Gość: magda IP: *.aster.pl 18.02.11, 11:07 do instytutu prowadzą zarówno schodki jak i podjazd dla wózków. w samym instytucie znajduje się winda. uważam, że jak najbardziej jest on dostępny dla niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Frusciante Café.hu IP: *.teteny.elte.hu 18.02.11, 16:15 Ja również zgadzam się z przedmówcą. Jest podjazd dla niepełnosprawnych, wszystkie stoliki są mobilne i w razie potrzeb można dostosować ich ustawienie do potrzeb klienta, więc nie wiem skąd stwierdzenie, że miejsce nie jest przystosowane dla niepełnosprawnych. Oprócz 5 stolików znajduje się tam (bardzo wygodna) 3 osoba sofa i 2 mniejsze stoliki, dookoła których można się swobodnie rozsiąść. Sama często tam bywam i przyjście chociażby z dużym dziecięcym wózkiem nigdy nie było problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Café.hu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 16:50 a poza typowo węgierskim deserem madar tej (wg. autora legumina waniliowa) jest również przepyszne somlói galuska, kasztany, a ostatnio coś a' la serniczek, z twarożkiem...pychota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Café.hu IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 14:01 Ja z kolei zastanawiam się skąd opinia, że Węgrzy nie wiedzą nic o Polakach i mam wrażenie, że to raczej autor artykułu nie wie nic o Węgrach. Polacy są tam nie tylko lubiani, ale często także traktowani w szczególny sposób, a ich wiedza o naszym kraju jest naprawdę zadowalająca. Warto by też było sprawdzić pisownię węgierskich nazw, skoro już się ich używa. Odpowiedz Link Zgłoś