowym działaniom Polaków dawno bylibyśmy zupełnie innym państwem niż jesteśmy.
        • cb456cc Re: Polak potrafi... 17.06.15, 20:51
          Tak myślisz,,,a co to jestPOLCTWO Zaboklicki prezes PESY ma raczej korzeni pro PO więc co to jest POLCTWO ?
          • rena-ta49 Re: Polak potrafi... 17.06.15, 20:57
            Polactwem Czarek nazywa takich Nowaków ,co za zegarek sprzedał się Alstomowi,
            zamiast popierać naszą rodzima produkcję,nie jesteś w stanie tego zrozumieć?
            • cb456cc Re: Polak potrafi... 17.06.15, 21:07
              Reniu,,,znamy się tak wiele lat,,,proszę,daj spokój,oceń tylko to,że polska firma jest konkueencyjyą dla znanych i uznanych firm
              • rena-ta49 Re: Polak potrafi... 18.06.15, 13:43
                cb456cc napisał:

> Reniu,,,znamy się tak wiele lat,,,proszę,daj spokój,oceń tylko to,że polska fir
                > ma jest konkueencyjyą dla znanych i uznanych firm

Owszem jest konkurencyjną ,a mogłaby być jeszcze bardziej gdyby politycy dbali o rodzime firmy,czyż nie?
                • cb456cc Re: Polak potrafi... 18.06.15, 18:35
                  Najlepszym dbaniem polityków o rodzime firmy to niewpier...się,,,firmy sobie poradzą.
                  • rena-ta49 Re: Polak potrafi... 18.06.15, 19:52
                    cb456cc napisał:

> Najlepszym dbaniem polityków o rodzime firmy to niewpier...się,,,firmy sobie po
                    > radzą.

Jeśli to są firmy prywatne,bo jeśli spółki Skarbu Państwa,to zaraz lokują tam swoich kolesi.
              • rena-ta49 Re: Polak potrafi... 18.06.15, 13:44
                cb456cc napisał:

> Reniu,,,znamy się tak wiele lat,,,proszę,daj spokój,oceń tylko to,że polska fir
                > ma jest konkueencyjyą dla znanych i uznanych firm

boisz się przyznać ,że Nowka kupując pendolino działał na szkodę bydgoskiej firmy?
                • cb456cc Re: Polak potrafi... 18.06.15, 18:41
                  > boisz się przyznać ,że Nowka kupując pendolino działał na szkodę bydgoskiej fir
                  > my?

Nie nie boję ,,, ale na szczęście PESA radzi sobie z konkurencją nowy pociąg DART już jest smile

Tekst linka
                  • czarek_sz Re: Polak potrafi... 18.06.15, 18:52
                    Chyba nie wiesz co mówisz. Przecież te miliardy wydane na włoskie 'pierdolino' gdyby pozostały w Polsce /bo zainwestowane w polski przemysł/ zwróciłyby się wielokrotnie. PESA mogłaby dzięki temu znacznie szybciej się rozwijać a więc zwiększać zatrudnienie a więc znacząco zwiększać produkcję i eksport a tym samym wyższe byłyby wpływy podatkowe do budżetu itd itp. Nie czaisz tego ?

cb456cc napisał:

> > boisz się przyznać ,że Nowka kupując pendolino działał na szkodę bydgoski
                    > ej fir
                    > > my?
                    >
                    > Nie nie boję ,,, ale na szczęście PESA radzi sobie z konkurencją nowy pociąg DA
                    > RT już jest smile
                    >
                    > Tekst linka
                    • cb456cc Re: Polak potrafi... 18.06.15, 19:01
                      czarek_sz napisał:

Nie czaisz tego ?

Nie nie czaję , pomóż mi za czaić smile
                      • czarek_sz Re: Polak potrafi... 18.06.15, 19:09
                        Czaisz czaisz tylko że u Ciebie występuje tzw opór materii jeśli chodzi o pewne sprawy wink

cb456cc napisał:

> czarek_sz napisał:
                        >
                        > Nie czaisz tego ?
                        >
                        > Nie nie czaję , pomóż mi za czaić smile
    • rena-ta49 Mamy takie cudeńka w Polsce. 17.06.15, 20:55
      Ale nie. Lepiej było przepłacać za Pendolino, wziąć coś od Alstomu i dostać bubla
      tvn24bis.pl/tech-moto,80/nasze-polskie-pendolino-zobacz-piekny-produkt-pesy,552314.html
      • czarek_sz Re: Mamy takie cudeńka w Polsce. 17.06.15, 21:06
        A ściślej to ja polactwem nazywam tych których Tadek nazywa potomkami chłopów pańszczyźnianych smile można by mnożyć przykłady czym jest polactwo tylko co to da. Bo nie chcę powiedzieć że gdy ktoś mnie pyta czym jest czy co to jest polactwo to ja odpowiem - uderz w stół wink
        • cb456cc Re: Mamy takie cudeńka w Polsce. 17.06.15, 21:18
          Zero komentarza dla antypolaków :L)
        • tadeusz_ski.51 Re: Mamy takie cudeńka w Polsce. 18.06.15, 19:53
          czarek_sz napisał:
          > Bo nie chcę powiedzieć że gdy ktoś mnie pyta czym jest czy co to jest polact
          > wo to ja odpowiem - uderz w stół wink
          ----------------------------------------
          Gdybyś napisał POlactwo, to wszystko byłoby jasne?
          • czarek_sz Re: Mamy takie cudeńka w Polsce. 18.06.15, 20:51
            Nie Tadku nie byłoby jasne. Bo POLactwo to nie tylko POlactwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka