nitoprek 14.12.03, 16:34 mam pytanki.... może mi ktoś zdradzić kilka podstawowych technik bullderingowych.... pls... chyba to nie taka straszzzna tajemnica... no i dodam do tego że jestem na samym początku :D !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard To żadna tajemnica 23.04.04, 09:57 Ale po pierwsze, o ile się orientuję, nie ma czegoś takiego jak "podstawowe techniki bulderingowe", a po wtóre, nawet jeśli jednak są, to z cała pewnością nie da się ich opisać bez prezentacji lub choćby rysunku. A swoją droga, dlaczego na to pytanie odpowiadam ja, nie ekspert? Co się z stało z Marcinem Galą? Gdzie zniknął i dlaczego nie ma w tej sprawie słowa wyjaśnienia ze strony Gazety, a forum Wspinaczka nadal dumnie nosi nazwę eksperckiego, mimo, że ostatni wpis "eksperta" jest z 23 grudnia?!! Pozdrawiam leniuszków z Czerskiej! aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
hopiyuj gdzie są wszyscy??? 24.04.04, 08:50 aard napisał: > Co się z stało z Marcinem Galą? Gdzie zniknął i dlaczego nie ma w tej sprawie > słowa wyjaśnienia ze strony Gazety, a forum Wspinaczka nadal dumnie nosi nazwę > eksperckiego, mimo, że ostatni wpis "eksperta" jest z 23 grudnia?!! No i w ogóle to forum jakoś tak mało odwiedzane bywa przez zwykłych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
hopiyuj Re: technika ??!!??!! pls :D 24.04.04, 08:48 no hej Proponuję ci popróbować różnych sposobów boulderingu, musisz chyba sam zdecydować która jest dla ciebie najlepsza na jakich problemach. Ja tak zaczynałem bulderować i choć przyznaję, że nie idzie mi zbyt dobrze bo niedawno zacząłem to podobno postępy są :) Odpowiedz Link Zgłoś
alternator2500 Re: technika ??!!??!! pls :D 19.02.05, 01:30 * Pierdnięcie z SD. Wystarczy jedynie odrobina wprawy i dobry obiadek! * Wyskok z rozbiegu. Bardzo naturalna technika, niskie bouldery padają w jednym ruchu, z wyższymi jest problem, ale zawsze można użyć wyskoczni, albo poprosić kogoś o podsadzenie. * Metoda ,,na Matriksa'' - wystarczy zorganizować niewidzialne linki z wyciągiem sterowanym pilotem. Podchodzisz do stanowiska i włączasz mechanizm. Warto zasymulować kilka szybkich ruchów abo rozwiać ewentualne podejrzenia partnerów. BP, NMSP ;-) Obserwuj ludzi i trenuj. Nikt Tobie tego nie opisze w punktach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nub Re: technika ??!!??!! pls :D IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.05, 20:25 Ja miałem podobny dylemat i ostatnio znalazłem fajną angielską stronkę, na której opisane są różne techniki. oto i link www.climbing.tropic.org.uk Odpowiedz Link Zgłoś