Gość: alabama IP: 193.201.167.* 19.10.10, 13:04 A do której warszawskiej szkoły chodzą te 4-5 cio latki ze zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alabama Re: W tych szkołach w Warszawie jest fajnie. Napr IP: 193.201.167.* 19.10.10, 13:22 Pomysłem na szkołę jest "zbieranie nakrętek"? To jest właśnie obraz biednej, polskiej szkoły gdzie podstawowym budulcem wszystkiego jest papier (głównie z odzysku - czyli zadrukowany z jednej strony), krepina i śmieci (nakrętki). Cel zbiórki oczywiście szczytny, ale "osiągnięcia" szkół budzą raczej smotek niż autentyczną dumę. Dlaczego? Oczywiście brak pienędzy oraz brak autentycznie zaangażowenej kadry z pomysłem. Ile doświadczeń naukowych i kółek zainteresowań można prowadzić mając do dyzpozycji tylko papier, kredę i tablicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B16 A Katechizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 15:53 To jest promowanie nihilistycznego modelu. Dzieci powinny być uczone katechizmu i różańca żeby dorosły na godnych ludzi i Polaków. To nie ma być frajda bo życie doczesne jest wyjątkowo ciężkie i pozbawione przyjemności czy radości. To trzeba wpajać dzieciom, a nie marnować czas na jakieś bzdety. Wstyd że HGW, która działa w Odnowie w Duchu Świętym pozwala na takie ekscesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Pic na wodę Lypszyc przed wyborami;-) IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 17:06 Odpowiedz Link Zgłoś
my.suzanna W tych szkołach w Warszawie jest fajnie. Naprawdę! 20.10.10, 11:41 Nie wiem, czy fajne jest organizowanie wystaw historycznych przez dzieci z podstawówki. Z tego co pamiętam, takie inicjatywy zazwyczaj wychodzą od nauczycieli, a dzieci? Na pewno doskonale się bawią. A co do innych aktywności - to fajnie, że nauczyciele zwracają uwagę na zainteresowania, i że dzieci mogą rozwijać się na różnych płaszczyznach. Odpowiedz Link Zgłoś