Gość: yor IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 23:56 Komentarz do zdjecia: pokazuje sie srodkowy palec.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: garderobiana najwyzszy czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 03:10 w koncu! chcemy teatru, a nie establiszmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: najwyzszy czas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.06.04, 06:13 Zgadzam sie! Dajcie nam nowatorstwo, awangarde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: najwyzszy czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:09 kolejny maluczki, a kto ci każe oglądać spektakle z p.Jandą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorot Re: najwyzszy czas IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 17:01 To chyba największa strata dla tego teatru. Janda to pewniak świetnej sztuki- widziałam wszystkie. To jedna z tych aktorek, które wzbudzają miłość do teatru.Co poza "zdaniem Amy"grała dobrego w tym teatrze Szczepkowska? Jandy i tak nigdy nie przebije. Szkoda.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bicz na matołów Re: najwyzszy czas IP: *.autocom.pl 09.06.04, 20:43 Rozumiem, iż w internecie wypowiadać może się każdy, ale czy to aby nie przejaw jakiejś totalnej degrengolady, że zatraca się tu elementarną uczciwość i pomiata największymi z największych. Zamilknijcie krytycy rodem z osiedlowych gazetek! Pogaworzcie sobie o rodzimych hip-hopowcach, bo mistrzowie tacy jak Janda pozostają poza możliwościami waszej percepcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosynier biczu sam sie wybiczuj IP: *.chello.pl 09.06.04, 21:11 elementarna uczciwosc? tej ci brakuje. janda krzyczy i sie miota, krzycza i miotaja sie hiphopowcy, ktorych tak nie lubisz. jedyna roznica - pani janda robi to w teatrze. a czy zawsze ma cos ciekawego do powiedzenia? ja tam za jej najlepsza role uwazam ten spot syropu. wreszcie cicha, usmiechnieta i pogodzona z zyciem. ps. biczu na matolow - tyrade palnales(as) taka, jaka mam wrazenie chcialabys uslyszec z boskich ust pani jandy. przeslij jej ten tekst, moze go wykorzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Szczepkowska napewno do stóp jej nie dorasta IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 16:27 Dlatego cieszę sie że nie ona jest przyczyną odejścia Jandy - wielkiej aktorki którą porównałbym do Modrzejewskiej.Wszystkiego najlepszego Pani Krystyno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej wielkość artysty IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.06.04, 17:03 Gość portalu: z napisał(a): > [...] nie ona jest przyczyną odejścia Jandy - wielkiej aktorki > którą porównałbym do Modrzejewskiej [...] --------------------------- Widziałeś, kolego Modrzejewską w jakiej roli? Pytanie jest retoryczne - oczywiście nie widziałeś. Ale wierzysz, że była wielka, bo tak wszyscy mówią. Obawiam się, że o wielkości Jandy też przekonały cię cudze opinie albo reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Szczepkowska napewno do stóp jej nie dorasta IP: 193.109.115.* 10.06.04, 22:33 dorasta, dorasta. nawet przerasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Szczepkowska napewno do stóp jej nie dorasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:51 W intrygowaniu na pewno. Z tej słodziutkiej buzi jad się sączy, że aż strach. A co takiego wielkiego zagrała p.Szczepkowska w ciągu ostatnich kilku lat, poza wyrabianiem godzin na etacie w Teatrze. Nic !!! Jedynie nazwisko ma po Tatusiu, aktorze, nic więcej, WIelki Dziadek też nie pozostawił talentu w spadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yx Re: Szczepkowska napewno do stóp jej nie dorasta IP: 68.185.200.* 11.06.04, 00:49 porownanie jandy beztalencia do modrzejewskiej to chyba jakas kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Szczepkowska napewno do stóp jej nie dorasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:53 Czyżby talencie miało coś do powiedzenia na temat teatru ?! Kundelku, do budy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: biczu sam sie wybiczuj IP: 217.153.176.* 10.06.04, 21:04 ten tekst wyszedł z ręki matołaa ale to nie dziw, bo brak mu mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: biczu sam sie wybiczuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:47 odwaga staniała, rozum podrożał ! Oglądaj p. Lindę, więcej zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
york222 [...] 09.06.04, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Nadszedl czas by garderobiane rzadzily teatrem IP: 129.81.192.* 10.06.04, 00:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nextor Re: Nadszedl czas by garderobiane rzadzily teatre IP: *.home.cgocable.net 11.06.04, 18:44 Nie martwcie sie o Jande - ona sobie da rade , a krytyki bac sie nie musi , ma sporo wielbicieli .Nie musi sie jej koniecznie lubic , wolna wola - ale przyznac trzeba , ze to duza osobowosc , i bardzo dobrze . Dzieki temu polska kultura nie jest nudna . Podchody pani Szczepkowskiej natomiast pasuja raczej do magla , niz na lamy Wysokich Obcasow , dziwie sie , ze GW na to pozwala ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.04, 07:53 Cale szczeszcie za ta Jande wyrzucaja, przeciez Janda jest tworem reklamy i niestety brakuje jej tego prawdziwego talentu, ktory posiadaja dziesiatki ludzi w Polsce, a ktorzy nigdy nie dostali mozliwosci zaistniec! Czas na nowych i utalentowanych, dosc tej stagnacji i ciagle tych samych nazwisk, Janda, Wajda, itd.. Oni juz powinni przejsc na emeryture albo tez pomyslec o zmianie branzy, bo niestety brakuje im nowych i swiezych pomyslow. Drogi Panie Romanie Pawlowski! Nie martwi sie Pan o Pania Jande i zyczy jej Pan otwozenia wlasnego teatru, natomiast jest Pan zaniepokojony Teatrem Powszechnym! (Ze mna jest akurat na odwrot!) I widac ze ma Pan ambiwaletne uczucia, najpierw sugeruje Pan, ze bez Jandy moze byc klapa, a za chwile przypomina Pan sobie ze przeciez zostaja inne gwiazdy. Na koncu zadaje Pan pytanie: "Co bedzie kiedy wszyscy wybiora urlopy?" Prosze sie nie martwic! Przy tak olbrzymim kraju i tak duzej liczby bezrobotnych, mysle ze te wszystkie "gwiazdy" powinny nabrac troche pokory! Na ich miejsce jest setki chetnych, swiezych i utalentowanych, ktorzy chetnie stana na deskach Teatru Powszedniego i innych teatrow tez. Polsce zyje 39 milionow!!!, jest w czym wybierac! Wielu ludzi na Ukrainie, Litwie czy dawnych Republikach Radzieckich zna jezyk polski, tak samo wsrod poloni jest wielu utaletowanych aktorow, ktorzy cos dla Polski i W-wy chetnie zrobia. Mozliwosci jest duzo i nie ma sie czego bac!!!W Zmiany sa najlepsza droga rozwoju!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kobaj Czy to naprawdę taka dobra aktorka? 09.06.04, 09:00 Nigdy nie zachwycałem się Jandą. Żenaowała mnie zawsze jej specyficzna maniera, jakaś taka pretensjonalność w głosie i gestykulacji. Zawsze wydawała mi się taka sama w każdym filmie, niezależnie, czy to gościu z żelaza, czy reklamówka pastylek. Przypomina mi licealistkę udającą inetelektualistkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.04, 09:14 Trafne spostrzezenie. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spektator Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:23 Nareszcie! da odpocząć od siebie ten krzykliwy babo chłop.Gra tak samo wszędzie i wszystko,czas przewietrzyc teatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 10:01 przereklamowana, manieryczna, nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:38 Ach ten polski kundlizm, - bezinteresowna zawiść, ale trudno sie dziwić - to są skutki bolszewizmu.W tym komunistycznym państwie większe uznanie zawsze będzie miał robotnik,m z bablami na rękach, niz człowiek kultury. TO JEST SWIETNA AKTORKA I WSPANIALA KOBIETA, przyjmij to do wiadomości, zawistny motłochu. A tak naprawdę to po co oglądasz coś co ci sie nie podoba - ekshibilicjonizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.06.04, 11:57 Widzialem pania Jande w kilku filmach i raz na scenie. Uwazam ze jest aktorka przecietna i duzo jest prawdy w tym co pisze kobaj. Nonsensem jest wyzywanie tych co nie uwazaja p. Jandy za "swietna aktorke" od kundli, zawistnikow i bolszewikow. Jak sie ma "bolszewizm" do oceny aktorstwa P. Jandy? Cale zycie spedzilem w Stanach bo wlasnie rodzice moi uciekli przed bolszewikami i nie mam nic wspolnego z bolszewizmem co nie zmienia faktu ze p. Jande uwazam za aktorke przecietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 14:43 Popieram,nie można potępiać kogoś,kto nie lubi Jandy,nie jest rewelacyjna i w kazdej roli podobnie gra mówi zawsze takim samym głosem niezależnie od roli.. Odpowiedz Link Zgłoś
york222 Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? 09.06.04, 23:21 jestes w stanach to juz zostan tobie dziekujemy to nie twoj kraj napewno po polsku nie kumasz co ...milej pogody dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.04, 12:13 Bąk puscil niezlego bąka... Janda to zmanierowana, przewidywalna, neurotyczna "gwyazda", ktora najwieksze sukcesy ma za soba...czas przewietrzyc troche ten gabinet figur woskowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaU Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.marymont.pl 09.06.04, 15:50 bak napisal: >TO JEST SWIETNA > AKTORKA I WSPANIALA KOBIETA, przyjmij to do wiadomości, zawistny motłochu. > A tak naprawdę to po co oglądasz coś co ci sie nie podoba - ekshibilicjonizm ? chyba masochizm analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
york222 Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? 09.06.04, 23:19 masz racje polacy to niewdziecznicy i dlaczego ta zawisc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.bredband.comhem.se 10.06.04, 11:08 Chyba masochizm????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.bredband.comhem.se 10.06.04, 11:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.bredband.comhem.se 10.06.04, 11:10 Chyba masochizm???? Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? 09.06.04, 12:53 A ja zawsze lubilam jej maniere oraz to, ze byla taka sama, bo nikt inny nie umie byc taki sam taki sposob:) Ale nie moge jej darowac pastylek, bo juz nie patrze na nia z tym zachwytem. Moj zainteresowanie spadlo o 75%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.dhcp212-198-194.noos.fr 09.06.04, 23:52 Coś w tym jest... Niestety...Jakaś maniera, która drażni niekiedy, mimo niezaprzeczalnego talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.wrzos.wroc.pl 10.06.04, 17:55 Podpisuję się pod tym postem z całą gorliwością! Bardzo trafne spostrzeżenia, całkowicie zgodne z moimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józefka Re: Czy to naprawdę taka dobra aktorka? IP: *.iscnet.pl 12.06.04, 14:05 dokładnie. ZAWSZE gra tak samo. Zawsze te same nerwowe ruchy, potrząsanie głową. Kiedyś był taki serial, w którym Janda grała Modrzejewską i tam ta jej maniera najbardziej mnie raziła - jakoś "gryzła" sie z kostiumami i epoką i samym wizerunkiem Modrzejewskiej - kobiety w końcu epoki wiktoriańskiej. Tak mi to przeszkadzało, że przestałam oglądac ten serial. Nie wiem dlaczego należałoby się zachwycac calym dorobkiem Jandy. Oprócz rzeczywiscie doskonałych ról, np. w Przesłuchaniu, miała i gorsze momenty, np. Męskie-żeńskie, czy jakoś tam (to niewypał moim zdaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:32 Co za stek bzdur, kobieto teatr to nie fabryka śrubek czy cukierków, a może to przemawia aktorka zdolna inaczej. Ile zawiści i zazdrości. A retoryka prosto z PRL. Uwielbiam p. Krystynę Jandę i podziwiam ją za wszystko, za talent aktorski, za talent pisarski, za niezwykłą pracowitość, za nieprawdopodobną enrgię i radość życia, za to, że jest matką , żoną, córką, koleżanka i przyjaciółką. Obejrzałam wszystkie spektakle, wszystkie filmy i przeczytałam wszystkie ksiązki. Zamiast podziwiąc i czerpać wzory - zawiśc i kretyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.06.04, 12:07 > Ile zawiści i zazdrości. A retoryka prosto z PRL. Jak zawisc, jaka zazdrosc? Jestem programista i nie moge zazdroscic aktorom bo to nie moja dziedzina. W PRL mieszkalem kilka lat jako dziecko i nie wiem o co chodzi z ta "retoryka prosto z PRL" Czy jezeli ktos uwaza P. Jande za srednia aktorke to musi byc zaraz zawistnikiem i kretynem. >Zamiast podziwiąc i czerpać wzory - zawiśc i kretyństwo Jak mozna czerpac wzory z kogos kto nie ma ulozonego zycia osobistego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 14:49 kazdy ma inny gust i to ,że ty ją podziwiasz,nie znaczy że ktoś też musi ,a w ogóle co ma do tego komuna,polityka itd,bez sensu,albo się nam coś podoba,albo nie nikt mi tego nie narzuci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 23:32 chyba jesteś chora, albo sama chcesz wyrecytować wierszyk w Powszechnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bak Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:07 palec wsadż sobie... polski kundlizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso najbardziej przereklamowana polska aktorka IP: 195.41.66.* 09.06.04, 11:43 Jej histeryczna gra i arogancja w polaczeniu z legenda filmu 'Czlowiek z marmuru' wyniosla ja na szczyty i bycie przeciw stalo sie nie w tonie dla kilku pokolen snobow. No wiec na szczytach zostala choc np. jej spiewanie to katorga dla uszu. Przecietna aktorka, ktora wygrala swoja karte. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala z zagranicznym dorobkiem IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.06.04, 09:30 Tak sie sklada, ze zatrudniali ja rowniez rezyserzy niemieccy, francuscy, i jeszcze kilku innych. Nie znaja sie i nie wiedza ze przereklamowana, biedacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Naciagany argument IP: 193.14.171.* 10.06.04, 09:49 To nic nie znaczy, ludzie nie epatujcie sie zagranicznym dorobkiem.Jest duzo tansza niz zachodnie aktorki(a na marginesie ktora Jej rola jest godna zapamietania z tych zagranicznych filmow?)Polska ma kilku naprawde wybitnych aktorow-Pszoniak Seweryn byl Lomnicki.Rezyserow (ci bardziej znani jako tworcy) Wajda, Kieslowski, Polanski ,Holland.Muzykow, operatorow ale z aktorami to slobo bo maja twardy polski akcent (i to niewazne w jakim jezyku mowia-accent jest slyszalny nawet u Seweryna).Ogolnie Ci mieszkajacy w Polsce zadnych jezykow nie znaja bardzo dobrze, a brak impresariow wysokiej klasy robi ze sa po prostu nie znani. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala zaden argument, zwykla uwaga IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.06.04, 12:02 na temat "przereklamowania" Jandy, czyzby siegalo az poza polskie granice ? Papiezem tez pewnie nie nalezy sie epatowac, bo uzywa tych xx jezykow z polskim akcentem ? Oj, polskie blotko miewa sie swietnie, jak dobrze ze mnie tam nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojec Re: zaden argument, zwykla uwaga IP: *.dzialoszyn.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 12:16 jaki tam dorobek -filmy klasy B i C !!!! A nagroda w Cannes -polityczna i koniunkturalna - bo była WTEDY moda na Polskę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: zaden argument, zwykla uwaga IP: 193.14.171.* 10.06.04, 13:11 Janda grala w filmac: Francuskim rezyser Yves Angelo, niemieckim rez D.wedel, wloskim rez A.Corti.Zdjecia zawsze robil Klosinski(teamwork)Najlepszy film w jakim grala to wegierski Mefisto z bardzo dobra kreacjaK.M.Brandauer, dzieki temu film jest tak znany. Czytuje polskie gazety ktore jak slusznie zuwazylas "siega az poza polskie granice" Papieza slucham ze wzgledu na przeslanie i zawartosc a nie (jak w przypadku aktorow)nato jak gra i jak wymawia.Czy wedlug Ciebie Papiez gra swoja role ? Pozatym w poprzednich wypowiedziasz naigrawasz sie z Pracy garderobianych a tutaj uzywasz sformulowania polskie blotko.Moze blotko lezy w Tobie? I ja TAM (do Polski -chyba o to Ci chodzi)jade, bo lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala polskie blotko miewa sie swietnie IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.06.04, 21:04 Dorobek Jandy, w tym rowniez filmowy, mozna obejrzec tutaj: www.krystynajanda.net/?selected=2&action=changeType&type=-1 Czy mozna gdzies zapoznac sie z dorobkiem Szczepkowskiej ? Ja pamietam tylko film "Con Amore", i 'ogloszenia' w TV konca komunizmu, ah no i jeszcze z koneksji rodzinnych. Garderobiane same sobie wystawiaja opinie zabierajac sie za rzadzenie teatrem, ale widac takie czasy w Polsce ze wszystkim sie cos wydaje, taki ogolnokrajowy teatr. Ciesze sie ze mnie tam nie ma, a z wizyta poczekam az znikna Leppery, Begery, i garderobiane wierzace w swoje zdolnosci artystyczne. Poki co: Lepper na prezydenta, garderobiane do Rady Artystycznej, a co - jak demokracja to demokracja (po polsku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerbaty teatr Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 11:47 ...dusza artysty w ciele dentysty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bkp Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 11:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:38 A jednak szkoda ,że z powodu konfliktu z J.Szczepkowską odchodzi K.Janda . Nie lubię Szczepkowskiej jako aktorki , zawsze była dla mnie mierną aktorką, może chce wykazywać się w innej dziedzinie.Nawet jej pisanie w Klubie Świat Książki mnie drażni .Drażniła mnie zawsze jej nijakość w wielu rolach. Chyba nie czepiam się stronniczo, przy tylu paskudnych wpisach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Masz racje IP: 193.14.171.* 09.06.04, 12:57 Nie bo Szczepkowska to tez miernosc aktorska.Obie panie sztuczne,pelne manier w grze aktorskiej ale Szczepkowska mniej sie promuje(jednak dobre pochodzenia widac).Pisarstwo obu straszne ( tzw.literatura dnia, gazety kobiece szukaja znanych nazwisk nie wazne co te osobistosci maja do powiedzenia- w obu przypadkach niewiele). Poziom przekup z wyksztalceniem! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Absolutnie się nie zgadzam IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.04, 23:27 Uważam Szczepkowską za dobrą aktorkę (z pewnością lepszą od Jandy) i utalentowaną pisarkę. Bardzo lubiłem jej pierwsze humoreski w "Wysokich Obcasach" - czytywałem wówczas ten "babski" bądźcobądź dodatek właśnie (i wyłącznie) dla nich. Była to delikatna obyczajowa satyra, pisana z pozycji konserwatywnych, ale pełna wdzięku i pozbawiona rażacego nieraz u konserwatystów nachalnego moralizatorstwa. Żeby docenić smak tych miniaturek, trzeba mieć co prawda dość subtelne podniebienie, jest to bowiem humor dyskretny i aluzyjny, zaprawiony przy tym odrobiną purenonsensu, nigdy w Polsce nie docenianego. Późniejsze pisarskie próby pani Joanny mniej mnie zachwyciły, liczę jednak, że Autorka jeszcze wróci do wysokiej literackiej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Poniekad racja w tym co piszesz IP: 193.14.171.* 10.06.04, 10:30 Jedrzeju ,faktycznie po plytszym namysle stwierdzam ze Szczepkowska literacko ma wiekszy talent-pamietam Jej felieton o przeziebionym starszym panu na uroczystosci z Okazji odzyskania Niepodleglosci.Ale aktorsko obie mierne! Szczepkowska utkwila mi wylacznie Z Con Amore-gniot a la francuski Hollywood (a la Nowa fala z wszystkimi Cliche jakie sa), A Janda od czasu "Czlowieka z marmuru" nigdy nic nie zagrala innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Poniekad racja w tym co piszesz IP: 131.165.141.* 10.06.04, 14:05 Janda byla swietna w Edukacji Rity. Uwazam, ze byla to jej zuyciowa rola. Grala tam siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Teatr powszechny to nie tylko p.S i p.J IP: *.cm-upc.chello.se 10.06.04, 18:35 Przyznam sie ze nie znam Jej w tej roli.Znam natomiast film z J.Walters i M.Caine i rozumiem ze Eliza Doolitle Shawa byla by szczytem mozliwosci dla p.Jandy- Co ciekawe ze w tych przetergach o wyzszosci zagubil sie Teatr Powszechny gdzie plejada polskich aktorow wystepuje , a po nich beda nastepni... Teatr Powszechny napewno to odejscie w gniewie Pierwszej Nerwowej przezyje, bo przezyl innych kataklizmow wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 193.14.171.* 09.06.04, 12:41 Zgadzam sie z wiekszoscia glosow (NIE bAKA) na temat mozliwosci aktorskich Krystyny Jandy, Jej mozliwosci zawezone do potrzasania glowa i rekami juz nie wystarcza, A NIC NOWEGO OD LAT NIE POKAZALA.(Podobnie jak D.Olbrychski ktory czy Kmicic czy Tuhaj bej czy kochanek Pestki zawsze ten sam.A te wywiady z Krystyna Janda gdie sie prezy wymalowana na skajowych kanapach sa zenujace.Mysli ze kupila klase a tego sie nie da kupic.( Grace Kelly tez byla beztalencie, w jednym filmie byla niezla ale wyniosla klase z domu).A te przekupskie awantury z J.Szczepkowka tez jej klasy nie dodaly. Wiec rycerz Bak pasuje do swojej DAMY jak ulaL! Pozdrawiam wszystkich Ktorzy dyskusje na poziomie prowadze, reszta napewno jest zdrowa (moze nie psychicznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kość Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.04, 13:05 a dla mnie takie opinie b. negatywno-nerwowe są straszne. Janda ma swoja niepowtarzalną naturę, co czyni ją aktorką o wyjątkowym usposobieniu. Nie trzeba jej kochac, ale nie mozna odmówic jej szacunku za to, co robi i talentu. Czytam jej dziennik, znam książki. To nie jest tylko aktorka, to jest artystka i to artystka wszechstronna o bardzo wrażliwej duszy. A takie opinie ludzi, którzy dobrze jej nie poznali zamykają ja jako człowieka. Bardzo mnie zabolały takie, wręcz wyzwiska pod jej adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorryk Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: *.acn.waw.pl 09.06.04, 13:09 Wybuchła nagle wielka granda bo teatr porzuciła Janda. każdego dyrektora zmorki że mu się skłócą dwie aktorki. Jak tak to nawet babcie wieszczą że one razem nie zmieszczą. Więc zaraz pachnie awanturą bo staje kwestia która którą? Tak rozpoczyna się od nowa wojna na miny, gesty, słowa. Ty felietonem to ja blogiem to ta-tu znowuż monologiem. Można, spierały sie na łamach, prostytuować się w reklamach? czy Jaracz mógłby za co łaskę zachwalać tampon i podpaskę? A na to Janda - to już nie PRL and I am a material girl zamiast latami rzucać grepsem starczy zareklamować tepsę Lub verde. Wnet by panie schudły gdyby złapały sie za kudły. Caly ten zgiełk jak mało który znów wciągnął masy do kultury spiera się cieć z manikiurzystką która też większą jest artystką. Szczepkowska z aktorskiego rodu sztukę chłonęła już od młodu. Zaś Janda była - to się zdarza ambitną córką kolejarza, lecz ciężką pracą nie bez bólów żyje jak człowiek - wsród marmurów. Aktorsko to się czasem wspina aż do poziomu Seweryna. Mało nie wzięli jej do "Dallas", zagrała nawet Marię Callas. Wywieźli ją do er-ef-enu - płakała nad brzegami Renu. bez obaw! Jak Wanda nie utonie i wystąpiła w Babilonie. * Rzecz się znalazła w takim stanie - konieczne bylo głosowanie bo komedianci swoje racje forują poprzez demokracje i się skończyły stawki o nic toż komunizmu nastał Konic. Janda wiedziona jakimś fatum twarde stawiła ultimatum i piękną wygłosiła mowę że będzie robić tu odnowę bo gmin po mieście rozpowszechniał: ten teatr nazbyt już spowszechniał. Tez odbiór nie był doskonały uznano to za dyrdymały. Chyba z jej głowy spadnie treska jednak znalazła sie na deskach. Mówiła prozą jak pan Jourdain to było istne tantum Verdun. patron teatru klimaty zna te - każdy ma swoje Westerplatte. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:29 Brawo, trafnie, prawdziwie i śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: 193.14.171.* 09.06.04, 13:45 Ten wiersz bardzo trafny,a te panie "kulturepolska" reprezentuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hewson Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: 213.76.135.* 09.06.04, 14:46 podoba mi sie ten wierszyk.oddaje sedno sprawy,choc nie po rowno dostaje sie kazdej z tych pan, a obu nalezy sie w rownej mierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.04, 22:05 Gość portalu: hewson napisał(a): > [...] nie po rowno dostaje sie > kazdej z tych pan, a obu nalezy sie w rownej mierze... -------------------------- Dlaczego uważasz, że obu należy się po równo? Masz po temu jakieś konkretne powody, czy mówisz tak dla zasady, ze niby jak jest jakaś awantura, to na pewno obie strony są tak samo winne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hewson Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała IP: *.Zygm-Dabr.Smoczka.ptc.pl 10.06.04, 11:18 > Dlaczego uważasz, że obu należy się po równo?Masz po temu jakieś konkretne > powody, Czytam i słucham wypowiedzi obu pań. Niestety odnoszę wrażenie,że jest to albo kąsanie wprost (początkowo tylko Janda, ostatnio w felietonach i Szczepkowska), albo drapanie pazurami (czesto o nich czytam w niektórych wypowiedziach obu pań),albo po prostu granie niewiniątka (Janda w dziennikach, Szczepkowska w wywiadach, np w TVP2). >czy mówisz tak dla zasady, ze niby jak jest jakaś awantura, to na pewno > obie strony są tak samo winne? nie uznaję takiej zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel jandy! Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 193.59.95.* 09.06.04, 13:12 Bez przesady jak z niej gwiazda?!.Jej koledzy z teatru mają szczęście,że nie zabiła ich trzęsącym łbem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 195.205.239.* 09.06.04, 13:49 nic - tylko wyzwiska. Taki Polak mały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: Janda??????? a idi w pizdu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.04, 19:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Pietia! Na h... ze nam byl Bielomorski Kanal ! IP: 129.81.192.* 10.06.04, 01:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 09.06.04, 14:27 Odejść powinna ta idiotka Szczepkowska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorryk Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 SP1 IP: *.acn.waw.pl 09.06.04, 14:35 Wybuchła nagle wielka granda bo teatr porzuciła Janda. każdego dyrektora zmorki że mu się skłócą dwie aktorki. Wnet babcie po klozetach wieszczą że one razem nie zmieszczą. Więc zaraz pachnie awanturą po leninowsku: która którą? Tak rozpoczyna się od nowa wojna na miny, gesty, słowa. Ty felietonem to ja blogiem to ta-tu znowuż monologiem. Można, spierały sie na łamach, prostytuować się w reklamach? czy Jaracz mógłby za co łaskę zachwalać tampon i podpaskę? A na to Janda - to już nie PRL and I am a material girl zamiast latami rzucać grepsem starczy zareklamować tepsę Lub verde. Wnet by panie schudły gdyby złapały sie za kudły. * Caly ten zgiełk jak mało który znów wciągnął masy do kultury spiera się cieć z manikiurzystką która też większą jest artystką. Sołtys się skubie: cie choroba! która się bardziej NIE podoba? Szczepkowska z aktorskiego rodu sztukę chłonęła już od młodu. Zaś Janda była - to się zdarza ambitną córką kolejarza, lecz ciężką pracą nie bez bólów żyje jak człowiek - wsród marmurów. Aktorsko to się czasem wspina aż do poziomu Seweryna. Mało nie wzięli jej do "Dallas", zagrała nawet Marię Callas. Wywieźli ją do er-ef-enu - płakała nad brzegami Renu. bez obaw! Jak Wanda nie utonie i wystąpiła w Babilonie. Tam właśnie pośród pochwał, kares ujrzała "mane, tekel, fares" * Rzecz się znalazła w takim stanie - konieczne bylo głosowanie bo komedianci swoje racje forują poprzez demokracje i się skończyły stawki o nic toż komunizmu nastał Konic. Janda wiedziona jakimś fatum twarde stawiła ultimatum i piękną wygłosiła mowę że będzie robić tu odnowę bo gmin po mieście rozpowszechniał: ten teatr nazbyt już spowszechniał. Tez odbiór nie był doskonały uznano to za dyrdymały. Rozgląda się - jej mina rzednie to dla kolegów tantum brednie Chyba z jej głowy spadnie treska jednak znalazła sie na deskach. Patron teatru klimaty zna te - każdy ma swoje Westerplatte. * Się porobiło, mocium panie mur między aktorkami stanie. I choćby Wajda krzyknął: zgoda! to jedna drugiej nogę poda. W Pałacu popłoch. Obie? Draka. Jedna? Zabraknie na Kossaka. Ten spór ma jednak strony dobre bo bezrobotni na tę kobrę zamiast rozpaczać nad swym losem z wpuszczonym w szczerbę papierosem teraz zajmują się kulturą: która i kiedy skopie którą? * Teatr ogromny. I tak patrzę Co to się dzieje w tym teatrze. * Koniec tratata! Kto to czytał - tego strata! ++++++++++ Więcej już dziś nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hewson Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: 213.76.135.* 09.06.04, 14:54 Twojego moze juz nie bedzie Ale kolego jestes w bledzie Sądząc,ze to zakonczy spory Polak do zgody nie jest skory p.s.fajne to nawet. I pomyslec,ze gdyby nie Janda i Szczepkowska ... niestety musze juz wylaczyc kompa.papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: 193.14.171.* 09.06.04, 15:11 A dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelna zachwytu Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.04, 20:48 Szkoda, bo jest genialne! Wszystko co dobre, szybko sie konczy! Gratuluje i zazdroszcze talentu! Pozdrawiam poetke, moze poete? tego nie wiem, ale mysle ze to jednak poetka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałobnik Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 21:20 moje kondolencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nextor Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: *.home.cgocable.net 11.06.04, 19:21 SWIETNE !!! I nie mowcie , ze narod nie ma humoru :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczarowana Re: Wierszyk o Jandzie co nie chciała - ver. 1.1 IP: *.cm-upc.chello.se 11.06.04, 07:58 Witaj yorryk!, obie wersje genialne!!!!! .......... To sie nazywa prawdziwy TALENT!!! ............. Pozdrawiam zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 5.5R* / *.nokia.com 09.06.04, 16:20 Myślę,że mamy wiele wspaniałych aktorek które godnie a może lepiej zastapią Panią Krystynę Jandę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojec WIELKA SZKODA...ŻE TAK PÓŹNO!!!! IP: *.dzialoszyn.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 16:54 Aktorka jednej roli z ,,Człowieka z marmuru "-te same miny ,grepsy ,potrząsania histeryczne głową-przez wszystkie lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:51 Hmm.. Od dłuzszego czasu słyszę o tym sporze, ale nie mam pojęcia o co chodzi. Czy ktoś zechciałby mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niowy Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:37 a kto to jest Janda? gdzie pracuje? nie znam, pytalem w Holiłud, w komedi Frąsez itp. - nikt nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statek komediantow Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.04, 18:51 Gość portalu: niowy napisał(a): > a kto to jest Janda? gdzie pracuje? nie znam, pytalem w Holiłud, w komedi Frąse > z > itp. - nikt nie zna ------------------------------------------- bo tobie nada odwiedzic muzeum figur styropianowych,tam w rogu jest taka zakurzona figura , nie Figura.... tam Jan da po pysku tej jej adwersarzyni..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Corka kolejarza versus rodowod kulturalny,forsa ve IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.04, 21:46 Dzisiaj to trudno stwierdzic o co chodzi atak naprawde o calosc. Krystyna jadna pochodzi z prostego domu(corka kolejarza) i zazdrosci J.Szczepkowkiej dobrego pochodzenia(Ojciec aktor wybitny i fraszki piszacy, slynnal z humoru:dziadek pisarz glosny).Uwaza ze Szczepkowskiej wszystko latwo przyszlo a ona musiala o to walczyc.Po okresie Solidarnosci Szczepkowska stala sie jej Muza(oglosila upadek komunizmu w Polsce-na co wedlug mnie zasluzyla bo sie nadztawiala w czasie kiedy Janda sie udzielala tylko sobie).Jande to boli bo w czasach tych nic nie robila tylko sie budowala po staropolsku(dworek). Obie panie aktorsko rownie slabe walczyly o pozycje pierwszej damy w teatrze , przy okazji obrzucajac sie kolumniami(szczegolnie Janda zawsze zaczynajac obmowe slowem "Joasia")w roznych pismach kobiecych(inklusive Wysokie obcasy) Janda nazwiska rodowego nie ma ,wiec sprzedaje sie w roznych reklamach.Szczepkowska nie- albo honor rodowy ma , albo nikt jej tego nie proponuje -nikt podpasek nie chce kojarzyc z Solidarnoscia(sa granice). Wiec zawisc o pozycje towarzyska, pieniadze, pewnie po babsku o urode i figure pod plaszczykiem Teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: A ty "marto" czyja jestes corka? IP: 129.81.192.* 10.06.04, 00:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: A ty "marto" czyja jestes corka? IP: 193.14.171.* 10.06.04, 08:30 Jestem corka inzyniera, wnuczka aktora po kadzieli i prawnika po mieczu .Pochodze z domu inteligenckiego ale zdobylam wyzsze wyksztalcenie wlasnymi rekami w Szwecji.Trzeba byc dumnym ze swojego rodowodu bo to sa nasze korzenie.Z tym bagazem jestesmy silni na cale zycie a to czy corka kolejarza czy aktora to detale w walce podjazdowej.Absolutnie nie chodzilo mi o ukazanie pejoratywnosci pochodzenia tylko o poziom tej walki. Poza tym powinienes zwrocic sie do mnie Ty(przez duza litere(Poprawna polszczyzna i grzecznosc:) Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: A Ty "Marto" czyja jestes corka??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.04, 11:13 Fajna riposta...trafna,celna i nie nachalna, a o to nie tak latwo, bo mozna w prosty sposob popasc albo w histeryczne rzucanie epitetami, albo w sarkastyczny zbyt duzy dystans. Tobie sie udalo - dobre...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Mike, dziekuje! IP: 193.14.171.* 10.06.04, 12:53 Dziekuje, na tym forum najbardziej mnie zlosci sposob wymiany pogladow co bardzo dobrze opisales.Ja nie lubie gry aktorskiej zadnej z nich ,duzo lepsi sa inni ,ale nie widze powodu zeby ludzi obrzucac blotem ktorzy je lubia.Najlepsze pochodzenie nie jest wiele warte jak ludzie ponizej poziomu na codzien, co niestety tez zauwazam.Ktos napisal "teraz Garderobiane beda teatrem rzadzic"-a kto powiedzial ze garderobiana gorzej rzadzi niz aktorka?.To zawod i to zawod.Pozatym Q.Tarrantino do dzisiaj by filmy video wypozyczal w sklepie gdzie pracowal , G.Garbo kapelusze nie mowiac o K.Douglas.Ludzie dajcie sobie i innym szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Mike, dziekuje! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.06.04, 19:43 Wiesz, po prostu rzadko spotyka sie posty ktorych autorzy poswiecili im choc troche czasu - a do tego maja cos do przekazania, to taki znak czasow - byle jak i byle szybko, byle wiecej - i dotyczy to chyba coraz wiekszej ilosci sfer zycia. ale ale od dawna przebywasz w SE? Wlasnie sie tam wybieram, pewnie na nieco dluzej, ciekaw jestem opinii kogos kto spedzil tam troche czasu na niektore tematy dlatego, jesli mialabys ochote odpowiedziec na pare pytan to chetnie bym skorzystal. moj adres : rdudko@freesurf.ch jesli masz ochote to daj znac na jaki adres pisac. MVH, Mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do poniedzialku IP: *.cm-upc.chello.se 10.06.04, 20:16 Odezwe sie do Ciebie w poniedzialek bo teraz wyjezdzam na dlugi weekend a nie chce prywatnego adresu meilowego tutaj podawac.Wysle z pracy bo tam spedzam codziennie conajmniej 10 godzin( i zabrzmi to w Polsce strasznie) i co robie z przyjemnoscia.Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: A ty "marto" czyja jestes corka? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.06.04, 19:34 Gość portalu: marta napisał(a): > Jestem corka inzyniera, wnuczka aktora po kadzieli i prawnika po > mieczu .Pochodze z domu inteligenckiego ale zdobylam wyzsze wyksztalcenie > wlasnymi rekami w Szwecji.Trzeba byc dumnym ze swojego rodowodu bo to sa nasze > korzenie. Dumnym to mozna z tego byc ale tak naprawde sam "rodowod" niewiele znaczy. Czlowiek tworzy sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego 10.06.04, 00:07 jeszcze nie odeszła ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko sczepkowska wygryzła Jandę?Nieładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 01:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: sczepkowska wygryzła Jandę?Nieładnie IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.06.04, 06:52 O ile mi wiadomo, to Janda próbowała wyrzucić Szczepkowską, ale zespół teatru sprzeciwił sie temu. Więc p. Janda obraziła się i zapowiedziała swe odejście. Miało to miejsce już parę miesięcy temu, więc nie wiem, dlaczego teraz znów robi sie wokół tego szum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala czas garderobianych i niespelnionych gwiazd IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.06.04, 09:24 Zeby sobie taka Janda nie myslala zbyt wiele samorzad garderobianych z pomoca pani Szczepkowskiej zazyczyl sobie aby wszyscy mieli rowne szanse, bo teatr jest panstwowy a nie pani Jandy. Tzn. garderobiane tez maja miec szanse wypowiedzenia sie na scenie, i pani Szczepkowska tez, dlaczego tylko Janda i Janda, w koncu bez przesady - 'spiewac kazdy moze', jest tyle ludzi chetnych do publicznych wystepow. Pani Szczepkowska wprawdzie nie zagrala w ostatnim 20 leciu niczego co daloby sie zapamietc tak jak "Czlowieka z marmuru" czy "Pestke". ale to tylko dlatego ze -jak wiadomo kazdemu milosnikowi teatru- jest niezwykle wrazliwa i z dobrego domu, nie bedzie wiec sie narzucala i znizala do codziennej harowy. Ot, czasami popelni wysublimowany felietonik podgryzajacy, zeby dac dowod swej niezwyklej wprost wrazliwosci. Janda powinna wreszcie zrozumiec kto naprawde jest gwiazda w tym teatrze, i zaczac grywac ciszej, dostosowac sie, moze zaproponowac zagranie tla dla bardziej subtelnej kolezanki ? .... polskie bagienko wciagajace kazdego kto osmieli sie wychylic ponad przecietnosc, brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yv Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 68.185.200.* 10.06.04, 10:09 niech wreszcie odejdzie,szczepkowska wreszcie zrobila z nia porzadek,zero talentu,we wszystkich rolach taka sama,mdli mnie juz na sam jej widok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.chello.pl 10.06.04, 10:15 Widziałam wczoraj ,,Marię Callas"-ostatnie przedstawienie Jandy w Powszechnym. Rewelacja!!! Była bardzo wzruszona. Zagrała znakomicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ango Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.06.04, 10:26 szkoda ze tak pozno!!!! w filmach tez mam nadzieje sie juz nie bedzie pokazywala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re:OJ Janda, Janda................................ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.04, 11:08 Wsiegda tolko Janda i Janda, poszla won .......togdo choroszo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:OJ Janda, Janda............................... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 12:23 straciłaś.......... Linda od Ciebie ładniejszy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 12:41 Nareszcie, niech pokaże jaką jest wspaniałą aktorką jak o niej mówią. Żeby być naprawdę dobrym, trzeba pokazywać cały czas swoją klasę, a naszym gwiazdom tego brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 10.06.04, 13:03 Klasy to brakuje nie tylko naszym Gwiazdom, nam też. Przestańcie,Janda jest dobra, no może jak dla mnie zbyt ekspresyjna, ale dlatego nie grała naogół romantycznych rusałek płynących na obłoku. Szkoda, że chce się samorealizować takim kosztem. Niepotrzebnie rani "innych", bo dla naprawdę dobrych miejsca na tej "ławce" było dość. Szkoda, że nie zaprzyjażniły z P. Szczepkowską na zasadzie przyciągania różnic. Obie mają klasę, Obie cenię i bardzo lubię. Każdą za co innego. Pozdrawiam OBIE PANIE i życzę sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech X Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 80.51.251.* 10.06.04, 12:52 Kobaj ma rację. Od Człowieka z marmuru Janda nie zmieniła ani na jotę miny, gestykulacji, głosu etc. Od aktora wymaga się umiejętności wcielenia w różne postacie, nazywamy to kreacją. Więc mozna ją lubić lub nie, ale aktorką przez duże A nigdy nie była. A wpychanie wszedzie córki zakrawa na ponury żart z widzów. Może ten moment pobudzi ja do pewnej refleksji, czego trzeba jej życzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanadol Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 69.156.172.* 10.06.04, 14:33 Wiele chalasu o nic!Zgadzam sie z opiniami ze Pani Janda jest aktorka przecietna, bardziej pracowita niz utalentowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupki i pozoranci gawiedz i klauni IP: *.client.comcast.net 10.06.04, 17:02 aktorzy to klauni ktorzy zeruja na waszej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banda dupkow miernota IP: *.client.comcast.net 10.06.04, 17:10 Wielu aktorow wypracowuje maniere, tak samo, tym samym glosse, ta sama mimika, itd, w ten sposob ida na latwizne, nie musze tworzyc nowych postaci, to samo, zazwyczaj glosno i z przerysowaniem. Zalosne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:25 no i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Janda odchodzi z Teatru Powszechnego 10.06.04, 19:47 kocham nielubię, wielka czy przeciętna << co to ma do rzeczy ?? JEST GWIAZDĄ - czy to komu pasuje czy nie, to i tak> JEST. A kto to jest ta Szepkowska i w czym grała, prócz tego, że miała tatę, jak ona przecietnego nad wyraz. Mi akurat wcale nie leży, ale rozważałem pójść, lub nie do teatru "na Jandę" ,a w ogóle NIE przy Jołasi <<zdaje się grała kierowcę Marianka w Zmiennikach Barei? Nie zapominajcie kulturowi dyskutanci, że teraz można jechać na śtukę na WestEnd i do Berlina, a Petersburg też niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek - psycholog Re: Czy pani Krystyna Janda to czytała? IP: *.wlan.pl 10.06.04, 20:11 Nie znam dobrze tej aktorki, ale jak przeczyta te posty to się dowie, że jej praca w zawodzie aktorki była zwykłym nieporozumieniem. Aktorstwo to talent, talent, talent, a dopiero później rzemiosło. Za komuny wychwalana tak, tak, wychwalana - a teraz... wyszło szydło z worka. Prawda jest okrutna... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Czy pani Krystyna Janda wróci aby spojrzeć na> 10.06.04, 20:44 Prawda to Ja ! powiedział lu po powrocie od psycho To samo po chłopsku: Są trzy prawdy: Twoja, Moja i Tys prowda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.06.04, 01:59 rolotomasi napisał: > kocham nielubię, wielka czy przeciętna << co to ma do rzeczy ?? JEST GWI > AZDĄ > - czy to komu pasuje czy nie, to i tak> JEST. A kto to jest ta Szepkowska i > w > czym grała, prócz tego, że miała tatę, jak ona przecietnego nad wyraz. > > Mi akurat wcale nie leży, ale rozważałem pójść, lub nie do teatru "na Jandę" ,a > > w ogóle NIE przy Jołasi <<zdaje się grała kierowcę Marianka w Zmiennikach > Barei? > > Nie zapominajcie kulturowi dyskutanci, że teraz można jechać na śtukę na WestEn > d > i do Berlina, a Petersburg też niedaleko. ---------------------- Jest to manifest kultu gwiazdorstwa - programowo bezkrytycznego, więc bezmyślnego. A napisany rozpaczliwą wprost polszcyzną... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Janda odchodzi z Teatru Powszechnego 11.06.04, 02:26 Ja ciebie czink ju za recenzję, -niestety nie jestem Jandą, Krystyną też nie jestem. o Take care. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GARDEROBIAN Re: Krystyna Janda odchodzi z Teatru Powszechnego IP: 62.233.185.* 10.06.04, 21:54 A ja uważam że pani Janda jest przereklamowana czym sobnie Janda zasłużyła na taką reklame ona jest aktorką przeciętną z przeciętnych czemu pani Dykiel nie reklamujecie ona jest o niebo lepsza od Jandy.Ja jednak wolę oglądać młodsze pokolenie aktorek one mają wyższą klasę i talent niż Janda te bapsko jest mocno przereklamowane i dlatego woda sodowa jej bije na łeb.......... Odpowiedz Link Zgłoś