Dodaj do ulubionych

Jak mozna sobie zrobić krzywdę :))

11.02.08, 09:43
Ten niebieski "stanik" kupiłam gdzieś w październiku. Zimowa kolekcja
Atlanticu, jeszcze są :)). Nosiłam do końca listopada...
Ten biały to Tango Plunge, które dotarło w piątek. Ma lekkie luzy, ale lepiej
się nadaje do porównań niż Zetka, choć Zetka lepiej leży.
Publikuję te zdjęcia na chwilę w ogólnie dostępnej galerii.
Może kogoś przekonam.
picasaweb.google.pl/Joanika/PorWnanie
Obserwuj wątek
    • sylwiastka Re: Jak mozna sobie zrobić krzywdę :)) 11.02.08, 09:57
      link nie działa w tym poscie. Ale widziałam TO na LB i powiem
      porażajace... ale dobry materiał edukacynjy:)
      • joankb Re: Jak mozna sobie zrobić krzywdę :)) 11.02.08, 10:04
        Może teraz się będzie ok.
        picasaweb.google.pl/Joanika/PorWnanie
      • quleczka Re: Jak mozna sobie zrobić krzywdę :)) 11.02.08, 10:13
        Ok, ja rozumiem cel tego materiału edukacyjnego i widzę wady tego pierwszego
        stanika... ale jakbym miała się facetowi pokazać to i tak wybrałabym ten pierwszy ;)

Prawdopodobnie to kwestia różnicy koloru, modelu i zdjęcia...ale dla mnie ten
        drugi to się kojarzy z takimi mocno zabudowanymi stanikami mojej babci, która ma
        naprawdę duuuuży biust ;)

• teresa104 oj, faceci... 11.02.08, 10:23
          ci faceci, o których doznania estetyczne tak zabiegamy, często
          bardziej niż o swój komfort... Oni najzwyczajniej takich rzeczy nie
          obczajają. Interesuje ich raczej biust bez ochraniaczy.
          Słyszałam zreszą o pewnym doświadczeniu: kilku parom damsko-męskim
          kazano naszkicować sylwetkę żeńskiej części pary. Kobiety same
          siebie rysowały z piersiami mniejszymi, niż w rzeczywistości miały,
          zaś mężczyźni swoje partnerki rysowali z przesadnie dużymi
          piersiami, przerastającymi rzeczywistość.
          Martwmy się o siebie, zdrowie i wygodę swoich cycków, to jest
          priorytet. O opinię kochającego nas /zauroczonego nami /pożądającego
          nas faceta nie trzeba się starać, bo najczęściej i tak jest o niebo
          lepsza od naszej własnej na swój temat. Poza nielicznymi wyjątkami
          szczególnych estetów, mężczyźni po prostu nie dostrzegą różnicy.
          • elmilinden Re: oj, faceci... 11.02.08, 10:38
            Oj, trzeba się starać;)

A różnice też dostrzegają:)

Ale każdy normalny facet zrozumie, że lepiej nosić wygodny stanik w dobrym
            rozmiarze, niż niewygodny w złym. I o to raczej sie martwić nie należy. I chyba
            dla nich faktycznie stanik jest tylko opakowaniem, które należy zdjąć.
            • teresa104 Oj, tam, 11.02.08, 10:40
              może nie mam bogatego doświadczenia erotycznego, może moje życie
              alkowiane nie było urozmaicane tabunem kochanków, ale przysięgam, że
              nie spotkałam takiego, który bardziej zachwyciłby się cyckiem w
              dowolnym staniku, niż żywym cyckiem w dłoni:)
              • quleczka Re: Oj, tam, 11.02.08, 10:54
                no to już inna sprawa, że wolą bez ;)

ale tak czy inaczej - ja nie mówiłam, że nie nosiłabym wygodnego stanika na co
                dzień z powodu faceta ...tylko, że nie ubrałabym takiego jakbym wiedziała, że
                jakiś facet ma go wieczorem zdejmować :p

patrząc na tej zasadzie to się można ubrać od razu na randkę w takie majtasy
                wyszczuplające jak bridget jones - w końcu i tak facet woli nas bez :p
                • limonka_01 Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:12
                  Może wystarczy, aby to Tango było w wersji purpurowej i już jest mniej babcine.
                  A stanik zabudowany po bokach bardzo ładnie zbiera to co trzeba do przodu.
                  • quleczka Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:18
                    Wszystko fajnie - tylko ja chyba jednak jestem po prostu zwolenniczką half-cup
                    (czy jak się to nazywa), a nie full-cup. Owszem te są dobre dla Pań z dużym
                    biustem ale nie wydaje mi się, że ja z moją 10cm różnicą w obwodach potrzebuję
                    aż tak zabudowanego modelu :)

No ale to wiadomo, że każdy woli co innego. Mnie męczy to, że o ile widzę to
                    65DD mają najczęściej podobne fasony jak inne dla biuściastych czyli
                    przeznaczonych na biust, który jest znacznie cięższy :)
                    • bibea Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:48
                      jezu kolczasty, quleczka mam tak samo! ja tyż halfcup poszukuję. i
                      tyż 65dd lub podobno e, ale w to akurat zwątpiłam...
                • elmilinden Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:20
                  Quleczka, no ja w ogóle jestem aseksualna, ale ja noszę zawsze bawełniane majty,
                  bo takie lubię;) Oczywiście nie w stylu majtek po pachy, ale takie normalne.
                  Żadnych koronek, przezroczystych tiuli itd.

Ale też, że tak powiem, nie ogląda mnie nikt od tej strony zazwyczaj, więc mi to
                  nie robi różnicy. A jakby oglądał, też bym się nie przejmowała:)
                  • quleczka Re: Oj, tam, 11.02.08, 17:42
                    no ja bieliznę też noszę bawełnianą nie jakąś koronkową i nie stringi...ale to
                    nie znaczy, że mam ochotę wyglądać jak w babcinym staniku ;)
                • teresa104 No tak, zapomniałam, 11.02.08, 11:24
                  że ja już na randki nie chadzam. A może chwilowo nie chadzam;)
                  Mój obecny chłop zna mnie od 6 lat, widywał mnie w naprawdę słabej
                  kondycji, w paskudnej chorobie. Ale nie musieć kombinować, czy majty
                  mam ładne czy nie, to naprawdę spory komfort, który ma się chyba
                  tylko w stałych i długoletnich związkach.
                  Co nie oznacza oczywiście, że oboje odpuszczamy dbałość o urodę ciał
                  i ich opakowań. Tyle, że bez histerii.
                  Zresztą ja chyba nie jestem tu najlepszym przykładem, bo jak pisałam
                  wcześniej, najczęściej nie mam na sobie stanika (ten stan utrzymuje
                  się nadal, czekam na pocztę), a kiedy byłam młodsza i jeszcze
                  niezwiązana, odpuszczałam to sobie tym bardziej.
              • elmilinden Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:17
                Też nie mam doświadczenia erotycznego, no ale napisałam właśnie, że stanik to
                tylko opakowanie.

Ale jak już kiedyś pisałam, kiedy tłumaczyłam mojemu byłemu chłopakowi, dlaczego
                ciągle kupuję staniki przez net i powiedziałam, ze miałam takie przypadki, ze po
                podniesieniu rąk do góry stanik mi lądował pod pachami, on stwierdził, ze
                pamięta ten stanik. Więc śmiem twierdzić, że faceci też przywiązują wagę do
                szczegółów i też nawet potrafią zrozumieć, dlaczego należy nosić dobry stanik.

A zaręczam, ze dla faceta zawsze fajniejszy jest cienki i prześwitujący stanik
                niż pancerniak z gąbkami. To jest oczywiste.

Moim zdaniem staniki Panache są trochę babacine w większości, mają niefajny,
                taki szorstki materiał i za bardzo mi się nie podobają. Ale są przecież inne,
                wygodne, fajne i do tego ładne.

Z kolei staniki z Triumpha nie wydają mi się takie super, podobnie z Atlantica
                czy z H&Mu. Nawet w czasach gdy nosiłam 75A, a potem 70B, nigdy nie kupiłam nic
                w Atlanticu, bo mi się nie podobały za bardzo te staniki. Teraz trochę zmienili
                wzory, ale jeszcze przed trafieniem na forum wiedziałam, że takie staniki są za
                luźne nie mam po co cih mierzyć nawet. H&M był miejscem zakupów bo mają
                nierówną rozmiarówkę, czasami dało się znaleźć coś małego i wąskiego. No i ceny
                są w miarę ok.
                A jak te 75A kupowałam zawsze w Tiumphie (bo o piersi trzeba dbać...) to w sumie
                nie było z czego wybierać. Większość staników była strasznie niewygodna, a
                pozostała część mi się nie podobała.
                • limonka_01 Re: Oj, tam, 11.02.08, 11:37
                  elmilinden napisała:

> Moim zdaniem staniki Panache są trochę babacine w większości, mają niefajny,
                  > taki szorstki materiał i za bardzo mi się nie podobają. Ale są przecież inne,
                  > wygodne, fajne i do tego ładne.

Róznie z tym Panache bywa. Elizy nigdy nie nazwałabym babcinym
                  www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PA-4151&mci=&size=&colour=&image=r501757-p540821-p000001-style
                  Faktem jest, że większość modeli Pnache nadaje sie do codziennego ganiania, a
                  nie na romantyczny wieczór. Stanikom "wieczorowym" stawia się nieco inne
                  wymagania. Nie muszą tak dobrze podtrzymywac, bo przecież zaraz sie toto
                  zdejmie. Więcej natomiast mają elementów dekoracyjnych, które niekiedy gryzą lub
                  uwierają, ale to i tak nie ma znaczenia, bo przeciez zaraz się toto zdejmie ;-)
                  • quleczka Re: Oj, tam, 11.02.08, 17:45
                    Oj nie, ten babciny nie jest :) Nawet wczesniej zwrocilam na niego uwage i mi
                    sie spodobal :)

Tylko mam jakies dziwne wrazenie, ze on nieco inaczej wyglada czarny niz w
                    kolorach, jakby mial jakis inny ksztalt - juz sama nie wiem :)

images.figleaves.com/product/220x308/r501757-p583506-front.jpg
                    images.figleaves.com/product/220x308/r501757-p501775-style.jpg
                    • limonka_01 zdjęcia z panachowymi cudeńkami 11.02.08, 19:22
                      Jedno ze zdjęć, to z blondynką, jest zdjęciem robionym na zamówienie sklepu
                      Figleaves, natomiast drugie, z brunetką, jest zdjęciem producenta.
                      Tu masz jeszcze fotkę z modelką Bravissimo
                      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/balconette-bras/pnc9-details.aspx?colour=Ivory

Nie sugeruj się za mocno zdjęciami, gdyż nader często zdarza się, że sa
                      podretuszowane programem graficznym. Poza tym każdy biust jest inny i na Tobie
                      stanik może leżeć, a nawet z pewnością będzie leżał, inaczej niż na modelkach.
                      • beakarp Re: zdjęcia z panachowymi cudeńkami 12.02.08, 08:25
                        no tak, ale wydaje mi się że ta Eliza nie zbiera biustu do środka,
                        tylko jak większość panache rozpycha go na boki...czy się mylę?
    • teresa104 A można prosić o przypomnienie wymiarów 11.02.08, 10:12
      i, oczywiście, o rozmiar białego stanika?
      • sylwiastka do guleczki - garśc pytań 11.02.08, 10:17

pomijając kolor tego drugiego. Zobacz z profilu w którym piersi są
        większe???, który zbiera bułki pachowe? a który wylewa się z przodu,
        a zpłaszcza z boku. Gdyby bluzke założyć, który ładniej kształtuje
        biust?
      • joankb Re: A można prosić o przypomnienie wymiarów 11.02.08, 10:25
        Mam 72 pod biustem i 88-89 w biuście.
        Tango Plunge 65F.
        I tylko tak myślę... Dlaczego do cholery najjaśniejszej ja nie mogę mieć stanika
        wyglądającego jak ten pierwszy, a leżącego jak ten drugi??
        No dlaczego??
        • bibea Re: A można prosić o przypomnienie wymiarów 11.02.08, 10:29
          Hmmm... jakbyś znalazła half cup to by wyglądało bardziej jak ten
          niebieski chyba.
          Zraziłam się osobiście do full cup. Więcej nie będe próbować nawet.
          • joankb Re: A można prosić o przypomnienie wymiarów 11.02.08, 10:33
            Moje uwagi dot. Tango - w wątku producenta.
            To jest Plunge :))
            • elenion_ankalima jak to nie ma jak jest :) 11.02.08, 14:36
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=SP-136330&mci=&size=30dd&colour=&image=r503156-p503160-style#
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MYS-7239&mci=&size=30dd&colour=&image=r526055-p526098-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA5910&mci=&size=30dd&colour=&image=r1997-p133795-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=ELX-G80731&mci=&size=30dd&colour=&image=r507511-p507713-style
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=SP-136330&mci=&size=30dd&colour=&image=r503156-p503179-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MC-E72-676&mci=&size=30dd&colour=&image=r435286-p481899-p000001-style
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PE-3411&mci=&size=30dd&colour=&image=r1667-p117239-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=KLY-1820&mci=&size=30dd&colour=&image=r575942-p576118-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-1410&mci=&size=30dd&colour=&image=r333322-p333328-style
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=RAP-RP0720&mci=&size=30dd&colour=&image=r2007-p100454-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MC-E75-64&mci=&size=30dd&colour=&image=r3907-p434799-front#
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAY-F75-4965&mci=&size=30dd&colour=&image=r483288-p483481-front
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=WA-7952&mci=&size=30dd&colour=&image=r551507-p551563-style
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=ELX-G60733&mci=&size=30dd&colour=&image=r507165-p507230-front
              A to tzlko brytyjczyki+ wyzsukiwane na 30DD
              • bathilda Re: jak to nie ma jak jest :) 11.02.08, 14:44
                To ja poproszę takie w 30H :)
                • joankb Re: jak to nie ma jak jest :) 11.02.08, 14:47
                  I jakąś ludzką cenę poproszę. One rzadko na przecenach bywają.
                  • elenion_ankalima Re: jak to nie ma jak jest :) 11.02.08, 15:52
                    Marudzisz. Nie wszystkie staniki z linkow kosztuja ok.60funciakow. Poza tym, namow lubego, zebz sprawil Tobie takie cudo :)
                    Jesli chodzi o 30h, to wlasnie stwierdzilam, ze moje 30dd ma szanse byc seksowniej ostanikowane. Zawsze zostaja seksi buleczki :P
                    • bathilda Re: jak to nie ma jak jest :) 11.02.08, 15:54
                      > Jesli chodzi o 30h, to wlasnie stwierdzilam, ze moje 30dd ma szanse byc seksown
                      > iej ostanikowane. Zawsze zostaja seksi buleczki :P

U mnie to chyba seksi bochenki :)
        • teresa104 E, no, nie desperuj, 11.02.08, 10:32
          trzeba mieć stanik i bialy, i kolorowy, i sexy, i ortopedyczny. Tak
          myślę.
          Przeglądałam rozmaite strony - są śliczności w Twoich rozmiarach,
          wczesniej czy później taką śliczność sobie dopasujesz.
          Ja modlę się do tej samej Najjaśniejszej Cholery, żeby się okazało,
          że mam co włożyć do Frei Tigerlilly 70E. A jeśli moje modły
          przyniosą skutek, to na ołtarzu Cholery rytualnie spalę wszystkie
          swoje 75B.
          • bibea Re: E, no, nie desperuj, 11.02.08, 10:34
            na ortopedyczny jestem ok. 20 lat za młoda ;)
            jeszcze lubie nosić delikatne koroneczki :)
            • limonka_01 Re: E, no, nie desperuj, 11.02.08, 10:56
              bibea napisała:

> na ortopedyczny jestem ok. 20 lat za młoda ;)
              > jeszcze lubie nosić delikatne koroneczki :)

Myślisz, że za 20 lat przejdzie Ci ochota na koroneczki? Może nie będzie tak
              źle? ;-)
              • joankb Re: E, no, nie desperuj, 11.02.08, 11:05
                Nie przejdzie. Na to ochota nie przechodzi nigdy. A producenci "naszych"
                rozmiarów jakby o tym zapomnieli. Nie mówię o niektórych Freyach... A dla mnie
                to pewnie jedyny producent :((. Mierzyłam Fantasie - wszystkie za szerokie w
                obwodzie. Zostało Pour Moi do spróbowania, Krzywa Kaśka i Ruby Pink. Do
                prawdziwej elegancji im daleko.... :(((
          • joankb Re: E, no, nie desperuj, 11.02.08, 10:34
            Tigerlilly okropnie rozciągliwe jest. Mierzyłam w sobotę 60-kę, w sam raz, a
            nawet luźna.
            • teresa104 Oj, to dobrze, dobrze, 11.02.08, 10:38
              bo to moje 75 na wydechu, jakie osiągnęłam, jest obwodem klatki
              piersiowej, jakiego normalnie nie uzyskuję w atmosferze. Może w
              wodzie, na głębokości 20m;)

Bardziej martwię się o michy, o miednice, o te wanny E.
              • bibea Re: Oj, to dobrze, dobrze, 11.02.08, 10:42
                teresa, wiem o co ci chodzilo z tym chomątem i niemożnoscią
                oddechania. miałam tak w obwodzie 60 w freya retro basic.
                autentycznie bolały mnie żebra od samego oddychania na pół
                gwizdka... :/
                • teresa104 Re: Oj, to dobrze, dobrze, 11.02.08, 10:47
                  Zachowałaś czy odesłałaś?
                  Dla mnie ideałem byłby stanik ciasny, ale poddający się rozszerzeniu
                  pod wpływem rozszerzania żeber. Sprężysty po prostu, elastyczny. Nie
                  ma takich? Albo człek jest skazany na powróz, albo na zwis?
                  • bibea Re: Oj, to dobrze, dobrze, 11.02.08, 11:11
                    teresa, mierzyłam w sklepie.
                    mój obwód docelowy to 65 to nic dziwnego, że ztywne spłaszczające
                    (bo to minimiser) chomąto było mega niewygodne
    • amparito :) 11.02.08, 10:32
      Ha, przed chwilą w sąsiednim wątku sama popełniłam porównanie. Tylko jakby drastyczniejsze. To przekleję jeszcze i tu.

Tak wyglądam w 75B:
      picasaweb.google.com/GaleriaAmparito/Triumph75BKuPrzestrodze
      a tak w 60FF:
      picasaweb.google.com/GaleriaAmparito/FreyaMitzy
      • sylwiastka wszystkie nowe, piekne staniki.. 11.02.08, 10:38
        zapraszam do galerii. Trzeba stworzyć baz danych z wymiarami
        modelami itp. w jednym miejscu :0 to oczywiscie sa metamorfozy...
        ale watkiek kiedyś może ulez zapomnieniu a raz z min te zdjecia. W
        galrii mają szanse pozostac dłuuuugo.
        • bibea Re: wszystkie nowe, piekne staniki.. 11.02.08, 10:43
          ajmparita, własnie chciałam sobie kupić te pour moi ;)
          65dd lub e.
          • amparito Pour Moi 11.02.08, 11:38
            Ale full cupa, nie jest aż tak zabudowany. Bo padded odradzam, straszliwie gruba ta gąbka - nie potrzebujemy jej.
            • bibea Re: Pour Moi 11.02.08, 11:47
              no ale ja nie lubię full cupów.
              bo wtey jest ta gumka na gorze i albo mi bułkuje cycek, albo w ogóle
              gubi sie bidulek w miseczce.
              to nie jest kroj na mnie i tyle.
              ja szukam wykrojonego, bez poduszek, miękkiego. ale nie full cup pod
              brodę... :/
              • teresa104 Ustalcie, jaki to ten half cup 11.02.08, 11:55
                jest najlepszy, to też go se kupię. Ogrzewaczy obojczyków albowiem
                mi nie trzeba.
                Jak ustalicie, to wybijcie to w jakimś tytule.
                • bibea Re: Ustalcie, jaki to ten half cup 11.02.08, 12:02
                  teresa, to metoda prób i błędów
                  choć przyznam, że po wczorajszym dniu odechciało mi się
                  i byłam o krok od kupienia ladnego 70c...
                  • teresa104 Tak, tak, tylko ja nie wytrzymam 11.02.08, 12:48
                    zbyt wielu prób i błędów. Myślę, że trzy próby i dwa błędy, to
                    maksimum. W wypadku trzech prób i trzech błędów zostaje mi to:
                    tiny.pl/ldv5
                    • zooba Re: Tak, tak, tylko ja nie wytrzymam 11.02.08, 14:27
                      Właśnie ;-)

Ja chyba też wymieknę, zbyt niecierpliwa jestem.

• quleczka Re: wszystkie nowe, piekne staniki.. 11.02.08, 10:58
          tylko w galerii nie każdy ma do nich dostęp :)

ja nawet własnych w galerii zobaczyć nie mogę ;)

tak więc dziękuję dziewczynom, że się z nami podzieliły tutaj zdjęciami...bo
          śmiesznie jak się widzi te wątki z dyskusją o kolejnych modelach w galerii i nie
          wie się czego dotyczą :)
        • amparito Galeria 11.02.08, 11:36
          Ja tam już mój stosunek do galerii wyjaśniałam.
          W rezultacie wrzucam to co miałam okazję przymierzyć i obfocić na picassę i jak opisuję jakiś model podaję linka.
      • quleczka Re: :) 11.02.08, 11:02
        kurcze, jak to dziwnie jest z biustami i zdjęciami ;)

bo Twój biust wygląda mniej więcej podobnie do mojego na tych zdjęciach tyle, że
        ja mam prawie 78cm pod i tyle co Ty w biuście, a więc różnicę obwodów
        rzeczywistych ( nie stanika) ok. 10cm , a Ty 20 cm.

pomyślałabym, że to powinna być duża i widoczna różnica w biuście...to chyba
        kwestia zdjęć :)
        • amparito Re: :) 11.02.08, 11:44
          Może zdjęcia, nie przy wszystkich miałam do pomocy mojego mężczyznę. A samej trzeba dziwne sztuki robić, zwłaszcza przy tych zdjęciach z profilu.
          A może po prostu dobrze ostanikowany biust wygląda dobrze i tyle.
      • ganbaja Re: :) 11.02.08, 15:48
        Nieporównywalnie lepiej. Tylko się nie garb!!
    • teresa104 Upadła madonna z wielkim cycem 11.02.08, 11:49
      tudzież "myszka się omsknęła"
      Na zdjęciu modelka ma stanik ewidentnie na cycki różnych wielkości.

tiny.pl/ld6n
      • maith Re: Upadła madonna z wielkim cycem 11.02.08, 14:42
        Malarz nie dokończył dzieła ;)
        Może zapomniał? I w efekcie jedna miska jest mocniej podszopowana ;)
    • maith Bardziej urocze Panache 11.02.08, 14:40
      Zamiast marudzić, że wolałybyście mieć pół biustu w urokliwszym staniku ;)
      zerknijcie na te propozycje Panache i Masquerade (druga marka tej samej firmy)
      Panache:
      Też Tango II, ale wersja plunge i różowa:
      www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/panache/plunge-bras/pnb5-details.aspx?colour=Hot+Pink
      Tango Floral w cudnej czerwieni, też wersja plunge
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/plunge-bras/pnc4-details.aspx?colour=RedHarmony
      www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/panache/balconette-bras/pnb2-details.aspx?colour=CornflowerEmerald
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/balconette-bras/pne4-details.aspx?colour=Emerald
      A z Masquerade
      np. Chantilly:
      www.peachfield.pl/model/5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka