Dodaj do ulubionych

Amerykański dziwak

IP: *.xcore.pl 17.02.06, 17:23
fajne moto
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikiet Re: Amerykański dziwak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:38
      Fajne jest to ze ni grzyba nie moge znalezc wydechu:)
      • pawel_89 Re: Amerykański dziwak 17.02.06, 21:50
        Jak to zwykle bywa w Buell'ach wydech jest pod silnikiem;)
        • Gość: yamasz Re: Amerykański dziwak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:11
          prawdziwy seryjny streetfighter, na którym ustanowiono rekord świata w jeździe
          na przedniej gumie. dorównać mu może tylko MT 01, też fajne wozidło.

:::Jak krowa się śmieje to znaczy że trawa jest dobra:::
    • harlista Re: Amerykański dziwak 18.02.06, 03:26
      Wiecej info
      www.buell.com/en_us/bikes_gear/ulysses/xb12x/index.asp
      • Gość: nyorker Re: Amerykański dziwak IP: 70.19.14.* 14.08.06, 17:53
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=26848998&a=26854844
        www.bike-farm.de/html/FMSENGLISH.htm
        troche trudno przedrzec sie do wlasciwej galerii - trzeba troche poklikac:

gallery -> gallery -> bike 067
    • Gość: NYorker praktycy IP: *.dyn.optonline.net 18.02.06, 07:26

yarrai.smugmug.com/gallery/978690/1/56699581/Large
      teoretyk
      • ireo Re: praktycy 19.02.06, 01:07
        zdjęcie trochę ponure i mało wyraźne.
        ale prędzej czy później ktoś się na pewno poczuje obrażony
      • Gość: Pawel 26 Re: praktycy IP: 217.153.180.* 22.02.06, 18:55
        Witam .

Czy jechałeś na tym motocyklu ?? widziałem go teraz na wystawie na torwarze i
        wygląda dobrze. spotkalem się jednak z zdaniami że brak mu symetrycznosci, i
        harmonii, głownie z tylu.
        • Gość: NYorker Re: praktycy IP: *.dyn.optonline.net 23.02.06, 04:09
          jezdzilem. nie rozumiem, co znaczy brak symetrii i brak harmonii z tylu.

mialem wrazenie, ze buell jest duzo lzejszy od f650gsd (nie zwrocilem uwagi, ile
          w ramie bylo paliwa). cholernie szybki w skladaniu. jezdzilem dotad motocyklami
          o konserwatywnej geometrii motocykli terenowych, stad - jak na moje
          przyzwyczajenia - za szybki. ale mimo tego w siodle ma sie wrazenie, iz siedzi
          sie na crossie (pozycja najbardziej przypomina mi honde xr650l).
          nie moglem grzebac w zawieszeniu, wiec nie wiem, czy wibracje w kierownicy
          (hamowanie przy ok 60km/h) byly kwestia ustawienia. wlasciciel jest ciezszy ode
          mnie o jakies 50kg.
          moment obrotowy naturalny dla 1200cc i kolo rwie w gore jeszcze na trzecim
          biegu. na szczescie silnik kreci do 6000 i nie sposob, by motocykl odjechal sam.
          kompletny obciach te obroty. kompletny to malo powiedziane. totalny. obciachowe
          jest tez wykonczenie i kable owiniete tasma izolacyjna na bloku silnika.
          obciachowe jest zuzycie oleju. ale najwiekszy obciach to promien skretu. yamato
          mial mniejszy, a poszedl na dno. nie dziwne, ze buell poszedl na asfalt
          (prawie), gdy zawracalem na parkingu.
          to rzeklwszy, buell mimo wszystko ma charakter (mimo, ze zadnego rekordu jeszcze
          xb12x nie pobito). dobry na serpentyny i na rowne, szerokie jak champs elysees
          szutry. i do miasta. nie dla mnie jednak, bo lubie widziec cos z motocykla przed
          soba, gdy jade. na buelu widzialem tylko asfalt i czulem sie jak jakis
          zeswirowany bocian, cholera.

no i te badziewiaste, wogole nieharleyowe wykonczenie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka