wroblica 11.07.08, 18:29 Jezeli w golym biuscie mam 84 cm, a w biuscie ubranym w miekki stanik 86 cm, to jak powinnam dobierac teraz bielizne? Na 86? bo to prawie jeden rozmiar roznicy! Pogubilam sie :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joankb Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 18:39 Tzn, że masz dobry biustonosz. Zapewne "podnosi" biust, mierzysz wyżej, wychodzi więcej. Jeśli chcesz znaleźć podobny lepiej przyjmij tę wyższą wartość. Co nie znaczy, że jakiś następny nie okaże się za duży... Odpowiedz Link
wroblica Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 18:45 Idealny nie jest ale strasznie mi sie podoba. No i te dwa centymetry- nie do pogardzenia :) Dzieki za porade :) Odpowiedz Link
wroblica Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 22:01 panache chantilly plunge 30d:) nie wiem czy nie powinnam miec rozmiar wiekszego lub innego kroju bo gorna czesc miseczki nie bardzo chce sie przytulac do moich piersi i troche sie marszczy od strony ramiaczka. A na dodatek calosc jeszcze lekko bulkuje ( mam wrazenie ze gorna czesc koronkijest zbyt mocno podszyta) choc dzielnie czekam,bo moze po praniu sie ulozy? Odpowiedz Link
malagracja A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 18:39 Bez stanika wiecej centymetrow w obwodzie? Odpowiedz Link
ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 18:47 Ogólnie bierzesz zawsze większą liczbę, która wychodzi. Jeśli w staniku masz mniej niż bez to jest duża szansa, że Cię on trochę spłaszcza, może miska jest za mała albo obwód za duży i biust wychodzi innymi stronami stanika, zmniejszając przy tym obwód? Odpowiedz Link
malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 19:06 Juz mniejszego wziac nie moge :) Odpowiedz Link
ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 19:52 Mniejszego obwodu? A jaki nosisz? 60? No rozumiem... ale może możesz go trochę skrócić (przeszyć) i wypróbować większą miskę, jeśli aktualna spłaszcza Twój biust? (ale nie jestem pewna, jak by się to odbiło na staniku i czy nadal by się dobrze układał - nie mam doświadczenia z przeróbkami, ale znajdziesz na ten temat dość na forum, jeśli nie na LMB to na pewno na LB) Odpowiedz Link
malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 10:54 Ale to jest dosc trudne, bo jak moge to skrocic kiedy obwod po jednej stronie ma 5cm do miski i z drugiej? :-) Juz nie wierze ze znajde dobry stanik :) Odpowiedz Link
ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 11:15 > Ale to jest dosc trudne, bo jak moge to skrocic kiedy obwod po > jednej stronie ma 5cm do miski i z drugiej? :-) Nie rozumiem za bardzo... po jednej stronie czego i z drugiej strony czego i gdzie jest to 5 cm? Troszkę niejasno się wyraziłaś niestety. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to "wysokość" obwodu przy łączeniu z miską - o to chodzi? Jeśli tak to mi nie o to chodzi, bo skracać chyba najlepiej w okolicy zapięcia, tak myślę. Jak mówię, najlepiej rozejrzyj się w wątku o przeróbkach. Nie jesteś jedyną osobą, która potrzebuje stanik w tym rozmiarze i na pewno niejedna osoba już znalazła na to rozwiązanie. Odpowiedz Link
joankb Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 13:35 Niestety nie. Wystarczy przejrzeć staniki malejgracji w galerii. U mnie niemal to samo. Prostej recepty nie ma. Odpowiedz Link
ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 15:56 Może najprostszą, choć pewnie nie najtańszą, jest szycie na miarę? I pewnie ciągłe lobbowanie... Pozostaje tylko mieć nadzieję, że producenci zaczną zauważać, że bardzo szczupłe osoby wcale nie są takim wyjątkiem wśród kobiet. Odpowiedz Link
turzyca Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 13.07.08, 00:23 Ja bym jednak spotykala sie z Effuniak. Po co szyc na miare, jesli ten sam problem wystepuje u wiekszej ilosci malobiusciastych i rozwiazanie go z pomoca producentki bielizny daloby przynajmniej jedna firme, produkujaca staniki idealne takze dla mniejszych biustow. Odpowiedz Link
malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 13.07.08, 18:15 Juz napisalam do niej e-maila, moze ona cos wymysli... na razie czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link