Dodaj do ulubionych

STROJE KĄPIELOWE dla biuściastych

21.05.07, 10:50
W tym wątku opisujemy modele strojów kąpielowych różnych firm.
Aby zachować przejrzystość, wpisujmy się zawsze przy konkretnym PRODUCENCIE, a
w temacie podajmy NAZWĘ MODELU.

Zaczynam od najpopularniejszych, ale zapraszam do wpisywania i innych
producentów.
Postaram się też stopniowo doklejać do tego wątku wypowiedzi archiwalne z
innych wątków, bo sporo już o kostiumach kąpielowych mówiłyśmy.
Obserwuj wątek
    • butters77 FREYA 21.05.07, 10:52
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Freya.
      W temacie zawsze - NAZWA MODELU.
      • maheda Drew Swimsuit Olive, 1-częściowy 21.05.07, 10:53
        Przyszedł do mnie rozmiar 36GG, więc mój standardowy, wyjściowy rozmiar.
        Jestem rozczarowana tym, że nie ma zapięcia z tyłu, przedłużającego linię
        stanika. Stanik jest wszyty - owszem - z przodu, ale około 8 cm za szyciem
        brzegu kończy się przedłużenie bocznego pasa i zaczyna dziura na plecy.
        Owszem, poprawia sylwetkę, dźwigając mocno biust, ale na pewno nie modeluje
        biustu wcale, bo miseczki są z cieniutkiej, bardzo rozciągliwej siatki i
        dostosowują się do biustu - co akurat jest może i dobre w wypadku młodych i
        twardych biustów, ale przy moim biuście o rzadkiej konsystencji kompletnie nie
        zdaje egzaminu, bo jak biust wisiał, tak wisi - tyle, że zwisa dużo mniej, co
        jest niewątpliwie zaletą :-)
      • limonka_01 Freya - Onyx Swimsuit Soft 21.05.07, 17:12
        Kostium jednoczęściowy bez fiszbin (soft) z mięciutkiej tkaniny o barwie
        czerwonych maków. Rozmiar 34F jest troszeczkę nietrafiony, zwykle noszę 32G,
        ale mi to nie przeszkadza. Biust podtrzymuje (raczej symbolicznie) wewnętrzna
        wstawka z cieniutkiego jerseju wykończona gumką. W pionie i na biodrach ma
        przeszycia, które teoretycznie mają modelować sylwetkę, ale raczej służa
        maskowaniu fałdek.
        Wiernie służy mi od ponad roku, dzielnie znosząc chlor basenów i wodorosty
        mazurskich jezior. Nadal wygląda prawie jak nowa, moje poprzednie kostiumy
        zwykle po 3 miesiącach były w strzępach i poprutych niciach. Używana głownie do
        pływania, rzadziej opalania, bo zbyt przykrywająca. A poza tym opalanie jest
        szkodliwe :)

Wersja soft była tylko do F. Powyżej tylko z fiszbinami. Aktualnie z
        jednoczęściowych Onyxów mozna znaleźć fiszbinowy halterneck, czyli z
        ramiączkiem przez szyję, a nie na ramionach tak jak u mnie. Modelki z Figleaves
        wyglądają w nim bosko.
      • anias0401 Vodka Martini 25.05.07, 13:30
        Ku polepszeniu samopoczucia kupiłam w sklepie Bravissimo bikini Vodka Martini -
        www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FW31&colour=Mint+Choc .
        Wybrałam rozmiar 70E. Zwykle noszę F- ale tu miski są lekko usztywniane, i
        bałam się, że F może okazać się za duże, i że miski nie będą całe wypełnione.
        Miska E nie jast zła- z przodu sporo odkrywa, ale boki zbiera dokładnie jak
        trzeba i nic nie sterczy. Choć myślę, że F też nie byłoby za wiele . W każdym
        razie- mój mąż stanowczo zabronił mi wymieniać na większą miskę :). Obwód jest
        dobry- nie ma regulacji z tył, ale trzyma OK- mam nadzieję, że się zbytnio nie
        naciagnie. Model wiązany na karku. Co do szortów- wzięłam rozmiar S- i jest to
        dość duże S- w porównaniu z bielizną np. atlantica wychodzi na nasze M. Gumki
        które ida pod pośladki są dość luźne, dzięki czemu nie ma efektu wzynania się w
        tłuszczyk na i pod pośladkami :). Ogólnie- strój świetny- polecam
        • mada.d.n Re: Vodka Martini 09.06.07, 13:24
          mam ten sam stanik -gorąco polecam! rozmiar 70F
          mimo początkowych problemów (nie układał się do biustu na środku) po praniu
          troszkę się inaczej ułożył i dopasował do moich piersi :) pasek bardzo dobrze
          dopasowany, po kilku godzinach noszenia boli jednak troszkę szyja -ale
          testowałam go w górach, nie na plaży :)
          jeśli chodzi o dół -wybrałam figi. troszkę zbyt wycięte na pupie i w pachwinach,
          ale lepiej wyglądałam niż w szortach (jestem niewysoka, więc odrobinę mnie skracały)

14 dni :)
          Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
          jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
          • anias0401 Re: Vodka Martini 10.06.07, 15:33
            No właśnie- zastanawiam się, jakby wyglądała na mnie 70F.- Tak porównując biusty
            na odległość- czy np. 70 F Samanty jest na ciębie dobre? Na mnie trochę
            przymałe, ale znowu 70F Fantasy - trochę duże. Cały czas mam wątpliwości, czy
            Vodka Martini 70 E był najlepszym z możliwych wyborów. To był pierwszy stanik
            Freya w mojej kolekcji i nie mam zbytniej wprawy w doborze rozmiarówki.
            • butterfly.pl TRIUMPH 10.06.07, 18:07
              Witajcie.
              Chcialam spytac czy ktoras z forumowiczek jest posiadaczka stroju kapielowego z
              Triumpha z tegorocznej kolekcji o nazwie Miss Rio? dzisiaj mierzylam w sklepie
              staniczek od stroju , wydawal sie dobry pod biustem i idealny w biuscie, jednak
              zaniepokoily mnie cieniutkie ramiaczka tegoz stanika - obawiam sie ze pod
              wplywem ciezaru biustu ramiaczka najwyczajniej w swiecie sie rozciagna (i
              strace, jakby nie bylo 220 zl ). Moze ktoras z Was podzieli sie swoimi
              spostrzezeniami co do tego modelu ? dzieki i pozdrawiam
            • mada.d.n Re: Vodka Martini 11.06.07, 21:24
              tak wyglądam w vodce :)
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebb5f48eea1bbb25.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/deaf6c80fa10d20c.html
              to zdjęcia z jej "chrztu" -jeszcze przed praniem, po którym układa się lepiej :)
              nie wiem jak wrzucić fotki do galerii ;p
              poza tym nie mam innego stanika Freyi, a Samantę (model Eliza) nosi mi się
              dobrze, jest bardzo wygodna, obecnie mój najlepszy stanik. jednak już po 2
              miesiącach czuję, że obwód sie ciut rozciągnął

12 dni :)
              Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
              jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
            • beakarp Vodka Martini 24.07.07, 10:06
            • beakarp Vodka Martini Bikini: REWELACJA! 24.07.07, 10:12
              Jest to mój trzeci kostium z Freyi, /poprzednie: Onyx, i Biba/, no i
              zdecydowanie najlepszy!!! Biustonosze kupuję 65FF, a tu wziełam 70f, i jest
              idealny:) Biust zbiera do środka, robi kreskę, i swietnie
              podtrzymuje....znacznie lepiej niż Biba którą mam w wersji balkonika,
              usztywnianej z regulowanymi ramiączkami. Zdecydowałam się na figi XS /158cm
              wzrostu/, dosyc ciasne jak na ten rozmiar, mam nadzieję że się troszkę dopasują
              z czasem....Ogólne wrazenie: wyszczupla sylwetkę, i jakby optycznie zmniejsza
              biust....pewnie przez ten specyficzny dobór kolorów
          • akli-mak Re: Vodka Martini tankini - pomocy 27.05.08, 21:50
            Chcę kupić tankini Freya Vodka Martini, ale niestety rozmiarówka jest już bardzo
            okrojona, staniki noszę 70ff, przy moim 81 pod, więc zdecydowałam sie na 75, ale
            niestety 75E juz nigdzie nie mogę dorwać, jak to jest z miseczkami w tym
            tankini, ryzykowac 75 F ?
            A może ktoś pomoże mi znaleźć 75E? :-)
        • dadaczka Re: Vodka Martini 20.06.07, 19:44
          Już gdzieś pisałam: kupiłam Vodka Martini, usztywniane miseczki, mój regularny
          (jak się okazało) rozmiar 75FF, jest idealny :-))) Majtki zdecydowanie polecam
          M (przy rozmiarze ubraniowym 40/42), L są duuże (model wycięte). A teraz
          czekam na tankini, tylko wzięłam 80F, a nie 75 G (nie ma 75FF) i trochę się
          martwię, czy nie będzie za duży - zobaczymy :-). W kazdym razie polecam!
        • yaga7 Re: Vodka Martini - bikini - Aubergine 27.07.07, 14:20
          Upolowany na ebayu w kolorze Aubergine - trudno dostępnym.
          Strój podobał mi się wcześniej, ale z racji tego, że zielenie nie dla mnie,
          szukałam tego oberżynowego.
          Jest boski :))
          Co prawda górę mam 34E a nie F, ale Luby stwierdził, że może być. Dobrze
          podtrzymuje z boków, ze środka nic nie wypływa, super.
          Majteczki M - i to jest naprawdę duże M nawet dla mnie. S-ka i tak nie mogłaby
          być ,ale te są na styk, zwłaszcza tył mają wysoki.
          Strój jest śliczny - fason super, kolory super :))
        • brytyjka Re: Vodka Martini 30.07.07, 12:44
          Właśnie dostałam moją górę 30F, jestem zachwycona, ale i trochę się
          przeraziłam. Strój jest przepiękny, obwód trzyma jak powinien, kolory świetne,
          materiał bardzo przyjemny, podtrzymanie zaskakująco stabilne, ale... bułkują mi
          obie piersi w wycięciu, a brązowy pionowy szew miseczki się marszczy. Nie wiem
          czemu, układałam biust kilkanaście minut tak, by wypełnić tę przestrzeń pod
          marszczeniem i nic. Trochę to wygląda, jakby ten brązowy materiał był
          minimalnie szerszy od podszewki. Też tak miałyście????
          Co prawda dziewczyny już pisały, że po praniu i noszeniu się lepiej układa,
          więc mam nadzieję, że będzie ok.
          Niestety nie ma już nigdzie 30FF, szukam desperacko wszędzie i nic, a myślę, że
          mógłby leżeć lepiej. Co prawda mogę nieco obniżyć węzełek na szyi, lekkim
          kosztem ogólnego wyglądu biustu.
          Ogólnie strój jest, jak pisałam, przepiękny, mimo, że to ta wersja soft, to
          podtrzymanie i stabilność mnie bardzo mile zaskoczyły. Jest pełen uroku,
          wygodny, stylowy.... Naprawdę jestem bardzo zadowolona!!! :)
          Liczę tylko, że z tymi miseczkami coś się ułoży, wtedy to już w ogóle będę w
          siódmym niebie :)

Aha, majteczki wzięłam S, te bardziej szorcikowe i są strzałem w dziesiątkę :)
          te wycięte byłyby dla mnie jednak za bardzo wycięte. no i ten paseczek..... ach!
          super, że można się nawet nad jeziorem poczuć królową stylu i elegancji, hihi :)
        • limonka_01 Vodka Martini bikini z fiszbinami oraz tankini 07.08.07, 18:47
          Bikini Freya Vodka Martini z fiszbinami nie jest tak wąskie jak Freya Maddie czy
          Freya Soda. Po niefortunnym rozmiarowo zakupie Maddie wzięłam na wszelki wypadek
          obwód o rozmiar większy czyli 75F, ale myślę że mój regularny 70G byłby OK. Jak
          na za duży obwód zadziwiająco dobrze zbiera i podnosi biust. Jest bardzo
          wygodny. Jednak biust nie jest tak stabilny jak w zwykłym staniku. Może to
          wynika z minimalnie za dużego obwodu lub przyczynia się do tego miękka tkanina
          stanika.
          Mam wersję khaki z zółtymi ramiączkami.
          Tankini w rozmiarze 75F okazało sie porażką. Fiszbiny na mostku odstaja bardzo
          mocno. Tankini podjeżdza mi do góry na brzuszku, na szczupłej osobie pewnie nie
          byłoby tego problemu. Jest mocno niekompatybilne z moją sylwetką. Idzie do
          wymiany na ciekawie zapowiadający się stanik Fantasie :)
          • yaga7 Re: Vodka Martini bikini z fiszbinami oraz tankin 07.08.07, 20:20
            A to tankini pewnie masz w khaki?...
            • limonka_01 Re: Vodka Martini bikini z fiszbinami oraz tankin 07.08.07, 20:57
              Tak, w khaki.
              • yaga7 Re: Vodka Martini bikini z fiszbinami oraz tankin 07.08.07, 21:10
                ech, jakby było oberżynowe, to bym odkupiła ;)
          • yaga7 Re: Vodka Martini tankini - oberżynowe 30.08.07, 13:58
            upolowałam na ebayu do kompletu z bikini.
            Rozmiar 34F.
            Fiszbiny mi na mostku w ogóle nie odstają, obwód stanika mógłby być ściślejszy a
            samo tankini mogłoby być luźniejsze.
            Też trochę podjeżdża na brzuszku, ale mam szorty, więc tego aż tak strasznie nie
            widać.
            Natomiast pod względem wykonania to jednak dla mnie osobiście Panache bije na
            głowę Freyę - lepsze materiały, lepsze wykończenia i lepiej na mnie leży.
            Natomiast oczywiście kolor tankini ma zabójczy - ta oberżyna jest cudna :))
            Na biuście ma marszczenia, więc nawet tak nie spłaszcza.
            Ale generalnie podejrzewam, że ten strój kąpielowy będzie ostatnim z Freyi,
            zresztą mnie osobiście Freya jednak nie podchodzi ;)
          • bell9 Re: Vodka Martini bikini z fiszbinami oraz tankin 24.04.08, 13:59
            bardzo mi się p[odoba ten kostium z foszbimnami.Poradzcie jaki rozmiar wziąść.Noszę regularnie 75G(europejskie) brać ichne 34Fczy też rozm.większy tytułemwiększej prawej piersi?
            przy majtkach roz.40 to jaki ich?
        • zazulla Vodka Martini - khaki, 32HH 28.08.07, 12:39
          Dzisiaj dostalam [zamowilam w srode, w sobote wyslali].

Rozmiar super, chociaz nie wiem czy jakby nie bylo 32J to czy nie bylby lepszy.
          Obwod jak zobaczylam to az sie przestraszylam czy wejde, ale mimo ze ciasny to
          gigant bulek nie ma. Od Arabelki 32J jest krotszy jakies 5 cm!
          Fiszniby z przodu krotkie przez co prawie lezy idealnie miedzy piersiami. Przez
          elastyczna lamowke lekko bulkuje, co z bardzo ciasnym odwodem sugeruje wymiane
          na 34HH? Z drugiej strony pierszy raz mam taki obwod, ze nie ucieka spod lopatek
          na nie.
          Ogladniecie w galerii to odenicie.

Jedyne zaskoczenie to brak plastikowego ozdobnika na ramiaczku, ktory wystepuje
          tez przy majtkach. Nie wiem czy to wina jakiejs felernej serii czy moze przy
          wiekszych miseczkach nie stosuja tego? Napisalam juz do Listkow i czekam na
          odpowiedz.

W dalszym ciagu nie wiem gdzie kupic szorty, mozliwe ze padnie na majtki w
          Bravissimo, bo chyba jednak L powinnam wziac przy 105 w biodrach.
          • zazulla odnosnie prostokatnej klamerki 28.08.07, 16:22
            Dostalam maila, ze fakt, wyslany do mnie stroj nie jest zgodny ze zdjeciami i
            jesli mi to przeszkadza, moge odeslac bikini. Ogolnie mi nie przeszkadza, tyle,
            ze z majtkami tworzy to fajny komplet. Z drugiej strony jesli nie znajde dolu,
            zawsze moge dokupic czystozolte majtaski i nie bedzie rzucac sie w oczy, ze nie
            sa z kompletu.
          • ciastkowpuszce Re: Vodka Martini - khaki, 32 F 28.05.08, 09:05
            wczoraj przyjechało. Pierwszy zarzut- zwykłym listem, zadnym poleconym, cud, że
            nie wcięło po drodze. Drugi zarzut- kompletnie nie trafiony rozmiar. Po
            konsultacjach z Bravissimo i wymiarach 92/72 kupiłam własnie 32 F i beznadzieja.
            Za szeroki pod biustem, michy w górze puste i sie marszczy. Biust zbija sie w
            jeden wałek. To wogóle nie bardzo fason dla miękiego biustu, wymagajacego
            podtrzymania. Chyba nie bede walczyc z dopasowaniem rozmiaru.
        • greylin Vodka - jednoczęściowy!!!! 29.05.08, 11:50
          Odkryłam, że istnieje jednoczęściowa Vodka. I koniecznie muszę ją mieć :D
          Jest na allegro, ale nie ten rozmiar:
          www.allegro.pl/item371036796_freya_vodka_martini_70d_sexy_stroj_70d_70d.html
          Przejrzałam część sklepów i nie ma. już nie ma? czy to stara kolekcja?
          Wcześniej nawet nie oglądałam strojów kąpielowych (nawet pływać nie umiem ;) )
          ale nagle okazało się, że muszę coś mieć, a ta Vodka wpadła mi w oko :)
          • greylin Re: Vodka - jednoczęściowy!!!! 02.06.08, 10:31
            naprawdę nikt nie namierzył tej vodki??
      • brytyjka Re: FREYA Milla Plunge Bikini Azure 24.06.07, 03:09
        taki oto strój upolowałam:
        www.brastop.com/acatalog/Freya_Milla_Plunge_Bikini_Azure_atod.html
        rozmiar 30F, majteczki S ale to takie nasze średnie M, w brytyjskiej numeracji "doły" noszę 10, w
        polskiej - 38. Muszę powiedzieć, że jak wcześniej dziewczyny mówiły o innych strojach, że brały
        mniejsze miseczki, to ja, biorąc swój zwykły rozmiar, spotkałam się z czymś odwrotnym - miseczka
        jest za mała i wyraźnie bułkuje. Radziłabym zatem, jeśli ktoś się waha, wziąć tę większą. Materiał
        szalenie przyjemny w dotyku, taki trochę zamszowy. Tzn materiał jest kostiumowy, ale jak się dotknie,
        to ma taką miłą fakturę. Dyndający koralik z piórkiem dodaje uroku całości. Bałam się trochę, że może
        być kiczowaty, ale się ślicznie komponuje.
        Kolor jest turkusowy, choć na modelce w linku wyżej wygląda na błękitny. Majteczki dość wycięte.
        Detale ładnie zdobią całość, aż żal, że nie mam na co wymienić :/
      • beakarp freya onyx 2 częsciowy 08.07.07, 14:12
        Kupiłam na e-bayu, szkoda że nie pasuje, bo jest prześliczny:///
        Miseczki miękkie, dobrze wyprofilowane, raczej full cup niż plunge, figi wysoko
        zabudowane co jest dobre w przypadku wystającego brzuszka;). Materiał przypomina
        w dotyku welur, taki mięciutki
      • yaga7 Re: FREYA - Onyx - tankini 06.08.07, 16:12
        Kupiłam tankini w kolorze czarnym, bez dołu.
        W rozmiarze 34F czyli w moim standardowym.
        Ale jeżeli ktoś lubi ciasne obwody, to raczej trzeba zejść oczko w dół. Ja
        jednak w tankini wolę mieć luzy to raz, a dwa rozmiar mniejszy by dość mocno
        opinał mi się na brzuszku. Ten zresztą też się dość opina.
        Super materiał - taki mechaty i przyjemny. Na wysokości biustu z boku są
        marszczenia, więc nie ma efektu spłaszczenia, jest dobre podtrzymanie.
        Fajne, szersze ramiączka.
        Niestety - ma napisane, że kolor może schodzić w wodzie i na słońcu. Pod tym
        względem Panache są lepsze, bo one mają jakiś system ochrony przed spieraniem
        się koloru.
        Zobaczymy, jak to będzie :)
      • zzagi FREYA Shirley Temple 17.08.07, 22:07
        Zamowilam sobie tego lata z Avocado kostium Shirley Temple w zestawieniu:
        Góra: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=shirleytemple&nr=2&
        Dół: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=shirleytemple&nr=1&

Wiec gora wyglada dokladnie tak jak na zdjeciu to znaczy robi to co mi sie
        podoba, nadaje naturalny ladny okragly ksztalt. Model ten jest jak stanik bez
        ramiaczek czyli mocno opina i trzyma sie przy ciele, ramiaczka do zawiazania na
        szyi sa tylko i wylacznie ozdobne.

Dol natomiast jest specyficzny pod wzgledem materialu poniewaz nie jest w
        zasadzie prawie wogole rozciagliwy i nie mozna liczyc na to ze bedzie dobrze
        lezal jezeli szorty sa troche za male.
      • morra111 Freya Swim Creme De Menthe bikini 24.02.08, 11:38
        Czy ktoś posiada taki kostium z Freyi?
        Tu wklejam linka, pewnie za jakiś czas się przedawni, ale póki co można pooglądać.
        cgi.ebay.co.uk/BNWT-Freya-Swim-Creme-De-Menthe-Bikini-top-9725-Bra-32D_W0QQitemZ190200794080QQihZ009QQcategoryZ14221QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
        To model prawdopodobnie z jakiejś starszej kolekcji, bo na stronie Freyi, wśród
        kolekcji 2007 już go nie ma. Kolor czekoladowo-miętowy w jakieś takie
        gwiazdko-kwiatki, przypomina trochę jakąś starożytną mozaikę ;)
        W tej chwili na ebayu sprzedają tego mnóstwo w dobrych cenach, niestety na Lobby
        jeszcze nikt się o nim nie wypowiadał, więc nie wiadomo, brać czy nie. Jeżeli
        ktoś posiada taki kostium, prosiłabym bardzo o jakąś małą recenzję w tym wątku,
        albo wiadomość na priv. Albo jedno i drugie, żeby inni też mogli skorzystać.
        Pozdrawiam!
      • magdalenak2 Disco Lemonade 06.04.08, 11:46
        Zakupiłam w tym tygodniu w Peach Pield. Model balcony 75G. Pod biustem ścisło
        (82). Miseczki freyowej wielkości.Wykonanie super.
        Jeśli uda mi się schudnąć to kupię sobie drugi model miseczki produkowany do F.
        Majtki, należy wybierać rozmiar mniejszy. Ja najpierw przymierzyłam XL(figi z
        paseczkiem) bo normalnie noszę 44. Okazały się dużo za duże. L leży bardzo dobrze.
        • bell9 Re: do magdalenak2 Disco Lemonade 24.04.08, 14:14
          hej, ja mam pod biustem ścisło 81 a w biuście 98 ( normalne noszę Felinę 75G0).Jaką ty miseczkę masz normalnie?Zastanawiam się czy zakupić brytyjskie 34F czy 34FF czy 34G.Czy możesz mi coś podpowiedzieć? a majtki noszę 40? to co brać M? Pomóż
          • magdalenak2 Re: do magdalenak2 Disco Lemonade 04.05.08, 21:21
            Dopiero teraz dotarłam do tego postu...
            Miseczka jest rozciągliwa; wiec chyba mniejszy rozmiar będzie ok. Przynajmniej u
            mnie tak się sprawdziło.
            Majtki na pewno M jeśli nie mniejsze. Ja z rozpędu przymierzyłam XL i były dużo
            za duże. L przy moim 42/44 jest ok.
        • bell9 Re: Disco Lemonade-pilne 27.04.08, 17:54
          A ile masz w biuście?Ja mam pod biustem podobnie jak i ty,ale w biuście mam 98cm i miskę przyporządkowaną(?)F.Nigdy Freya nie kupowałam więc jestem nowicjuszką, ale gdzieś dalej na forum docztałam iż ten model nalezy brać o jeden rozm.miski większy.Jak ty kupowałaś-standard czy też o jeden rozmiar większy?
          • lowca.stanikow Re: Disco Lemonade-pilne 27.04.08, 20:22
            w biuście mam 104-105, więc przy 75 powinnam brać FF i w większości
            wypadków to się zgadza, ale najwyrażniej Disco L jest
            małomiseczkowcem, bo FF bułkował zdecydowanie! czyli stanik musiałam
            brać o miskę większy niż standard
            co do Freyi jako takiej nie ma reguł, Pollyanna ma miseczki zgodnie
            z tabelą, RIO większe o 1-2 rozmiary, a tu jak widać Lemon
            mniejsze...
            ale u Ciebie przy 98 cm w biuście jak patrzę w tabelkę rozmiarów
            brytyjskich:
            www.stanikomania.pl/
            to przy 34 powinna być teoretycznie miseczka E? czyli Disco L. 34F?
            ważne - przy jakim obwodzie pod masz przypisaną w wątku rozmiarowym
            tą "F"? bo 32F to nie to samo co 34F
            • bell9 Re: Disco Lemonade-pilne 27.04.08, 22:29
              pod biustem ciasno mierzone 81 więc przyporządkowane nasze mam 75G/w watku rozm.poradziły mi forumowiczki UK 34F,czyli Disco UK 34FF? podobno obwody w tym modelu też nie odpowiadają normą i doczytałam na forum, że też należy wziąć większe.Przyznam się szczerze, im więcej czytam tym mniej wiem.
              • lowca.stanikow Re: Disco Lemonade-pilne 27.04.08, 23:11
                no to tak, najbardziej prawdopodobnie dobre wg przyporządkowania w
                wątku rozmiarowym będzie dla Ciebie Disco L. 34FF,
                aczkolwiek z tabeli rozmiarów brytyjskich (a tą ja się kieruję przy
                zakupach) Twój biust jakby bardziej podpada pod 34E, czyli Disco
                34F...
                nie możesz zamówić obu rozmiarów i jednego odesłać?
                a obwód - absolutnie nie większy! będzie za luźny, 34 jest ok na
                moje ogromnie ciasno mierzone 79cm, spokojnie jeszcze te dwa
                centymetry się naciągnie

a czytać trzeba o każdym wybranym modelu/kolorze z osobna, nie ma
                niestety żadnych reguł...
                • bell9 Re: Disco Lemonade-pilne 28.04.08, 15:11
                  Dzięki lowca.stanikow.Wiem że trzeba o każdym z osobna czytać.Niestety na temat kostiumów znacznie mniej informacji( konkretnych modeli).Musiałam i tak zrezygnować z Disco-14 dni termin i w efekcie zamówiłam Flower Chic.Zobaczymy,nic nie mam do starcenia najwyżej odeślę i zostanę bez kostiumu.Czas mnie pili.Zbyt liczyłam na kostium w moim mieście w sklepie-w sumie to byłam rozczarowana brakiem rozmiarówki w konkretnym modelu.Nie byłam 100% ich pewna, no i to stwierdzenie ,że powyżej G to nie robią itp.
                  ps.nic nie słyszałaś przypadkiem o Flower Chic? nic na forum nie znalazłam.
        • zimowy_lisc Re: Disco Lemonade 27.05.08, 15:12
          A czy któraś miała do czynienia z bikini wiązanym na szyi i gatkami całymi
          pstrokatymi z kółeczkiem po boku? Jak to rozmiarowo wygląda?
      • bell9 Re: Flower Chic ( FEC2) 24.04.08, 14:24
        Bardzo mi się podoba.Czy któraś z Was ma i czy mogłaby mnie trochę oświecić?CZy do dużego biustu(75G)wiząnie na szyi się sprawdza?
        Jaki rozmiar wybrać?
        www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/free/halterneck-bikini-tops/fec2-details.aspx?colour=Yellow+Print
        • bell9 Re: Flower Chic ( FEC2)-nietrafione pomocy 05.05.08, 11:20
          jw.nie trafiłam.Wzięłam rozmiar 36FF(zasugerowałam się że Disco Lemonade jest mniejsze i tu wzięłam obwód większy).Oczywiście obwód dużo za duży myśle że 32(70) byłby dużo lepszy do mojego 81 cm(w dużym ścisku 78 cm)-pod biustem.Co do misek to nie wiem, wzięłam FF do mojego 103cm.Biust się zmieścił, fiszbiny układają się ok, ale nie zbiera tylko się rozlazł.Co do wiązania na szyi trudno mi się wypowiedzieć(rozmiar nietrafiony) ale mam wrażenie że nie jest to dobre rozwiaznie do dużych biustów.
          Co mi radzicie, na jaki wymienić-na ten sam inna miska(jaka?) czy na inny model-zaczęłam brać pod uwagę Vodkatini z fiszbinami-i znów dylemat jaki rozmiar 32G?czy 32GG?
          • bell9 Re: Flower Chic ( FEC2)-po dokładnych oględzinach 05.05.08, 11:54
            1.Obwód zdecydowanie za duży-czuć luz
            2.fiszbiny nie przylegaja do mostka tylko odstają
            3.po mocnym naciągnięciu wiązania na szyi, całość idzie ładnie do góry, ładniej się zbiera ale nadal prawa pierś bułkuje(więkasza od lewej)i w związku z tym prawa fiszbina odchyla się i zachodzi na prawą pierś
            4.W każdym przypadku marszczy sie przy lamówce( mało czepliwe-mogłoby zostać)

wniski-mniejszy obwód więkasz miska-czy wniosek prawidłowy????POMOCY
            jutro musze odesłać na wymianę aby przyszło mi przed wyjazdem(17.05)
    • butters77 FANTASIE 21.05.07, 10:52
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Fantasie.
      • maheda Fiji, jednoczęściowy 29.05.07, 12:42
        Strój co prawda nie ma wbudowanego stanika, za to ma wysokie plecy, dość
        nierozciągliwe, w związku z czym istotnie przeciskanie tego stroju przez moje
        biodra nie nadaje się do pokazywania żadnemu (nawet jednoosobowemu) gronu ;)
        Ramiączka nie są regulowane, ale są na mnie w sam raz na szczęście.
        Miseczki są troszkę za małe, GG byłyby lepsze (czyli powinnam kupować swój
        normalny rozmiar 80GG), ale cóż zrobić ;) Działają trochę jak minimizery, a do
        tego wyścielone są z bocznej strony miseczek jakąś latającą gąbeczką, co
        zapewne ma utrzymać niesforne piersi na miejscu. Zadanie spełnia (skakałam
        przed momentem w nim w pracowej łazience, bo przesyłkę wyjęłam ze skrzynki
        pocztowej wychodząc z domu).
        Materiał to chyba dość gruby nylon. Nie jest tak prześwitujący, jak Freya Drew,
        przypomina w dotyku raczej Sodę z Freya. Kolor szalenie intensywny, a nie taki
        rozbielony, jak na zdjęciach.
        Strój układa się w taki sposób, że widać, gdzie zaczyna mi się biust :)
        Jestem BARDZO zadowolona, że zamówiłam ten kostium, POLECAM wszelkim tęgim
        dziewczynom i paniom! :)

Zazulko - stokrotne dzięki za kopnięcie mnie w stronę tego stroju!
        • trb74 Re: Fiji, jednoczęściowy pyt do Mahedy 22.06.07, 13:06
          Napisalas ze swietny dla tegich, czy ktos kto nosi 48-50 wejdzie w ten kostium?
          z gory dzieki za odp
          • maheda Przepraszam, dopiero teraz zauważyłam... 19.07.07, 13:49
            Pewnie zależy, ile ten ktoś ma w biodrach. Ja przy swoich 114 cm wkładam ten
            strój. Parę cm więcej nie spowodowałoby chyba problemu, o ile te cm byłyby -
            jak u mnie - ulokowane w tłuszczu, bo tłuszcz się dopasuje.
            Spodnie noszę około 46, wg miar europejskich, no i strój oczywiście się z
            wiekiem rozciąga.
      • beakarp FANTASIE stargazer mocha jednoczęściowy 25.06.07, 20:33
        Jest cudny!!! Biust wygląda w nim jak trzeba, miseczki miękkie na fiszbinach, i
        wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że jest produkowany z myślą o pani powyżej
        160cm wzrostu:/// A na moich 157cm niestety, marszczy sie w smetne
        faldki.....Wystawilam na allegro, rozmiar 32F
    • butters77 FREE 21.05.07, 10:53
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Free
      (dostępne np. w Bravissimo).
      • suziliu Re: FREE 01.06.07, 12:02
        Nie znam nazwy modelu
        Link www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FE93
        Szalenie mi sie podoba kolor - no i ta rozmiarówka - jest moje GG :)
        Co myslicie i czy wiecie czy rozmiary maja standardowe (tzn. angielskie)?
        • yaga7 Re: FREE 01.06.07, 12:53
          Kolor też mi się podoba, świetny jest :)
          Nie mam pojęcia jak z rozmiarówką, ale sama się nad tym kostiumem zastanawiam :)
    • butters77 KALYANI 21.05.07, 10:54
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Kalyani.
    • butters77 BACIRUBATI 21.05.07, 10:55
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów
      Bacirubati (dostępne m.in. w Bravissimo).
      • carmelli Re: BACIRUBATI - Poppies 19.07.07, 00:42
        Odeslalam do Bravissimo dwa topy i powstala niezla sumka, wiec zdecydowalam sie
        zamowic ten komplet w maki na bialym tle, chociaz uwazam, ze jest za drogi.
        Przyszedl niedawno, ale jeszcze nie testowalam go w sytuacji plazowej, bo
        pogoda jest do bani (leje bez przerwy od 45 dni...).
        Kostium jest dwustronny, z jednej w maki, z drugiej gladki czerwony, ale
        najpierw trzeba odpruc firmowe metki, ktore sa na czerwonej stronie doszyte.
        Majtki sa boskie! Wybralam model wiazany i jestem zachwycona, sa niskie, ladnie
        sie ukladaja i mniamm;)
        Gora jest bardzo ladnie uszyta i rownie ladnie sie uklada, chociaz nie udalo mi
        sie osiagnac takiego ksztaltu piersi jak modelce;), chociaz dobrze trzyma.
        Przyznaje sie dodatkowo do tego, ze kupilam miseczke FF a powinnam byla G, ale
        juz jest za pozno i nie wymienie. Owszem troche mi bulkuje ale uznalam, ze tak
        rzadko bede go osic, ze ksztaltu piersi mi nie popsuje (wiem, glupio gadam).

Podsumowujac, model bardzo ladny, wrecz sliczny, ale za drogi i w innych
        okolicznosciach za taka kase bym go nie kupila:)
        Jak bede miala chwile, co nie wiem kiedy nastapi, to sie pstrykne i wysle do
        Galerii, razem z wieloma innymi rzeczami, ktore obiecalam juz dawno,
        przepraszam!
        • yaga7 Re: BACIRUBATI - Poppies 19.07.07, 06:39
          Koniecznie dawaj fotki :))
          Ja na ten kostium choruję, ale cena przeraża.
          Ale gdybym może się decydowała, powiedz mi:
          Rozumiem, że obwód wzięłas standardowy, a miseczkę zamiast normalnej G - wzięłaś FF?
          I majtki masz w swoim standardowym rozmiarze?
          • carmelli Re: BACIRUBATI - Poppies 20.07.07, 00:09
            Nie pytaj czemu wzielam FF, po prostu glupia decyzja, ale trudno. Jasne, ze
            powinnam G a moze nawet GG (panache tango plunge wlasnie mam w GG), ale trudno.

Gatki wzielam L. Uznalam, ze to wloska firma, wiec pewnie na szczuplutkie
            Wloszki, kolejna glupia teoria:)) Spokojnie moglabym wziac M jak zwykle, po
            prostu bardziej by przylegalo, ale nie ma tragedii. To lezy bardzo dobrze a
            gdyby M bylo nizsze to czylabym sie nieswojo, i tak mi caly tatuaz z tylu
            widac, do czego w strojach kapielowych nie przywyklam.

Nie chce obiecywac, ale moze mi sie uda zaciagnac przyjaciolke-wspolokatorke do
            aparatu juz jutro. Najwyzej za nia poodkurzam albo pozmywam;))
            • yaga7 Re: BACIRUBATI - Poppies 21.07.07, 09:00
              No to czekam na foty :)
    • butters77 LEPEL 21.05.07, 10:55
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Lepel
      (dostępne m.in. w Brastop).
      • yaga7 LEPEL - Milano 29.06.07, 14:39
        www.brastop.com/acatalog/Lepel_Milano_Halter_Suit_BlackCream.html
        Na ebayu za 7 funtów upolowałam praktycznie nienoszony taki strój.
        Chciałam głównie na basen, nie na plażę.
        Mam 34F/FF
        Miska jest trochę rozpłaszczająca, są tylko druty, nie ma z tyłu zapięcia.
        Trochę odstaje na brzuchu - mam wrażenie, że jest dla mnie za krótki - ja mam
        długi tułów.
        Jak za tyle kasy to uważam, że warto.
        Aha, daje fajny dekolt dzięki wiązaniu na szyi, ale ja oczywiście mogę zapomnieć
        o jakimkolwiek rowku ;)))
      • efqa Tortoiseshell 02.08.07, 11:31
        Normalnie noszę rozmiar 32 GG. Ale wyjątkowo zamawiam 34 FF i lekko je wszywam.
        Tym razem nie było co wszyć. Już na zdjęciu widać, że stanik nie przylega do
        ciała. Myślałam, że to tylko na zdjęciu ale faktycznie nie przylega. Miseczki
        też jakby mniejsze. Suma sumarum - oddałam ze względu na zerowe podtrzymanie i
        odstawanie od ciała
        e.
    • butters77 PANACHE 21.05.07, 10:56
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Panache.
      • kasica_k Kaleidoscope - bikini 21.05.07, 13:16
        Przeklejam swojego posta z watku Panache:

Mialam mozliwosc przetestowac wczoraj. Wrazenia juz opisane na Stanikomanii, a
        fotki do galerii tez sie szykuja. Generalnie zachwycil mnie, choc dwuczesciowy,
        i dlatego jednak nie kupie... Zazyczylam sobie eksperymentalnie 34GG, choc
        normalnie biore G - bardzo dobrze lezy, choc mam lekka watpliwosc, czy G jednak
        nie byloby lepsze, bo mam odrobinke luzu u dolu miski, no i material miski
        leciutko sie falduje na szwie poziomym (scislej mowiac, skosnym). Obwod z tych
        luz-blues, najwygodniejsza z moich 75-ek, ale 70 bym jednak nie brala.
        Podtrzymuje elegancko, ksztalt bez zarzutu. Wakacyjnie sie poczulam w nim :) No
        i te kolory, miodzio!

Skrojony jest na oko identycznie jak Tango II - jesli w Tango II jest tak samo
        wygodnie jak w Kaleidoscope, to chyba sie przemoge i w koncu je kupie.

aha, majtki wzielam jak zwykle M, czyli angielskie 12 i sa dobre, jak zawsze.
        • chocochoco Kaleidoscope - bikini biały .... 30.05.07, 20:02
          Jeszcze wczoraj na bellisima.com.pl był Kaleidoscope biały w czerwowno-czarne
          wzory, a dziś już nie ma:-(. Normalnie rozpacz, ja tu zbieram pieniądze, żeby
          go kupic, a on znika. Nie kupie niebieskiego, nie do twarzy mi w tym kolorze, a
          w sklepach zagranicznych nie mogę kupic, bo nie mam karty kredytowej ani
          żadnego podobnego wynalazku i nie dostanę bo nie pracuję. Jak tu się nie
          wkurzyc...:-(
          • chocochoco Jednak niebieski, czekam na przesyłkę:-) 20.06.07, 17:51
            Jednak zamówiłam niebieski Kaleidoscope, mama mnie namówiła, bo stwierdziła, że
            niebieski o wiele ładniejszy i nawet dała mi środki na zakup tego stroju, co
            było moim największym problemem. Dostępnośc rozmiaru 14-21 dni, trochę sobie
            poczekam... Mam nadzieje, że strój okaż się dobry, bo wymiana na inny rozmiar
            zajęłaby kolejny miesiąc. Trzymajcie kciuki:-).
        • popea1 Re: Kaleidoscope - bikini 19.08.07, 12:40
          Ładny jest, chociaż kolory mniej intensywne niż na zdjęciu. Miseczki i obwód
          (szczególnie obwód) większe niż w biustonoszach. Piersi mam idealnie pod
          pachami, stanik nawet nie udaje, że coś z biustem robi (poza tym, że unosi),
          fiszbina kończy mi się na plecach i mnie dźga,a pasek bezposrednio przy miseczce
          jest tak szeroki, że niemal dotyka pachy (w niektórych pozycjach ciała dotka, a
          nawet się "zawija"), może to też wina luźnego obwodu.
          Mimo wszytsko jestem z niego zadowolona, bo na plaży jedyne czego wymagam - to
          słońce. Kupiłam od jednej z Forumek i jestem jej niezmiernie wdzięczna.
      • yaga7 Grace Plunge 21.05.07, 13:34
        Mam wersję Grace Plunge w kolorze czarnym z niebieskimi wstawkami, rozmiar
        standardowy 34F.
        Obwód: dla mnie standardowy, raczej nie mógłby byc ani większy, ani mniejszy.
        Owszem, na plecach trochę ściska i tworzą się małe wałeczki, ale podejrzewam, że
        się rozciągnie.
        Miski są dobre, testy podskakiwania stanik przeszedł na plus.
        Niestety, nie daje takiego super dekoltu jak u Pani na zdjęciach:
        skocz.pl/dxku
        Powiedziałabym, że raczej trochę zmniejsza wizualnie piersi, ale ich nie spłaszcza.
        Do tego mam szorty rozmiar M i są dobre.
        Podoba mi się materiał - jest taki mięsisty i widać, że porządny ;)
        Jest też napisane, że strój jest odporny na chlor.

Jestem bardzo zadowolona i się zastanawiam nad kupnem tankini
        • marcia74 Re: Grace Tankini 24.05.07, 12:03
          Kupilam w bellissimie. Jest super. Do tego dokupilam szorty Grace. Nie chcialam
          stroju jednoczesciowego, bo gdy leze moge pokazac brzuch (po ciazy), a gdy
          stoje - raczej wolalabym tego nie robic :-) Tak wiec gdy bede biegac za
          maluchem po plazy bluzeczka pojdzie do dolu, gdy sie poloze podwine go gory. Z
          wygladu biustu jestem super zadowolona - tankini zmniejsza biust optycznie i
          bardzo dobrze trzyma. Mam niebieski zestawik.
          • veev Re: Grace Tankini - 3 pytania 24.05.07, 14:01
            po pierwsze, jak z rozmiarowka? gdzies mi sie obilo o oczy/uszy, ze jak sie
            czlowiek waha miedzy dwoma rozmiarami miseczki (w moim przypadku 34F/FF), to tu
            powinien wziac ten mniejszy - prawda to?

po drugie, co to znaczy "zmniejsza biust optycznie" podnosi, zbiera z bokow,
            przyplaszcza do klatki?

po trzecie, jak wygladaja miseczki od srodka? sa na fiszbinach, to jasne, ale z
            czego - z siateczki, czy z takiego usztywnianego czegos jak w topach?

tak sie dopytuje, bo mam ten sam problem z brzuchem ;) i wlasnie sie do grace
            pzymierzam... :)

a, i jeszcze, czy te szorty sa bardzo wysoko zabudowane?

v.
            • yaga7 Re: Grace Tankini - 3 pytania 24.05.07, 14:18
              Veev,
              Jak masz dostęp do galerii, możesz sobie zobaczyć, jak wygląda "zmniejszenie
              biustu optycznie" na przykładzie mojego Grace Plunge. Podejrzewam, że to tankini
              da podobny efekt.
              • veev Re: Grace Tankini - 3 pytania 24.05.07, 14:30
                ja juz ogladalam Twoje plunge i mi sie bardzo podoba :) tylko sie zastanawiam,
                czy miski w tankini sa szyte podobnie, czy jednak bardziej "fullcupowato"... no
                i wczesniej nie widzialam komentarzy w galerii, a czytajac o pomniejszeniu
                wyobrazilam sobie biust rozplaszczony na klatce jak w jakims sportowym mnimizerze ;)

v.

• yaga7 Re: Grace Tankini - 3 pytania 24.05.07, 14:35
                  Ja mam nadzieję, że miski w tankini są szyte podobnie do misek w topach z
                  wbudowanymi staniczkami.
                  Ale będę z niecierpliwością czekać razem z Tobą na odpowiedzi właścicielki, bo
                  to tankini też mnie kusi.

Aha, co do szortow (bo też mam szorty), to moim zdaniem one nie są wysoko
                  zabudowane tylko tak normalnie - nie są ani za niskie (czego nie znoszę), ani za
                  wysokie (czego też nie znoszę). Po prostu wygodne szorty ;)
                  • catsumi Bardot 12.06.07, 10:33
                    Czy któraś z was ma albo mierzyła ten kostium? Bo zastanawiam sie nad nim i nad
                    Kaleidoscope. Czy w rzeczywistości też jest tak mocno wykrojony? No i jak leży?
                    skocz.pl/http:www.bell
                    :)
        • marysia103 Re: Grace Plunge 13.06.07, 14:02
          Wczoraj zamówiłam czarny Grace Plunge w figleavs, niestety nie było dołów w tym
          kolorze więc zamówię gdzie indziej. Górę noszę w rozmiarze 32E, mam nadzieję że
          panache trzyma rozmiarówkę dla kostiumów. Jak tylko do mnie dotrze podzielę się
          moimi spostrzeżeniami.
        • nikon-ka Re: Grace Plunge i Tie Brief 06.05.08, 12:58
          Mam 30FF, kolor czarny/fuksja, bardzo ładny. Moje aktualne wymiary to ok.
          73/93,5 cm.
          Obwód w sam raz, jest mi wygodnie, a fiszbiny przylegają do skóry na mostku.
          Miski też są w porządku, nic z nich nie wypada i nawet silny strumień wody nie
          jest w stanie wypuścić biustu na wolność - testowałam w ekstremalnych warunkach.
          Niestety, gdy się wyprostuję, nie mam seksownej kreseczki, jak modelka w
          Bravissimo, ale i tak dekolt przyciąga męskie spojrzenia. ;-) Na początku
          chciałam kupić balkonetkę, ale cieszę się, że zmieniłam zdanie.
          Dół mojego kostiumu to wiązane majtki rozmiar 10. Bałam się brytyjskiej
          rozmiarówki, na szczęście udało mi się trafić w dziesiątkę. Wybrałam po prostu
          rozmiar, który dobrze leży na mnie w H&Mie.
          Materiał jest wytrzymały, dobrze zniósł bardzo chlorowaną wodę, nie rozciąga
          się, gdy jest mokry.
          Podsumowanie: to najfajniejszy kostium, jaki kiedykolwiek miałam.
      • debrief Grace Swimsuit i Kaleidoscope 31.05.07, 11:55
        Nabyłam w Bravissimo i po roku poszukiwań i bycia tutaj mam wreszcie dwa dobre
        stroje. O Kaleidoskope pisac nie będę bo już było.
        Natomiast Grace Swimsuit kolor oberżyna jest swietnie dopasowany, obawiałam się,
        że nie wejdę w dolną część stroju ale spokojnie się mieszczę a zazwyczaj noszę
        42,44, stanika pod spodem w ogóle nie widać - jakby go nie było, dobrze trzyma i
        nie spłaszcza piersi, nosze 34 FF/G, obydwa wzięłam 34G i w kaleidoscope mogłoby
        być jednak 34FF (pod piersiami zostaje trochę materiału - ale ponieważ na górze
        się nie marszczy zostawiam). Dziękuję dziewczyny za rady, których naczytałam sie
        tu bez liku i wreszcie mam piersi (wcześniej uszy jamnika).
        • falcon_eye Panache Grace Swimsuit 14.09.07, 07:59
          Przyznam, że dla samej siebie wolałabym coś dwuczęściowego (Illusion Bikini ech...), ale nowy sezon basenowy ostatecznie wymusił zakup jednoczęściowca. Zdecydowałam sie skorzystać z resztek promocji w Bellisimie - wybór padł na Panache Grace Swimsuit, rozmiar 75DD (jedyny sensowny z tych, które zostały).
          Wnioski:
          - Krój - nierzucający się w oczy, jednolity do bólu, bezlitosny dla figury. Bardzo brakuje jakiegokolwiek wzmocnienia na brzuchu, przymarszczenia albo ukośnego przeszycia.
          - Biustonosz - rewelacja, podtrzymuje idealnie, ramiączka regulowane, zapięcie niestety nie - chociaż obwód całkiem ścisły, więc może być. Rozmiar trochę za mały, ale nie było w czym wybierać i na basen jest OK.

Wniosek: na plażę w życiu bym w tym nie wyszła, ale na basen idealny. Czarny, prosty i bez obaw, że coś gdzieś wyskoczy. W kwestii strojów mam porównanie tylko do Triumpha i Naturany, które choć w świetnych fasonach i kolorach, nie są w stanie zapewnić nawet ułamka takiego podtrzymania biustu (aczkolwiek z brzuchem im się udaje :))

• ekler.ka Re: Panache Grace bandeau 14.09.07, 08:57
            a ja mialam okazje mierzyc bandeau i tie-side brief po tym jak odeslalam
            kaleidoscope. i co? 34ff z kaleidoscope bylo za duze,wiec z grace zamowilam
            34f,to z kolei wyraznie za male...majtki wzielam 16,maja regulacje,wiec byly
            dobre. ale jako ze nie maja juz 34ff, to musialam odeslac caly komplet.a powiem
            wam,ze ogolnie fajna rzecz i bylo mi zal. porzadnie to trzyma, bez sladow po
            ramiaczkach...no ale juz w tym roku chyba i tak sie na zadnej plazy prazyc nie
            bede...
          • lowca.stanikow Panache Grace Swimsuit 32GG 08.04.08, 11:16
            kupiłam w rozmiarze "regularnym" i pasuje, czyli trzymają rozmiarówkę
            na moje 1,70 i 102 w biodrach pasuje idealnie, choć zgadza się,
            brzuszka nie spłaszcza, trzeba wciągać własnymi silami :)
            ale już pod biustem (mimo braku regulacji) jest ok, biust
            podtrzymany,
            choć całość może nieszczególnie seksowna, z przodu nad wyraz
            przyzwoicie zabudowane a z tyłu optycznie robi mi się taki śmieszny
            odwłok - poniżej zapięcia biustonosza jest owalnie podłużne wycięcie
            jakoś tak kojarzące się z owadami, ale może tylko tak mi się
            wydaje :)
            ogólnie - praktyczny, wygodny, "bezpieczny", ale nie powalający na
            kolana
      • veev Separates - tankini 12.06.07, 13:03
        kupilam na ebayu za jakies naprawde male pieniadze. rozmiar standardowy (34FF),
        jest ok, choc wydaje mi sie, ze ciut wieksza miska tez nie bylaby zla.
        wierzchnia warstwa jest dosc obcisla, ale wewnetrzny stanik nie robi (czego sie
        obawialam) walkow na plecach (a przynajmniej robi je bardzo umiarkowanie, jak na
        moja ilosc tluszczyku).

minus: wewnetrzny stanik uszyty jest podobnie jak w topach, ale z cienkiej,
        nierozciagliwej siateczki (pewnie po to, zeby calosc szybko schla), wiec nie
        jest ani troche usztywniony i biust wyglada w nim - moim zdaniem - gorzej niz w
        topach (jest nizej i bardziej splaszczony).

ale i tak fajny jest i nie zaluje; nie wiem tylko, co zrobic z majtkami do
        kompletu, bo nigdzie nie znalazlam szortow separates (istnieja w ogole?), tylko
        takie bikini wiazane z bokow, a jakos mnie ten fason nie przekonuje.

aha, mam zdjecie w nim, ale bardzo takie sobie (zdjecie jest male i
        przeswietlone, a ja jestem mokra i stoje w glupiej pozie), ale moge wyslac do
        galerii i tak, jesli bedzie zapotrzebowanie.
        • limonka_01 Re: Panache Separates - tankini 21.07.07, 00:15
          Nabyłam takież samo tankini, również na ebayu, za cenę ok.75zł z przesyłką.
          Bardzo fajny wynalazek dla wszystkich, które chcą ukryć brzuszek. Rozmiar
          regularny jest OK, choć panachowe fiszbiny trochę za szerokie na mnie. Miseczki
          uszyte są z podwójnej warstwy cieniutkiej tkaniny z zaszewkami, prawie wcale nie
          zbierają , ani nie podtrzymują, ale wygląda się w takim tankini bardzo dobrze.
          Szyte jest podobnie jak topy w wbudowanymi stanikami, z tą różnica że miski są
          bez gąbek i tkanina jest inna, taka jak w kostiumach kąpielowych. Czekam jeszcze
          na majtki, które zamawiałam już w polskim sklepie. Już po przecenie kosztowały
          prawie tyle samo co tankini. Moje tankini jest w kolorze turkusowym, ale moim
          zdaniem to jest kolor niebieski, taki bardzo niebieski. Ech, teraz mogę jechać
          na urlop :)
        • veev Re: Separates - tankini - majtki 05.03.08, 16:45

Dodam jeszcze z kronikarskiego obowiązku, że dokupiłam do niego ostatnio majtki
          bikini (te sznurowane z boków) w rozmiarze 14 i są o wiele za duże na moje ~106
          w biodrach. Szerokość można regulować, ale na tyłku i tak mam powiewający worek.

v.
      • marysia103 Re: PANACHE 13.06.07, 15:27
        Wczoraj zamówiłam Grace Plunge w figleaves, na przesyłkę czekam z
        niecierpliwością. Mój rozmiar bieliźniany w Panache to 70E mam nadzieję że
        trzymają rozmiarówkę także w strojach kąpielowych. Jak tylko dotrze do mnie mój
        nowy nabytek to napewno podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami na temat tego
        modelu.
      • yaga7 PANACHE - Malawi - tankini set 21.07.07, 09:08
        Upolowany na ebayu. Rozmiar 34F + M majteczki
        Bardzo opina, w związku z tym nie wiem, czy nie powinnam szukać 36DD/E. Zapinam
        się na najluźniejszą haftkę. Materiał fajny, cienki, ale mocny, cieńszy niż mam
        kostiumy kąpielowe. Oczywiście bardzo podoba mi się wiązanie na szyi, ale dekolt
        nie jest jakiś zabójczy. Miski są z fiszbinami, zapięcie jak w staniku, chowane
        pod wierzchni materiał. Miski nie są elastyczne, są z cienkiej siatki - z tego
        względu bardzo trudno je ułożyć na piersiach. I z tego względu się zastanawiam,
        czy z kolei nie powinna tu być miska FF. Majteczki mam do tego niskie, więc
        brzuszek mi wystaje i to sporo. Na pewno w moim przypadku nie może słuzyc do
        zakrywania brzuszka, bo to jedyna część, którą własnie widać ;)) No ale to
        pewnie dlatego, że są niskie majteczki a nie szorty i że mam 170 cm wzrostu ;))
      • ekler.ka kaleidoscope bandeau 03.08.07, 15:52
        kupilam na brastopie i wlasnie odsylam. wzielam 34ff, za duze na mnie w misce
        jest. ale juz najgorsze sa majtki-rozmiar niby dobry,a podkreslaja mi strasznie
        boczki i mam w nich wielki bialy tylek :) oj,nie dla mnie fason. stanik
        natomiast lezy niezle,ale nie chce samej gory,a bokserki tez
        odpadaja.odsylam,sprobuje z grace...
      • efqa Kaleidoscope - bikini 07.08.07, 16:54
        Leży dobrze, chociaż obwód według mnie o rozmiar większy niż normalnego stanika.
        Także tu uprzedzam.
      • efqa Grace bikini 07.08.07, 16:56
        Leży bardzo dobrze. Rozmiarowo podobny do normalnych staników. Szkoda tylko, że
        nie mają "normalnych" majtek. Ja wzięłam wiązane bo w spodenkowych tak niezbyt
        wyglądam. Ku mojemu zaskoczeniu czuję się w nich dobrze.
        e.
        • monika_irl Panache Grace 07.08.07, 18:02
          Leży ładnie ale rozmiarówka lekko zaniżona
          Normalnie mam 38E zamówiłam 38F i biustonosz jest na styk, jak nie
          ciut przymały. Najgorsze że nie bardzo sie rozciąga.
          Majtki są świetne bo pełne i wysokie także zakrywają co nieco, ale
          tutaj rozmiarówka znowu zbyt duża :)
          Ogólnie fajny stój ale odbiegają trochę od normalnych rozmiarów.
          • yaga7 Re: Panache Grace 07.08.07, 18:17
            Ja z kolei mam wrażenie, że rozmiarówka jest ok - i to zarówno góry (mam wersję
            plunge), jak i dołu (szorty).
            • monika_irl Re: Panache Grace 07.08.07, 20:00
              ja mam underwire bikini top i pant with medium control
              mój normalny rozmiar z M&S to 38E, natomiast Grace jest 38F i na styk
              • yaga7 Re: Panache Grace 07.08.07, 20:22
                Ja M&S akurat nie noszę, ale Panache mam sporo staników własnie 34F, Grace też
                34 F i dlatego jak dla mnie to jest to samo :)
                Może po prostu jest róznica między rozmiarówką M&S a Panache. Zwłaszcza, że
                kiedyś mierzyłam 34F MS i był za duży...
                • monika_irl Re: Panache Grace 07.08.07, 20:26
                  czyli wszystko się zgadza :)
        • malma11 Re: Grace plunge bikini 19.08.07, 10:08
          Wzięłam mój standardowy rozmiar, czyli 30FF no i...
          Rewelacja, po prostu rewelacja!!!!!Wszystkim polecam ten kostium,
          super zbiera i zaokrągla piersi, nadając im kształt jabłuszek, efekt
          podobny jak w retro plunge. Miska delikatnie usztywniana, obwód
          przyjemnie ścisły, porządne zapięcie.zestawienie kolorów
          super.Materiał grubszy, solidny, nie będzie się przecierał, mam też
          majtki takie z wiązaniami po bokach, rozmiar 10, są bardzo niskie,
          ale to mi akurat odpowiada. To najlepszy kostium jaki kiedykolwiek
          mierzyłam , no i chodzę w nim po domu od wczoraj bo aż żal
          zdejmowac. Teraz tylko trzeba wybrac się na wakacje jakies.
        • koza-1985 Re: Grace bikini 11.06.08, 20:06
          ja kupiłam na e-bay'u czarny z niebieskimi lamówkami, w moim
          standardowym rozmiarze 30j , niestety dołu nie było ale poszukam
          jeszcze i chyba kupię niebieski, bo nie chcę całego czarnego kostiumu...
          teraz cierpliwie czekam aż dojdzie do mnie/......cholerny strajk ;(((
      • yaga7 PANACHE - Illusion 21.08.07, 14:58
        KOrzystając z wyprzedaży na brastopie zamówiłam Panache Illusion (na który
        chorowalam od miesięcy).
        Jestem zła, bo zamówiłam 34E, bo nie mieli 34F, po czym 34F się pojawiło jak mi
        już wysłali, no a 34E jest raczej za małe. Trochę. Jeszcze będę focic do galerii.
        A ponieważ wyjeżdzam za 2 tygodnie, to pewnie będę odsyłać, a 34f muszę zamówić
        w nowym zamówieniu, bo mogą nie zdążyć.
        I jeszcze czerwone tankini się pojawiło... ach! cudo :)

Ale sam kostium śliczny!
        Mam w czerwonym kolorze, ale to jest bardziej taka malina, coś w stylu
        ciemniejszego tango cherry.
        Stanik jest z siateczki, ma fiszbiny, a na to jest nałożony materiał.
        Trzy pionowe cięcia w każdej miseczce - super dopasowane.
        Mam wrażenie, że fiszbiny krótsze i węższe niż w stanikach Panache.

Obwód - powiedziałabym, że z gatunku luźniejszych, wiec jak ktoś się waha,
        lepiej wziąć mniejszy.

Mam szorty w rozmiarze 12 i też się waham. Generalnie są dobre, ale mają dość
        wąską gumkę. No i mimo to, że są dobre, bo się nie opinają na tyłku, ta gumka
        się wcina.
        A z kolei pewnie 14 nie będzie się wcinać, ale będzie zwisać na tyłku. Więc
        jeszcze nie wiem, co z tym fantem zrobię.
        Ale generalnie polecam :)
        • yaga7 Re: PANACHE - Illusion - tankini 28.08.07, 17:16
          Jest już w galerii.
          Wygląda tak sobie - a zresztą sama nie wiem.
          Obwod ścisły, tankini ścisłe - ledwo się mieszczę.
          Ale biust trochę jednak zwisa. Ale może to lepsze niż gdyby był rozpłaszczony ;))
          Fajne marszczenia po bokach ukrywają brzuszek, no i pasują do szortów.
          Szkoda tylko, że nie jest wiązane na szyi jak góra kostiumu.
        • falcon_eye Re: PANACHE - Illusion 31.08.07, 16:19
          Na reszcie znalazłam kogoś kto ma doświadczenie z Illusion :)

Niesamowicie napaliłam się na ten kostium, zwłaszcza że cena w Brastopie jest kusząca. Niestety rozmiarówka jest już mocno przebrana i nie jestem pewna, czy jest sens zamawiać to co tam zostało. Mam niewielkie doświadczenie z biustonoszami angielskimi i stąd te obawy.

Do rzeczy. Najbardziej idealny byłby chyba 34E. Niestety, w najbliższej okolicy zostały tylko 32FF i 34F. Piszesz, że obwód jest luźny, więc może zmieściłabym się w 32. A miseczkę lepiej wybrać raczej mniejszą czy wiekszą? Orientujesz się może jaka jest różnica w wielkości miseczki między 34E a 32FF? Może odpowiednikiem 34E będzie raczej 32DD?

Przepraszam za tą lawinę pytań, ale ostatnio skusiłam się na biustonosze z Melissy i bluzeczke z Bravissimo w rozmiarze 34F i miski są sporo za duże (albo mi sie tak wydaje??) - pomimo tego, że według centymetra powinnam nosić 34G (79 pod i 102 w biuście). Dlatego wolę upewnić się u Ciebie jak to z tym strojem jest :) Zwłaszcza, że nie uśmiecha mi się płacić za przesyłkę z anglii i odesłanie paczki, jeżeli jednak ten rozmiar się nie nadaje.

Niestety nie mam dostępu do galerii, żeby zobaczyć efekt u Ciebie, a bardzo chciałabym podjąć decyzję o zakupie. Czy sam biustonosz dobrze zbiera i podnosi piersi? Można regulować zapięcie na szyi i obwód?

Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź!
          • yaga7 Re: PANACHE - Illusion 31.08.07, 16:40
            falcon_eye napisała:

> Do rzeczy. Najbardziej idealny byłby chyba 34E. Niestety, w najbliższej okolicy
            > zostały tylko 32FF i 34F. Piszesz, że obwód jest luźny, więc może zmieściłabym
            > się w 32. A miseczkę lepiej wybrać raczej mniejszą czy wiekszą?

Jeżeli chodzi ci o Illusion w kolorze red to ja własnie odesłałam czerwoną górę
            34E, więc powinni ją mieć za kilka dni. Możesz do nich napisać w tej sprawie :)
            Natomiast jeżeli nie chodzi ci o czerwony, tylko ogólnie to jednak polecałabym 34F.
            Ja miałam na sobie 34E i 34F i szczerze mówiąc nie widziałam aż takiej różnicy
            między tymi rozmiarami w porównaniu np ze stanikami 34E i F.

Orientujesz si
            > ę może jaka jest różnica w wielkości miseczki między 34E a 32FF? Może odpowiedn
            > ikiem 34E będzie raczej 32DD?

Co do różnicy misek - różnie to bywa.
            Mam niektóre staniki 32FF i są ok, miałam 32G które były za duże.

Ale wydaje mi się, że przy tych wymiarach i tym modelu 32FF powinno być też
            dobre. DD raczej nie.

> Przepraszam za tą lawinę pytań, ale ostatnio skusiłam się na biustonosze z Meli
            > ssy i bluzeczke z Bravissimo w rozmiarze 34F i miski są sporo za duże (albo mi
            > sie tak wydaje??) - pomimo tego, że według centymetra powinnam nosić 34G (79 po
            > d i 102 w biuście). Dlatego wolę upewnić się u Ciebie jak to z tym strojem jest
            > :) Zwłaszcza, że nie uśmiecha mi się płacić za przesyłkę z anglii i odesłanie
            > paczki, jeżeli jednak ten rozmiar się nie nadaje.

Ja mam praktycznie identycznie wymiary (79 i 103-104) i noszę 34F.
            Więc podejrzewam,ze 34E byłoby dobre.

> Niestety nie mam dostępu do galerii, żeby zobaczyć efekt u Ciebie, a bardzo chc
            > iałabym podjąć decyzję o zakupie. Czy sam biustonosz dobrze zbiera i podnosi pi
            > ersi? Można regulować zapięcie na szyi i obwód?

Sam biustonosz zbiera i podnosi średnio jeżeli porównać do stanika, ale bardzo
            dobrze, jeżeli porównać do stroju kąpielowego. Jest fajnie wyprofilowany.
            Można regulować tylko zapięcie na szyi, obwód jest staly.
            Ale obwód jest luźniejszy niż w innych Panache, więc jeżeli masz tendencję
            raczej do obwodów 32 a nie 34, to bierz 32FF.
            Ja mam tendencję do 34 i to 34 jest na mnie ok.

Jak coś, to pytaj :)
            • falcon_eye Re: PANACHE - Illusion 01.09.07, 08:29
              Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

No to już wszystko wiem. Ze względu na ten luźny obwód nie będę czekać na 34E tylko od razu zabieram sie za zamówienie 32FF. Zależy mi właśnie na czerwonym, bo trochę znudziły mi sie ciemne stroje. Cieszę się, że pomogłaś mi podjąć decyzję. Jak już się doczekam przesyłki to opiszę równiez moje wrażenia.
              • yaga7 Re: PANACHE - Illusion 01.09.07, 10:16
                No to mam nadzieję, że 32FF będzie dobre :)
                I koniecznie zdaj relację!
        • veev Re: PANACHE - Illusion - jednoczesciowy 05.03.08, 16:53

W końcu sobie kupiłam (na ebayu). Wrażenia mieszane. Wzięłam czarny 34G (noszę
          34G/32GG/32H). Faktycznie bardzo ładnie się układa na brzuchu i pupie, ale z
          górą coś jest nie tak, być może jest po prostu na mnie trochę za krótki (mam 170
          cm)? Spłaszcza/zmniejsza mi biust i minimalnie bułkuje, choć w sumie jest to
          efekt podobny do tego ze zdjęć katalogowych... Z przodu wygląda bardzo ładnie,
          "robi" wcięcie w talii i dolinkę między piersiami, z boku jest gorzej, bo biust
          jest znacznie mniejszy niż zwykle i muszę bardzo wciągać brzuch, żeby biust
          wystawał ;) Może zresztą pływać będzie dzięki temu łatwiej, przekonam się za
          tydzień, jak wylezę z grypska.

Resaumując: Illusion zostaje ze mną, ale poszukiwania Stroju Idealnego trwają nadal.

v.
          • magdalaena1977 Re: PANACHE - Illusion - jednoczesciowy 15.03.08, 18:57
            Kupiłam ten kostium na undercover korzystając z wyprzedaży zamawiając kilka
            sąsiednich rozmiarów i raz zamieniając

1. kolory - kolor mocha to nudny brąz jak dla zakonnicy na basenie.
            kolor zanzibar jest jadowicie ciemno różowy, prawie ja dla Dody.
            Niebieskiego już nie było, a ja jednak lepiej się czułam w różowym.

2. Obwód. Po moich doświadczeniach z kostiumem jednoczęściowym i topem
            Bravissimo, wiem już, że ze względu na tłuszcz na brzuchu muszę brać ten większy
            obwód (tj. 36 zamiast 34 przy 85 cm pod biustem)

3. wielkość miseczek - raczej nieduże (wzięłam w końcu 36FF).

4. wrażenie wyszczuplające - na tyle na ile się da: duża dziewczyna w dobrze
            dobranym kostiumie, a nie góra sadła obciągnięta lycrą.

5. kształt stanika - ok., normalny stanik wszyty do środka, zapina się na haftki
            z tyłu, ale zastanawiam się, czy go nie zszyć na stałe, bo na basenie
            niewygodnie było się zapinać.

6.użyteczność - bardzo ok. Pływałam i po prostu miałam na sobie dobry kostium.

Zastanawiam się nad wstawieniem go do galerii
      • esi1 Grace Balconette Bikini! 29.04.08, 13:28
        chciałaby kupić ten model, ale zastanawiam się nad rozmiarem.
        Teoretycznie powinnam zamówić 32GG, ale mam w tym rozmiarze
        biustonosz Tango II i jest zbyt luźny w obwodzie (od razu mogłam
        zapiąć się na trzecią haftkę) i może troszkę ma za duże miseczki.
        Może więc byłoby lepiej wziąść 30, tylko H czy HH?
        • esi1 Re: Grace Balconette Bikini! 13.05.08, 20:52
          Zamówiłam w końcu 30H i do niczego :((
          Zamówiłam też biustonosz Tango Classic Balconet, w rozmiarze 30H. Biustonosz w
          zasadzie idealny, choć 30HH byłby może lepszy, bo przy większej piersi czasem
          leciuchno się bułkuje.
          Natomiast strój kąpielowy - porażka! W obwodzie jest pieruńsko luźny, podchodzi
          mi do góry. Miseczki natomiast marszczą mi się na poziomym szwie i dodatkowo
          odstają przy górnej krawędzi... Teraz nie wiem co zrobić, na co wynienić, przy
          moich wymiarach 75/103 :((
          Pomóżcie!!
      • emcete Re: PANACHE Illusion - jednoczęściowy 02.05.08, 22:56
        Zachorowałam na ten model, koniecznie czerwony. Ale problem mam z rozmiarem... Z
        Anglików nosze tylko Freyę i Panache. I wszystko wskazuje na to, ze mój Idealny
        Rozmiar to 30FF (wymiary 72/92-3). Wszystko pięknie, ale doły do bielizny kupuję
        w rozmiarze 12, a oni mają mocno zawyżone. Spodnie noszę 40/42. Aha, no i mam
        160 cm wzrostu. I tu dochodzę do mojego dylematu - czy, jeśli kupię kostium w
        moim właściwym rozmiarze stanika, to nie będzie się wrzynał na dole? Albo -
        jeśli kupię z większym obwodem, to nie będzie dla odmiany przydługi? Poradźcie,
        please.
      • ireen Re: PANACHE 20.05.08, 13:43
        Dziewczyny, ja z małego forum, ale może mi będziecie w stanie pomóc...

Mam pytanie dotyczące kostiumu kąpielowego (jednoczęściowego) Panache Fiji. Może
        sobie
        taki kupię, tylko zastanawiam się nad rozmiarem. Mam wymiary 70/83-84, "średnio"
        noszę 65DD, ale Panache Salsa ostatnio wymieniłam na 65E. Obstawiam więc, że
        kostium 65DD byłby OK, ale chciałabym się upewnić. Do wyboru mam jeszcze 65D -
        spodziewam się, że będzie za mały. Ale może ta Salsa to jakiś wyjątek.
        Generalnie kostium lepiej mieć lekko za mały czy lekko za duży? :)
        Z góry dziękuję za pomoc.
    • giza Eurofala 21.05.07, 13:27
      Można nawet znaleźć ładne kolory w wersji dla "dużych biustów"
      Trochę dziwne rozmiary, normalnie noszę 70 - 75 e/f, tu pasuje mi 80DD (jakby
      nie można było tego nazwać po prostu i zwyczajnie 80E). Są usztywniane i
      naprawdę nieźle leżą. Wersje z szortami i pełniejszymi figami.
      Nie są to napewno jakieś super wypasione stroje, ale cena jest dość przyzwoita -
      80-90 zł.
      • maheda Sorry, ale oni NIE MAJĄ miseczek. 21.05.07, 14:28
        Mają tylko rozmiary typu 42, 44, 46 - czy to w ogóle zapewnia jakiekolwiek
        podtrzymanie?!
        Widzę, że podają miseczki w dziale "jak mierzyć", do polskiego G:
        www.e-bikini.pl/sklep/index.php?temat=mierzenie&
        ..., ale gdzie w rozmiarach strojów można wybrać miseczkę?!
        Dla chętnych sklep:
        e-bikini.pl/
        • maheda Pardon, MAJĄ miseczki... 21.05.07, 14:30
          Przykład tutaj:
          www.e-bikini.pl/katal-2007/vanessa_1.htm
          Ładnie to wygląda. Ciekawe, jak się nosi :)
          • origami_21 Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 21.05.07, 14:42
            Ale mało przekonująca rozmiarówka, np: 80DDD :-/
          • giza Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 21.05.07, 15:45
            Ja kupiłam ten:

www.akka.sklep.pl/index.php?p1974,stroj-kapielowy-natalia-firmy-eurofala-duzy-biust

Kolor 10B
            Dzieki tej firmie przekonałam sie że przy sporym nawet biuscie czasem nie ma
            jak sztywna miseczka :)
            (nie wiem czemu ale mnie to zawsze jakoś odrzucało).
            Leży naprawdę ok, w porównaniu z jakimiś Triumphami z dużymi miskami tylko na
            fiszbinie - gdzie wszystko sie rozjeżdza na boki.
            Ja mam jeszcze ten problem że biust mam po karmieniu i ciąży no i same wiecie...
            Ale w tym stroju naprawdę ok.
            • maheda to one nie mają fiszbin?... 21.05.07, 17:57
              To jak są umieszczone te sztywne miseczki?
              • giza Re: to one nie mają fiszbin?... 22.05.07, 08:14
                Mają oczywiście :) Chyba źle sie wyraziłam, chodziło mi że te są usztywniane i
                z fiszbinami a triumph przymiarzałam tylko z fiszbinami nieusztywniane.

Są w życiu dwie najświętsze sprawy,
                mieć swoją ziemię obiecaną
                i własny kubek mieć do kawy.
            • esi1 Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 23.05.07, 10:04
              Ano właśnie - mnie sztywne miseczki też zawsze odrzucały, ale mówisz, że jest dobrze?
              A jak wygląda u nich rozmiarówka? Jeśli w Triumphie mam 75E, to czy u nich taki rozmiar też powinien być dobry?
              Nie wiesz czy w razie czego nie będzie problemu z wymianą lub zwrotem?
              • giza Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 25.05.07, 14:08
                Mówię Ci, jest ok :))
                Też mam z triumpha 75 E. Ale ten strój mierzyłam w normalnym sklepie i dlatego
                znałam rozmiar zamawiając przez internet.
                Niestety Pani ze sklepu internetowego przysłała mi 80 D i musiałam wymienić,
                teraz czekam na właściwy rozmiar.
                • esi1 Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 28.05.07, 11:31
                  Czyli na jaki rozmiar czekasz? 75DD? Bo oni tam mają dziwną rozmiarówkę.
                  Daj znać jak leży :)
                  • azzik Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 28.05.07, 14:28

Maja rozmiarówkę trochę zaniżoną, zamawiałam u nich 80DDD to miskema
                    mniejszą niż stary 75DD. ale nie ma problemu z odesłaniem, po dwóch dniach
                    miałam zpowrotem kaśe na koncie.
                  • giza Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 29.05.07, 14:24
                    Przysłali 80 DD.
                    Powiem szczerze, że w sklepie ten sam rozmiar jakoś lepiej na mnie leżał.
                    Tu wyraźnie mam trochę za luźno pod biustem i jedna miseczka jest mi troche za
                    mała.
                    Nie jest to ideał, ale postanowiłam nie wybrzydzać za tą cenę, mam serdecznie
                    dosyć latania za głupim strojem kąpielowym i wysłuchiwać idiotycznych uwag
                    ekspedientek. Mieszkam w małym mieście i tu o czymś takim jak miseczka E nikt
                    nie słyszał.
                    Nie jest najgorzej, jak się obfotografuje to wyślę zdjęcie do galerii i same
                    ocenicie:)
          • veev Re: Pardon, MAJĄ miseczki... 24.05.07, 14:06
            ale te zestawy rozmiarowe glupie sa. jak sie wezmie majtki 42, to juz trzeba
            brac obwod 85, bez sensu kompletnie. ja bym chciala dol 40/42 a gore 75F/G.
            czyli po ichniemu pewnie 75DDDD ;>

v.
    • beakarp Freya Biba 22.05.07, 11:00
      Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką tego modelu z usztywnianym stanikiem i
      szorcikami w wersji niebieskiej wydawszy 32 funty na e-bayu. Kupiłam 32F choc noszę
      z Panache 65G. Miseczki leżą idealnie, aczkolwiek nieco rozpychają biust na
      boki, za czym niespecjalnie przepadam :/. Obwód dosyc luznawy w porównaniu z
      biustonoszem klasycznym Freyi. Szorciki XS są extra!
      • maheda Re: Freya Biba 23.05.07, 12:14
        Rozpychają na boki po części pewnie ze względu na fason, ale też po części
        dlatego, że wzięłaś większy obwód, przewidziany dla większego rozstawu biustu.
        • beakarp Re: Freya Biba 24.05.07, 08:23
          Podejżewam ze tak..ale bałam się 65-tki po doświadczeniach z Freyą TIA która
          okazała się za ciasna:/. All in all, nie jest tak zle;) Tu link do kostiumu:
          cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=018&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=280112228994&rd=1&rd=1
          • limonka_01 Re: Freya Biba 24.05.07, 08:25
            Bierz bez obaw 65-ki, ponieważ Freya Tia to jeden z najbardziej ciasnych staników jakie znam. Większość jest luźniejsza.
    • origami_21 MELISSA 26.05.07, 21:29
      Dostałam strój kąpielowy uszyty specjalnie dla mnie przez Melissę. Jesteście
      ciekawe jak wygląda i co o nim sądzę? ;)))
      • maheda Re: MELISSA 26.05.07, 21:33
        No jak zaraz się wkurzę... MÓW!
        I nie odpowiadaj na ten post - pójdzie pod nóż Butters.
        • origami_21 Re: MELISSA 26.05.07, 21:53
          Mahedo, kocham Twoje poczucie humoru;)
          Jutro poślę zdjątka do galerii, na razie powiem, żem średnio zadowolona.
          Stanik rozmiarowo nieco za duży - rozmiar wzięlam 75H czyli taki jaki mi
          najbardziej leży, acz z racji użytej tkaniny jednak inaczej sie układa. Majtki
          super - i rozmiar i fason, przy czym zaznaczam, że do końca nie wiedziałam jak
          to wszystko będzie wyglądało. Przy staniku najbardzie osłabiło mnie wykończenie
          tyłu - typowo bieliźniane, tzn ramiączka w 1/3 długości są z samej typowo
          stanikowej gumy zaopatrzone w ten metalowy "dinks" do regulacji. Z praktycznego
          punktu widzenia to bardzo dobre rozwiązanie , natomiast estetycznie lekki
          niesmak. Na usprawiedliwienie Melissy mogę dodać, iż to dopiero początki
          kostiumów kąpielowych ( mam nadzieję, że mimo wszystko kiedyś znajdą się w
          ofercie)oraz, że prosili o zgłoszenie zastrzeżeń, co zrobię w poniedziałek.
          Opis ilustrowany w galerii.
    • mikusias Re: STROJE KĄPIELOWE dla biuściastych 27.05.07, 15:57
      JA mam wielką prośbę szukam fajnego stroju kąpielowego najlepiej żeby można było
      kupić majtki i biustonosz osobno, bo mój rozmiar biustonosza to 70E a majteczek
      S/M i w tym właśnie problem chciałabym móc przymierzyć taki strój możne znacie
      jakieś adresy sklepów we Wrocławiu Legnicy Lubinie?? Dodam że mam 16 lat i nie
      zbyt podobają mi się stroję w panterkę :(
    • besame.mucho MISS MANDALAY 30.05.07, 17:32
      Poniżej wpisujmy swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące modeli kostiumów Miss Mandalay.
      • besame.mucho Boudoir Beach 30.05.07, 17:37
        Czekałam aż zjawi się w Bravissimo, bo chciałam zobaczyć inne zdjęcie niż to firmowe, które jest w C&L. I teraz się zastanawiam - białe wygląda fajnie, ale modelka ma podniesione ręce, a wiadomo, że wtedy biust zawsze wygląda lepiej. Miseczki na tych zdjęciach w Bravissimo wyglądają inaczej niż te, na zdjęciach firmowych, na firmowych sprawiały wrażenie lepiej trzymających biust. Jak myslicie, czy taki krój się sprawdzi i będzie dobrze wyglądał, czy też nie zapewni wystarczającego podtrzymania? Zdjęcia:

firmowe:

tinylink.com/?9dt6BbcIcX
        z bravissimo, białe bikini:

www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=MS01&colour=White
        i czekoladowe (na to mam ochotę):

www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=MS01&colour=Chocolate
        • besame.mucho jeszcze 30.05.07, 17:38
          Oczywiście na firmowym to przede wszystkim jest zły rozmiar miseczki, ale te miseczki wyglądają jakoś bardziej stabilnie ;).
        • yaga7 Re: Boudoir Beach 30.05.07, 19:07
          Ja zasadniczo mam dwa kostiumy o podobnym kroju, czyli u dołu takie pół fiszbiny
          (bo przecież nie obejmuje to całości biustu), wiazane na szyi. Oba polskie.
          Generalnie jestem zadowolona.
          Nie wiem na ile kostium MM lepiej by podtrzymywał niż te moje polskie i czy na
          tyle lepiej, aby uzasadnić taką cenę ;)
          Jeżeli miałby podtrzymywać podobnie jak te moje polskie, to ja wolę moje Panache
          Grace Plunge, które trzyma super i świetnie wygląda :)

Ale jak to MM pojawi się na wyprzedazy, to może kupię.... ;)
          • besame.mucho Re: Boudoir Beach 31.05.07, 12:01
            Dzięki za odpowiedź :). Drogi jest paskudnie, dlatego trochę się waham czy zamawiać... Ale to jedyny
            kostium na szyję i w jednolitym kolorze, który udało mi się znaleźć w moim rozmiarze, a zaczynam
            wakacje i wyjazdy już za miesiąć, więc dorze byłoby mieć się w czym wykąpać ;).
            Chyba zaryzykuję i zamówię, ale samą górę, bo nie chcę płacić 24 funtów za majtki, które średnio mi się
            podobają. Dokupię jakieś tańsze w Polsce :)
            • yaga7 Re: Boudoir Beach 31.05.07, 12:16
              No to jak zamówisz,koniecznie zdaj relację :)
              • besame.mucho Re: Boudoir Beach 31.05.07, 15:49
                Zamówiłam, zresztą razem z topem OV13. Jedno i drugie obfotografuję i opiszę jak dojdzie przesyłka :).
    • reni888 Strój kąpielowy z Comeximu 02.06.07, 09:12
      Czy ktoś mial strój kapielowy z Comeximu i był z niego zadowolny- chce zamowic
      75 F.
      • vesper_lynd Re: Strój kąpielowy z Comeximu 04.06.07, 23:15
        UP! :)
        Nader mi się podoba: comexim.com.pl/s.php?id=63
        a i ceny nie wywołują bólu zębów.
      • achemiczka Re: Strój kąpielowy z Comeximu 05.06.07, 12:39
        Mnie również to interesuje, szczególnie, czy te z usztywnianymi miseczkami nie
        wypadają za małe...
    • beakarp tankini z e-baya 05.06.07, 08:33
      u tej pani w baaardzo sympatycznych cenach całe zestawy:
      search.ebay.pl/_W0QQsassZwiddlerontheroofQQhtZ-1
    • inkaka rozmiary w kostiumach jednoczęsciowych - ratunku!! 06.06.07, 12:14
      Bardzo proszę o pomoc odnośnie rozmiarówki kostiumow jednoczęsciowych w
      sklepach brytyjskich, bo całkiem głupia już jestem. Chcę sobie kupić kostium
      jednoczęsciowy ( na razie oglądam). Weszłam na FIGLEAVES, kilka mi się
      spodobało , więc zaczęłam sprawdzać rozmiary . Myślę , że odpowiadałoby mi 34D
      biorąc pod uwagę "34" jako obwód pod biustem. Ale na wszelki wypadek weszłam w
      tabele rozmiarów dla strojów kąpielowcych. I oto , co znalazłam:

See below for our international dress sizing chart. Most of our swimwear is
      sized by dress size; where a manufacturer uses small, medium and large, or 1,
      2, 3, 4 and 5 we give the equivalent dress size on the product page.

S-M-L UK USA Euro French Italian Australian
      XSmall 8 4 34 36 40 8
      Small 10 6 36 38 42 10
      Medium 12 8 38 40 44 12
      Large 14 10 40 42 46 14
      XLarge 16 12 42 44 48 16
      XXLarge 18 14 44 46 50 18

Więc może to "34" to wcale nie jest 34 pod biustem, tylko XS?? W takim razie
      powinnam raczej zamawiać 36 lub 38 i jaka wtedy miseczka..D? No i 36 czy 38??
      Potraficie pomóc?

• maheda Re: rozmiary w kostiumach jednoczęsciowych - ratu 06.06.07, 14:57
        Jeśli szukasz z Freya i Fantasie, Panache, to na pewno nie są to rozmiary
        konfekcyjne :D
        Ja mam 36GG, a noszę 44-46 :) I jest na mnie dobre, natomiast panna o rozmiarze
        konfekcyjnym 36 mogłaby sobie wejść do tego kostiumu, żeby popływać ;) w nim, a
        nie w wodzie :-)
        • inkaka Re: rozmiary w kostiumach jednoczęsciowych - ratu 06.06.07, 15:26
          Czyli - jak rozumiem - kostium kąpielowy kupowałaś według rozmiaru pod biustem,
          tak? Rozmiar kostiumu 36 GG czyli obwód pod biustem + miseczka?
          Mnie się najbardziej podobają dwa BALLETY, myślisz, że to 34 D albo 32 DD to
          też według rozmiaru pod biustem ? Z drugiej strony - konfekcyjne rozmiary dołów
          (majtek)mam 36, w porywach do 38. Może jednak lepiej 32?
          • kasica_k Re: rozmiary w kostiumach jednoczęsciowych - ratu 06.06.07, 17:31
            Kostiumy sa albo w rozmiarach konfekcyjnych, albo w rozmiarze stanikowym (no, w
            dwuczesciowych majtki oczywiscie w konfekcyjnym :)). Inaczej nie mialoby to
            sensu. Wiec 32DD to rozmir stanikowy a nie jakas podejrzana kombinacja :)
    • limonka_01 jednoczęściowy z obwodem jak stanik 08.06.07, 23:57
      www.biggirlsswim2.co.uk/product.php?xProd=21
      teoretycznie powinen dobrze podtrzymywac
      • besame.mucho Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 08:31
        W ten sam sposób zrobiony jest Panache Grace jednoczęściowy. Ostatnio zamówiłam taki dla mamy i
        potwierdzam, że podtrzymuje dobrze.
        • inkaka Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 13:16
          A jak jest z pozostałą częścią tego kostiumu,poza biustem? Biust trzyma, ale co
          z biodrami, czy to pasuje na KAŻDĄ figurę? Dla mnie zwykle największym
          problemem jest długość kostiumu jednoczęściowego.Mam zaledwie 155 cm i szczupłe
          biodra i mam spore wątpliwości czy określenie rozmiaru kostiumu
          jednoczęściowego wielkością biustu jest odpowiednie.
          • maith Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 14:38
            Wielkość obwodu zasugeruje im Twoją szczupłość.
            To nie są te kostiumy na bardzo duże kobiety z pokaźnym biustem.
            To są staniki na szczupłe kobiety z dużym biustem.
            Na pewno nie będziesz miała w nich tych problemów, co w kostiumach mylących duży
            biust z ogólną dużością.
            • kasiamat00 Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 16:02
              A ja się nie zgodzę i radzę uważać. Jestem malutka (właśnie 155 cm),
              nie-chudziutka (coś koło 57 kg, brzuszek niestety) i gdybym była szczuplejsza,
              to Freya Onyx robiłaby mi gustowną oponkę z nadmiaru materiału na brzuszku.
              Obecnie jest na styk, ale np. nie mogę jej mocno naciągnąć aby miała domyślne
              wycięcie typu high-leg, bo mi zostaje dużo materiału.

To rzeczywiście są kostiumy na szczupłe kobiety, ale niekoniecznie malutkie :(
          • besame.mucho Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 14:55
            Moja mama sięga mi do ramienia (a mi bliżej do określenia "średniego wzrostu" niż "wysoka"), a ciuchy często kupuje w działach dziecięcych, bo w damskich wszystkie są za luźne. Czyli ogólnie rzecz biorąc jest z tych bardzo malutkich i chudziutkich. I kostium jest na nią dobry :). Także myślę, że spokojnie możesz jakiś zamówić.
            • inkaka Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 16:31
              Chyba spróbuję w takim razie coś zamówić, choć obawiam się ,że wszystko może
              być do zwrotu. Ale nie bardzo mam wyjście - wszystko co do tej pory
              przymierzałam w sklepach stacjonarnych, jest oczywiście za małe w biuście. A
              jak w biuście ewntualniebyłoby dobre, to sa to rozmiary 42, w którcyh się topię.
              A swją drogą -KASIAMAT - chyba mamy podobne sylwetki - ja ważę 55 i większość
              tych kilogramów mam w brzuchu:-) Więc skoro na Tobie ten kostium jakoś leży to
              może i na mnie będzie leżeć,a nie wisieć.
              • kasiamat00 Re: jednoczęściowy z obwodem jak stanik 09.06.07, 16:56
                > A swją drogą -KASIAMAT - chyba mamy podobne sylwetki - ja ważę 55 i większość
                > tych kilogramów mam w brzuchu:-) Więc skoro na Tobie ten kostium jakoś leży to
                > może i na mnie będzie leżeć,a nie wisieć.

Nie, chyba nie mamy. Ja mam duuuużo w biodrach (96?), spore wcięcie w pasie i
                brzuszek :( Ale jak nie jest bardzo szczupła (po Twoim poście spodziewałam się
                czegoś w stylu 45 kg, 55 w pasie, 80 w biodrach), to powinno być spoko. Na pewno
                będzie 1000 razy lepiej niż w czymkolwiek w rozmiarze 42 :)
    • achemiczka Comexim 12.06.07, 10:05
      Zamówiłam sobie wczoraj ten kostium, jak mi go przyślą to zapodam fotkę do
      galerii :) nie mam żadnego doświadczenia z firmą Comexim, ale jak widzę ceny
      kostiumów na Bellissimie to ręce mi opadają i postanowiłam spróbować to cudo, no
      zobaczymy :)

www.comexim.com.pl/s.php?id=69
      • annasi23 Re: Comexim 12.06.07, 10:23
        Czekam z niecierpliwością, bo sama też dojrzewam do decyzji o nabyciu kostiumu
        z Comeximu.
        Niestety z tego co widzę, to mogę mieć problem z rozmiarem, bo kostiumy szyją
        do miski G przy 70 w obwodzie, a to dla mnie za mało. Noszę 70FF Freyi, w
        biuście mam 97. Ale może uszyją mi na zamówienie większy?
        Zobaczymy, poczekam na Twoje doświadczenia.
        • achemiczka Re: Comexim 12.06.07, 10:27
          Dodam, że ja noszę 75F i tak stanik zamówiłam, Pani z Comeximu mi napisała, że
          mimo zę miseczki usztywnianie są to nie zmniejsza sie przez to ich objętość...
          Tylko z drugiej strony to ja nie wiem jak wogóle w Comeximie wypada to F... No
          nic poczekam i się zobaczy, jakby co to można pisać do mnie na mail gazetowy :)
        • annasi23 Re: Comexim 13.06.07, 11:02
          Napisałam do Comeximu maila pytając, czy uszyją mi kostium o większej misce
          (70H Suzana Garden), ale odpisali że niestety nie mogą.
          Zaproponowali natomiast, żebym wypróbowała rozmiar 70G, mają właśnie model
          Malaga, ale chyba zrezygnuję, bo nawet jeśli rozmiar będzie dobry, to nie
          zatrzymam go, bo nie chcę czarnego.
          Ale może jeszcze się zasadzę na tę Suzanę Garden w rozmiarze 70G.
      • miotlica Re: Comexim 12.06.07, 16:04
        Też jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń, bo jednak ceny nieco bardziej przyjazne
        :) Tylko, czemu oni nie szyją 65 w obwodach?? Buuuuuu.
        • kalina.tt Re: Comexim 12.06.07, 17:49
          Zamówiłam sobie u nich strój i czekam na przesyłkę. Na razie nie poinformowali
          mnie, że wysłali, nie mają takiego zwyczaju? Czekam zatem :)
      • tinka06 Re: Comexim 29.05.08, 14:18
        Chciałam coś tańszego niż Freya i skusiłam się na strój comeximu , model laguna
        . Obsługa przemiła , pani doradziła mi rozmiar 70F . Strój przyszedł i oczom nie
        wierzyłam , na moje oko obwód to nie 70 a co najmniej 85 !!!!!
    • maith Czy istnieją stroje kąpielowo-sportowe? 12.06.07, 14:56
      Takie żeby można było też grać w siatkówkę plażową, biegać, a biust by się tak
      ekhem... apetycznie nie bujał i nie podskakiwał razem z właścicielką? ;)
      • senczek Borneo - firmy Volin 12.06.07, 16:14
        Dzisiaj dostałam przesyłkę z moim kostiumem i chodzę w nim wciąż - tak się
        cieszę!!! Wcześniej długo doradzała mi Pani w sklepie, zanim się zdecydowałam.

Mam Borneo, 75E/M - cudownie trzyma, naprawdę!!!!
        kupiłam w alcova.pl (ale byłam i mierzyłam w sklepie, zamówiłam inny wzór)
        Polecam
        • maith Czy rozmawiamy o czymś, co istnieje w F-plusach?n/ 12.06.07, 16:24
          • senczek Re: Czy rozmawiamy o czymś, co istnieje w F-plusa 12.06.07, 16:40
            nie rozumiem, jeśli to do mnie?
            Chodzi Co rozmiar? 75E biustonosz, majtki M - i cały kostium :-)
            • maith Re: Czy rozmawiamy o czymś, co istnieje w F-plusa 12.06.07, 16:57
              Twój rozmiar przeczytałam :)
              Pytam tylko, czy piszesz o firmie, która w ogóle produkuje na F-plusy. Czy
              kończy się na tym E.
              Bo ja np. noszę 75G, a w rozciągliwcach 70H :)
              • senczek Re: Czy rozmawiamy o czymś, co istnieje w F-plusa 13.06.07, 10:07
                Są większe, ale wtedy i gatki też są duże (XXl, XXXL)
                • maith Re: Czy rozmawiamy o czymś, co istnieje w F-plusa 13.06.07, 19:33
                  senczek napisała:

> Są większe, ale wtedy i gatki też są duże (XXl, XXXL)

Zgodnie z zasadą "nie istnieją biuściaste, istnieją tylko grube"? ;)

God bless United Kingdom! :))
        • yaga7 Re: Borneo - firmy Volin 12.06.07, 16:40
          Też mam Borneo, ale nie pamiętam rozmiaru, chyba 80D/L.
          Z racji tego że kostium jest wiązany i na plecach i na szyi - obwód można
          dopasować, więc nie jest to na pewno 80.
          Miska z tego kostiumu jest na mnie ok (przynajmniej była w zeszłym roku), a
          przypominam, że noszę 34F.
          Ponieważ mój dół jest spory ;) majteczki L są ok.
          ja z tego kostiumu byłam zadowolona rok temu. Nie był drogi, pasował w miarę,
          spełnił swoje zadanie.
          Pewnie teraz, po odkryciu uroków kupowania w sklepach angielskich, nie kupiłabym go.
          Ale w sumie za tę cenę można polecić :)
          • senczek Re: Borneo - firmy Volin 12.06.07, 16:51
            No, mnie jeszcze nie stać na uroki angielskich sklepów :-)
          • maith Re: Borneo - firmy Volin 12.06.07, 16:59
            I nadaje się do sportu, w tym skakania i biegania, jak sportowy?
            • yaga7 Re: Borneo - firmy Volin 12.06.07, 17:45
              Oczywiście, że nie :D
              Ale ja na plaży leżę albo dostojnie pływam w basenie ;)
              Należę do gatunku leniwców nieaktywnych (zwłaszcza jeżeli mam na sobie strój
              kąpielowy), więc kostium sportowy absolutnie nie jest mi potrzebny.
    • loltka calzedonia 12.06.07, 17:02
      od kilku lat kupuje raz do roku dwa trzy kostiumy, głownie w calzedoni

co myslicie o tych kostiumach??
      jako swieżo nawrocona na rozmiar własciwy chciałabym sie dowiedziec ,czy moj
      kostium tez nie zasługuje na krucjate
      • veev Re: calzedonia 12.06.07, 17:38
        ja w calzedonii pewnego razu przymierzylam kilkanascie kostiumow i w zadnym moje
        34FF nie miescilo sie nawet w duzym przyblizeniu (nawet w najwiekszych XXL-kach
        czy co tam maja). wiec jesli o mnie chodzi, to calzedonia jest do D ;)

v.
        • natder Feba - dla mniej biuściastych ;-) 13.06.07, 11:06
          Ja noszę 75E/70F i szukając w necie kostiumu który nie sczyściłby mnie
          finansowo postanowiłam zaryzykować i zamówiłam kostium miękki Venus 21D Feby:

www.lulu.pl/strona.php?site=wyswietlanie&id_inne=ax&what=kategoria
          Poprosiłam o biustonosz w rozm 38E, (nie)stety nastąpiła jakaś pomyłka i pani
          ze sklepu wysłała do mnie komplet w rozm. 38C. Mimo to oczywiście nie byłabym
          sobą gdybym nie przymierzyła biustonsza - i niespodzianka - mój biust spokojnie
          zmieścił się w 38C - fiszbinki wprawdzie lekko odstają przy klatce piersiowej i
          robią się minimalne bułki - więc 38D byłby jak znalazł ale 38E chyba byłoby za
          duże - wniosek jest taki że miski w tym modelu są chyba dość duże i wydaje mi
          się że w rozmiar 38E spokojnie wejdą dziewczyny noszące 75F.
          Majteczki dla odmiany są dość skąpe i obcisłe, powiedziałabym że to raczej
          rozmiar 36 niż 38.
          Teraz chyba jeszcze zaryzykuję - z ciekawości zamówię sobie kostium z
          miseczkami push-up w rozm 40C i zobaczę co z tego wyjdzie :-)
          • limonka_01 Re: Feba - dla mniej biuściastych ;-) 13.06.07, 14:43
            Piękny kostium, bardzo podobaja mi się kolory.
            Nie lepiej jednak kupić kostium we właściwym dla Ciebie rozmiarze? Biust i sylwetka wyglądają wówczas o wiele korzystniej. Nie wierzę, aby nie miało to dla Ciebie znaczenia.
            • natder Re: Feba - dla mniej biuściastych ;-) 13.06.07, 18:42
              Pewnie że byłoby lepiej... więc jak ktoś znajdzie kostium za mniej niż 100pln
              będę wdzięczna za info ;-)))
              Bo ja szukam, szukam i nic :-(
              To co przymierzam w sklepach - jeśli ma dobry biustonosz to gacie sięgają mi
              pach ;-)
              Avocado i Bellissima odpadają - kostiumy po prawie 200 zeta.
              A ten wymienię na 38D - i wtedy nic nie będzie odstawać ani biust nie będzie
              się bułkował :-D I wierz mi - sama byłam zaskoczona, że mój obwisły biust może
              dobrze się przezentować w biustonoszu tego typu. Feba jednak jest jakąś
              alternatywą dla szczuplejszych portfeli - zwłaszcza że jak się okazuje
              biustonosze mają całkiem duże miski ;-)
              • limonka_01 Re: Feba - dla mniej biuściastych ;-) 13.06.07, 19:18
                Nie jest łatwo kupić coś poniżej 100zł i żeby do tego było ładne. W Comeximie sam stanik tyle kosztuje. Dobrze, że wymieniasz na większą miskę, a nie większy obwód. Te rozmiary 38, 40, 42 wyglądają na rozmiary konfekcyjne, które chyba są odpowiednikiem obwodu tułowia i większy rozmiar to chyba szerszy obwod. A wiadomo jaki efekt da za szeroki obwód.
                • natder Re: Feba - dla mniej biuściastych ;-) 13.06.07, 19:37
                  Wiem, wiem, jak wezmę 40 może się okazać że miska ok. ale obwód za szeroki i
                  wtedy kostium wraca do sprzedawcy. Mam taką cichą nadzieję że skoro rozmiar
                  majtek jest zawyżony to podobnie będzie z obwodem.
                  Ale mnie ciekawość zżera więc jednak zamówię coś Feby w rozm 40C - w najgorszym
                  razie wymienię na jakiś inny 38D ;-)
    • achemiczka Comexim 18.06.07, 17:28
      Ehhh no zawiodłam sie na całej linii...zamówiłam 75F, w te 75 weszłaby śmiało
      pani 90 ! :/ wiadomo że stroje są zrobione z bardzo rozciągliwego materiału,
      więc mogliby to wziąć pod uwagę szyjąc...
      Poza tym na serio jest topornie zrobiony... mam kostium z Freya i tego wogóle
      sie nie da porównać, tu są jakieś dziwnego koloru wstawki z gumy, takiej zwykłej
      szerszej gumy majtkowej.... pomiędzy fiszbinami z przodu jest wszyty materiał,
      ale tyle go tam wszyli, że nie wiem jak dla mnie to by starczyło na 3 staniki...
      nie wiem co mam z tym cudem zrobić.. Aha zamówiłam IBIZĘ za 150 zł :/ i nie wiem
      co dalej z tym zrobić... Gdyby ktoś miał pytania to proszę na maila gazetowego
      pisać...
      Jestem podłamana, a tak sie cieszyłam...
      • kattka244 Re: Comexim- IBIZA 19.06.07, 14:34
        Buuuu...dziś dostałam od niech Ibizę właśnie i od razu weszłam na Lobby żeby się
        wyplakać.
        Ja dla odmiany zamówiłam 70F w moje 70 śmialo weszłaby pani z 80, mam 75 cm pod
        biustem i nic a nic nie uciskało i nie trzymało, piersi wiszą na ramiączkach i
        uroczo falują. MIseczki nie pasują na mnie są za szerokie i zbyt płytkie, w
        ogóle to F jest za małe, ale przytyło mi sie ostanio wiec może noszę G. Moim
        zdaniem miseczki sa jednak zbyt wycięte od góry (odsłaniają ok 1/3 piersi), nie
        da się w tym schylić. Jednym słowem totalnie niedopasowany strój. A pozostałe
        zastrzeżenia mam jak do alchmiczka (guma majtkowa itd).
        Spróbuję odesłać i zamówię Malagę, może ta mi bardziej podpasuje.
        A tak sie cieszyłam, ze wreszcie będę miała ładny strój pasujący na mnie. Znów
        nic z tego.
      • vesper_lynd Re: Comexim 24.06.07, 12:28
        Kurcze, szkoda :/
        Czaiłam się na PORTO, co prawda jest bez fiszbinów więc ryzyko dziwnego szycia i wstawek z gumy majtkowej (!) jest mniejsze, ale mimo wszystko jakoś mnie to zniechęciło do zakupów u nich...
        Tylko argument cenowy jest nie do przebicia, jasne że mogę nabyć w stacjonarnym czy netowym piękne Freye, ale na Boga TRZYSTA ZŁOTYCH plus wysyłka mnie absolutnie nie przekonują >:[
        • kollii Re: Comexim 04.07.07, 13:57
          ja dla odmiany zamówiłam Susana Graffiti
          i tak sobie czekam juz dwa tygodnie na przesyłkę
          zamowiłam 20 czerwca, napisali, że 28-go wysłali priorytetem
          ale poki co przesyłki nie widac
          a w niedziele wyjezdzam wiec jestem juz lekko zdenerwowana
          w ogole wydaje mi sie, ze jak na taka firme, realizowanie zamowienia dopiero po
          tygodniu od zlozenia to ciut przy długo
          w melissie w ciagu paru dni przesyłają
    • inkaka Ballett - Fiji halternack 20.06.07, 10:15
      Zamówiłam w Figleaves rozmiar 34 D. Normalnie powinnam mieć 34 DD, w większości
      firm. I totalne zaskoczenie - miseczka jest znacznie za duża. Kostium jest
      świetny, w panterkę, na brzuchu ma podszytą dodatkową warstwę, boki czarne,
      optycznie wyszuplające , tylko nie ma zapięcia stanikowego. Ale ta miseczka
      jest co najmniej dziwna, wygląda, że powinnam mieć w tym modelu 34 C.
      Generalnie kostium polecam, tylko na te miseczki trzeba uważać , bo nie mam
      pojęcia skad oni wzięli rozmiary. Kostium oczywiście leci do zwrotu (zdjęcia w
      galerii)
      • maith Re: Ballett - Fiji halternack 20.06.07, 15:33
        Bo nie ma niestety jednej rozmiarówki z Sevres ;)
        Zdarzają się firmy o bardzo głębokich, albo bardzo płytkich miseczkach.
        My w ten sam sposób topimy się w miskach od topików Bravissimo, więc musimy je
        przeliczać :)
        Ale to tak działa. Pierwsza ostrzeże (chwała Ci za to) następne już będą
        wiedziały :)
      • inkaka Re: Ballett - Fiji halternack 07.07.07, 12:39
        No i muszę sprostować. Dostałam wymieniony Ballett 34 C. Miseczki mniejsze o
        jeden rozmiar są za małe:-( Odstawanie misek to jednak nie kwestia ich
        wielkości, tylko fasonu, a konkretnie wiązania na szyi. Jak odwiążę górę i
        przymierzę ramiączka równolegle, znika odstawanie misek. Czyli to nie rozmiar,
        tylko fason nie dla mnie. Na razie kombinuję czy nie przeszyć tych ramiączek i
        jednak zostawić,bo dół jest super,a jak przeglądam internet to niczego lepszego
        nie znajduję.Ten kostium chyba pasowałby na kogoś o dłuższym stanie, ja mam
        zdecydowanie za krótki. Nie cierpię kupowania kostiumów kąpielowych:-(
    • inkaka Re: link 20.06.07, 15:00
      Ostatnia próba . I proszę to wszystko wywalić w cholerę.

glinki.com/?l=ixd7e2
    • inkaka FREYA Swim Singapore sling 20.06.07, 16:56
      Doskonały kostium dla wszystkich, które marzą o kresce między piersiami. Żaden
      z dotychczas mierzonych biustonoszy nie zebrał mi tak piersi , jak ten kostium.
      W pewnym stopniu może to być tez "zasługą" nieco za małej miseczki,ale
      generalnie jest to model bardzo "kreskotwórczy".Natomiast miseczki są nieco
      małe- na pewno mniejsze niż np. Freya Zeta, z którą mam porównanie. Zamówiłam
      32 DD i - niestety - muszę wymienić - na 32 E. Biustonosz bez fiszbin, z tyłu
      ma stanikowe zapięcie,chowane pod tył kostiumu.
      Jest tutaj (link się pokaże jak mi sie uda wkleić:-)
      glinki.com/?l=fnqopu
      • dadaczka Inkaka wymieniłaś? 05.07.07, 09:01
        bardzo jestem ciekawa, jak z większą miseczką, bo moim zdaniem to nie tyle
        kwestia miseczki, ile tego wiązania na szyi.
        • inkaka Re: Inkaka wymieniłaś? 05.07.07, 10:11
          Wymieniłam, ale nie Freyę na większą miseczkę, tylko Balleta na mniejszą.
          Jeszcze paczka nie przyszła, więc nie wiem jak będzie leżeć.Na mnie Ballet po
          prostu generalnie lepiej leżał - ma dodatkowe wzmocnienie na brzuchu, czego
          Freya nie ma i w tej Frei wyglądałam trochę jak w ciąży. I to nie była na pewno
          kwestia wiązania, te miseczki po prostu były ciasne. Swoją drogą, jeśli ktoś
          nie ma brzucha to Freya Singapore bardzo fajnie kształtuje biust - jest
          zdecydowanie kreskotwórcza.
    • annasi23 Freya Casablanca 20.06.07, 21:50
      To chyba tegoroczna nowość Freyi:
      www.freyaswimwear.com/main.asp?pid=173&rnd=1111
      Biustonosz usztywniany. Trochę mi przeszkadzało, że górna krawędź miski
      odstawała, ale po skróceniu ramiączek problem się rozwiązał.
      Ramiączka seledynowe, w kolorze lamówki - ładnie to wygląda. Są regulowane na
      całej długości, przy czym nie wygląda to jak w biustonoszach bieliźnianych -
      Melissa mogłaby tu podpatrzeć rozwiązanie.
      Zapięcie z tyłu w kolorze ramiączek i lamówki.
      Chyba nie mam temu kostiumowi nic do zarzucenia, poza tym, że nie wiem, czy
      dobrze na mnie leży ... I ceny - 290zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka