Dodaj do ulubionych

Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za...

• Gość: gość Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: *.satfilm.net.pl 06.06.10, 10:44
      A kto ma prawo twierdzić ,że to jakiś święty?Kler Boga udaje.A kto Papieża
      wykopał z grobu i ścierwo na ulicę wyrzucił?Kościołowi Chłopek Roztropek
      potrzebny był w tamtych czasach do siania zamętu i potrzebny jest teraz w
      nowym przybytku .Kasa popłynie na rozbudowę. Brawo Panie Kurski ,ciemny naród
      wszystko kupi. Brawo Panie Drzewiecki-to dziki kraj
    • edo5 Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... 06.06.10, 10:50
      Beatyfikacja to jedynie uznanie osoby zmarłej za błogosławioną połączone z zezwoleniem na publiczny kult lokalny. To nie święty. Ale tak czy owak ten kult nie zapełni kościołów wiernymi ani nie przysporzy prestiżu kościołowi, tym bardziej, że dzisiaj przeważa pogląd, iż za tą zbrodnią mogła stać solidarność i sam kościół zaś komunistyczne władze polskie nie mają z tą śmiercią nic wspólnego. Zresztą jaką korzyć mogły mieć władze komunistyczne z zabójstwa nic nieznaczącego księdza propagandzisty, gdy wówczas ambony były trybunami wiecowymi a takich Księzy było na pęczki? Żadnej zaś kościół i solidarność tak , bo wówczas ich znaczenie wśród społeczeństwa polskiego nikło w oczach. Ta zbrodnia miała się stać od razu wiadoma i tak się stało. Teraz beatyfikacja księdza Popiełuszki uznania kościołowi ani solidarności nie przysporzy. To spóźniony akt wiary z wieloma niewiadomymi.
    • Gość: tomek Jak ten artykuł ma się IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.10, 10:52
      do nazywania przez redaktora naczelnego GW mordercy człowiekiem honoru
      • Gość: OLO To było morderstwo IP: *.chello.pl 06.06.10, 11:23
        Nikt normalny niepodważa tej tragicznej śmierci,chodzi o aktualną postawę kleru,udawanie że wszystko jest ok w kościele jest nieporozumieniem,budująca jest postawa kleru jeśli chodzi o pomoc dla powodzian.
        • Gość: tomi Morderca (czyt. zleceniodawca) nazywany IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.10, 11:42
          jest człowiekiem honoru, więc nie wiem czy aby na pewno nikt tego nie podważa. No chyba, że założymy, że głosiciel tych słów normalny nie jest, czego wykluczyć nie można. Pytanie tylko co na to jego wyznawcy? Czy nie przeszkadza im nienormalność ich "wyroczni"?
    • Gość: Klakier Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.10, 10:57
      Wnioski nasuwają się same. Z tekstu wynika, że Popie Uszko księdzem był
      zupełnie zwyczajnym. Wręcz pospolicie zwyczajnym. Niczym się nie wyróżniał.
      Kazania w ucho wiernym nie wpadały. Proboszczowie usuwali go ze swoich
      parafii, wikariuszem był słabym. Chorowity i dręczony cokolwiek by to miało
      oznaczać. Pewnie z syndromem ofiary bo nad takimi się znęcają rówiesnicy z
      reguły w szkołach, internatach i wojsku.
      Z pociągiem do kasy, w tamtych czasach mieć bowiem 2 autka to było coś więc
      raczej o powołaniu nie moze być mowy, chyba że powołaniu do mamony. To częste
      wśród panów w sutannach. Ciekawe co kryje się za słowami znanego seksuologa,
      że gdyby powiedział o tym, jaki Popie Uszko był naprawdę dewotki by mu dom
      podpaliły. Czy chodzi o skłonności? Tego już się nie dowiemy.
      Reasumując: KK w Polsce chyli się ku upadkowi, na msze przychodzi coraz mniej
      osób, głównie starsi i w średnim wieku. Młodzieży jak na lekarstwo. KK nie ma
      nic do zaproponowania młodzieży; przemawia niezrozumiałym dla większości
      językiem. Brakuje tylko aby znowu msze odprawiane były w łacinie.
      Nie wiem czy to dobry sposób żeby wynosić na ołtarze jakiegoś przeciętnego
      księdza. To działanie krótkowzroczne, nakierowane na starych, zdewociałych,
      mocherowych ale nie na młodych. Młodzi chcą innego kościoła w Polsce. KK tkwi
      w średniowieczu kiedy mamy XXI wiek. Gusła, zabobony, relikwie.
    • przegrzmot Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... 06.06.10, 11:14
      Panie Bozia !

Meldujem,ze z tasmy schodzi nastepny Swiety,"swietniejszy" od tego
      ostatniego.

Panie Bozia Szanowny ! Bierz go Pan do siebie,bo my tak chcom !!!

- "Bo miedzy Bugiem Odrom i Nysom,to najwazniejsze my som"(*)L.J.K.

• Gość: fanstonsów Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego IP: *.146.215.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 11:55
        Imponujące (ale nie wszystkim) widowisko.
        Kto daje na to kasę? ;)
        • szakez to nie wiesz kto? Ty! 06.06.10, 12:02
          przecież księża Ci ukradli, jak spałeś

matole
        • jagusia.14 Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego 06.06.10, 12:18
          Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego
          jagusia.14 06.06.10, 09:15 Odpowiedz cytując Odpowiedz
          Boga się nie można nauczyć nigdzie, musi przyjść impuls niezależny od niczego
          tak jak sen. Piszę prawde naprawde.
          Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego IP: *.chello.pl
          Gość: Adam 06.06.10, 09:44 Odpowiedz cytując Odpowiedz
          Pie..olicie Hipolicie. Impuls to ty będziesz miał jak się pod prąd zmienny
          podepniesz. Tylko taka dla ciebie nadzieja na odzyskanie rozumu -
          elektrowstrząsy. A może p Bóg jest prądem, skąd wiesz? wszystko jest zbudowane z
          atomow.
    • szakez Święty GW - Jakub i Adolf Berman 06.06.10, 12:08
      Błogosławieni przez Szechtera
    • Gość: r Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 12:38
      Zastanawia mnie jedna rzecz.

