hoovercraft Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 02.09.10, 20:55 900 zł miesięcznie to jest bardzo duża kwota jeśli chodzi o zagospodarowanie jej na jakieś hobby, po roku będziesz mogła kupić na prawdę niezły komplet sprzętu fotograficznego albo pojechać praktycznie gdziekolwiek ;) A może się tam rozkręcisz na tyle, że po jakimś czasie z 900 w przedszkolu zrobi się dużo więcej zupełnie gdzie indziej? I z takiej pracy zawsze też można zrezygnować. Odpowiedz Link
samson.miodek Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 02.09.10, 21:21 Niby ta sama robota, ale tutaj wychodzisz do ludzi ze sie tak wyraze.Po tylu latach siedzenia w domu nie spodziewaj sie ze znajdziesz wielka prace za wielkie pieniadze.Moze warto przyjac owa prace i po jakims czasie szukac dalej - moze sie sprawdzisz w roli przedszkolanki i zaproponuja ci lepsza place?Nigdy nie wiesz.A jak maz zarabia tyle ze utrzymuje rodzine i chcesz wyjsc z domu to co sie zastanawiac? A jak Ci nie pasi owa praca to nadal szukaj tego co ci podpasuje w 100% Odpowiedz Link
rrosemary Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 03.09.10, 03:12 Ja uważam, że wziąć tę pracę - poznać tam ludzi, "przystosować się" trochę do pracy, a jednocześnie szukać kolejnej, innej, lepszej, może właśnie przez poznane tam osoby? A pieniądz to zawsze pieniądz :) Odpowiedz Link
martas8 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 03.09.10, 07:23 Ja pracuję za 960 zł też 6 godzin . jasne że jeśli miałabym korzystniejszą ofertę to bym wybrała ale mam tyle. zadowolona jestem bo to są moje zarobione pieniądze. Wcześniej byłam na rencie z tytułu niepełnosprawności. najbardziej mnie denerwowało że mi ktoś daje z łaski jałmużne. mąż mężem ale nie mogłabym prosić o każdą złotówkę i rozliczać tyle poszło na to, tyle na tamto. Swój grosz to zawsze swój. Poza tym w przedszkolu jak piszesz pewnie pracują same kobiety będziesz więc mieć koleżanki.chyba nie mogłabym żyć tylko domem bo jak dzieci dorosną to zostaje co?Pustka. Odpowiedz Link
white_chcocolate Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 03.09.10, 10:51 Fascynuje mnie podejście niektórych do pracy. Nie masz doświadczenia, za to masz długą przerwę w aktywności zawodowej. Dostajesz szansę na fajny start - jakiś początek, czy punkt wyjścia - i wybrzydzasz. Odpowiedz sobie może poważnie na pytanie: czy naprawdę chcesz pracować? Wielu ludziom się wydaje , że wyślą cv, dostaną pracę w biurze, przełożą parę kartek dziennie z teczki do teczki, wypiją kawę, pogadają ze współpracownikami i dostaną 2000pln. Czy tylko mi się tak wydaje, czy na wszytko jednak trzeba zapracować?? Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 09.09.10, 18:09 Poszłabym za 900 gdyby: - praca była nie dalej niż 2 km od mojej chałupki - bez niedziel - od 8 do 16 Odpowiedz Link
lambswool Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 10.09.10, 21:30 No i co zdecydowałaś? Odnoszę wrażenie z Twojej wypowiedzi, że już na wstępie frustruje Cię ta stawka więc nie wiem czy długo wytrzymasz na takim stanowisku i czy usatysfakcjonuje Cię ta praca. Jeśli chcesz coś zrobić ze swoim życiem (a nie dorobic do pensji męża), jeśli pieniędzy Wam nie brakuje, to może zapisz się na jakieś studia, kursy, znajdź hobby, zajmij się wolontariatem? zrób coś, co przyniesie Ci satysfakcję. A jeśli tych 900zl brakuje w Waszym budżecie a nie masz lepszych propozycji to chyba warto zaryzykować. Odpowiedz Link
martas8 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 15.09.10, 19:29 I niech za twoją satysfakcję zapłaci mąż . Wolę pracować za 900 zł niż prosić męża o 5 zł na podpaski co miesiąc. Zastanawiać się nad pracą a siedzeniem w domu nie widzę sensu Odpowiedz Link
mka76 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 09.10.10, 20:49 ja bym poszla, od czegos trzeba zaczac, ale mnie siedzenie w domu zabija, bedzie to praca z dziecmi, ale tez bedziesz miala kontakt z doroslymi, bedziesz miala kawalek swojego swiata, ja tak bym na to patrzyla. Jesli Ci sie nie spodoba na dluzsza mete zawsze mozesz zrezygnowac, ale zawsze jakos pozycja do wpisania sobie w CV Odpowiedz Link
only-tolok Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 12.10.10, 11:36 Wyobraź sobie,że niektórzy ludzie pracują za jeszcze niższe pieniądze i to nie 6 a 8 h. Piszesz,ze to mało rozwijająca praca a mi sie zawsze wydawało,że w przedszkolach nauczycielki mają bardzo ciekawe zajęcia. Przecież ta praca nie polega tylko na zajmowaniu się dziećmi Odpowiedz Link
agava07 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 09.11.10, 16:19 Nie, szkoda dzieci, nie bierz pracy do której nie masz serca, bo to praca z żywym człowiekiem i nie można jej ot tak sobie porzucić nagle - dzieci czują i się przywiązują. Spróbuj gdzie indziej. Odpowiedz Link
w_kuchni Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 21.12.11, 23:21 W twoim przypadku to chyba nie jest kwestia kasy... zastanów sie nad tym co chciałabyś robić tak najbardziej na świecie ? co kiedyś bylo Twoim największym marzeniem ? Masz jakąś pasję ? i spróbuj do tego dążyć... Praca w przedszkolu może być celem samym w sobie i końcem drogi. Ale może być tez narzędziem w osiągnięciu czegoś innego - czegoś co bardzo chciałabyś robić. Wyobraź sobie czy jakby Ci zaproponowali naklejanie etykiet na słoiki przez 6 godzin dziennie - przy taśmie produkcyjnej za 1300 pln to poszłabyś chętniej ? Wyobraź sobie ze co rano wstajesz i idziesz do tych przedszkolnych dzieci. Nakładasz im jedzenie, sprzątasz, pocieszasz, przytulasz. To nie jest prosta praca. Zasadza sie na emocjach. Wyobraź to sobie... Będziesz szczęsliwsza niż jesteś teraz siedząc w domu ? bo jeśli pieniądze nie stanowia o twoim byc albo nie być - podeszłąbym do tej sprawy właśnie w ten sposób. Powodzenia. I daj znać co zdecydowałaś... Odpowiedz Link
kol.3 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 28.08.13, 21:18 A zastanawiałaś się z czego będziesz miała emeryturę? Ja bym na Twoim miejscu brała tę pracę, nie musisz w niej siedzieć do końca życia, potraktuj ją jako odskocznię. Pracując masz silniejszą pozycję przetargową gdy będziesz negocjować warunki następnej pracy. Trzeba iść do przodu, uczyć się, dasz radę. Odpowiedz Link
niuspejper TAK 04.11.13, 12:14 Ja bym poszła pod każdym względem - nie siedzisz w domu - rozwijasz się - jesteś wśród ludzi Odpowiedz Link
niebieskooka11 Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 15.12.13, 18:39 Wątek sprzed lat, ale mnie tak siekło, że odpowiem. NA PEWNO NIE IDŹ. Nie zabieraj pracy ludziom, którzy jej potrzebują, nawet za tak małe (dla Ciebie) pieniądze. Siedź dalej w domu. Masz męża, dobrze Ci się powodzi, praca to dla Ciebie tylko rozrywka, więc nie odbieraj chleba innym, bardziej potrzebującym. Odpowiedz Link
korniz Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 11.04.14, 11:38 gdyby nie choroba poszłabym z usmiechem Odpowiedz Link
aspinia Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 30.04.14, 10:42 NIE z kilku wzgledow - zgadzajac sie na taka stawek inni napradwe potrzebujacy nie dostana wiecejbo znajda sie tacy ktorzy sie zgodza na taka stawke - mozesz w tym czasie zrobic wiele innych pozytecznych rzeczy od pomagania komus po uczenie sie i doksztalcanie - szkoda Twojej rodziny Odpowiedz Link
mortol Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 22.07.16, 11:49 W mojej opinii nie jest to zła robota, wymiar godzinowy dobry a te 900zł, jeśli dzięki mężowi i tak niczego nie brakuje to sobie można w miarę oszczędzać. A po pracy można się dokształcać żeby znaleźć lepszą :) Odpowiedz Link
boguslawadzika Re: poszłybyście do pracy za 900 zł? 09.02.18, 12:30 Jaki jest tego sens skoro za taką kwotę nie można się utrzymać? Co innego jeśli to ma być dodatek np. do pensji męża, aczkolwiek warto się zastanowić, a jeszcze lepiej jest znaleźć coś innego. Odpowiedz Link