jangrabiec.pl 10.10.11, 10:49 Piekarska nie ma przy obecnych wynikach mandatu - wystarczy przeliczyć wyniki zgodnie z ordynacją.. Zanim napiszecie Panowie to policzcie, albo zapytajcie kogoś kto potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cornelius-ltd Najwazniejsze,ze nie wszedl obronca kiboli... 10.10.11, 10:55 wsciekly na caly swiat i z pierwszymi objawami demencji starczej - byly senator Romaszewski.Dosyc juz mieszania w kotle kaczorow.Teraz sobie dziadygo-obronco kiboli i bandytow - odpoczniesz w zaciszu domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
schuja88 stary nienawistny dziad 10.10.11, 11:01 rumaszewski bedzie mial wiecej czasu dla dysydenta starucha i swoich patriotow z zylety; haslo "nienawidzimy wszystkich" idealnie pasuje do tej pisowej bojowki Odpowiedz Link Zgłoś
cezbak Re: stary nienawistny dziad 10.10.11, 22:03 Ciekawe, czy znowu odwiedzi "Starucha" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Oratorium PiSuarum IP: 178.73.32.* 10.10.11, 22:28 www.youtube.com/watch?v=zDNxLjMKvuc Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok Re: Najwazniejsze,ze nie wszedl obronca kiboli... 11.10.11, 00:36 Nie jesteś jedynym, który się z tego cieszy:)Znam takich, dla których jest to najlepsza nowina z tych wyborów:) A eks senator Romaszewski niech pójdzie się wypłakać w mankiet do Starucha. Może ten da mu jakąś ciepłą posadkę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Sikora = obrończyni Starucha IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 00:44 Nie tylko Romaszewski, ale i Sikora, która zamartwiała się o Starucha nie weszła do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator już za chwilę wygaśnie cieciowi immunitet a wtedy. IP: *.tktelekom.pl 11.10.11, 07:23 może odpocząć ale gdzie indziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ems Re: Najwazniejsze,ze nie wszedl obronca kiboli... IP: *.centertel.pl 11.10.11, 07:51 Co komuszku, serduszko boli że czerwoni dostali kopa w dupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum.wiazowna.net Piekarska jednak nie w Sejmie. IP: *.static.gprs.plus.pl 10.10.11, 11:18 Jak liczyliście? Na podstawie tych samych liczb wychodzi mi po 5 mandatów dla PO i PiS, po jednym dla RP i PSL. forum.wiazowna.net/discussion/82/wybory-2011-nasi-parlamentarzy%C5%9Bci Odpowiedz Link Zgłoś
xdevx Piekarska w Sejmie? Wyniki spod Warszawy 10.10.11, 11:31 Zaraz zaraz, nie żebym się wymądrzał ale o ile mnie pamięć nie myli, próg wyborczy obowiązuje w skali kraju, a nie okręgu wyborczego, chyba, że wraz z ostatnimi zmianami wprowadzili taką kretyńską zasadę, a ja nic o tym nie wiem. Jeśli jednak nie, to myślę, że Wasi przełożeni z Gazeta.pl powinni Was masowo zwolnić, bo wyjątkową niekompetencją (nie tylko w takich sprawach) burzycie resztki zaufania i pozycji, na którą Gazeta.pl pracowała przez lata... Odpowiedz Link Zgłoś
drake77 Re: Piekarska w Sejmie? Wyniki spod Warszawy 10.10.11, 11:34 Masz rację, 5% w skali kraju. Art. 196 § 1 Kodeksu Wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum.wiazowna.net Re: Piekarska w Sejmie? Wyniki spod Warszawy IP: *.static.gprs.plus.pl 10.10.11, 11:54 SLD ma w kraju i pod Warszawą ponad 5%, Liczenie głosów według metody d'Hondta w okręgach powoduje, że SLD nie uzyskuje żadnego mandatu, mimo że Katarzyna Piekarska dostała dwa razy więcej głosów niż np. Anna Siikora (PiS), która znów wejdzie do sejmu. SLD brakuje ok. 5000 głosów do uzyskania jednego mandatu w okręgu okołowarszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Piekarska w Sejmie? Wyniki spod Warszawy 10.10.11, 12:09 Ani Piekarska, ani Sikora nie mają żadnych szans na wejście do Sejmu. A drugi mandat dla PSL to przy 8% poparcia jakieś jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiaczek Piekarska w Sejmie? Wyniki spod Warszawy IP: 195.94.207.* 10.10.11, 11:43 jangrabiec ma rację trzeba umieć liczyć i czytac ale nie ordynację a kodeks wyborczy art 196 par. 1 stanowi, iż w podziale mandatów uczestniczą komitety partyjne, które w skali kraju (a nie okręgu) zdobyły 5% głosów. Dalej matematyka i liczenie, juz w okregu , kolejnych największych ilorazów. Nazywa się metoda d;Hondta. Czy Pani Kasia ma mandat czy nie trzeba znac ostateczne wyniki głosowania w okręgu. W skali kraju SLD ma 5% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Piekarska chyba jednak w Sejmie. Wyniki spod IP: 178.73.48.* 10.10.11, 11:57 a ja tej pani juz dziękuje! ona wlasciwie tylko ladnie pachnie! i to za moje pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa 5+ % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 12:16 Czyli co 19 głos przy 12 dostępnych mandatach. Być może ordynacja da jej mandat, ale powinna uznać to za osobistą porażkę... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Beka! 10.10.11, 19:36 Romaszewski zacznie chodzić na mecze. Teraz będzie miał duuuuuuuuużo czasu! Beka, dziadku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezujełopy Piekarska wypadła z Sejmu! Sensacja pod Warszawą IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 21:36 Piekarska nie "żegna się" z Sejmem i nie wypadła z niego. Wypadła i pożegnała się w 2007 roku. Od 2010 roku jest radną sejmiku województwa mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Piekarska chyba jednak w Sejmie. Wyniki spod 10.10.11, 22:06 dlaczego zaraz sensacja? czy madaty sa dozywotnie czy na poszczegolna kadencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momek Piekarska nie wejdzie do Sejmu! Sensacja pod Wa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 23:08 to, ze jan szyszko wejdzie do sejmu to hańba. trudno o większego, zakłamanego kołtuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Piekarska nie wejdzie do Sejmu! Sensacja pod Wa... IP: *.multimo.pl 10.10.11, 23:27 Jak sobie samemu to policzyć - najpierw wchodzę na stronę pkw z wizualizacją wyborów i spisuję sobie wszystkie wyniki sumaryczne partii -> wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/140000/pl/okr-20.html#tabs-1 Wrzucam to następnie do arkusza kalkulacyjnego, dzielę wyniki przez kolejne liczby naturalne, wybieram 12 największych ilorazów (liczba posłów w okręgu) i wychodzi mi, że PO przypada 6 mandatów, PiS 4, 1 PSL i 1 Palikotowi... Patrzę na poszczególne listy, kto tam zdobył najwięcej głosów i jak nic wychodzi mi, że posłami powinni zostać: Dariusz Rosati (2 z listy - 58640 głosów), Andrzej Halicki (1 - 39530), Jadwiga Zakrzewska (3 - 11273), Alicja Olechowska (4 - 10789), Czaplicka Barbara (7 - 8308) i Durka Zenon (8 - 7983) z PO, Błaszczak Mariusz (1 - 44115), Sasin Jacek (5 - 29057), Dorn Ludwik (2 - 18572) i Szyszko Jan (4 - 13576) z PiS, Janusz Piechociński - 1 (11547) z PSL i Dębski Artur - 1 (15048) od Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Czy genialny autor tego artykułu mógłby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 23:37 nauczyć się, jak dzieli się mandaty wyborcze? Metoda d'Hondta - to nie takie trudne, a zrozumienie pozwoliłoby uniknąć pisania bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensacja! Nowa lewica to przyszłość IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 06:23 Nowa Lewica pod berłem Janusza Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven77 Re: Piekarska chyba jednak w Sejmie. Wyniki spod IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 06:53 > a do Senatu nie dostała się Nelli Rokita HURRRAAA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he i skończyło się babci s.rani.e he he he IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 07:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Piekarska nie wejdzie do Sejmu! Sensacja pod Wa... IP: 80.50.133.* 11.10.11, 08:22 Z jednej strony mam duży szacunek do Pani Piekarskiej, jednak dobrze że się nie dostała. Jest przecież w samorządzie. Moim zdaniem osoby, które w zeszłym roku były wybrane w do samorządów, nie powinny kandydować do parlamentu. Niech najpierw pokażą co zrobili lokalnie a nie tylko zmiana koryta Odpowiedz Link Zgłoś
pata.m Piekarska nie wejdzie do Sejmu! Sensacja pod Wa... 11.10.11, 08:41 Dobrze jej tak. Lepiej, żeby SLD nie miało nikogo z naszego okręgu, niż tę lafiryndę fałszywą i paskudną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 08:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca I bardzo dobrze tej karierowiczce!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 09:12 Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Najważniejsze że jest Mariusz Płaszczak i reszta 11.10.11, 10:36 a szczególnie wdowa po tym karle Gosiewskim. Będą jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola hola Gosiewski nie był karłem tylko lekko się zapasł IP: 195.42.249.* 11.10.11, 15:26 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jartam Piekarska nie wejdzie do Sejmu! Sensacja pod Wa... IP: *.aster.pl 11.10.11, 11:52 Nikt nikt nie zauwazył, że Nelli Rokita wraca do Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskopalikot.pl donaldnicniemogetusk.pl IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 17:18 Polecam, wiele opinii o bieżącej sytuacji politycznej: tuskopalikot.pl Odpowiedz Link Zgłoś