Dodaj do ulubionych

S P A D E K

06.03.12, 17:35
witam,

Po 13 latach od śmierci ojca dowiedziałam się, że ojciec napisał testament notarialny, w którym do nabycia spadku upoważnia tylko brata i siostrę (było 3 dzieci), mnie tam nie ma, nie ma też w tym testamencie żadnej wzmianki, że ojciec mnie wydziedzicza. Przez 13 lat nic nie wiedziałam. Brat i siostra nic mi nie powiedzieli. Ten testament był u nich. Na testamencie nie ma podpisu taty. Nawet nie pozwolili mi zrobić ksero. Testament jest opatrzony datą 16.02.1999r. co w tym przypadku? Wydaje mi się, że powinnam jako córka wiedzieć o testamencie, a tym bardziej być na otwarciu. jestem naprawdę w szoku. co mam robić?
Obserwuj wątek
    • nado.lpa Re: S P A D E K 17.04.12, 22:21
      poszukaj prawnika
    • 7michal12 Re: S P A D E K 02.12.13, 11:43
      Najlepiej udaj się do kancelarii prawnej. Ja znam i polecam jedną Kancelaria prawna CLS.
      • 7kamyk Re: S P A D E K 30.01.14, 14:12
        Rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Chciałabym pomóc, ale chyba najlepszym rozwiązaniem będzie porada kogoś doświadczonego w takich sprawach.
        • biszkopt13 Re: S P A D E K 03.03.14, 13:49
          Jedyne co mogę poradzić to , to żeby skorzystać z porady prawnika. Ja w swojej sprawie korzystałem z tego serwisu, ceny mają korzystne,a zajmują się chyba wszystkim sprawami. Daje odnośnik do formularza: e-prawnik.pl/zamow-opinie/&part=110
    • 0kiwi Re: S P A D E K 10.03.14, 17:22
      Polecam dobrego specjalistę zajmującego się prawem spadkowym kancelariabednarczyk.pl/ posiada on duże doświadczenie w tym zakresie i dlatego myślę. że warto do niego zwrócić się o poradę w tej kwestii.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka