Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:00 Poszukuje osób które mają doświadczenie z tym motocyklem i są skłonne podzielić się swoimi uwagami w tym temacie Paweł rallywrc@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamaha222 Re: Yamaha 900 S Diversion 31.05.05, 15:08 Witam. Zależy co by cię interesowało. Posiadam taki motocykl z 2000 roku jestem z niego zadowolony. Bardzo dobry do turystyki i jazdy na codzień. Jeżeli interesuje cię coś konkretnego na temat tego sprzęta to pisz na poczte co wiem to napisze. yamaha222@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: Yamaha 900 S Diversion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:37 forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=23526&postdays=0&postorder=asc&start=30 spytaj malluttkiego ma xj 900 z 2002 roku Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: Yamaha 900 S Diversion 01.06.05, 00:20 Hmm widzę w końcu cos na tym forum odnosnie XJ 900 S Diversion :) Sam szukam takiego motocykla dla siebie z lat 95-98, ale cięzko w kraju cos sensownego upatrzyć ;) W sumie swoje doświadczenia opieram na prasie, internetowych forach itd; i sam chętnie dowiedziałbym sie czegoś konkretnego na temat tego motocykla :) Gdyby ktoś chcial sie podzielić wrażeniami, to bardzo chętnie poczytam i ewentualnie zapytam, jak cos będzie mnie jeszcze gnębić ;) Za pomoc z góry dziekuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yamaha222 Re: Yamaha 900 S Diversion 01.06.05, 07:51 Witam. Fakt że szukałem długo i wkońcu znalazłem ale nie u nas. widziałem co jest do zrobienia i przynajmniej autentyczny przebieg a nie cofany jak większośc sprzętów sprzedawanych w Polsce. Nie jest to napewno sprzęt na wyścigi i też nie poto go kupiłem. Bardzo ładny opis jest w ŚM z śierpnia 2004r Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: Yamaha 900 S Diversion 03.06.05, 12:42 A jak z masa motocykla?? jest ona bardzo odczuwalna w codziennej eksploatacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
yamaha222 Re: Yamaha 900 S Diversion 04.06.05, 12:13 Z maśa jest ok, jedyny problem stważa wycofywanie pod jakąś górke. A w jeździe codziennej nie sprawia mi żadnych problemów, jest motocyklem zwrotnym przynajmniej dlamnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: Yamaha 900 S Diversion 04.06.05, 18:21 He he, super:) Wiadomość o masie pojazdu bardzo mnie cieszy :) Powiedz mi jeszcze jak wygląda sprawa komfortu :) Wiesz jak sprawdza się owiewka przy większych predkościach, jak zawieszenie wybiera nierówności itd ;) Ciekaw tez jestem w jakich granicach oscyluje spalanie paliwa przy turystycznej jeździe, jak i przy nieco mocniejszym odkręcaniu :) Nie jest to dla mnie najważniejsze, ale fajnie wiedziec ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
yamaha222 Re: Yamaha 900 S Diversion 04.06.05, 20:28 Komfort jest zadawalający nadgarstki nie bolą, przednie zawieszenie niestety wymieniłem na sprężyny progresywne i jest dużo lepiej a tył super. Miałem okazje jechać i to mksymalnie obładowany czyli pasażerka 3 kufry mocno obciążone, nie dobijał. Szyba do turystyki tylko wysoka,przy oryginalnej niestety dużo nie daje. Jeżeli chodzi o spalanie to z tym plecakiem co pisałem to przy jeździe około 120km\h na trasie nie przekroczył 6 litrów zato jak jechałem sam i troszke z kolesiami poganiałem to między 8 a 10 litrów na trasie miasto żależy jak jeżdże koło 7litrów. Zaleta duży zbiornik paliwa. Oleju mi nie spaliła prawie wogule, przy wymianie było mniej 2 setki Hamulce- zmieniłem z przodu na przewody w oplocie, też jest lepiej. Jak co to pytaj, co moge i wiem to napisze Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś