Dodaj do ulubionych

moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((((

12.03.08, 13:03
własnie przymierzyłam moj pierwszy 65 z listkow i płakac mi sie chce....
-przy wymiarach 73 pod i maks 86 w biuscie wziełam 65 D i 65DD z pour moi providecne underwired bra i jest nastepujaco:

* 65 D- jestem bardziej płaska w tym staniku niz bez, koszmar przez duze k- rownie dobrze mogłabym sie ciasno obandazowac wokół cyckow- efekt ten sam- czyli za mały

* 65 DD- zapięty z niemałym trudem, ale troche lepiej- znaczy mniej płaska, zamiast krajobrazu rowninnego zobaczyłam zas jakies bezkształtne troche płaskie spaniele ktore sa niby moim zgrabnym biustem....
ja wiem ze przez lata noszenia puszapow przyzwyczaiłam sie do regularnego kształtu jaki nadawały mojej klacie miseczki z gabki, ale to co zobaczyłam mnie przeraziło...
wygladam w staniku tak jakbym upchneła tam dwie sflaczałe, wyciagniete piersi a nie moje przeddzieciowe, stojace i naprawde ładne, nosz tragedia...

a przy pachach i pod jakies wałki (buły?) ktore nic, ale to nic nie robia sobie z wygarniania, matko, przeciez ja nie jestem jakims tłusciochem....

baterie sie ładuja, wiec niedługo wysle foty do galerii, a poki co pomozcie, bo sie narparde rozrycze ze złosci
Obserwuj wątek
    • azareth jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:09
      niby jest ok, niby fiszbina zewnetrzna celuje w srodek pachy.. ale co z tego jak tam nie ma juz dawno piersi, a jedynie zebra przeswituja przez skore...
      na razie siedze w moim przeproszonym 70 i gotuje sie z bezsilnosci nad własna, niepokorna anatomia...
      • the_mariska Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:15
        Z tego co się orientuję to Pour Moi zaliczają się do szeeeerokofiszbinowców,
        więc może po prostu w tym leży problem. Ale przydałoby się obejrzeć zdjęcia,
        żeby stwierdzić coś więcej...
        • azareth Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:19
          ale jak fiszbina bedzie wezsza to nie bedzie juz celowac w srodek pachy...

zdjecia beda wkrotce, czekam na baterie
          • madzi1 Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:34
            To my czekamy na zdjęcia :) Narazie po opisie przypuszczenia mi
            mówią, że oba są za małe :)
            • azareth Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:44
              madzi, za małe? no ja wiem, ze buły swiadcza o za małym staniku, ale skoro mam maks! 86 w biuscie to wychodzi jak byk DD..zwłaszcza ze pour moi ma raczej (tak wysadowałam) regularne miski... a na E (przynajmniej z tej firmy) sie chyba? nie nadaje, bo to juz zabudowane, a ja w dodatku z tych niepełno pierśnych u gory...
              • amparito Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:48
                Powiem Ci, że ja też sobie pomyślałam, czy to nie za małe miski.
                Czasami dobry romiar biustonosza to nie ten, który wychodzi z tabelek.
                • azareth Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:56
                  Wiem, wiem... gdybym moga sobie isc do sklepu i poprzymiezac, to moze bym tak nie narudziła..
                  a tak, człowiek czeka na przesyke z dalekiego kraju i ... nomen omen -figa;)

65 D juz spakowałam do zwrotu... w DD sie obfoce i poprosze o pomoc
                  a jak sie okaze ze to stanik za mały??? to sie czerstwa potne bułeczka- bo piekne halfy z pour moi koncza sie na DD.. a w full bede miec pusto u gory..
                  • amparito Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 13:58
                    Gdybyś była z Łodzi mogłabyś poprzymierzać moje 65E. Ale nie wiem, skąd, mam wrażenie, że Ty z innych rejonów jesteś?
                    • azareth Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 14:03
                      Dziekuje, ale ja z serca połnocy:) niestety z Gdyni :)
                      • bibea Re: jeszcze jedno.. 19.03.08, 11:11
                        65dd z st. tropez padded było za małe na dokładnie te twoje wymiary.
                        i jak dla mnie miało za szerokie fiszbiny, które w połączenie z
                        gąbkowaniem powodowało totalną masakrę biuściastą.
                        oddałam. mimo, że piękny był.

• azareth ale jest jeden pozytyw w tym chaosie:) 12.03.08, 14:05
                    chłop mi sie postarał o staniki, dostałam je w prezencie:), szkoda ze nie moge mu tego wynagrodzic pozytywna wiadomoscia i pokazac sie w nowym nabytku...
                • azareth Amparito.. 12.03.08, 14:25
                  własnie ogladalam zawartosc Twojej sygnaturki.. i przyjrzałam sie rozmiarom 30 E ze szczegolnym uwzglednieniem stanikow z pour moi..

wiesz jakie wnioski? nie mam połowy objetosci biustu jaki prezentujesz na zdjeciach- mimo ze w wymiarch wychodzi mi te nieszczesne 86 cm..
                  (wiem, ze sie z niektorych modeli - przepraszam za okreslenie-wylewałas, bo były za małe) ale ja jakos po tej lekcji pogadowej w tym E sie zupełnie nie widze, zwłaszcza w miekkim zabudowanym...co ja tam wsadze.. eh...
                  • amparito Re: Amparito.. 12.03.08, 14:34
                    Zanim ich nie założyłam też bym nie uwierzyła.
                    Właściwie za każdym razem, jak wyciągam z koperty/pudełka nowy biustonosz przelatuje mi myśl, że takich przestrzeni to już na pewno nie wypełnię. Niektórych rzeczywiście nie wypełniam. Ale tylko niektórych :) Nie dalej jak w poniedziałek dostałam Fayreforma (mam parę zaległości w zdjęciach), z ebaya i to z Australii, więc raczej bez opcji zwrotu i pomyślałam, że wtopa. A w domu przymierzyłam i pasuje.
                    Biustu, jeśli nosisz dobry stanik, z czasem przybywa. W moim wypadku obwód się nie zmienia, ale wygląda coraz solidniej, jędrniej.
                    Ale nie upieram się, że 65E nie będzie na Ciebie za duże. Zrób zdjęcia i niech się galeryjki wypowiedzą.
                    • zawsze_zielona Re: Amparito.. 12.03.08, 15:03
                      A jaki Fayreform??? Pyta miłośniczka firmy:) Skąd zamawiasz? Bezpośrednio z
                      Australii?
                      • amparito Fayreform 12.03.08, 15:15
                        Fayreform Society underwire waniliowy, taki solidny, konserwatywny. Jak obfocę opiszę w wątku producenckim. Kupiłam na ebayu, u tego sprzedawcy:
                        myworld.ebay.co.uk/joyp0591/
                        • yaga7 Re: Fayreform 13.03.08, 06:26
                          haha, zawsze wyczaję jak gdzieś się mówi o fayreformie ;)

Tego sprzedawcę też polecam, tez u niej kupowałam.

Kupowałam też tu:

myworld.ebay.co.uk/satinandlace/
                          • zawsze_zielona Re: Fayreform 13.03.08, 13:22
                            Dzięki. Niestety, 65DD nie pojawia się zbyt często...
              • anulla1974 Re: jeszcze jedno.. 12.03.08, 14:12
                Wymiarami się nie sugeruj - ja jak sie mierzę to wychodzi mi max 78
                cm w biuście. A noszę 28 DD, czasem D, mimo że to D powinno wg
                tabelki być moim rozmiarem.
    • amparito Re: moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((( 12.03.08, 13:37
      Po pierwsze naładuj te baterie, zrób zdjęcia, niech Cię dziewczyny w galerii obejrzą i doradzą. Z opisu wynika tylko, że jest źle, a może jest jakieś proste rozwiązanie.
      Po drugie zobacz, zrobiłaś właśnie pierwszy krok, żeby polikwidować bułki, ujędrnić biust, nadać mu kształt. Ten biust, który najwyraźniej został zmasakrowany przez puszapy. Jak już znajdziesz ten właściwy biustonosz, z każdym dniem będzie coraz lepiej, słowo skauta.
      Po trzecie, jeśli ma Ci to pomóc, to porycz sobie trochę, a potem umyj twarz i zrób sobie jakąś przyjemność. Może czekolada, a może..., już Ty wiesz najlepiej, czym sobie poprawić humor.
      Głowa do góry.
      • azareth Re: moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((( 12.03.08, 13:51
        amparito, tak, zrobiłam pierwszy krok i chwilowo mam ochote na w tył zwrot:(...
        zasapana zapiełam sie w koncu w pierunsko ciasny stanik z nadzieja ze w lustrze zobacze nagrode za te wygibasy a nie jakies...niemoje cycki
        zmasakrowany jak zmasakrowany... jedyne co w nich nie gra to zapewne fakt rozsmarowania po klacie przez noszone latami za małe puszapy. a ja tymczasem wygladam tak jakbym wykarmiła z 2 dzieci, a nie miała piersi jak nastolatka- a tak własnie wygladaja bez stanika..

mam ochote bic, gryzc i kopac;)czekolada to na doła, ja jestem diabelnie zła i rozczarowana, wrrr

ide w cos przyłozyc;)moze mi przejdzie...
        • la_chatte Re: moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((( 12.03.08, 18:31
          Ech, trzymaj się <mocne przytul>, będzie dobrze, w końcu na pewno znajdziesz
          swój idealny stanik i wtedy efekty będą oszałamiające :)
          Przyznam jednak szczerze, ze właśnie tego się boję co Ty przeżywasz - problemów
          z dobraniem rozmiaru, zamawiania i odsyłania niezliczonej ilości staników, na co
          nie mam czasu ani ochoty.. No nic, zobaczymy, na razie będę szukać w sklepach w
          realu, nie w internecie ;)
    • azareth fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/t 12.03.08, 19:49

• madzi1 Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 19:54
        Wklejam właśnie. Może tutaj będziemy komentować skoro już i tak
        tutaj dyskusja się toczy?
        • azareth Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 19:59
          dziekuje, prosze o uwzglednienie prosby o pozniejsze skasowanie zdjec

hmm, madzi, wolałabym aby powstał osobny watek, gdyz tytuł tego sugeruje inny kontekst i obawiam sie braku zainteresowania sprawa...
          • madzi1 Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 20:04
            Mam skasować po ocenie tak?
            To nie szkodzi, że tytuł jest jaki jest, bo te które mają dostęp do
            galerii i tak tutaj trafią, bo pod twoimi zdjęciami jest link do
            tego wątku. Osobnych wątków już nie zakładamy. Teraz jest jeden
            wspólny wątek na komentarze. Moge tam przekierować galeryjki jeśli
            chcesz, albo zostawić tutaj :)
            • azareth Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 20:09
              rozumiem:)w takim razie zostanmy tutaj

tak, co do zdjec, prosze o skasowanie po ocenie, chyba ze uwazasz, ze moga jeszcze posłuzyc - w co watpie:P
              • bibea Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 20:32
                to ja jeszcze dorzucę, że początkowo miałam twoje wymiary 73/86 i pour moi st.
                tropez był nie dość, że mega wielki, to jeszcze spłąszczał mi biust i był
                khem... ZA MAŁY!
                • azareth Re: fotki wysłałam do galerii:) licze na pomoc n/ 12.03.08, 23:32
                  no wlasnie... to niech mi ktos powie czy ja rozmiar tez mam zwiekszyc? bo teraz nie wiem juz czy problem wynika z całokształtu niekomatybilnosci czy takze z za małej? miski....
    • madzi1 No to komentujemy :) 12.03.08, 19:59
      jw
      • bibea Re: No to komentujemy :) 12.03.08, 20:36
        moim skromnym zdaniem fiszbiny trafiają jakoś strasznie daleko, tak raczej na
        plecy niż środek pachy. ale może to kwestia zdjęcia.
        miseczka hmmmm... ja bym powiedziała, żebyś szukała we freyach. że może
        faktycznie pour moi jest takim rozpłaszczaczem trochę. bo większa miseczka
        byłaby niewypełniona.
        • madzi1 Re: No to komentujemy :) 12.03.08, 21:33
          Hym... Fiszbina może trochę za szeroka, na to może pomóc freya.
          Faktycznie ta miska jakaś taka rozpłaszczająca, większa by była za
          duża. Jakiś widocznie nie fortunny krój dla ciebie. Co do tych bułek
          które zaznczyłaś na zdjęciu. Narazie powinnać kupić coś co jest
          wyżej pod pachą jak np tutaj:
          tiny.pl/4gr5
          tiny.pl/4grj
          tiny.pl/pjk8 z tym, że to jest panache i też może mieć
          trochę szerokie fiszbiny
          tiny.pl/4grs
          Widzisz różnicę w budowie po bokach? Chodzi o to żeby można te twoje
          bułki wsadzić do stanika i wmasować.

• azareth madzi.. 12.03.08, 22:02
            wszytko fajnie idee zabudowanych stanikow rozumiem, tylko jak to pogodzic z faktem, ze ja z tych niepełnopiersnych u gory..

w gornej czesci miski raczej wiatr bedzie hulał, w to chyba jeszcze gorzej wyglada niz podpachbułki....
            • madzi1 Re: madzi.. 12.03.08, 22:43
              Wg mnie te modele mają prawo dobrze leżeć. Dopóki nie spróbujesz to
              się nie dowiesz. Ja też nie mam cycków za dużo na górze, a podobne
              modele leżą ok. Jestem jednak zdania, że trzeba próbować a dopiero
              potem mówić, że coś jest nie dla nas :)
              • azareth Madzi 12.03.08, 22:56
                masz racje, z jednym ale... mierzyłam ful cupy i niestety jest problem...wiec nie mowie co mi sie wydaje, ale jak jest, coprawda mierzyłam 70 a nie 65 ale nie wierze ze nagle tam gdzie była pustka pojawi sie biust...
                • madzi1 Re: Madzi 12.03.08, 23:16
                  Przecież full cup to co innego niż te modele które dałam za
                  przykład. Ja ci pokazałam 3 balkoniki i jeden plunge.
                  • azareth Re: Madzi 12.03.08, 23:28
                    ale one jakies takie zabudowane... :(

przepraszam, to nie wynika z ignorancji, ale no dla mnie wyglada to to jak ful cup..
                  • azareth Re: Madzi 14.03.08, 20:05
                    Madzi, obsobaczyłas mnie ze nie nie odrozniam rodzajow stanikow i okreslam balkoniki jako full cup (choc fakt nie znam sie), ale wytłumacz mi zatem czemu propomowany przez Ciebie model: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/balconette-bras/fyf1-details.aspx?colour=Fondant jest na polskiej stronie okreslany jako balkonik -full cup: www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Antoinette_Fondant,t316.html przepraszam, ale ja naprawde nie widze roznicy...
      • maith Re: No to komentujemy :) 12.03.08, 22:05
        Faktycznie, wygląda to jakby stanik wisiał na biuście i ciągnął go do dołu...
        Zaczęłabym od podciągnięcia go do góry na obwodzie i wyrównania do tego
        ramiączek (nie odwrotnie). Wtedy zobaczyłabym, czy nie jest lepiej.
        Ale podejrzewam, że to i tak nie wystarczy, bo stanik raczej jest
        niekompatybilny z Twoim biustem. I faktycznie Freye mogłyby pasować lepiej.
        Zastanawiam się jeszcze patrząc na to zwieszanie się stanika, czy obwód na pewno
        jest ok...
        Czyli najpierw podwyższ go na obwodzie i zobacz, czy jest lepiej
        Potem zapnij na najwęższą haftkę i zobacz, czy jest lepiej
        A potem zastanów się nad wymianą na coś bardziej pasującego.
        • azareth Maith 12.03.08, 22:12
          ja z niemałym trudem zapiełam sie na ostatnia haftke, wiec co ja moge jeszcze zrobic z obwodem?

ramiaczko jak podciagne nieco zeby luzne nie było zaczyna sie wrzynac, jak poluzuje zeby sie nie wbijało- to rownie dobrze mogłoby go nie byc..

hmm, Freja to waskofiszbinowiec- czyli albo fiszbina skroci mi sie od strony pachy i juz nie bedzie celowac w jej srodek, albo bedzie od strony mostka zbyt blisko siebie a piersi dalej:)- bo ja uwazam ze chyba z tych szerzej rozstawionych jestem..
          • madzi1 Re: Maith 12.03.08, 22:47
            A może nie jesteś z szerzej rozstawionych tych z rozmaślonych
            pushapami? :) Ja też myślałam, że taki urok moich cycków, że są
            szeroko. Ale od czasu noszenia dobrego rozmiaru cycki mi się zebrały
            spod pach i jest ich jakby więcej po środku. Więc jeśli te fiszbiny
            będą blisko siebie na mostku, ale też pod środku pachy to nic ci się
            złego nie stanie, a może się nawet polepszyć :)
            • azareth Re: Maith 12.03.08, 23:04
              hmmm, wiesz to subiektywna ocena... moje piersi sa takie troche na boki, miedzy nimi jest przerwa na mostku- dosc spora..
              wnioskuje jeszcze po fiszbinach kt zawsze były zbyt blisko siebie z przodu, a bo bokach kroiły piers- dlatego uznałam j/w

pozatym w stanikach gdzie fiszbiny sa złaczone na mostku- bez przerwy pomiedzy nimi- zszyte tak krawedz w krawedz mam pusty 1cm i dopiero zaczyna sie obrys piersi..
              • madzi1 Re: Maith 12.03.08, 23:19
                > pozatym w stanikach gdzie fiszbiny sa złaczone na mostku- bez
                przerwy pomiedzy
                > nimi- zszyte tak krawedz w krawedz mam pusty 1cm i dopiero zaczyna
                sie obrys pi
                > ersi..

Takich przecież nie musisz kupować. Ale nie musisz też kupować
                takich ekstremalnie rozjechanych na boki jak ten pour moi.
                Czy wogóle oprócz tego modelu mierzyłaś jeszcze jakąś 65?
                • azareth Re: Maith 12.03.08, 23:30
                  tak mierzyłam 3 inne 65 ale przemilcze sprawe bo tak tragicznie wygladałam, ze szkoda słow
                  deformacja w czystej postaci...
              • maith Re: Maith 13.03.08, 01:36
                Freye często mają rozsunięte fiszbiny na mostku. Wszytko zależy od modelu. Z
                tego co widzę na innych (sama Freyi generalnie nie używam) to szeroki rozstaw z
                przodu mają np. Freye:
                -Jeannie,
                -Sassy,
                -Tigerly,
                -Mitzy.

Co do ramiączek - tu nie chodzi o podciąganie ramiączek, tylko o podniesienie
                stanika na obwodzie - za fiszbiny, za obwód, nie za ramiączka, ramiączka dopiero
                potem poprawiasz.
                Każdy stanik, w którym Twój biust wygląda gorzej niż bez jest wykluczony, więc
                tu sprawa jest jasna.
                Zastanawiam się, co jeszcze mogło spowodować, że ten stanik się na Tobie
                uwiesił, zamiast podtrzymywać Ci biust...
                • azareth podsumowujac... 13.03.08, 13:09
                  rozumiem, ze ten stanik to kompletna klapa i nic nie da sie z tym zrobic- wiec pakuje do odeslania

(Maith, ja tak własnie robiłam jak piszesz-ze pierw obwod pozniej dopasowywałam ramiaczka, swoja droga podniesc obwod ciut wyzej nie dałoby rady- chyba ze z pomoca kogos jeszcze)

teraz powiedzcie mi czy mam szukac
                  *innego modelu w tym samym rozmiarze,
                  *czy innego i jednoczesnie podniesc miske (ze wzgledu na wałek?), bo sugestie były niejednoznaczne wiec nie wiem czy problem wynika z tylko niekompatybilnego stanika czy takze z za małej? miski..

jeszcze jedno- sugerujecie waskofiszbinowce, bo oceniacie ze fiszbine mam na plecach- wiec ja sie pytam bo nie bardzo rozumiem- wg mnie fiszbina celuje na zdjeciach w srodek pachy..
                  to gdzie jest faktycznie ten srodek?
                  • zawsze_zielona Re: podsumowujac... 13.03.08, 13:21
                    IMO fiszbiny są za szerokie, stąd efekt spłaszczonego biustu. Spróbuj innego
                    modelu w tym samym rozmiarze, czyli 65DD. Aczkolwiek, jeśli przymierzasz się do
                    Freya, to 60 nie będą głupim pomysłem, wtedy pewnie 60F, ale to też zależy od
                    modelu.
                  • quleczka Re: podsumowujac... 13.03.08, 15:28
                    "wg mnie fiszbina celuje na zdjeciach w srodek pachy..
                    to gdzie jest faktycznie ten srodek?"

przylaczam sie do pytania bo mi na zdjeciu tez to wyglada na srodek pachy...to
                    niech ktos mniej wiecej lopatologicznie powie ile wczesniej to sie powinno
                    konczyc :)
                  • maith Re: podsumowujac... 15.03.08, 05:43
                    Jesteś w tym staniku rozpłaszczona i stanik zwiesza Ci się na biuście.
                    Normalnie powiedziałabym, że to kwestia za szerokiego obwodu. Ale skoro
                    zaklinasz się, że obwód jest już na pewno wystarczająco ciasny, to to musi być
                    kwestia kroju. Jeśli Panache Cię rozpłaszcza, to możesz być Freyowcem. Za mała
                    miska nie wywołałaby takich reakcji.
                    Patrząc na to, gdzie Ci celuje fiszbina, wygląda to ok. Tylko efekt jest jak w
                    za szerokim obwodzie, albo ew. jak przy za szerokiej dla Twojego biustu fiszbinie.
                • kasiamat00 Veto! 13.03.08, 16:43
                  Mitzy (a więc zapewne Jeanie też) ma mały rozstaw fiszbin, są one właściwie
                  przyszyte do siebie, mniejszy rozstaw ma chyba tylko Lottie. Szeroka na mostku
                  była Eva, może to byłby dobry model do wypróbowania?
    • lika13 Re: moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((( 12.03.08, 21:07
      Mogę tylko połaczyć sie w bólu.
      Jak załozyłam swoje pierwsze 65,to ujrzałam najbardziej rozsmarowany biust jaki kiedykolwiek miałam,a do tego wieksza piers zaostała przecieta w polowie.
      Wnioski: jest za maly w misce.
      Ale rozczarowanie rozumiem doskonale:(
      Oczekiwałam bógwico ,a nawet mój M ,którego to raczej mało interesuje stwierdził,ze tak fatalnego biustonosza to w życiu nie mialam.
    • fruuzia Re: moj pierwszy 65 =wielka i kompletna klapa:((( 18.03.08, 19:52
      netu nie miałam, więc dopiero teraz doczytać mogłam..:(
      mam nadzieję, że już ci nerw przeszedł, rzadko się udaje trafić za pierwszym, drugim, trzecim razem...;)
      wprawdzie zobaczyć póki co fotek nie mogę, ale posłuchaj dziewczyn i nie poddawaj się jeszcze, spróbuj freyę jakąś ustrzelić, najlepiej plunge
      ja czekam na trzy następne, po świętach dostanę, nie policzę ile już mierzyłam i póki co pupa blada, ale w końcu gdzieś ktoś uszyje idealny stanik nawet dla mnie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka