ursynow.org.pl 16.09.10, 10:40 Cała historia budowy i pełen optymizmu artykuł z Expressu cytowany przez autora artykułu znajduje się tu: Ursynow.org.pl Zachęcamy do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Wiadomo, gdzie wybudują Szpital Południowy. Ale... IP: *.171.91.229.static.crowley.pl 16.09.10, 10:53 po co kolejny szpital w Warszawie - jak NFZ i tak daje kontrakty na kilka miesięcy dzialalnosci placowki a te już wybudowane szpitale ze świetnym sprzętem i wykwalifikowanym personelem maja kilkumiesięczne przestoje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Wiadomo, gdzie wybudują Szpital Południowy. A IP: 194.78.57.* 16.09.10, 11:41 mam kilka uwag: 1. gdzie lądowisko dla helkiopterów z łatwym dojazdem do sali operacyjnej? 2. gdzie jest dojazd dla karetek z izolowanym wjazdem do tzw. "emergency room". 3. jak jest separowana komunikacja goście - karetki - obsluga? 4. dlaczego nie ma konstrukcji podziemnych? 5. dlaczego zrobiono dwa parkingi NAZIEMNE zamiast jednego glębokiego podziemnego? 6. gdzie jest teren zielony dla rekonwalescentów (w atrium to można podlać kwiatek w doniczce)? 7. jak jest rozwiazany system utylizacji odpadów medycznych i innych? jakie sa przewidziane sposoby zasilania obiektu? 8. jak obiekt jest przygotowany na wypadek "W"? to tyle pytań do projektanta na początek. Ogólnie artykuł średnio - średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan twoje pytania sa bezzasadne bo "budowa" IP: 89.174.254.* 16.09.10, 12:42 tego szpitala to tylko i wyłacznie szopka przedwyborcza... Chodzi o odebranie kotrkandydatom Hieny argumentu, że zamiast szpitala dla mieszkańców buduje stadiony dla ITI... Po takich decyzjach będzie mogła odeprzec taki zarzut co nie zmieni sytuacji, że szpitala jak nie było tak i nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnemiastoursynów Oho! IP: *.merinet.pl 18.09.10, 17:12 Wybory blisko.. kiełbasę znowu wędzą.. niestety po wyborach zeżrą sami. Każdy kandydat, który będzie obiecywał szpital południowy ma u mnie krechę. Ode mnie w robocie nie wymaga się obietnic tylko wykonania zadań. Tego samego oczekuję. Odpowiedz Link Zgłoś