Jak ten człowiek, niczym się nie wyróżniający, został raptem idolem
      ówczesnych tłumów.

Uczył się przeciętnie, w seminarium niczym nie wyróżniał, zmnienił
      imię Alfons, by się z niego nie śmiali (czy prawdziwy męczennik nie
      pozostałby wierny świętemu Alfonsowi i nie modlił się za swoich
      prześladowców? :) ).

Później zaliczał jakieś podmiejskie plebanie, skąd odchodził
      skonfliktowany z proboszczem. Kazania miał krótkie i nieciekawe.
      Pił alkohol i palił papierosy (czy wypada księdzu? ).

I nagle zostaje gwiazdą Solidarności, głosi piękne kazania na które
      przychodzą tłumy.

Zastanawiam się czy ktoś tu nie wykreował i nie wypromował zupełnie
      przeciętnego człowieka.

Choć powiedzmy sobie szczerze, gdyby dzisiaj żył, pewnie maiłby
      stały program w Radiu Maryja, gdyż reprezentował te własnie typ
      poglądów - silny kult maryjny, niechęć do wszystkiego co
      niekatolickie.

A samo zabójstwo też jest niewyjaśnione. Ówczesna władza bardzo na
      tym straciła. Po co mieli to robić ?
    • Gość: fweele Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: 83.238.216.* 06.06.10, 13:22
      Ale brzdury, same bzdury. Jaki swięty! ???????? !!!!!!!!
    • Gość: ateista "Mądre" komentarze gó...arzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:03
      "Jego wina bo się wychlał". "Trzeba było cicho siedzieć" itp. itd.
      Zatem siedźcie cicho i nie pieprzcie głupot.
      • mikron Re: "Mądre" komentarze gó...arzy 06.06.10, 14:40

e, czemu.
        Teraz jest bezpiecznie i kazdy moze sobie powykrzykiwac swoje madrosci.
        A na ksiedza napluc nawet jest trendy.
        Chociaz w tym srodowisku ludzi honoru plucie na ksiezy zawsze bylo trendy.
    • cello50 Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... 06.06.10, 23:11
      Dobrze by bylo , by ktos probowal wyjasnic problem
      poboru klerykow do wojska w czasach PRLu.
      Przecierz zyje jeszcze "bohaterski" general ,co byl wtedy
      ministrem MON.
      czy taki Pospieszalski ,lub Wildsztajn albo inni bioracy z naszego
      abonametu pieniadze, nie mogliby probowac tego wyjasnic???
      na jakiej podstawie prawnej , i jak wygladala sluzba studentow
      Seminariow Duchownych chetnie bym sie dowiedzial.
      pozdrawiam i zycze Bozego Blogoslawienstwa
      • Gość: fanstonsów Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego IP: *.146.158.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 23:55
        a co, oszołomie?
        taki kleryk był "lepszy" od każdego innego Polaka podlegającego obowiązkowej
        służbie wojskowej?
        teraz czarnuchy już się nie brzydzą stopniami generalskimi po trzech latach
        "służby"...
        • mikron Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego 07.06.10, 13:01
          > a co, oszołomie?

dlaczego "oszolomie"
          Dlatego, ze zyczyl Ci dobrze, zgodnie ze swoja hierachia wartosci?

> taki kleryk był "lepszy" od każdego innego Polaka podlegającego
          > obowiązkowej
          > służbie wojskowej?

nie, bo bylo to naruszenie umowy z 1950 roku, cymbale.
          > teraz czarnuchy już się nie brzydzą stopniami generalskimi po trzech latach
          > "służby"...
          • Gość: fanstonsów Re: Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego IP: *.146.231.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.06.10, 01:31
            Jakiej "umowy", dzwońcu?
            To czarnuchy wchodziły w konszachty ze stalinowskim szatanem?!
            Umawiali się?
            Ciekawe...
            "Służenie" przez trzy miesiące "we wojsku" i awans na pułkownika już czarnuchów
            w delikatne dupska nie razi?
            Qrfa! Co za hipokryzja...
            Życze ci dobrze... i całej hierarhii też. ;-)
    • Gość: dfdf Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 06:02
    • Gość: aldona Ksiądz Popiełuszko: "Mam zamiłowanie do tego za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 06:11
      Dziś 19 pażdziernika, przypada 26 rocznica Męczeńskiej Śmierci Księdza Jerzego Popiełuszki.
      W Swoim podniu o przyjęcie do Seminarium, napisał: " Mam zamiłowanie do tego zwodu"
      Oczywistym faktem jest to, że przecież Jerzy nie traktował kapłaństwa jako zawodu, tylko jako powołanie.J istotnie.Miał zamiłowanie.Był wspaniałym Księdzem, gdzie ja teraz takiego zanjdę?:))
    • Gość: ks. Dawid Szymańsk jako prawnik z Poznania IP: 80.50.132.* 26.03.14, 22:54
      Jako prawnik z poznania nie mam wątpliwości co do świętości ks. Jerzego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka