Dodaj do ulubionych

Akcja "Wiślany sum"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 10:13
Wędkarski Swiat jak i inne gazety powinny propagować prawdziwe sportowe
połowy , czyli po złowieniu ryby robimy sobie z nią zdjęcie , mierzymy dajemy
buzi i wypuszczamy do wody.Wędkarze litości nie pokujcie do wody tych ton
zanęt , ryby tego nie przejadają a potem to gnije i pleśnieje na dnie
przczyniając się do degradacji jezior i rozwoju chorób u ryb szczegulnie
skórnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Funky BRAWO wedkarze !!! OBY CZESCIEJ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 11:05
      Dotychczas ten sport kojarzyl mi sie bowiem jedynie z szemranymi typkami nad
      woda, co moczac kija w wodzie "butelke pyffka w garsci i peta w gebie
      trzymali" ...
      • alex.4 Re: BRAWO wedkarze !!! OBY CZESCIEJ. 14.06.04, 11:14
        Ryby które są wypuszczane są często na tyle ranne że padaja łatwą ofiarą
        drapiezników czy pasozytów. Daltego RYBY TAK, WĘDKARZE NIE
        pozdr
        • cynamoon Re: BRAWO wedkarze !!! OBY CZESCIEJ. 14.06.04, 14:51
          alex.4 napisał:

> Ryby które są wypuszczane są często na tyle ranne że padaja łatwą ofiarą
          > drapiezników czy pasozytów. Daltego RYBY TAK, WĘDKARZE NIE
          > pozdr

Kto Ci takich bzdur naopowiadał ?. Sam jesteś pasorzytem krytykując grupę która
          zrobia dużo więcej dla ochrony ryb niż przeciętny Polak
          • Gość: Asystent wędkarski ten głupek alex.4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 17:33
            ten głupek alex.4 walczy nie tylko z wędkarzami. to prostak czerwony jest ! i
            pedał zwykły.
        • Gość: Hanys Re: BRAWO wedkarze !!! OBY CZESCIEJ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:58
          Rzuć okiem na www.wcwi.pl a później napisz jeszcze raz.
      • cynamoon Re: BRAWO wedkarze !!! OBY CZESCIEJ. 14.06.04, 14:52
        A widziałeś kiedyś wędkarza gdzieś nad dziką rzeką a nie tylko u siebie w
        centrum miasta ?
    • Gość: Wędkarz. Re: Akcja hanys. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 11:15
      To właśnie sposób hanysów, byle więcej nałapać, bez liczenia się z
      konsekwencjami. U siebie to pilnują porządku, ale przyjeżdżając na inny teren
      zostawiają gnój i smród, biorą wszystko co złapią a wymiar ochronny i przepisy
      dla nich nie istnieją. Przyjeżżają z całymi rodzinami nad krakowskie wody,
      mieszkają jak cyganie tygodniami w namiotach okupując zajęty teren i biorą
      wszystko co złapią, jakby z głodu zdychali. Należy się wziąć w końcu za to
      chamstwo i zacząć stosować system kar finansowych.
      • Gość: Hanys Re: Akcja hanys. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 14:56
        Na ogół nie daję się łatwo wyprowadzić z równowagi, ale tobie się udało.
        HANYS
    • cynamoon Skandal 14.06.04, 14:50
      To tak Gazeta widzi wędkarzy ? : "Nie wszyscy wędkarze zanieczyszczają brzegi
      rzek i jezior. Całkiem spora grupa dba o środowisko.". Czy to ma znaczyć że
      dziennikarze gazety postrzegają wędkarzy jako brudnych typków zaśmiecających
      środowisko, a wędkowanie jako sposób na wypicie piwa na świerzym powietrzu.
      Rozpowszechcianie takich opini to SKANDAL. Jak taki laik jak autor tekstu może
      pisać o wędkarstwie. Czy naprawdę w tak dużej gazecie nie ma nikogo kto by się
      na tym znał?. Wstyd!!!
      • m21 Re: Skandal 14.06.04, 18:44
        > To tak Gazeta widzi wędkarzy ? : "Nie wszyscy wędkarze zanieczyszczają brzegi
        > rzek i jezior. Całkiem spora grupa dba o środowisko.".
        Idź nad Wisłę. Niewiele trzeba się wysilać aby zobaczyć tony pudełek po
        zanęcie, puszek po piwie. Kurna no nie udawaj świętego
        • cynamoon Re: Skandal 15.06.04, 08:43
          Dwa, trzy razy w tygodniu jestem nad Wisłą. Nigdy nie zostawiłem żadnego
          pudełka nad wodą. Rzadko piję piwo nad wodą, ponieważ spinninguję i ciężko
          robić kilometry z puszką w ręce. Jeżeli zdarzy mi się usiąść i wypić piwko to
          zabieram nie tylko puszkę po swoim piwie, ale wszystkie leżące w pobliżu. Tak
          zachowują się prawdziwi wędkarze. Co do śmieci nad Wisłą to zobacz ile jest
          innych śmieci nie pozostawionych przez wędkarzy a przez plażowiczów i
          spacerowiczów. Widzę, że nie zrozumiałeś tego, co napisałem wcześniej. Dlatego
          pozwolę sobie na małe porównanie. Na stadionach burdy i bójki nie są
          spowodowane przez KIBICÓW a przez BANDYTÓW, którzy się pod nich podszywają.
          Podobnie jest nad wodą. Większość wędkarzy to ludzie dbający o środowisko a to,
          że w każdym stadzie znajdzie się kilka czarnych owiec na to się nic nie poradzi.
          • m21 Re: Skandal 15.06.04, 11:48
            Nie pisałem, że WSZYSCY wędkarze smiecą. Ta akcja chyba jasno pokazuje, że są
            wędkarze, którym zależy na ochronie Wisły (i chwała im za to). Ale nie można
            jednoznacznie powiedzieć, że śmieci nad Wisłą to sprawa spacerowiczów.
            Myślę, że uczciwe środowisko wędkarskie zdaje sobie z tego sprawę. Czytałem to
            pismo i widać, że nie bagatelizują tej sprawy. Odbijanie piłeczki nic nie da.
            Opluwanie się nic nie da, ale zwalanie winy na innych to też ślepy zaułek.
            Trzeba przyznać: Ok nasze środowisko śmieci i trzeba to zmienić.
    • Gość: Automobilista Re: Akcja "Wiślany sum" IP: 62.233.175.* 14.06.04, 14:58
      "To jedyna rzeka w Europie, która jest jeszcze dzika. Walczymy o to, by
      rozbierano zapory i nie budowano nowych"

Chwalmy się dalej. Badźmy dumni ze wsi, gdzie wciaż jeszcze używa się świeczek
      zamiast elektryczności. Bądźmy dumni z gospodarstw wciaż wyposażonych w latrynę
      zamiast toalety. Bądźmy dumni z zapadłych przysiółków, gdzie wciąż jeszcze
      podrózuje się wozem drabiniastym a nie samochodem. Bądźmy dumni z gospodyń,
      które własnoręcznie szorują talerze zamiast używać zmywarki.

W końcu jesteśmy dobrzy w robieniu cnoty z naszego zapóźnienia cywilizacyjnego :
      (
      • Gość: aa Re: Akcja "Wiślany sum" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 17:17
        zjazd frajerze .....przez takich jak ty moj syn bedzie sie musial wyprowadzic
        sie na marsa zeby nie wdychac twego automobilowego syfu....pedal jeden
      • m21 Re: Akcja "Wiślany sum" 14.06.04, 18:42
        Panie Automobilisto. Nie wszystko co wybetonowane jest piękne. Uregulowana
        rzeka wylewa, może kiedyś zaleje ci dom ...
        Poza tym jest brzydka. Ale nie wiem czy tak samo pojmujesz brzydotę. Kiedyś to
        zrozumiesz, ale musisz dorosnąć.
      • cynamoon Re: Akcja "Wiślany sum" 15.06.04, 08:48
        Automobilisto widzę, że problem regulacji rzek jest Ci całkowicie obcy. Znam
        ludzi którzy są fanami betonu, ale żeby w rzekach t jeszcze nie spotkałem.
        Jeżeli tak bardzo imponuje Ci wzór regulowania rzek na zachodzie to proszę
        bardzo sprawdź co w tej chwili robią Niemcy i Francuzi. W skrócie powiem tak:
        Starają się zrenaturalizować swoje rzeki. Od kilkudziedzięciu lat budowali
        zapory. Na Renie powstała kaskada zapór i Niemcy mają wielką powódź co 3-4
        lata. Przed budową występowały one raz na lat 10. Mam do Ciebie prośbę
        wypowiadaj się w tematach o których masz choć znikomą wiedzę.
    • Gość: poko Re: Akcja "Wiślany sum" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 02:19
      ....kowalski..nie przczynając i nie szczegUlnie...Oj popraw
      ortografię,popraw..:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka