Dodaj do ulubionych

Miseczka w 75E a 70F

24.02.08, 17:46
Witajcie,
od pewnego czasu czytam forum i na podstawie Waszych porad, tydzień temu kupiłam sobie w Avocado stanik Orient Express 75E, sukces to dla mnie wielki, bo do tej pory nosiłam 80B-C (i to z wkładkami), dodam że przy wymiarach 78/94. Po tygodniu noszenia dobrego biustonosza już widzę zmiany, przede wszystkim biust się ładnie formuje, zniknęła mi fałda na brzuchu - jakoś się chyba tajemniczo w biust zamieniła? ;) - i generalnie czuję się bardzo dobrze, bo nic mi się nie zsuwa i nie podjeżdża. Co do obwodu biustonosza, z początku zapinałam się na pierwszą haftkę z brzegu, teraz zapinam się na trzecią i mam wrażenie, że jest tam jeszcze trochę miejsca, miseczki natomiast z początku lekko się marszczyły, a teraz coraz bardziej się wypełniają.
Chciałabym dokupić sobie jeszcze jakiś biały biustonosz, bo czasami noszę coś jasnego. Nie wiem tylko, czy zostać przy tym rozmiarze 75E, czy też skusić się na 70F, jak sugeruje ten program do obliczeń? Czy miseczka nie będzie za duża, skoro ta obecna jest jeszcze nie do końca pełna? Myślałam raczej o tych tańszych, polskich stanikach (Gaia, Konrad itp.), z droższymi poczekam jeszcze jakiś czas, aż biust się uformuje, tym bardziej, że się odchudzam i nie chcę wydawać dużo kasy na biustonosz, który później będzie zalegał w szufladzie (już i tak wydałam 180zł na ten Avocado).
To jak myślicie, 75E czy 70F?
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: Miseczka w 75E a 70F 24.02.08, 18:13
      Zamiast nowego Konrada itp. mozesz upolowac brytyjczyka (nawet i nowego) w tej samej cenie. Jesli masz troche luzu to koniecznie probuj 70F, mozliwe ze za jakis czas bedziesz musiala siegnac po jeszcze wieksza miseczke:)
      • gania76 Re: Miseczka w 75E a 70F 24.02.08, 19:54
        Patrzyłam na Allegro, ale używanego stanika nie chcę (nie lubię w ogóle odzieży używanej), a nowych w tym rozmiarze nie było.
    • mika_p Re: Miseczka w 75E a 70F 24.02.08, 20:02
      Mniejszy obwód, wyższy numer miski.
      Miska w 70F może się okazać nieco mniejsza niż w 75E, bo to troszke inaczej idzie.
      Poza tym, jak po tygodniu zapinasz się na tzecią haftkę, to za kilka nastęonych
      dni może zrobić się za luźno.

Miałam podobnie, tylko z miskami o numer wiekszymi ;) 75F zapięłam bez problemu
      na trzecią haftkę od razu, 70 G po 2 tygodniach tamtego ledwo dopięłam, ale
      teraz 70G jest idealne, a 75F zwęziłam i jeszcze będę musiała troszkę zwezić.
    • greylin Re: Miseczka w 75E a 70F 24.02.08, 20:33
      Przed znalezieniem forum miałam podobny wymiar pod biustem. Nosiłam wtedy 75E
      (co było i tak sporym przejściem z 85C). Szukałam w sklepach 70F/G (nie
      znalazłam nic fajnego, ale dowiedziałam się, ze większość polskich firm to
      rooozciągliwce), ale udało mi się przymierzyć obwód 65. Zaraz potem
      "ustrzeliłam" na allegro nówkę (nie śmiganą ;) ) w swoim rozmiarze za 40zł, po 3
      tyg. noszenia okazało się, ze mam 70cm pod biustem. Wszystko zależy od twojej
      ściśliwości, ale zdecydowanie doradzałabym 70 (o ile nie 65) :)
    • turzyca momencik! 24.02.08, 20:48
      spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=2
      Z tego zestawienia jasno wynika, ze miska w polskiej rozmiarowce a miska w
      avocado to nie to samo. W polskiej rozmiarowce nosisz w zasadzie 75F.
      Zmniejszajac obwod stanika o 5 cm musisz zwiekszyc miseczki o 2, zeby miec
      stanik na ten sam obwod:
      docs.google.com/View?docid=dfq559j5_1fjkt4n
      W brytyjczykach wychodzi to idealnie, tak jak pokazuje tabelka powyzej, w
      polskich stanikach troche sie to rozjezdza, ale mozemy ten 1 cm pominac. Jesli
      chcesz miec ciasniejszy stanik to zamiast polskiego 75F powinnas wiec wziac
      polskie 70H. Albo poszukac promocji brytyjskiego 70FF. :)
      • gania76 Re: momencik! 25.02.08, 11:06
        Dzięki, dziewczyny.
        70H to dla mnie kosmiczny rozmiar :) z C wskoczyć na H? Niewiarygodne :) ale spróbuję. Nic polskiego w tym rozmiarze pewnie nie znajdę, ale poszukam.
        • bathilda Re: momencik! 25.02.08, 11:35
          NIe no, polskie 70H bywa, nawet jakaś Gaia czy coś tam.

wyprzedazebielizny.pl/biezaca/index.php?action=szukaj&SID=22c7a08b8fb89f3ab7e0080dabc5152a&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=158&sortowanie=1

www.misterna.pl/ona.html?r=171&p=0&s=&x=25&y=10
          • gania76 Re: momencik! 25.02.08, 11:41
            He he, wg rozmiarówki firmy Gaia, powinnam nosić 75C :)))
            • bathilda Re: momencik! 25.02.08, 11:54
              No ale Ty mądrzejsza od ich tabelki jesteś :)
    • gania76 70FF - porażka 27.02.08, 10:44
      Kupiłam na Allegro Panache Breeze 70FF i niestety porażka... miska dużo za duża. Sam stanik leży świetnie, bardzo jest wygodny, i już wiem, że muszę przejść na rozmiar 70... ale co z tego, kiedy w miskach hula wiatr :(
      A czy między miską F a FF jest duża różnica?
      • azareth taka sugestia do Gaii 27.02.08, 12:26
        ma bardzo duze miski:) to uwaga tak jakbys sie do niej przymierzała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka