Dodaj do ulubionych

jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65?

06.02.08, 19:25
czytam własnie posty dziewczyn zawiedzionych "nowymi stanikami" i tak sie zastanawiam jakim sposobem, ja mierzaca (scisle, na wydechu)73 cm w obwodzie zdolam zejsc do 65, bo chyba jedynie cudem...

jeszcze na lobby b. dziewczynom z takim obwodem jak moj (73/w porywach 74) doradzano - jako docelowy rozmiar obwodu 65.. i ja mam tu problem..

bo jak jeszcze w wiekszosc 70 bez wiekszego problemu sie zapne (choc nie w kazdy- z konrada 75 jest tak ciasny, ze w 70 tobym musiała nieoddychac;), tak za bardzo nie wiem, jak mam uciac do 65, zwłaszca, ze jestem chuda, zebra mi widac;)-wiec nie za bardzo jest co scisnac..

macie jakies pomysły?
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 19:41
      Moze po prostu jestes malo scisliwa:)
      Ja mam 70/71 i wchodze w wiekszosc scisliwych 60-tek. Ale ja mam troche tluszczyku.
      • azareth Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 19:59
        ja raczej z tych co skora i kosc..
    • elenion_ankalima Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 19:43
      U mnie też stanik nie opiera się na tłuszczu lecz na żebrach. A mam pod biustem 71cm. Teraz wyobraź sobie taką sytuację. Idziesz do sklepu. Chcesz kupić majtki. No i Masz do wyboru powiedzmy dwa rozmiary. Założmy, że masz 90cm w biodrach. Kupujesz majtki, które bez rozciągnięcia mają 90cm? Czy te które bez rozciągnięcia mają 80cm? Gdybyś kupiła te z 90cm, tobyś musiała do majtek mieć szelki. Stanik ma takie szelki- ramiączka. Ciężar biustu powinnien opierać się na obwodzie, a nie na ramiączkach.
      • azareth Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 20:03
        masz racje- z tym porownaniem juz sie na forum spotkałam i chyba jednak nie odnosi sie do mojego kłopotu bo mam podobnie, co teresa w jednym z postow- jest mi zwyczajnie za ciasno (w 65), ciało jedna wieka czerwona prega, dyskomfort troche... to tak jak bym złozyła majtki w rozm, XS (a nosze M)
        a ramiaczka nosze dosc luzno:)
    • plecha1 Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 19:47
      Wiesz co? Ja mam 72 i zapięłam się w 65 bez najmniejszego problemu, a też widać mi żebra. I ewidentnie mogłam oddychać. Natomiast każdy 70 jest na mnie za luźny.
      • azareth Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 20:06
        na razie moje proby z 65 jakos zle wychodza, udałomi sie sprawdzic kilka stacjonarnie.. teraz to juz tylko zakupy internetowe wchodza w gre, moze tam cos dobiore...

bo jak ma mnie cały dzieb tak uwierac, to ja juz nie wiem co gorsze..
        • amparito Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 20:17
          To następnym razem spróbuj zapiąć stanik do góry nogami z miskami na plecach albo na brzuchu i sprawdzić, czy nadal jest za ciasny. Za małe miski mogą powodować, że obwód wydaje się za ciasny.
    • wroblica Zebrowa siostro ;) 06.02.08, 20:24
      No ja wlasnie mam identyczny problem i identyczny wymiar :)
      Tak w miare przyzwoicie zmierzona pod biustem (tzn z mozliwoscia
      oddychania) mam jakies 76-77. Scisliwie okolo 73 cm. Jeszce pare
      miesiecy temu nosilam obwody 75. W wakacje przeszlam na 70. Teraz
      zamowilam ( i czekam na przesylke) dwa biustonosze 65... Nie wiem
      czy to nie blad. Przeciez ja sie udusze! Chociaz moje "70" po kilku
      tygodniach chodzenia porozcoiagaly sie nieziemsko. Nie mam pojecia
      jak to bedzie- ale dam znac!
      A tak w ogole- to mam juz jakas obsesje na punkcie mierzenia.
      Zamowione przez mnie staniki sa w rozm. 30d i teraz mi sie wydaje ze
      beda male :( W bisucie mam jakies 84-85 cm.
      Cholera normalnie sie denerwuje i juz doczekac sie nie moge!
      • amparito Re: Zebrowa siostro ;) 06.02.08, 20:32
        Oj, dziewczyny, nie panikujcie. Obejrzyjcie sobie tabelę obwodów (spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html) i popatrzcie, generalnie naciągnięte na maksa 65-tki mają więcej niż Wasz obwód pod biustem.
        • atagha Re: Zebrowa siostro ;) 06.02.08, 20:41
          ja też mam głównie żebra, do tego mierzę sobie 72 biustem. A dopiero jak
          zapięłam 60 na drugą haftkę to czuję, że mi się stanik pierwszy raz w życiu nie
          przesuwa ;-)
          Gdyby mi ktoś jeszcze kilka tygodni temu kazał zapiąć w taki mały obwód (nosiłam
          wcześniej 70A - wiadomo) to pomyślałabym, że ma mordercze zamiary ;-)
      • quleczka Re: Zebrowa siostro ;) 07.02.08, 14:55
        Witajcie!

Ja lada dzien ide polwac na 65D lub DD :)

Mam dokladnie takie same mysli - mam 66-67 pod biustem i jakos ciezko mi sie
        przestawic, ze cos z 65 moze lezec dobrze.

No ale mam tez pare uzywanych 70tek tak rozciagnietych, zespokojnie 3-4
        centymetry moze z tylu zebrac.

W biuscie tez mam 84 do 87 czasami - zalezy od fazy cyklu ;)
      • effka454 Re: Zebrowa siostro ;) 07.02.08, 21:13
        Wroblica mam wrażenie, że źle przeliczyłaś miseczkę w nowo zamówionym
        biustonoszu. Jeżeli przy Twoich wymiarach 73(przyjmujemy to co zmierzone ciasno
        na wydechu) i 85 w biuście zamawiasz biustonosz w rozmiarze obwodowym 65 to:
        85-65=20cm różnicy to daje miseczkę E.

A nie przepraszam właśnie się doczytałam, że zamówiłaś coś w rozmiarze
        angielskim 30D - no to może będzie dobrze.
        Przepraszam, że namieszałam.

Ogólnie co do ściskania/wciskania się w małe obwody:
        Zrób sobie test:
        1. złap jedną dłonią jednocześnie jeden koniec stanika i przyłożony do niego
        koniec miarki krawieckiej, a następnie rozciągnij stanik drugą dłonią
        przeciągając jednocześnie miarkę, aby sprawdzić do jakie długości da się naciągnąć.
        Czy naciągnięty stanik ma tyle centymetrów co podany nominał na metce?
        i test 2.
        Twierdzisz, że po założeniu Twój biustonosz jest niemiłosiernie ciasny. Załóż go
        ponownie tylko tyłem do przodu, czyli z miseczkami na plecach, bez zakładania
        ramiączek.
        Czy nadal jest tak bardzo ciasny, czy może po podskoczeniu luźno opada w dół?
        • azareth Re: Zebrowa siostro ;) 16.02.08, 18:27
          w najciasniejszej siedemdziesiatce po wykonaniu testu nic nie opada, trzyma sie na miejscu- przynajmniej poki jest nowa i nierozciagnieta..
      • kasiabi_bi Re: Zebrowa siostro ;) 08.02.08, 19:54
        Wroblico, proszę daj znać gdy otrzymasz paczkę - czy jesteś
        zadowolona z wyboru i podaj, co zamówiłaś. Mam podobne wymiary,
        bardzo chciałabym zmienić wygląd mojego biustu, ale nadal mam obawy
        przed internetowym zamówieniem. Takie chiłabym, a boję się :-)))
      • azareth Re: Zebrowa siostro ;) 14.02.08, 09:57
        ja sie powoli przynimierzam do kupna pierwszej 65 i wybor padnie chyba na melisse..zobaczymy czy przezyje:)
        ale to za jakis czas bo mi fundusze poki co inne sprawy pochłaniaja.
        niemniej jak zamowie i zmierze sie z tym wyzwaniem dam znac:)
        (przepraszam za zwłoke w odp:)
    • scarlet_agta Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 20:41
      Mnie się zawsze wydawało, że im mniej tłuszczu tym łatwiej wbić się w mniejszy
      obwód. Dlaczego?
      Ja mam tłuszczu na żebrach średnio-mało i bez ściskania na wydechu mam 69cm. Gdy
      się ścisnę to mam 66cm. Więc jeśli stanik rozciąga się do jakiś 72 cm to jest w
      porządku. A większość 60-tek rozciąga sie bardziej.
      Ale dajmy na to moją mamę. Ma więcej tłuszczyku (ale nie za dużo) bez ściskania
      ma ok 75 cm, można ją ścisnąć do jakiś 68cm. I ona potrzebuje stanik który się
      jednak rozciągnie więcej niż te 75 cm, na przykład do 78cm i dlatego nawet
      rozciągliwa Tigerlilly jest dla niej ciasnawa. A na mnie jest luźna.
      • bibea Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 06.02.08, 20:59
        ja się wbiłam bez problemu.
        przy moich - zależy od mierzenia 70-13 cm pod biustem.
    • mefistofelia Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 07.02.08, 01:04
      moze sie jeszcze nie przyzwyczailas? to niestety nie jest tak hop siup- nowy
      rozmiar dobieramy i jak nowonarodzone sie czujemy od razu. a wielka szkoda, bo
      latwo sie zniechecic...
      mi wczesniej zaden stanik nie odciskal sie na ciele. nowy zostawia slad, ale jak
      z poczatku sprawialo mi to pewien dyskomfort to po pewnym czasie wszystko bylo ok.

moja 65tka dajmy na to rozciaga sie juz do 84cm i niestety podjezdza, ale miala
      swoje lepsze czasy i wtedy bylo dobrze.
      70tki z tego modelu nie moglabym nosic w zadnym wypadku, choc pod biustem tez
      mam 73 i mysle, ze ty mialabys podobnie. mysle tak, choc przesadnym chudzielcem
      wcale nie jestem.

ale jesli trafiasz na scisliwe 70tki, ktore nie podjezdzaja to dlaczego masz o
      tych 65tkach w ogole myslec? zwlaszcza, ze 70tki latwiej znalezc:)

co do scisliwosci czy niescisliwosci czlowieka to doswiadczenie lobby (obu)
      pokazuje, ze nie zawsze zalezy to od grubosci tluszczowej powloczki. to kwestia
      jak najbardziej indywidualna. sek w tym zeby, jak juz sie ten ciasny obwod
      kupilo pozwolic mu sie troche zaznajomic z cialem, zanim sie odesle. a nuz wcale
      nie za ciasny bedzie?
      pozwolcie, ze sie powtorze... przeciez to oczywiste, ze ktos kto przedtem w
      ogole nie nosil stanika albo nosil taki, ktory sie swobodnie poruszal z kazdym
      ruchem bedzie czuc jak nagle cos zacznie go sciskac.
      jesli do sciskania nie da sie przyzwyczaic ani troche to trudno.
      sa osoby, ktore nosza moherowe swetry na gole cialo, a sa takie, ktore nigdy sie
      nie przyzwyczaja do nich na tyle, by moc je potrzymac na sobie choc 5 min.
      • the_mariska Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 07.02.08, 19:55
        mefistofelia napisała:
        > ale jesli trafiasz na scisliwe 70tki, ktore nie podjezdzaja to dlaczego masz o
        > tych 65tkach w ogole myslec? zwlaszcza, ze 70tki latwiej znalezc:)

Przy drobnym biuście obwody często nie podjeżdżają aż tak bardzo, bo piersi nie
        ciągną przodu stanika w dół, i nie ma potrzeby aż tak krótkiego wyregulowania
        ramiączek. Moja metoda na sprawdzenie czy obwód jest dobry, to zdjęcie ramiączek
        z ramion + parę podskoków i skłonów - jeżeli obwód (miseczki niekoniecznie)
        zostanie na swoim miejscu, to znaczy że nie można mu nic zarzucić ;)

A swoją drogą ostatnio potrzebowałam na gwałt stanika bez ramiączek na imprezę,
        a że z bezramiączkowym mam tylko siedemdziesiątkę (obecnie noszę obwód 65),
        która już jest dawno zbyt luźna, to skróciłam jej obwód o jakieś 5 cm...
        zapinając ją na agrafki :) W życiu nie tańczyło mi się tak wygodnie bez obawy,
        że coś mi się zsunie (na studniówce miałam koszmarny gorset bez ramiączek, który
        cały czas chciał uciec z moich piersi). Chyba to gdzieś opatentuję :)
    • zawsze_zielona Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 07.02.08, 12:09
      Tez potwierdzam, ze nie ma sie czego bac. Ja mam pod 69 (zaczynam od 71) i bez
      problemu wchodze w 60, ba niektore sa za luzne! A dodam, ze naprawde mam zero
      tluszczyku, tylko skora i zebra;)
      sama sie zdziwilam, ze jednak te 2 cm zniknely...
      • szarsz Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 07.02.08, 14:00
        Ja z biuściastych, ale też mi się zawsze wydawało, że tłuszcz to ja
        mam wszędzie, ale nie na żebrach :)
        I od roku zeszło mi z nich 7!!! cm.
    • stary_dywanik Re: jak chudzielec (73/74) ma sie wbic w 65? 07.02.08, 20:02
      Mnie przy 62cm przez pierwszy dzień w nowej (i mojej pierwszej)
      sześćdziesiątce ciasno było starszliwie, po zdjęciu wieczorem miałam
      czerwone ślady i gdyby nie lektura forum to myślałabym, że jest to
      stanik dużo za ciasny. Następnego dnia było już super i żadnych
      śladów nie miałam.

Aha i też myślałam, że nie ma mi co z żeber zejść a zszedł mi
      centymetr od samego masażu zanim jeszcze stanik kupiłam.
    • maith Azareth, ale napisz 07.02.08, 22:03
      Azareth, ale napisz przy jakich wymiarach (w biuście i pod), w który model i w
      jakim rozmiarze próbowałaś się "wciskać" :) A już próbowałaś?
      Bo trudno coś napisać nie wiedząc, w czym może być rzecz.
      • azareth Re: Azareth, ale napisz 14.02.08, 09:52
        (na wstepie- przepraszam za zwłokę)

Maith, mam pod 73 (jak sie morderczo scisne- zejde jeszcze do 71) , zas w biuscie- jestem na granicy miseczek-C/D- czyli 88/89- ze wskazaniem raczej na D

nawrocona jeszcze na lobby b. przeszłam na 70 D i czuje duuzą roznice in plus, ale...
        staniki 75A/B, ktore nosiłam od zawsze, obciskały;zostawiały slady- mimo, ze były za luzne..
        70D- czyli obecnie noszony- mimo, ze moge sie w nim zapiac od razu na 2 haftke, tez zostawia pregi na ciele..
        dlatego troche sie boje co bedzie jak kupie w koncu to 65. mierzyłam taki 65 od allesa-bardotke i drugi w jakims dziwnym sklepie (sklep sie zwie Ricolli) stcjonarnym i przyznam,ze po chwili byłam poobciskana i jakos ciezko mi zrozumiec jak wytrzymam w czyms takim cały dzien..
        tak wiec moje pytanie z postu głownego powinno chyba brzmiec: jak chudzieliec ma sie wbic w 65 i przezyc w tym cały dzien;)

ja juz nie wiem, czy jakas nadwrazliwa jestem, czy poprostu kosztem dobrze dobranego biustonosza sa pregi na ciele..
        (dodam ze u mnie szczegolnie odciska sie obwod i fiszbiny- u dołu i po bokach piersi)
        • justyce Re: Azareth, ale napisz 14.02.08, 11:16
          Azareth, po moich doświadczeniach ze stanikami wiem, że na początku ciało
          strasznie ciężko się przyzwyczaja do ciasnego obwodu. Nie było stanika, 70 czy
          65, który nie zostawiłby przy pierwszych kilku noszeniach czerwonej pręgi pod
          biustem. Materiał się z czasem rozciągnął (i to bardzo szybko), a ciało się
          przyzwyczaiło, i pręg już nie ma. Nie poddawaj się więc po jednej próbie, po
          prostu Twoja skóra musi się do tego przyzwyczaić, a materiał lekko naciągnąć.
          Mnie nowe staniki zawsze uwierają w obwodzie, a ramiączka zostawiają czerwone
          ślady, nawet jeśli nie są mocno naciągnięte. Problem znika po dwóch-trzech
          założeniach tego samego stanika. Jak się w takim po osiem-dziesięć godzin
          pochodzi, to wszystko się poukłada.

Poza tym jak się boisz pierwszych zakupów z 65-tkami, to spróbuj Freyę lub
          Kalyani - to są dość rozciągliwe staniki.
          • azareth Re: Azareth, ale napisz 14.02.08, 11:58
            uhhuuuuu, widze dwie rzeczy:ze nie jestem odosobniona i ze przedemna jeszcze dłuuuga droga-oby nie przez meke;)
            poddawac sie nie zamierzam, do 75a/b NIGDY nie wroce:D, ale z tym zejsciem na 65 to juz bedzie spora przeprawa..
            wiem juz, ze na wszelki wypadek zaopatrze sie w przedłuzke, mocno zacisne zeby i bede czekac na efekty:)
            jakos bezinwazyjne przesiadanie sie na D a nawet FF motywuje;)
            a co do uciskania- to zawsze uwazałam ze cos jest nie tak- fiszbina wydawała mi sie za waska- ale jako byt nieuswiadomiony jescze w tamtym czasie zrzucałam to na "dziwacznie i szeroko rozstawione piersi".teraz wiem, ze sa miseczki kt. siegaja tam gdzie mi sie zawsze to widziało- czyli w srodek pachy:)-wiec moze problem odciskania sie za małej miseczki jakos zniose, byle by sie odciskała poza zarysem piersi, a nie na nim;)

a co do prob stanikowych zamierzam jako pierwszy nabyc melisse:)z miseczka o rozmiar niz normalnie (czyli 65 E) mniejsza, bo wyedukowałam sie, ze ona duzomiseczkowa:)
            • salsa.loca Re: Azareth, ale napisz 14.02.08, 12:06
              azareth napisała:

> a co do prob stanikowych zamierzam jako pierwszy nabyc melisse:)z miseczka o ro
              > zmiar niz normalnie (czyli 65 E) mniejsza, bo wyedukowałam sie, ze ona duzomise
              > czkowa:)

eeee
              nie polecam
              należę do anty-fanek melisy
              to nie sa staniki na takie biusty jak nasze (ja 69/87)
              są pancerne i na małym biuście po prostu wielkie
              poza tym moja jedyna i ostania melisa jaka kupiłam mnie gryzie choć prałam ja
              juz na rożne sposoby
              traktuje ten stanik jako biustonosz pod sweter a i to rzadko
              to był mój pierwszy porządnie dobrany stanik i ciesze sie ze szybko odkryłam
              Freye, bo pewnie bym biegusiem wróciła do poprzednich staników
              tez jestem z żebrami na wierzchu i chciałam od razu wskoczyc w 60-tkę,co okazało
              sie nie do zrobienia-posłusznie zaczełam od 65-tki, ale teraz 60-tka jest juz
              ok, trzeba sie przyzwyczaić
        • maith Re: Azareth 16.02.08, 16:15
          Azareth, to że jest Ci źle w 75 akurat mnie nie dziwi. Ja największe pręgi mam
          zawsze w najbardziej rozciągniętych stanikach...
          Aczkolwiek też pamiętam, że zaraz po zmianie poczułam się jak wciśnięta w gorset ;)

A ten obecnie noszony 70D - ile on ma w stanie bez naciągu, a ile przy
          maksymalnym naciągnięciu?
          • the_mariska Re: Azareth 16.02.08, 17:37
            No i trzeba jeszcze pamiętać o fiszbinach. Największym szokiem dla mnie było to,
            że fiszbiny wciskają mi się pomiędzy piersiami, w miejscu gdzie wcześniej 2
            piersi zlewały się w jedną (z powodu chodzenia przez długi czas w przyciasnych
            puszapach). Na początku twierdziłam, że to źle i tak nie powinno być, i że
            Panache to na pewno nie dla mnie, a fiszbiny mi się odciskają daleko poza
            konturem piersi, i generalnie byłam na NIE. Po jakimś czasie okazało się, że mam
            jednak 2 osobne piersi, które układają się w staniku zupełnie inaczej niż
            poprzednio... No i teraz jest to dla mnie superwygodne i świetnie podtrzymuje
            biust :)
            • azareth Re: Azareth 16.02.08, 18:24
              ja z natury mam zaznaczoną autonomie piersi, problem mam akurat odwrotny niz Twoj, bo mi fiszbina sie odciskała na piersi...
          • azareth Re: Maith 16.02.08, 18:21
            ta najciasniejsza obecnie noszona 70 d jakia mam ma: 57 cm- bez naciagu, i 70 cm w naciagu (w skrajnym 73)
            tylko ze pije strasznie w zwiazku z tym ze jest ciasna w mostku...boje sie pomyslec jak uwierac mostek bedzie 60:)

najgorsza wada 75 było to , ze mi bezustannie podjezdzał;)pewnie z 70 bedzie niedługo to samo;)
            • azareth Re: Maith 16.02.08, 18:28
              aha, stanik o kt. mowa jest taki jak na foto - link pierwszy w poscie głownym:)
              • azareth Re: Maith 16.02.08, 18:30
                przepraszam, pomyliłam watki: jest tu:
                62.181.0.221/model/1156508299.jpg
            • the_mariska Błagam, jaki to model?? 16.02.08, 18:31
              Zobacz sobie w wielkiej tabeli obwodów -
              spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html
              prawie wszystkie opisane tam siedemdziesiątki rozciągają się do ponad 80,
              niektóre nawet do prawie 100. To, co ty upolowałaś ma rozciągliwość przeciętnej
              sześćdziesiątki, czyli 2 obwodów mniej! Błagam, napisz co to za stanik, może
              akurat się załapię w rozmiarówkę ;)
              • scarlet_agta Re: Błagam, jaki to model?? 16.02.08, 18:40
                >Błagam, napisz co to za stanik, może
                > akurat się załapię w rozmiarówkę ;)

Ja też bardzo proszę o podanie namiarów :)
                • azareth Re: Błagam, jaki to model?? 16.02.08, 19:23
                  alez prosze bardzo: www.kontri.pl/wyprzedaze/index.php?action=szukaj&SID=ab1b7e229b5a9ac8e209be666420baa0&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=39&sortowanie=1#871 model 4 od gory- firma virginia, z tym, ze zaznaczam- mam inny model tej firmy, takze 70d i rozciaga sie bardziej.. wiec chyba kwestia materiału/partii towaru. w lince macie dokładnie ten o kt. napisałam wyzej:)

ps. jak zaczełam go mierzyc na prosbe Maith, tez sie zdziwiłam... nie wiem czemu on taki ciasny:)
                  zwroccie uwage na cene:0-eh, głupi to ma czasem szczescie:D
            • maith Re: Maith 16.02.08, 19:13
              Hmm, nie spotkałam nigdy 70-tki rozciągającej się tylko do 73 cm...
              Właśnie zmierzyłam 2 nowozamówione staniki.
              70-tka rozciągnęła się do 86 cm
              a 75-tka do 90-ciu.
              Bo zwykle 70-tki mają 70 bez naciągu, w optymalnym naciągu ok 78, a naciągnąć
              się mogą jeszcze o jakieś powiedzmy 8 cm.
              Czyli w praktyce nadają się dla osób, którym tabelka Triumpha sugerowałaby 80
              pod biustem (a Triumph to akurat rozciągliwce).

Wygląda na to, że trafiłaś na firmę-wyjątek.
              Czyli na co? :)
              • azareth Re: Maith 16.02.08, 19:28
                Maith, bardziej go nie naciagne bo rozerwę:), nie wiem na czym polega ten fenomen- podobnie jak napisałm dziewczynom wyzej- mam inny stanik tej firmy- takze taki sam kroj i rozciaga sie bardziej..
                eh, ciesze sie ,ze chciaz jeden taki mam:D

firma virginia, model30/08 70d, beż

www.kontri.pl/wyprzedaze/index.php?action=szukaj&SID=ab1b7e229b5a9ac8e209be666420baa0&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=39&sortowanie=1#871
                • maith Re: Maith 16.02.08, 19:34
                  Szkoda że to tylko jeden taki model. Miałyśmy nadzieję na całą firmę :(
                  • azareth Re: Maith 16.02.08, 19:42
                    przyznam, ze nie wiem, gdzie lezy ten fenomen scisliwosci (zwłacza, ze mam porownanie z wyrobem prawie identycznym-jedynie innego koloru i wzoru)..., ale jak jeszcze cos namierze, to dwiecie sie pierwsze:)
    • mig_usia chudzielec 70/85 celuje w 30DD w rozciagliwach 28E 16.02.08, 01:01
      stanikuje kuzynke..pomierzylam tabelkowo wychodzi 30(65)DD bo badz w
      rozciagliwach byloby 28(60)E
      nie szaleje - niech dziewczyna sie przyzwyczai do 65tek bo miala
      jakies 75 i nawet 80 (sic!)
      docelowo napewno bedzie 28(65) bo w mojej 30G sambie zapiela sie na
      ostatnia haftke ale mowila ze troche cisnie(byla 3 min)

stopniowo chce aby wlasnie 30dd byl jej przejsciowka - pozbieral
      biust i na pewno troche urosnie:)
      pozniej tabelkowo obiczmymy miske w 28-ce i bedzie git:)
      jak na razie czekamy na zamowione dwie 30DD:)

co do Twojego problemy...w przymierzalni mialas go gora 15 min na
      sobie.
      na poczatek proponuje w juz zakupionym posiedziec stopniowo po kilka
      godzin w domu-powinien sie dostosowac do ciala...jesli rzeczywiscie
      to jakis scisliwiec - przedluzka na regularne noszenie jakis tydzien?

nie kupuj kalyani w standardowym rozmiarze - sa sliczne ale to
      rozciagliwce bo od razu zamiast 65-tki bedziesz miala 70-tke -
      kalyani kupuje sie obwod mniejszy - poczytaj watek firmowy kalyani:)

moje zdanie - biusciasta 30gg przy wymiarach 73/99
      na 65-tke nie narzekam - a na poczatku tez bylo ciasno i slady byly;)
      pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka