Gość: Rozum1 IP: 212.160.157.* 28.10.10, 13:59 Taa... Najlepsze są okolice bazarków (Banacha, Mirowska). Hordy emerytów szturmują tramwaje. Oczywiście na zakupy wybrać się w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 46 ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: 178.73.49.* 28.10.10, 14:00 wystarczy, że nie będą korzystać z komunikacji w godzinach szczytu i będzie dobrze. Ja nie mam zamiaru ustępować seniorom o 7:15 jak jadę do szkoły, ani o 15 jak z niej wracam. Natomiast ustępuję, jeśli to np. jest weekend czy coś. Teraz się zaczęły wędrówki na Cmentarz Bródnowski. Ja nikomu nie ustąpię miejsca, jak wracam ze szkoły, chyba że kobiecie w ciąży. Mogą sobie jeździć za darmo, ale nie będę im jeszcze ustępował miejsca siedzącego. Proponuję, żeby seniorzy wyruszali w codzienne "szpitalne" i inne "zakupowe" podróże w późniejszych godzinach 10-13, albo o 4:00-6:00 (zresztą większość wstaje tak rano) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: 46 to twoje IQ jak mniemam? 28.10.10, 15:12 Nie, jest to predkosc w km/h jaka osiaga "staruszka" kierujaca sie do wolnego miejsca w autobusie (nic nie ujmujac prawdziwym, zniedoleznialym staruszkom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: 46 to twoje IQ jak mniemam? IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:29 precz ze staruchami, jeżdżącymi niemal za free ztm. Płacę, wymagam. Niech mnie ZTM nie wkurza, bo zacznę na gapę się wozić po takich akcjach. W czterech literach mam starch, chamskich capów. Ostatnio jedna kretyna zaatakowała mnie, bo "nie może stać" ustąpiłem starej ale wyłącznie dlatego że siedziałem pod naklejką "dla niepełnosprawnych", inaczej won, niech robi awanturę to następnym razem w pysk zarwie. Chcą kultury, niech się sami jej nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
riccardo1 Re: 46 to twoje IQ jak mniemam? 28.10.10, 17:08 > Chcą kultury, niech się sami jej nauczą. Przyganiał kocioł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: 46 to twoje IQ jak mniemam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 16:47 Hihi, zgadzam się z Tobą :))) Wprawdzie ostatni raz zbiorkomem jechałem nie pamiętam już kiedy, ale pamiętam babcie zapierd.... do przystanku jak wściekłe, później w autobusie biegnące do wolnych miejsc a jak się okazało, że już ktoś zajął to zaczynały sapać i narzekać jak to im ciężko... Oczywiście, starszym należy miejsca w zbiorkomie ustąpić to nie ulega wątpliwości ale do licha skoro taka babinka (bo przodują w tym kobiety) potrafi strzelić sprint do przystanku a potem po autobusie to czemu ma ktoś jej ustąpić? Na bieganie siłę ma a na to żeby postać chwilę (najczęściej podróże starszych to dwa-trzy przystanki) to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: 46 to twoje IQ jak mniemam? 28.10.10, 20:08 tym bardziej należy jej ustąpić. ona biegnąć zmęczyła się bardziej niż ty byś się zmęczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: 212.180.165.* 28.10.10, 15:31 To ja ci proponuję żebyś zasuwał do szkoły z buta. Niepotrzebnie miesce zajmujesz normalnym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: 178.73.48.* 28.10.10, 14:05 taki emeryt siedzi cały dzien w domu to i w tramwaju musi, bo to wg nich OBOWIĄZEK ustępować im miejsca. Pracujących na nogach po 10-12 godz mają gdzieś. Nasz niszczy cywilizacja i wieku starczym nie będziemy zdolni w ogóle do czegokolwiek, zwłaszcza przy dzisiejszej nie wydolnej służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: 213.17.253.* 28.10.10, 14:05 No tak, do tej pory myślałem że jest to przejaw dobrego wychowania. Ale gdy chodzi o ZTM to zwyczajna kpina z ludzi. Wpierw Ruta zabiera połączenia tak jak dla niego wygodne a teraz... Teraz jego firma apeluje do kultury aby udostępniać miejsca seniorowi. Może tak Rutę wysłać na emeryturę ale bez żenującej zapomogi ZUS. Niech skorzysta z dobrodziejstwa ZTM a nie wozi się swoim autem czy z kierowcą... Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi 28.10.10, 14:27 Dokładnie powtórzyłeś treść mojego komentarza sprzed paru miesięcy. Tak to właśnie niestety wygląda. ZTM widzi problem dokoła, nie dostrzega go u siebie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:31 Zwolnić tego Rutę. Niech HGW da kogoś kompetentnego. Nie po to płacimy za bilety, by ustępować staruchom. Niech ruta się odważy i wprowadzi w regulaminie, że jest obowiązek ustępowania starym, to go wykopią szybciej niż myśli. A w innym przypadku niech spieprzają z takimi pseudoakcjami, precz z chamstwem staruchów, tak ich nie lubię że aż przyjemnie patrzeć jak wchodzą i coraz częściej nikt im nie ustępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: *.171.92.66.static.crowley.pl 28.10.10, 14:10 Przydałaby się kampania: ustąp miejsca kobiecie w ciaży i matce z małym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkp3 ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: 213.199.219.* 28.10.10, 14:32 DALEKO MI DO SENIORKI ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE W PRZYSZŁOŚCI OBECNI MŁODZI ALBO W WIEKU 70 LAT BĘDĄ GRYŻĆ ZIEMIĘ, ALBO ZOSTANĄ POTRAKTOWANI TAK JAK TERAZ ODNOSZĄ SIĘ DO LUDZI STARSZYCH.WIEM NA PEWNO, ŻE KOLEJNE POKOLENIE "HIEN SPOŁECZNYCH" POTRAKTUJE ICH JESZCZE GORZEJ I TO W ZNACZNIE MŁODSZYM WIEKU. ŻYCZĘ IM TEGO Z CAŁEGO SERCA Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se 28.10.10, 15:14 Obecne pokolenie hien spolecznych traktuje w tej chwili ludzi starszych najlepiej jak potrafi - zasuwajac w pracy i zarabiajac dla nich na emerytury. PS. za bardzo generalizujesz i za bardzo krzyczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se IP: *.chello.pl 28.10.10, 18:19 Kiedyś ci emeryci też pracowali na swoje i czyjeś emerytury. I ty będziesz emerytem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se 28.10.10, 20:44 Zgoda, moze bede emerytem. Moze tez nie dozyje. Ale mam nadzieje, ze bede sie zachowywal na tyle przyzwoicie, zeby nie wymuszac miejsca na innych ludziach, kiedy nie bede potrzebowal ,ani nie jezdzic w godzinach szczytu (majac na uwadze ze inni ludzie wlasnie pracuja na moja emeryture). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkp3 Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se IP: 213.199.219.* 29.10.10, 13:08 Ci ludzie też pracowali na swoją emeryturę i płacili podatki m.in. na naukę młodych Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se 29.10.10, 15:54 I nadal płacą podatki, bo od emerytury potrącany jest podatek dochodowy oraz składka zdrowotna, co nie wszyscy młodzi sobie uświadamiają. O VAT w cenach kupowanych towarów już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se IP: *.home.aster.pl 30.10.10, 12:02 Skoro masz siły kopać barierki pod krzyżem to masz siły postać 2-3 przystanki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... 28.10.10, 14:33 Ubóstwiam komentarze w których starsi ludzie opisywani są jako zniedołężniali i ogłupiali ludzie.Sama nie pamiętam co myślałam w ich wieku o ludziach starszych,ale chyba jednak nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Pod krzyżem na krakowskim mieli siłę stać IP: *.polkomtel.com.pl 28.10.10, 14:54 Poza tym, dokąd oni wszyscy jadą w godzinach szczytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: *.171.80.226.static.crowley.pl 28.10.10, 15:01 BŁAGAM.. chyba jedyne miejsce na ziemi gdzie to działa. no ale również chyba tylko w Polsce nie wolno siedzieć w parkach na trawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamia ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: 213.17.182.* 28.10.10, 15:34 a gdzie piktogram przedstawiający kobietę ciężarną???? Odpowiedz Link Zgłoś
optymistyczny2 Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se 28.10.10, 16:01 Proponuję wprowadzić ograniczenia w darmowych biletów dla seniorów, że są ważne po godz. 9.00 rano i poza szczytem popołudniowym 15.00-18.00. Tak to funkcjonuje w wielu miejscach na świecie, np. w Londynie i jakoś nikogo to nie dziwi. Skoro ludzie starsi domagają się zrozumienia od młodszych, to niech również zrozumieją młodych, którzy czasem nie mogą dostać się do autobusu w drodze do pracy. A ZTM niech może lepiej zajmie się świadczeniem usług na wyższym poziomie, a nie tylko pozornymi akcjami pod publiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca se IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:33 popieram, ale u nas jest wieś i dziady na targi się pchają, ochrona powinna takich wypraszać. Stare, śmierdzące baby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piromanka Nie ustępuję !!! IP: *.chello.pl 28.10.10, 15:53 dziadki jeżdżą za darmoszkę a ja słono płacę za bilecik, oni na swoje "uprawnienia" "zapracowali w innych czasach (czy się stoi czy się leży itd) a ja na swoje śmieszne zarobki muszę się nazap....ać w dodatku się nie myją i śmierdzą moczem ja miejsca nie ustępuję i się wcale nie boję, że mnie kiedyś ktoś tak potraktuje bo nie dożyje (moja prababcia ma lepsze wyniki badań niż ja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nie ustępuję !!! IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:34 brawo, oby więcej takich reakcji, niech się starzy nauczą, że ustąpienie miejsca to łaska a nie obowiązek, chcesz siedzieć ładnie poproś, albo spadaj z tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżu Dlatego olewam zbiorkom. IP: *.cdma.centertel.pl 28.10.10, 15:57 Siedząc sobie w moim komfortowym fotelu sunę do celu, choćby nawet wlokąc się w korku, nikt mi z siatami na głowę nie włazi i mam gdzieś ten konflikt. Poza tym w moim samochodzie ładnie pachnie i przyjemnie gra muzyka, którą ja wybiorę, zwykle Radio Klasyka. Nie dolatuje znikąd czyjeś tu-ci-tu-ci z czyjejś mp3-ki, sądząc po wpisach z innych forów panujące teraz w środkach komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Dlatego olewam zbiorkom. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:24 Przesadziłeś z tym ładnym zapachem - po umyciu się w niedziele już nawet poniedziałkowa jazda samochodem nie jest ciekawa. Myślałeś o drzewkach pod pachami, zamiast na lusterku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal_pl Wolałbym odwrotnie... IP: *.on.tac.net 28.10.10, 16:12 Osobiście wolałbym odwrotnie. "Emerycie, ustąp pracującemu". Bo w końcu to ludzie pracujący zarabiają i płacą haracz do ZUSu, z którego są potem wypłacane emerytury... I ci pracujący powinni mieć lepiej. A tak, emeryt, nie dość że ma ulgowy bilet lub "za darmo" jedzie to jeszcze sobie siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natrętny pasażer ZTMie, naucz seniorów kultury !! IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:31 ZTMie, jak już chcesz być taki ''do przodu", to wywieś też plakaty "Seniorze, podziękuj młodemu, gdy ustąpi Ci miejsce". Ile razy zwolni się miejsce staremu dziadowi, a ten nawet słowa nie powie tylko usadawia się jak hrabia sanacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: ZTMie, naucz seniorów kultury !! IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:36 Lej na tę propagandę ztm! Nie masz obowiązku ustępować staruchom więc nie rób tego! Dziady zwykle nie dziękowali, gdy kiedyś jeszcze ustępowałem! Niech spieprzają, jak nie mają co robić na starość tylko po targach się wozić porównywać cenę pietruchy. PRECZ z propagandą ZTM, płacę, wymagam i polecam zdroworozsądkowe myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon A może tak ustąp miejsca osobie z dzieckiem, co??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 16:54 A może by tak zas.... ZTM zaczął wprowadzać akcje o ustępowania miejscam ludzim z małymi dziećmi, kobietami ciężarnymi, co? Zamiast akcji ustępować sprinterom w wieku geriatrycznym ta, wspomniana przeze mnie jest dużo bardziej pożądana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: A może tak ustąp miejsca osobie z dzieckiem, IP: *.chello.pl 30.10.10, 09:07 Nigdy nie ustepuje dzisiejszym kretynkom z dziecmi. Kiedys albo sie siedzialo u matki na kolanach lub stalo obok. Dzis konczy sie na tym ze bachor siada sam a matka z siatami gibie sie na zakretach dumna ze dzieciaczek sobie siadl. Czasami zmiesci sie na pol dupy szczesliwa ze kant siedzenia wbija jej sie w... tam gdzie maz dawno nie zagladal. Pozniej sie dziwic ze gowniarstwo nie pojmuje ze starszym powinno sie ustapic, ot bezstresowe wychowanie wyzwolonych kretynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygrzyb Ustąp miejsca Rucie !! IP: *.chello.pl 28.10.10, 16:57 Jeśli ktoś z Was spotkam w autobusie, metrze lub tramwaju Rutę, to niech ustąpi mu miejsca, bo ten koleś tak ciężko myśli, że aż żal d...ę ściska. Co to - obowiązek, nakaz ustępowania staruchom miejsca ? A jak nie ustąpię, to co - jestem chamem, antychrystem, żydem, ubekiem i masonem ? Wracam styrany z nocnej zmiany, to chyba mam prawo usiąść na czterech literach. Jak już Instytut Betonowy zwany ZTM chcę być taki progeriatryczny, to niech wyznaczy 3,4 miejsca więcej dla staruchów i wystarczy. A jak limit się wyczerpie, to sorry Winetou... Kobietom w ciąży ustępuję bez mrugnięcia okiem !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaPano Re: Ustąp miejsca Rucie !! IP: *.chello.pl 28.10.10, 17:02 hihi, codziennie w metrze widzę jak staruszkom ludzie nie ustępują miejsca i ja to popieram! o takie coś się prosi a nie żąda! tak jak wyżej napisali. ludzie nie dajcie sie terroryzować starym schizofrenikom! ja na starość nie zamierzam tłuc się tramwajami, skoro chcą, niech stoją! nie podoba się, są taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaine Re: Ustąp miejsca Rucie !! IP: 38.113.161.* 29.10.10, 13:45 Gość portalu: AnkaPano napisał(a): > nie dajcie sie terroryzować starym schizofrenikom! ja na starość nie zamierzam > tłuc się tramwajami, skoro chcą, niech stoją! nie podoba się, są taksówki. W domu spokojnej starości tramwaje raczej nie jeżdżą. Dzieci nie masz i mieć nie będziesz, więc miłego samotnego dogorywania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Ustąp miejsca Rucie !! IP: *.147.64.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 18:14 > Co to - obowiązek, nakaz ustępowania staruchom miejsca ? A jak nie ustąpię, to > co - jestem chamem, antychrystem, żydem, ubekiem i masonem ? nie tam; od razu masonem...Nie dopieszczaj się.. Zwykłym prostackim chamem wtedy będziesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Ustąp miejsca Rucie !! IP: *.chello.pl 30.10.10, 09:15 Co to - obowiązek, nakaz ustępowania staruchom miejsca ? A jak nie ustąpię, to > co - jestem chamem, antychrystem, żydem, ubekiem i masonem ? Nie, jestes po prostu popieprzonym prostakiem ktorego matka i ojciec nie potrafili wychowac. Nie martw sie jak dozyja to na pewno beda mieli okazje zaznac uprzejmosci od innych gowniarzy jak ich synalek. Bedziesz szczesliwy jak ktos im napluje w twarz bo sa staruchami. Przyklad lewackiej zarazy bez zadnych zasad, target GWnianej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: ZTM apeluje: Ustąp miejsca seniorowi IP: *.xdsl.centertel.pl 28.10.10, 17:28 Jestem emerytem i chętnie ustąpie miejsca mlodym wychowanym bezstresowo walczacych o wolne konopie.... oczywiście miejsca na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek123 ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 17:31 Jestem za ustępowaniem miejsca osobom straszym, kobietom w ciąży, osobą niepełnosprawnym. Sama jestem w ciąży i zmuszona byłam do podróży komunikacją miejską. Jest mi przykro stwierdzić, że duża część osób nie ustępuje miejsca. Są to nie tylko osoby młode, ale w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGW Niepokalana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:19 Zaszłaś w ciażę to się męcz ja mam stać bo tobie zachciało się bachora? Jak robiłaś sobie dziecko to ludzie ustępowali ciężarnym? Nie! Nic się nie zmieniło, więc zamiast się dziwić trzeba było złapać gościa z autem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigus dickus Starym dziadom mówimy NIE !! IP: *.chello.pl 28.10.10, 18:25 Skoro ciąża, to nie choroba, to starość tym bardziej. To okres przejściowy. W pierwszym wypadku kolejnym etapem jest poród, a w drugim cmentarz.... Pasażerze, nie ustępuj miejsca nadętym, stetryczałym i roszczeniowym seniorom !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incontinentia butt dyskryminacja poczętych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:43 Mówimi 'NI' starym jak i zapłodnionym. A by być konsekwetnym zapłodnione powinny zajmować dwa miejsca, koniec z dyskryminacja nienarodzonych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. idiotka IP: *.chello.pl 28.10.10, 23:09 może zaczniemy ustępować w piątki i soboty odmalowanym lafiryndom, bo już za 9 miesięcy będą z wózkami pchać się do autobusu? Chcesz bachora to sobie na to zarób, kup samochód, w ostateczności woź brzuch a potem bachora w taxi. A jak kogoś nie stać bo dyma się po każdej "dyskotece" to niech spieprza z myśleniem, że mu będą miejsca ustępować. Płacę za bilet, siedzę, won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon TY DEBILU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:09 Wszystkim, którzy psioczą na kobiety ciężarne powiem tylko jedno: POJ_EBANI JESTEŚCIE I TYLE! Szkoda, że wasz ojciec nie wsadził wacka w kaloryfer zamiast w wasze matki - jak słucham takich wypowiedzi od prymitywów to mi się RZYGAĆ CHCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaine Re: Niepokalana? IP: 38.113.161.* 29.10.10, 13:47 Gość portalu: HGW napisał(a): > Zaszłaś w ciażę to się męcz ja mam stać bo tobie zachciało się bachora? Jak rob > iłaś sobie dziecko to ludzie ustępowali ciężarnym? Nie! Nic się nie zmieniło, w > ięc zamiast się dziwić trzeba było złapać gościa z autem... Jaka szkoda, że twojej mamusi zachciało się bachora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Niepokalana? IP: 178.73.49.* 08.11.10, 22:56 Czyżby ktoś był sfrustrowany bo został poczęty w kiblu na prywatce?I teraz boli że nie wiadomo kto jest ojcem? A może skrobanka się nie udała, bo wyskrobali część mózgu odpowiedzialnego za myślenie, a zostawili tylko te które odpowiada za sranie pierdzenie i pie...nie głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: 178.73.63.* 28.10.10, 18:25 PRZYJACIELU???????? ONI NIE ZNAJA TAKIEGO SLOWA! HORDA SWIN, KTORE AUTOBUSY I TRAMWAJE TRAKTUJA JAK OBORĘ, A WLASNIE INNYCH Z NIMI JEZDZACYCH JAK SWINIE!!! CODZIENNIE TE ICH SPOJZENIA Z JAKIMS ZŁEM W OCZACH, JAKĄŚ ZAWIŚCIĄ I ROSZCZENIOWOSCIA!! JA USTEPUJE TYLKO KOBIETOM W CIAZY, A STARUCHÓW KTORZY STAJA PRZY MNIE GDY SIEDZE I OPIERAJA SIE O MNIE JAKBY JUZ MDLELI ZBYWAM!!! CALE DNIE DUPY W FOTELACH MOCZA PRZED TV, A GDY TY WRACASZ PO 10H TYRANIA NA ICH BEZTROSKĘ, TO TRAKTUJĄ CIE JAK MLODEGO DURNEGO SZCZENIAKA, KTOREGO PRZYSTOI CHOCBY ZLOWROGIM SPOJRZENIEM POCZĘSTOWAĆ! NIE LUBIE PO PROSTU TYCH LUDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP3 Kierowca autobusu zastępczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:47 NIE KRZYCZ, bo dziadek z babcią Ci w nocy w**dol spuszczą. Na marginesie, co byś zrobił widząc bacie w ciaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisały... IP: *.merinet.pl 28.10.10, 18:47 Mam 35 lat, więc jak sądzę do seniora jeszcze mi trochę brakuje. Gdy czytam komentarze chamów, buraków i ćwoków ublizających starszym ludziom to szczerze powiedziawszy mam nadzieję, że o ile dożyjecie ich wieku to zdechniecie na progu tramwaju lub autobusu, a cały tłum takich samych jak wy prostaków i chamów jeszcze po was przelezie. Nie twierdzę, że starszym ludziom wszystko bezwarunkowo się należy. Zgadzam się, że w wielu wypadkach bez sensu pakują się do wypełnionych do granic możliwości środków komunikacji miejskiej w szczycie. Sam uczulałem moją Babcię (dopóki żyła) i nadal uczulam Babcię mojej żony żeby odpuszczała sobie podróż rano, poczekała do 10-tej i jechała wygodnie, bez szaleństwa. Ale czasem są sytuacje, w których ona musi pojechać rano do lekarza, czy też gdziekolwiek indziej. I jestem przerażony gdy czytam wasze burackie komentarze. Jak już pisałem mam 35 lat. Mieszkałem (i mieszkam) na Żoliborzu, do szkoły średniej chodziłem na Złotą. Dojazd tramwajem obok Hali Mirowskiej był więc dla mnie codziennością. I pomimo, że mogliśmy się z kumplami ponabijać między sobą z emerytki targającej 10kg ziemniaków (na grzyba jej tyle naraz?) to zawsze pomagaliśmy jej wtargać tą siatę do tramwaju i zawsze ustępowaliśmy miejsca. Ale mnie kultury uczyła min. wlaśnie moja Babcia i Rodzice. Was natomiast chamy granatem od pługa oderwane, którzy pokupowaliście 42m "apartamenty" na Białołęce za podkute gęsi niestety wychowywał traktorzysta z rodzinnego PGR-u, który z kulturą stykał się jedynie czytając napis na etykiecie taniego wińska kupionego w GS-ie. Tragiczne jest to, że ZTM (zarządzany przez idiotę i działający w idiotyczny sposób) musi w ogóle tego typu akcje organizować. Tego typu zachowania by ustąpić miejsca kobiecie w ciąży, emerytowi tudzież pomóc wnieść wózek matce powinny być wyniesione z domu. I jeszcze jedna mała uwaga do tych co tak krzyczą, że strasznie dużo płacą za poruszanie się komunikacją miejską - ja też na nią płacę (w podatkach. ciekawe w jakich wsiach wy je płacicie najwięksi krzykacze?), a w ogóle z niej nie korzystam. Tak więc jak jutro zobaczycie emeryta to pomyślcie sobie, że jedzie za moje pieniądze. Może będzie wam trochę lżej buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:01 Fajnie Cię Babunia i Dziadunio kultury nauczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: *.merinet.pl 28.10.10, 19:43 Gość portalu: Wikary napisał(a): Fajnie Cię Babunia i Dziadunio kultury nauczyli... Nauczyła. Babcia. Bo Dziadek niestety zmarł gdy moja Mama miała 3 lata. Ale jedną z lekcji bylo również to, że chamstwo należy nazywać po imieniu i być bezkompromisowym. Tak więc jeżeli uważam, że ktoś jest chamem i burakiem to mówię mu to w twarz. Ciekawe, że nie komentujesz braku kultury i podstaw wychowania u moich przedmówców plujących na ludzi dzięki którym mają czym i po czym jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaine Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: 38.113.161.