29.01.08, 23:36
Wątek poświęcony biustonoszom firmy ALLES.
Opisujcie konkretne modele, zwracając szczególną uwagę na informacje cenne dla
mniejszych biustów. Wszelkie uwagi na temat rozmiarówki, rozciągliwości,
porównania z innymi modelami są mile widziane.

Uwaga! W TYTULE podajemy NAZWE MODELU - bez względu na to, czy opisujemy
model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.
Obserwuj wątek
    • azareth ALLES-uwaga ogolna dot. obwodów 30.01.08, 00:25
      chciałbym zwrocic uwage na fakt, ze firma ma wyjatkowo luzne obwody

rozmiar 75 moze spokojnie załozyc osoba z 80 i jeszcze nie bedzie ciasny

wiec moim zdaniem- duzy rozciagliwiec..
      • zetka73 Re: ALLES-uwaga ogolna dot. obwodów 14.05.09, 11:29
        Kupiłam Alle Latino 70 F na moje 79 pod biustem spokojnie za luźny
        Zapinam sie od razu najdalszą haftkę - 65 może byłoby dobre choć te materiały
        dość mocno rozciągliwe- niestety w tym rozmiarze nie zrobili tego modelu
    • blumag karmniki 31.01.08, 11:49
      mam doświadczenie tylko z ichnimi karmnikami, modele mama II A, mama new K i
      mama new BF. produkują niestety od 75, więc musiałam porządnie je zwęzić. nieżle
      się nosiły, prałam w pralce, przez kilka miesięcy w ogóle się nie zniszczyły.
      mają wygodne zapięcia przy miseczkach, łatwo obsłużyć jedną ręką.
    • m_mikstein Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 03.02.08, 19:36
      Usztywniany. Z poduszeczkami. Kształt biustu to dwa stożki czy inaczej kacze
      dzioby. Generalnie porażka :((((
      • stary_dywanik Alles Brigitte - evunaa 18.02.08, 14:17
        Ktoś wie coś o tym?:) Bo znalazłam na www.dynamiczna.pl w wyprzedaży
        i się
        właśnie zastanawiam nad zamówieniem...
        • stary_dywanik Re: Alles Brigitte -amparito 18.02.08, 14:18
          Odradzam serdecznie. Jest... dziwny.
          Powiem tak, jeszcze żaden biustonosz nie nadał moim piersiom tak
          okropnego kształtu.
          • azareth Re: Alles Brigitte -amparito 18.02.08, 16:03
            odradzam rowniez -ten biustonosz jest nie dla ludzi...
      • mini_kks Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 18.02.08, 19:36
        A ja chciałam go wypróbować :( Może jednak mimo wszystko spróbuję?
        • m_mikstein Jeśli chcesz stracić 30 zł to próbuj ale... 18.02.08, 21:42
          już wstawiałam ten link przed chwilą do innego wątku ale wstawię i tu
          picasaweb.google.pl/MinkaMik/2008_02_18
          • mini_kks Re: Jeśli chcesz stracić 30 zł to próbuj ale... 19.02.08, 10:34
            Po takim czymś absolutnie nie kupię.
            • madlenna19 Re: Jeśli chcesz stracić 30 zł to próbuj ale... 20.02.08, 16:51
              OMG, absolutnie NIE:/

• luliluli fuuu, co on robi piersiom???:/ 29.02.08, 14:02
            • zetka73 Re: fuuu, co on robi piersiom???:/ 28.08.08, 14:03
              MASAKRA jakaś!
      • gabi_mini Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 25.03.08, 14:27
        Że też wcześniej nie przeczytałam tych informacji.
        Ten stanik to totalna porażka. Skusiła mnie cena i to że rozmiar 65 jest kiepsko
        dostępny. Kupiłam dwa biały 65B i czarny 65C.
        I koszmar, coś im z tymi stanikami nie wyszło. Dziś je spakowałam i wysłałam
        zwrot. Ale wiem już że rozmiar 65 będzie OK.
        Dołączyłabym linki do zdjęcia z tymi kaczorami, ale nie wiem czy mogę?
        • adamowa83 Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 25.03.08, 15:46
          Ojej:-( Ja też żałuję, że dopiero teraz to czytam o bardotce Alles - kupiłam ją
          kilka dni temu na allegro i z niecierpliwością jej wypatruję, a raczej:
          wypatrywałam...:/
          • adamowa83 Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 28.03.08, 17:40
            Przyszła moja bardotka... ta... Coś potwornego...:-/ A najgorsze, że nawet kasa
            mi się nie zwróci, bo czegoś takiego to nawet na giełdę nie wystawię:-( A miałam
            ci ja na tym staniku przekonać się, czy faktycznie noszę 65C...
            • herbatka3 Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 25.04.08, 01:48
              Kurcze, dlaczego nie wiedziałam tego wątka wcześniej, bo też skusiłam się na ten
              stanik :( Zamówiłam rozmiar 65 E i jak go pierwszy raz ubrałam to myślałam, że
              spadnę, bo taka wielka miska a to był mój pierwszy stanik we właściwym
              rozmiarze. No i go odłożyłam nieco zmartwiona .Później byłam na poszukiwaniach
              idealnego stanika w intimo4you ale niestety przyszłam z niczym, bo nie byłam
              nastawiona na wydanie 180 zł na biustonosz ale potwierdził się mój obliczony
              wcześniej rozmiar.
              Wtedy nauczona jak wygarniać buły spróbowałam jeszcze raz przymierzyć bardotkę,
              poupychałam w niej piersi i kilka razy ją założyłam. Ramiączka wbijały mi sie w
              pachy i wczoraj jeszcze je przesuwałam ale teraz juz na dobre rzucę nim w kąt.
              Ten stanik jest strasznie dziwny i jakos nie potrafię sie w nim ułożyć jak nie
              mam buł pod pachami to wychodzą u góry i na odwrót.
              Ten model jest kompletną porażką.
              • u-lotka Re: Brigitte bardotka-omijać z daleka!!!! 25.04.08, 23:33
                zamówiłam na allegro jako pierwszy 'dobry' stanik. Na szczęście jeszcze nie
                doszedł. Jakoś miesiąc idzie priorytetem. W sumie już bez różnicy, nikt z forum
                go nie kupi, a ja na pewno nie będę go nosić.
    • ada1 Re: ALLES Calypso i Alanis 03.04.08, 10:31
      Czy któraś z was przetestowała miękkie biustonosze tej firmy? np: Calypso lub
      Alanis? Proszę o opinie.
    • nathalie01 Re: ALLES 26.07.08, 13:49
      Alles Michelle Big K biustonosz

czy ktoś miał ten model lub może coś o nim powiedzieć?
      podaję przykładowego linka
      www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=promocja&SID=bc2b4d4031cca7c50b04d16f8f2cd8e2&site=2&kat=1&cena=19.89&produkt=3556#3556
      • queenofspades Re: ALLES 19.03.09, 21:02
        O, ten to ja miałam. Rozmiar 70E (jeszcze nie wierzyłam, że 65 da się nosić ;).
        Bardzo mi się podobał. Taniutki. Przyjemna w noszeniu tkanina - chociaż nie
        nazwałabym jej luksusową. Fiszbiny niewiarygodnie szerokie (w tym 70E chyba z 16
        cm). Obwód należy do rozciągliwych. Szkoda, że nie mają 65, bo bym chętnie
        kupiła. Do zgarniania bułek nadawałby się jak ulał.
    • aeyola Re: ALLES - Bella 27.08.08, 22:16
      www.istore.com.pl/prods/583869.jpg
      Kupiłam, choć jest z dopiskiem w nazwie "Big". Chciałam miękki stanik, akurat był w promocji i mój rozmiar: 70E [79/94]. Materiał szorstki, taki firankowy z zewnątrz, wewnątrz wyściełany mięciutką firanką, więc nie drapie. Miski zabudowane-wysokie po bokach, z szeroką fiszbiną i dodatkowym sztywnym wzmocnieniem boczków. Akurat to, że jest szeroka fiszbina i boczki mi pasuje. Obwód dosyć ściśliwy. Ale miseczki faktycznie szyte na duży biust, bo chociaż pierś wypełnia miskę na głębokość, to brzegi miseczki sięgają po samą pachę, co powoduje zmarszczkę zewnętrznej dolnej warstwy miski wzdłuż przeszycia [w dolnej części są 2 warstwy dla wzmocnienia]. Dobry do zebrania buł i im dłużej go noszę, tym bardziej wypełniają się miseczki - więc migracja powrotna działa :-) może i zmarszczki misek zmniejszą się nieco. Aczkolwiek wygląda mi na to, że ta zewnętrzna warstwa jest niezbyt precyzyjnie skomponowana i zszyta z wewętrzną i stąd też mogą się te zmarszczki tworzyć. Ogólnie jestem zadowolona, bo obwód dobrze trzyma i w ogóle dobrze się trzyma przez cały dzień noszenia. Trochę lepszej jakości materiał by się przydał, jest jak na mój gust raczej tandetny, ale za tę cenę [40zł] może być.
      • ptasia Re: ALLES - Bella 19.03.09, 18:11
        Ha, to był mój pierwszy dobry stanik ;) Wtedy na podobne rozmiary, co Ty (było
        78/93), ale kupiłam 70F (to 70E nie za małe na Ciebie?) jakoś w czerwcu zeszłego
        roku, i też w jakiejś super hiper promocji (ok. 40 zł z wysyłką). Pamiętam,
        jakim szokiem był dla mnie 1szy obwód 70 - wydawał mi się taki ciasny :)) Na
        mnie mało się jakoś marszczył, ciut na mniejszej p., ale pamiętam, że ta koronka
        lekko drapała. Mocno go wyeksploatowałam, oczywiście się rozciągnął, potem
        migracja, i zrobił się za mały (buła na większej p.), plus szerokie fiszbiny
        zaczęły mi przeszkadzać. Bez żalu się pozbyłam ok. 2-3 mies. temu.
    • eleonorka0 Re: ALLES 19.03.09, 12:33
      A macie jakieś doświadczenia z Alles Barbie?
      Mam na oku 65B, ale po tych komentarzach mocno się zastanawiam...

Moje wymiary to 67/81...
    • kiokodyl Re: ALLES 20.03.09, 15:00
      a ja żeby było ciekawie to dowiedziałam się, że ta firma nie
      produkuje 65tek.
      Ich 70 jest na jakieś 80 może 85 pod biustem.
      Myślałam że Ava produkuje największe rozciągliwce jakie zdarzyło mi
      się mierzyć a tu niespodzianka.
    • nikopolis1 ALLES Mama New 02 07.06.09, 08:58
      czy któraś z Was miała ten stanik? chyba jako jedyny Alles ma obwód 70,
      normalnie noszę rozmiar 30f, ale zastanawiam się nad tym 70d albo e. Co sądzicie
      na jego temat?
      poniżej link ze sklepu, w którym go znalazłam:)
      www.dlazmyslow.pl/produkty.php?id=226&kat_id=1&rodzaj=38
      • czarna_manka84 Re: ALLES Mama New 02 10.06.09, 09:05
        Tego konkretnego nie miałam bo nie zdązyłam (syn z IX.2008), ale miałam jego
        poprzednika - Alles Mama New czarny. wtedy to był na rynku koronkowy model!
        Początkowo sztywny materiał - uwierał szczególnie podczas mierzenie w ciąży -
        potem się spiera, w trakcie użytkowania. Dość brzydko się zużywa - prany
        intensywnie i w pralce po 5 msc. zmechacił się, a oczka koronki zaszły tym meszkiem.

fantastyczne zapięcie: wygodne, odpina się jedną ręką, sprzączka nie wyrabia się
        - nawet po kilku miesiącach użytkowania mocno trzyma .

co do rozciagliwości obwodu - chyba standartowa. To zużyte 75:
        68 - w spoczynku
        88 - max. naciągnięte
        dość dobrze podtrzymuje biust. Na plus fakt, ze mój model nie mieł tego
        podtrzymujacego paska pośrodku klatki piersiowej. Moim zdaniem okropnie wygląda,
        a na podtrzymanie nie wpływa.

Reasumując: dobry współczynnik jakości do ceny. Ja bym brała ten model,
        zwłaszcza, ze ładniejszy od poprzednika.
        moja jedna uwaga - nie wiem w którym miesiącu ciąży jesteś, ale piersi przez
        pierwsze miesiące karmienia są bardzo obrzmiałe. Weź nawet o rozmiar większą
        miseczkę niż wskazuje tabela- mi początkowo piersi nie mieściły się w miseczce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka