Dodaj do ulubionych

Chcę podtrzymać OC(zniżki!!)-pytanko :)

08.03.06, 20:42
Witam serdecznie! Mam następujący problem: w lipcu będzie dwa lata odkąd
została wystawiona ostatnia polisa na moje nazwisko. Jeśli do tego czasu nie
kupię jakiejś gabloty to zniżki(4 lata) przepadną. Wkrótce wyjeżdzam za
granicę, więc zakup samochodu w Polsce odpada. Być może kupię auto tam, ale
tym bardziej będę potrzebował zniżek. Wymyśliłem sobie, że kupię przyczepkę
bagażową albo motorynkę - zakup i OC wyjdzie grosze, a będzie przywrócona
ciągłość ubezpiecznia. W tym momencie pojawia się pytanie - czy aby napewno
uratuję te nieszczęsne zniżki. Czy ubezpieczenie przyczepki lub motoroweru to
umożliwia?? Niby polisa to polisa, słyszałem że ludzie tak robią, ale... No
właśnie, czy ktoś wie NA PEWNO :) Będę wdzieczny za wszelkie uwagi, rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: PZU Re: Chcę podtrzymać OC(zniżki!!)-pytanko :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:49
      Ostatnio rejestrowalem fure i chcailem aby uwzgledniono moje znizki z motocykla
      (40%) w PZU i dowiedzialem sie ze od poczatku tego roku wszystko sie zmienilo i
      znizki na motocykl nie sa honorowane przy ubezpieczeniu (OC) samochodu. Dowiedz
      sie u ubezpieczycieli jak to zalatwic z korzyscia dla Ciebie. Niektore firmy nie
      honorują znizek uzyskanych przy uzytkowaniu motocykla a juz na pewno nie
      motoroweru, to wiem na 100%.
      • Gość: 2pac Re: Chcę podtrzymać OC(zniżki!!)-pytanko :) IP: *.crowley.pl 10.03.06, 11:18
        was??? no to sie ku.. chyba zastrzele!!! od 11 lat place co roku OC w PZU okolo 100zł na rok za motor ktory praktycznie nie istnieje bo mam go w częściach, a zarejestrowałem tylko po to żeby uzbierać zniżki gdy bede kupowal samochód!!! jak zwykle prawo w polsce może działać wstecz:(
        • Gość: mariusz do 2pac IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:26
          100 zł za OC na moto w PZU ??? po 11 latach ?
          110 zł to stawka podstawowa , po 11 latach powinieneś mieć 60% zniżki + 5 %
          kontynuacja , czyli płacąc jednorazowo nie powinno być wiecej niż 40 zeta
      • Gość: mariusz Re: Chcę podtrzymać OC(zniżki!!)-pytanko :) IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:21
        Masz całkowita racje , od stycznia zmieniły sie zasady w PZU, ale jeśli znizka
        była "wyrobiona" na samochodzie a teraz bedzie ubezpieczone moto to mamy
        kontynuacje i zniżki nie przepadna.
        No chyba ze za 2 miesiace znowu sie wszystko zmieni :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka