rena-ta49 01.09.23, 06:52 84. rocznica wybuchu II wojny światowej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Wrzesień-23 01.09.23, 20:45 A lewizna wyje, ze prawica szczuje Niemcy, bo sie odszkodowan wojennych od nich domaga. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 03.09.23, 16:13 Ponoc w nastepnych dwoch tygodniach maja byc jeszcze bardzo gorace dni, ale juz czuje sie jesien. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 04.09.23, 17:46 al-szamanka napisała: > Ponoc w nastepnych dwoch tygodniach maja byc jeszcze bardzo gorace dni, ale juz > czuje sie jesien. > Nad moim ukochanym morzem jest piękna ,słoneczna pogoda.Plaza pełna ludzi,mnie jednak wystarczaja spacery.Jedynym mankamentem to ogromna ilość komarów.W sklepach i aptekach nie dostaniesz niczego p/ komarom,wszystko wykupione. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 05.09.23, 15:20 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > Ponoc w nastepnych dwoch tygodniach maja byc jeszcze bardzo gorace dni, a > le juz > > czuje sie jesien. > > > Nad moim ukochanym morzem jest piękna ,słoneczna pogoda.Plaza pełna ludzi,mnie > jednak wystarczaja spacery.Jedynym mankamentem to ogromna ilość komarów.W sklep > ach i aptekach nie dostaniesz niczego p/ komarom,wszystko wykupione. Ponoc olejek lawendowy czyni cuda. Wrotycz tez, ale chyba nad morzem nie rosnie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 05.09.23, 15:21 W kazdym badz razie milego pobytu zycze... i dobrego do-jodowania Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 06.09.23, 21:10 al-szamanka napisała: > W kazdym badz razie milego pobytu zycze... i dobrego do-jodowania > Dziękuję,pogodna cudna,morze ciepłe .Nie żałuję ,ze w czasie wakacji nie byłam nad morzem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 07.09.23, 20:00 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > W kazdym badz razie milego pobytu zycze... i dobrego do-jodowania > > > > Dziękuję,pogodna cudna,morze ciepłe .Nie żałuję ,ze w czasie wakacji nie byłam > nad morzem. He, mialo czas, zeby sie nagrzac. Pamietam, ze wlazilam do wody, gdy Baltyk mial 17°... zimny jak diabli, ale po paru minutach mozna sie bylo przyzwyczaic. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 08.09.23, 10:24 Ja rzadko bywam nad morzem we wrześniu,ale bywalcy wrześniowego wypoczynku twierdzą,że właśnie wtedy jest dobrze nagrzany.Miesiace wakacyjne w tym roku wczasowiczów nad morzem rozpieszczały Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 11.09.23, 13:30 Wczoraj był bardzo ważny dzień beatyfikacja Rodziny Ulmow. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 11.09.23, 13:35 Pogoda w dalszym ciągu nas rozpieszcza,od środy podobno ochłodzenie. Czekałam na ochłodzenie by wybrać się na dłuższą wycieczkę.W niedzielę będę zwiedzać Berlin. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 11.09.23, 20:58 rena-ta49 napisała: > Pogoda w dalszym ciągu nas rozpieszcza,od środy podobno ochłodzenie. Czekałam n > a ochłodzenie by wybrać się na dłuższą wycieczkę.W niedzielę będę zwiedzać Berl > in. Uuuuu, to bedziesz musiala sie spieszyc, niedziela to za malo. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 15.09.23, 12:15 Masz rację,jeden dzień to zbyt mało na taką wyprawę.Wrocilam ledwo żywa,bo program był napięty.Ale tak jest na zorganizowanych przez biura podróży wycieczkach,to nie tak jak Wy z Martą zwiedzanie co chcecie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 17.09.23, 07:27 Druga połowa września zapowiada się równie ciepła i pogodna jak pierwsza,chociaż oznaki jesieni już widocznie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 17.09.23, 13:23 rena-ta49 napisała: > Masz rację,jeden dzień to zbyt mało na taką wyprawę.Wrocilam ledwo żywa,bo prog > ram był napięty.Ale tak jest na zorganizowanych przez biura podróży wycieczkach > ,to nie tak jak Wy z Martą zwiedzanie co chcecie. To i tak mialas szczescie. Wiekszosc wycieczek zorganizowanych jest na zasadzie... na lewo katedra, na prawo opera, przed nami deptak reperentacyjny, na nami autobus. A teraz robta co chceta. I ludziska czekaja w tym samym miejscu na godzine odjazdu, bo miasta nie znaja i boja sie gdzies samodzielnie pojsc. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 21.09.23, 08:38 W dobie internetu można sobie na telefonie włączyć GPS i cię pokieruje w każde miejsce.Net ma wiele zalet, ma też wady. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 21.09.23, 08:41 Nie pamiętam tak pięknego września. Pogoda marzenie,pamiętam takie wrześnie kiedy u mnie kaloryfery grzały we wrześniu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 23.09.23, 08:19 Sobota trochę już chłodniejsza,ale słoneczna. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 23.09.23, 20:39 rena-ta49 napisała: > Sobota trochę już chłodniejsza,ale słoneczna. U mnie zaledwie 12°, mialam kilka spraw do zalatwienia i po prostu zmarzlam. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 25.09.23, 09:01 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Sobota trochę już chłodniejsza,ale słoneczna. > > U mnie zaledwie 12°, mialam kilka spraw do zalatwienia i po prostu zmarzlam. > > Fakt, już noce są chłodne.W ciągu dnia słońce podnosi temperaturę. Ale mamy koniec września i jesień juz nastała. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrzesień-23 25.09.23, 21:10 Rano 9°, w poludnie juz 20 i cudne, chabrowe niebo. Przyjemnie bylo maszerowac i przyjemnie bylo tym swiezym powietrzem oddychac. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 26.09.23, 19:27 al-szamanka napisała: > Rano 9°, w poludnie juz 20 i cudne, chabrowe niebo. > Przyjemnie bylo maszerowac i przyjemnie bylo tym swiezym powietrzem oddychac. > Poranki już chłodne,a dzisiajszy ranek był mglisty ,dopiero w południe pojawilo się słońce i od razu zaczęło solidnie grzac. Piękny wrzesień. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 27.09.23, 07:16 Końcówka ,jak i cały wrzesień piękna ,słoneczna. Grzybiarze moga narzekać na brak deszczu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Wrzesień-23 29.09.23, 09:52 Trzeba wykorzystać piękną jesienną pogodę na spacery.Weekend zapowiada się deszczowo.Korzystajmy ze słońca i ciepła. Odpowiedz Link