kobieta.jerzego 04.10.05, 01:04 czy to prawda że kobiety ktore maja maly biust moga tez miec za male jajniki i czesto zdarza sie u nich ze jajeczka nie moga sie wydostac na zewnatrz albo zapychaja jajowody? czy slyszalyscie cos o tym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duzazmalymi Re: maly biust a jajniki... 04.10.05, 11:58 Hmmm... nie wiem. Mam bardzo małe piersi. Jajniki mają wymiary 22x17 i 27x20. Mam też nieregularne okresy. Ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link
hippophae Re: maly biust a jajniki... 04.10.05, 14:49 bywa, ale u mnie z jajnikami i z hormonami wszystko w porządku Odpowiedz Link
hermene.gilda Re: maly biust a jajniki... 04.10.05, 20:00 No wlasnie, tez sie zastanawialam czy to prawda, bo mnie tak lekarz powiedzial, ale nie chcialam mu wierzyc. Ale moze jednak cos w tym jest. Odpowiedz Link
nikitka84 Re: maly biust a jajniki... 04.10.05, 20:18 Mysle, ze objawem jakis nieprawidlowosci hormonalnych moze byc maly biust. Ale to pewnie tak, jak i z zaburzeniami masy ciala. Nadwaga moze wskazywac na np. zla prace tarczycy, ale moze ja miec i w pelni zdrowa kobieta. Odpowiedz Link
zitrinka Hmm 04.10.05, 20:35 Mam bardzo maly biust, jestem płaska. Od lat biore hormony. Zaczelam bo wykryto u mnie zespol pco- torbielikowaty przerost jajnikow. Jajniki sa male i pokryte pecherzykami, po prostu jajeczka nie wydostaja sie na zewnatrz. Okresy bardzo bolesne. Ale biust moge miec tez genetycznie maly- po mamie i babci, siostra tez ma taki a nic jej nie dolega. Poza tym nie kazda dziewczyna z malymi piersiami ma chore jajniki i na odwrot. Odpowiedz Link