* 29.10.10, 13:51 Gość portalu: Wikary napisał(a): > Fajnie Cię Babunia i Dziadunio kultury nauczyli... Widzisz, żeby dotrzeć do chama, trzeba niestety się wypowiadać w sposób dla tegoż chama zrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justine Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: *.chello.pl 28.10.10, 20:03 Tomo, mam wątpliwości, czy warto się trudzić. Kiedyś młodzi ludzie mieli wpojone, że po prostu w komunikacji miejskiej nie wypada siedzieć - trudno to sobie teraz wyobrazić. Jedna uwaga dla tych, którzy uważają, że "płacę i wymagam" - cena realna biletu komunikacji miejskiej to znacznie więcej niż 2,40 czy 2,80 zł (nie wiem dokładnie ile kosztuje ten bilet). Poza tym zastanawiam się, skąd czerpie wiedzę - powiedzmy - ekonomiczną ta horda dzikusów, chodzi mi zwłaszcza o to, kto pracuje na emerytury. I jeszcze - a może to wszystko sieroty biedne, nikt ich nie wychował, nie nauczył szacunku, nie mieli nigdy babci ani dziadka. No płakać się chce nad nieszczęśnikami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: *.merinet.pl 28.10.10, 20:29 Gość portalu: justine napisał(a): ...No płakać się chce nad nieszczęśnikami... Płakać? Tu potrzebna jest pała. Ale dziękuję za Twój wpis. Po przeczytaniu tego wątku myślałem, że ja jeden uważam iż starszym należy się szacunek i pomoc. Ale jak widać jest nas dwoje/dwóch... Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes58 Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał 28.10.10, 21:11 Mam nadzieję , że jest nas minimum troje... Łączy nas podobny wiek , zbliżona droga do szkoły oraz wartości wyniesione z domu - zwłaszcza szacunek dla starszych . Masz rację - tego właśnie uczą Dziadkowie i Rodzice . Myślę , że wpisy o śmierdzących staruchach są autorstwa dzieci chowanych " z kluczem na szyi " - tych mi żal , bo nie mogły nauczyć się takich wartości na podwórku i nie wiedzą co straciły . Ale autorami są też dzieci " wychowane bezstresowo " - tych nie żal mi wcale . Zastanawiam się tylko - czy oni tak samo odnoszą się do własnych Dziadków i Rodziców , uczących postawy " płacę i wymagam " , chociażby poprzez opłacanie im licencjatów ? Pozdrawiam Ciebie i Justine . Innych nie pozdrawiam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał IP: *.chello.pl 30.10.10, 09:24 Słuszny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Chamy granatem od pługa oderwane się rozpisał 30.10.10, 12:53 Też zgadzam się z autorem. I pozwolę sobie wyrazić szczere zdziwienie chamstwem i agresją niektórych wpisów, akurat ze strony trolla anka pano mnie to nie dziwi, ale żeby tylu prostaków i chamów naraz dorwalo się do tematu. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
halev Nie ma jak dobry pomysł 28.10.10, 18:56 A może by tak pomyśleć nad obwodnicą i zwiększeniem przepustowości na najbardziej obleganych trasach, zamiast wymyślać akcje "ustąp miejsca" i wydawać kasę na naklejki? Kocham te polskie rozwiązania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Rano jak oglądam laski w ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:07 Ja rano codziennie se jade 116 do szkoły, kładę plecak na kolana i się pod nim macam oglądając laski w ciąży. Taka babcia podejdzie, to co ja mam się poderwać? Pomyśli że na nią lece. Zniszczy to moją seksualność i będę musiał zostać gejem, a Wikary mówił że to grzech. Z dwojga złego, Wikary powiedział że lepiej nie ustępować starszym. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes58 Re: Rano jak oglądam laski w ciąży 28.10.10, 19:43 Gość portalu: Kamil napisał(a): > Ja rano codziennie se jade 116 do szkoły, kładę plecak na kolana i się pod nim > macam oglądając laski w ciąży. Taka babcia podejdzie, to co ja mam się poderwać > ? Pomyśli że na nią lece. Zniszczy to moją seksualność i będę musiał zostać gej > em, a Wikary mówił że to grzech. > > Z dwojga złego, Wikary powiedział że lepiej nie ustępować starszym. A do jakiej to szkoły tak " SE JEDZIESZ " tym 116 ? Czy aby nie do specjalnej ? Wolno ci tak poruszać się samemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
antygronkowiec Kolejna PrOmocja zbiorkomu? 28.10.10, 21:14 tylko dla kogo to? dla starych? czy młodych? a może najpierw niech ruta z ztm poogląda sobie jak wyglądają warszawskie bydłowozy, jak ludzie gniotą się jak śledzie, transporty do auschwitz bywały luźniejsze niż na przykład tramwaje odjeżdżające spod wileniaka Odpowiedz Link Zgłoś
antypejsbuk Między innymi dlatego wolę samochód 28.10.10, 21:25 Między innymi dlatego wolę samochód - w samochodzie jak usiądę, to nie stęka nade mną horda babć z wózkami i siatami. Nie miałbym nic do babć z siatami, gdyby nie to, że upodobały sobie zbiorkom akurat w godzinach szczytu. Emeryci powinni mieć ulgi na bilety tylko poza godzinami szczytu i problem wtedy rozwiązałby się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Między innymi dlatego wolę samochód IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 15:58 Krótko : jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igi ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: *.centertel.pl 28.10.10, 22:04 Ja osobiście nie rozumiem tej akcji. Jeżdżę dość często tramwajem i autobusem i wszystkim starszym osobom miejsca są dawane. Rzadko się zdarza aby starsza osoba stała. Najczęściej jedzie zwykle dwa przystanki i sama dziękuje ustępującej osobie za miejsce. Nie rozumiem tej akcji. Wszyscy ją realizują na codzień, ale jak to bywa w życiu trzeba było rozdmuchać kampanię. W końcu pomysłodawca zarobił i zaprzyjaźniona firma reklamowa zrobiła kampanię. Ot takie żelazne zasady koniunkturalne. Moim zdanie pieniądze na tą kampanię zostały wyrzucone w błoto. Lepiej pomóc nie dożywionym dzieciom w szkołach czy też bezdomnym. Zbliża się zima i dla tych osób jest to najgorszy czas. Pomagajmy potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ZTM apeluje do warszawiaków: Ustąp miejsca seni... IP: 212.180.157.* 28.10.10, 22:31 A najlepsze są komentarze, jeśli się nie ustąpi miejsca całej watahy innych pań w wieku emerytalnym :/ Dlaczego tylko ta starsza osoba ma być niby zmęczona? Nie mam prawa być zmęczona po 8 godzinach pracy gdzie praktycznie cały czas stoję? Nie mam prawa danego dnia źle się czuć? Ok ja mam ćwierć wieku za sobą, a taka emerytka trochę więcej. Ale co szacunek należy się dlatego, że ona ma na karku 70 a ja nie? Co to za argument na moją próbę "ustawienia" takiej osoby: Jesteś za młoda na dyskusje. Po pierwsze, nie znam tej osoby i nie nie życzę sobie aby mówiono do mnie per ty. Po drugie szacunek należy się zawsze i każdemu człowiekowi, niezależnie od wieku. Niestety często osoby starsze o tym zapominają w stosunku do młodych. I nie dziwcie się potem, że zwyczajnie nie mam chęci ustępować takiej osobie miejsca, która zamiast zwyczajnie poprosić (mam prawo jej n ie zauważyć) ma pretensje i żale :/ Odpowiedz Link Zgłoś