Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dobór butów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:33
    Witam .

Mam problem , otóż mam wąską stopę i naprawdę dużego 1 palca u nogi i mam
    problem z doborem butów wspinam się obecnie w Five Ten'ach Anasazi Velcro 2 .
    But ogólnie fajny ale duży palec zwija mi się w nich i boli niesamowicie kiedy
    staje na małych stopniach . Rozmiar mam dobrany raczej dobrze . W związku z
    tym mam pytanie jaki model bądź rodzaj butów będzie dla mnie dobry . Do użytku
    na drogach trudności od VI.1+ do VI.3 przy dobrych wiatrach, może nawet
    trudniejszych.
    Obserwuj wątek
      • weekenda Re: Dobór butów 31.08.10, 18:37
        przy takich problemach po prostu przymierzaj. przecież często but
        jednego producenta jednemu pasi a inny nawet włożyć nie może. myślę,
        że w necie na to odpowiedzi nie znajdziesz - przymierzaj!
      • Gość: Ghost Re: Dobór butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 22:28
        Wiem że przymierzanie to najlepszy sposób ale niestety najbliższy sklep w którym
        mogę zmierzyć buty jest w oddalonym o 100km Krakowie , to troszkę daleko.
      • only-tolok Re: Dobór butów 01.09.10, 11:37
        Przy tego typu problemach radzę zrezygnować z five ten. Mój kolega a podobny
        problem i jemu spasowały ROCK PILLARS , musisz więc przymierzać i w końcu
        trafisz na swoje. Jeśli natomiast chodzi o buty do trekkingu to w tym momencie
        najlepsze są te Meindla( na siulagrande.pl jest na nie promocja). A tak przy
        okazji to nie martw się- przyzwyczaisz się do bólu
      • Gość: Bartek Re: Dobór butów IP: *.adsl.highway.telekom.at 12.10.10, 00:52
        miałem już wiele butów i najbardziej mi pasują La Sportiva Miura - da się w nich wspinać po wszystkim przy dość dobrym konforcie; w moim przypadku Anasazi Velcro są najbardziej niewygodnymi butami jakie miałem

oczywiście wszystko zależy od Twojej stopy - musisz próbować; poza tym jeżeli masz dość małą stopę zobacz buty w wersji 'lady' - zwykle są one węższe od standardowych

• kag01 Re: Dobór butów 05.05.11, 15:13
          hm... chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi. ja akurat wspinam się od niedawna w Anasazi Velcro wersja damska i bardzo mi pasują. są to własnie pierwsze buty, w których mam zgięte paluchy i nawet mnie to nie boli. Jesli chodzi o Rock Pillars (pojawiła się ta marka w wątku), to firma ta ma świetny poradnik, który pozwoli dobrać buty wg preferencji wspinaczkowych
          www.ceneria.pl/Jak_wybrac_buty_wspinaczkowe_poradnik_Rock_Pillars,3396,444,0,1,I,informacje.html
          Ale czy pozwoli on dobrać wygodne buty? Akurat mi Rock Pillars nie przypasowały.

Radzę się chyba jednak wybrać do Krakowa i poprzymierzać :)
      • Gość: gosć Re: Dobór butów IP: 212.180.184.* 19.07.11, 15:37
        Tu wszystko o doborze butów
        eska.pl/adrenalina/news/29913/wspinaczka_-_jak_wybrac_buty/1042
        • kag01 Re: Dobór butów 19.07.11, 16:03
          Gość portalu: gosć napisał(a):

> Tu wszystko o doborze butów
          > eska.pl/adrenalina/news/29913/wspinaczka_-_jak_wybrac_buty/1042

No tak, faktycznie ten tekst całkowicie temat wyczerpuje :) Masło maślane i totalne ogólniki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka