qwesty Re: Problem z obrotami 10.06.06, 21:37 przepraszam ze w temacie nic nie pisze - niechcacy nacisnalem enter :P Mam problem z obrotami w Yamasze dt 50 r - chodzi o to ze: a) Yamaha ma podobno blokade (na 50km/h - wiecej nie jedzie). Jednak przy predkosci 50 km/h dostaje ona olbrzymich obrotów i po jezdzie przy takiej predkosci gdy tylko wrzuce na luz albo wcisne sprzeglo paliwo dostaje samozapłonu - i moge wtedy wyjac nawet kluczyk i sie nic nie dzieje... Chodzi o to ze jak ona przy predkosci 50 na godzine z blokada ma takie obroty, to co bedzie po zdjeciu blokad przy predkosci ~90km/h?! b)gdy yamaha jest rozgrzana, na luzie obroty same rosną... c) jak mam na to poradzić? Mam nadzieje ze nie bede musial wymieniac gaznika?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: Problem z obrotami 10.06.06, 22:35 Masz zbyt uboga mieszanke. Trzeba wyregulowac gaznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwesty Re: Problem z obrotami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:20 aha - i wybaczcie moje glupie pytania ale jak go wyregulować?? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: Problem z obrotami 10.06.06, 22:37 swieca o wiekszym wspolczynniku odprowadzania ciepla rozwiaze sprawe( tzw zimniejsza swieca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwesty Re: Problem z obrotami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:19 Dzieki za pomoc... Moze ktos jeszcze spróbóje mi pomóc? Albo chociaz potwierdzi propozycje kolegów?? :P Odpowiedz Link Zgłoś