Dodaj do ulubionych

Pytanie o pomiar!

11.07.08, 18:29
Jezeli w golym biuscie mam 84 cm, a w biuscie ubranym w miekki
stanik 86 cm, to jak powinnam dobierac teraz bielizne? Na 86? bo
to prawie jeden rozmiar roznicy!
Pogubilam sie :(
Obserwuj wątek
    • joankb Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 18:39
      Tzn, że masz dobry biustonosz. Zapewne "podnosi" biust, mierzysz wyżej, wychodzi
      więcej. Jeśli chcesz znaleźć podobny lepiej przyjmij tę wyższą wartość. Co nie
      znaczy, że jakiś następny nie okaże się za duży...
      • wroblica Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 18:45
        Idealny nie jest ale strasznie mi sie podoba. No i te dwa centymetry-
        nie do pogardzenia :)
        Dzieki za porade
        :)
        • malagracja Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 18:47
          A jaki to model? :)
          • wroblica Re: Pytanie o pomiar! 11.07.08, 22:01
            panache chantilly plunge 30d:)
            nie wiem czy nie powinnam miec rozmiar wiekszego lub innego kroju bo
            gorna czesc miseczki nie bardzo chce sie przytulac do moich piersi i
            troche sie marszczy od strony ramiaczka. A na dodatek calosc jeszcze
            lekko bulkuje ( mam wrazenie ze gorna czesc koronkijest zbyt mocno
            podszyta) choc dzielnie czekam,bo moze po praniu sie ulozy?
    • malagracja A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 18:39
      Bez stanika wiecej centymetrow w obwodzie?
      • ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 18:47
        Ogólnie bierzesz zawsze większą liczbę, która wychodzi. Jeśli w staniku masz
        mniej niż bez to jest duża szansa, że Cię on trochę spłaszcza, może miska jest
        za mała albo obwód za duży i biust wychodzi innymi stronami stanika,
        zmniejszając przy tym obwód?
        • malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 19:06
          Juz mniejszego wziac nie moge :)
          • ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 11.07.08, 19:52
            Mniejszego obwodu? A jaki nosisz? 60?
            No rozumiem... ale może możesz go trochę skrócić (przeszyć) i wypróbować większą
            miskę, jeśli aktualna spłaszcza Twój biust? (ale nie jestem pewna, jak by się to
            odbiło na staniku i czy nadal by się dobrze układał - nie mam doświadczenia z
            przeróbkami, ale znajdziesz na ten temat dość na forum, jeśli nie na LMB to na
            pewno na LB)
            • malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 10:54
              Ale to jest dosc trudne, bo jak moge to skrocic kiedy obwod po jednej stronie ma
              5cm do miski i z drugiej? :-)
              Juz nie wierze ze znajde dobry stanik :)
              • ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 11:15
                > Ale to jest dosc trudne, bo jak moge to skrocic kiedy obwod po
                > jednej stronie ma 5cm do miski i z drugiej? :-)

Nie rozumiem za bardzo... po jednej stronie czego i z drugiej strony
                czego i gdzie jest to 5 cm? Troszkę niejasno się wyraziłaś niestety.
                Jedyne, co mi przychodzi do głowy to "wysokość" obwodu przy łączeniu
                z miską - o to chodzi? Jeśli tak to mi nie o to chodzi, bo skracać
                chyba najlepiej w okolicy zapięcia, tak myślę. Jak mówię, najlepiej
                rozejrzyj się w wątku o przeróbkach. Nie jesteś jedyną osobą, która
                potrzebuje stanik w tym rozmiarze i na pewno niejedna osoba
                już znalazła na to rozwiązanie.
                • joankb Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 13:35
                  Niestety nie. Wystarczy przejrzeć staniki malejgracji w galerii.
                  U mnie niemal to samo. Prostej recepty nie ma.
                  • ja_joanna Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 15:56
                    Może najprostszą, choć pewnie nie najtańszą, jest szycie na miarę? I
                    pewnie ciągłe lobbowanie... Pozostaje tylko mieć nadzieję, że
                    producenci zaczną zauważać, że bardzo szczupłe osoby wcale nie są
                    takim wyjątkiem wśród kobiet.
                    • turzyca Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 13.07.08, 00:23
                      Ja bym jednak spotykala sie z Effuniak. Po co szyc na miare, jesli ten sam
                      problem wystepuje u wiekszej ilosci malobiusciastych i rozwiazanie go z pomoca
                      producentki bielizny daloby przynajmniej jedna firme, produkujaca staniki
                      idealne takze dla mniejszych biustow.
                      • malagracja Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 13.07.08, 18:15
                        Juz napisalam do niej e-maila, moze ona cos wymysli... na razie czekam na odpowiedz.
                  • wroblica Re: A jak dobierac kiedy jest odwrotnie? 12.07.08, 20:37
                    Zem siem dobiła :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka